Eigenaar Familie Resort Molenwaard: ‘Komst hoge windturbines desastreus’

Door Johanne Levinsky
2 min
Mogelijk komen er naast Familie Resort Molenwaard in Ottoland hoge windturbines te staan. De eigenaar van het park denkt dat dit desastreuze gevolgen kan hebben. Hij maakt zich grote zorgen over de geluidsoverlast en slagschaduw die wordt veroorzaakt door turbines die hoger zullen zijn dan het hoogste gebouw van Rotterdam. De vrees is dat minder mensen een vakantie zullen boeken in zijn park. Dit meldt het Algemeen Dagblad. 

Michael van Hoorne is ook voor de energietransitie en draagt graag zijn steentje bij aan duurzaamheid, maar hij vindt niet dat zulke hoge windturbines en plek horen te krijgen in het poldergebied. Hij pleit dan ook voor serieuze alternatieven die iedereen in zijn achtertuin wil hebben. Kleine windmolens bijvoorbeeld, of zonneparken.

'Zet windmolens bij industrieterreinen'

“Ik begrijp alle belangen, maar het zou als ondernemer heel gek zijn als ik me hier níet over uitspreek. Zet windmolens bij industrieterreinen, dan heeft eigenlijk niemand daar last van”, roept Van Hoorne op. Hij vindt het ook opvallend dat het grootste deel van de energie die naast zijn vakantiepark moet worden opgewekt, voor industriegebied Avelingen bij Gorinchem is bedoeld.

Zes locaties

Dat de grote windturbines naast Familie Resort Molenwaard komen, is allerminst zeker. Er staan nu nog zes opties open, waarvan vijf in Molenlanden. Inwoners mogen binnenkort hun stem geven. Volgend jaar rond de lente, volgt een definitief besluit.