Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add

Vakantiepark in Akkrum heeft plannen voor grote uitbreiding

Door Nationale Recreatiegids
schedule 5 min
location_on [xx]km
Vakantiepark in Akkrum heeft plannen voor grote uitbreiding / Foto: Google Maps https://maps.app.goo.gl/LF3qfBytsmh8Y3er9
Er staan grote plannen op de agenda van recreatiepark Tusken de Marren in het Friese Akkrum. Het park moet straks vier keer zo groot worden als dat het nu is. Dan staan er ook drie keer zoveel huisjes als nu. Dat meldt de Leeuwarder Courant. 

Op dit moment staan er 91 huisjes op het vakantiepark. Ontwikkelaar Bert Rotteveel wil dit uitbreiden met een extra 195 huisjes. De huisjes die nu al bestaan zijn allemaal gelegen aan de noordkant van de Meinesleat. Voor de uitbreiding is de ontwikkelaar van plan om ook het water over te steken.

Niet alleen komen er drie keer zoveel huisjes, ook moet het oppervlak van het recreatiepark vier keer groter worden. In de plannen worden ook een aantal natuureilanden aan de westkant van het park opgenomen.

Recreatievoorzieningen

Aan de zuidkant van de Meinesleat moeten straks 90 nieuwe woningen komen te staan. Naast die extra woningen wil de ontwikkelaar ook de recreatievoorzieningen uitbreiden: er zijn plannen voor een zeilplas met een strandje. Aan de noordkant van de Meinesleat, bij de nieuwe ingang van het park, komt ook een nieuw strandje. Ook de inwoners van Akkrum zijn welkom om een duik te nemen.

Rotteveel zegt dat zij ook aan de Akkrumers hebben gedacht bij de ontwikkeling van de plannen. Zo komt er een centrale accommodatie voor op het park die ook toegankelijk is voor de dorpsbewoners. Daar wil Rotteveel een indoor zwembad aanleggen, die ook ingezet kan worden voor zwemlessen. “En we bouwen een indoor speelhal, met bijvoorbeeld een groot ballenbad.” Naast deze recreatievoorzieningen komt er ook horeca in het pand.

Optimistisch

De nieuwe woningen zullen zo’n 70 vierkante meter groot worden. Een klein deel wordt iets groter, met 90 vierkante meter oppervlak. Er kunnen twee tot acht personen in een huisje. In tien procent van de huisjes komt ook een eigen sauna te staan.

Rotteveel is optimistisch over de plannen. Na contact met de gemeente en de provincie zijn de uitbreidingsplannen nu al mogelijk. ‘Op hoofdlijnen is het plan stedenbouwkundig aanvaardbaar’, aldus de gemeentelijke stukken.

Het is niet bekend wanneer de gemeenteraad van Heerenveen gaat vergaderen over de plannen. Ook is er een informatiebijeenkomst voor de dorpelingen. Mogelijk wordt die dit najaar georganiseerd.  

30 november '23 (12:18)

Geen plek meer beschikbaar voor statushouders in Gelderland

Gelderse gemeenten stellen "dat de grens is bereikt" in de opvang van statushouders, zo schrijft de provincie. Er zijn te weinig sociale huurwoningen beschikbaar en ook is er een "mismatch" tussen het type woningen en de mensen voor wie een plek wordt gezocht.

29 november '23 (10:32)

Overleden man in arbeidsmigrantenhotel stierf aan natuurlijke dood

Zondagavond werd een man dood aangetroffen in een arbeidsmigrantenhotel in Wolphaartsdijk. In eerste instantie werd een vrouw, die ook in het hotel verblijft, als verdachte aangehouden. Nu blijkt dat de man aan een natuurlijke dood is overleden. De vrouw is inmiddels vrijgelaten, meldt Omroep Zeeland.

28 november '23 (11:18)

‘Permanente bewoning vakantieparken levert weinig woonruimte op’

Als het aan de landelijke politiek ligt, wordt het straks makkelijker om een vakantiepark om te bouwen naar een woonwijk. Maar heeft dat daadwerkelijk een voordelig effect op de woningmarkt en -ruimte? Programmamanager Rob van den Hazel van programma Vitale Vakantieparken op de Veluwe vertelt hierover. Dat meldt Binnenlands Bestuur.

27 november '23 (11:23)

Buurt stapt naar rechter om asielopvang Van der Valk in Uden tegen te houden

Het plan van het Van der Valk-hotel in Uden om vanaf begin december 300 asielzoekers op de te vangen valt niet bij iedereen even goed. Een groep buurtbewoners gaat via de rechter proberen om de opvang tegen te houden. Dat doen zij door middel van een kort geding. Volgens de bewoners is het besluit ‘gepruts van de gemeente’, meldt Brabants Dagblad.

27 november '23 ( 8:55)

Dode in arbeidsmigrantenhotel Wolphaartsdijk, vrouw opgepakt

In een arbeidsmigrantenhotel in het Zeeuwse Wolphaartsdijk is zondag rond 19.00 uur een dode man gevonden. Een vrouw, die eveneens in het hotel aan de Lepelstraat verblijft, is aangehouden. Haar betrokkenheid bij de dood van de bewoner wordt onderzocht, meldt de politie.

23 november '23 (14:27)

Flinke brand uitgebroken in chalet op vakantiepark in Vierhouten

Na een flinke brand in een chalet op vakantiepark Samoza in Vierhouten, is deze onbewoonbaar verklaard. Gelukkig zijn andere chalets in de buurt bespaard gebleven. Dit meldt De Stentor. 

22 november '23 ( 9:58)

Aanvraag voor bungalowpark met 300 woningen bij Willemstad ingediend

De projectontwikkelaar SVE Group heeft een aanvraag voor een vergunning ingediend bij de gemeente Moerdijk. Het bedrijf wil op de plek van camping Bovensluis bij Willemstad een bungalowpark aanleggen. Deze krijgt ruim 300 recreatiewoningen, meldt BN de Stem.

21 november '23 (11:05)

Het Rijk bepaalt of er permanent gewoond mag worden op vakantieparken

Aanvragen bij de gemeente om een vakantiepark om te vormen naar een woonwijk worden vaak niet goedgekeurd. Maar daar kan verandering in komen. Als het aan de Tweede Kamer ligt wordt het straks gemakkelijker om permanent in een vakantiehuis te wonen. Zelfs als de gemeente het daar niet mee eens is, meldt de Stentor.

20 november '23 (10:40)

Brand legt chalet bij Emst volledig in de as

Zaterdagnacht moest de brandweer in Emst uitrukken voor een schoorsteenbrand in een chalet. Toen de hulpdiensten arriveerden sloegen de vlammen al uit het dak. Van het chalet is niets meer over, meldt de Stentor.

17 november '23 ( 8:50)

Excuses en geld voor hoteliers die lang wachtten op geld Booking

Booking.com is door het stof gegaan tegenover gedupeerde hoteliers en andere verhuurders van vakantieverblijven die maandenlang op hun geld moesten wachten. Door problemen na een systeemupgrade afgelopen zomer kregen veel partners van het oorspronkelijk Nederlandse internetbedrijf lange tijd niet het geld dat hun gasten via de boekingssite hadden betaald. Partners die meer dan 21 dagen hebben moeten wachten op hun geld krijgen deze maand een vergoeding, die begint bij een bedrag van 50 euro.