Hotel Koekenbier in Abcoude wordt opnieuw opvang voor Oekraïners en statushouders

Door Nationale Recreatiegids
2 min
De gemeente De Ronde Venen heft besloten dat hotel Koekenbier opnieuw wordt ingezet om statushouders en Oekraïners op te vangen. Dat wil de gemeente doen om de druk op de asielopvang te verlagen. Vanaf deze maand worden in het hotel 76 Oekraïners en statushouders opgevangen, meldt RTV Drenthe.

Hotel Koekenbier werd eind vorig jaar al opengesteld voor statushouders. Daar werd toen een half jaar lang aan 54 vluchtelingen onderdak geboden. Het hotel stopte in juni met de opvang, nadat er voor de statushouders een woning was gevonden in de gemeente.

Nu is de nood hoger en gaat het hotel weer dienen als opvanglocatie. Halverwege november komen hier zo’n 40 opvangplekken vrij en tussen 1 december en uiterlijk 1 augustus volgend jaar volgen 36 statushouders. Voor hen is het hotel een tussenstop totdat er een passende woning is gevonden.

Het college van burgemeester en wethouders laat in een brief aan de gemeenteraad weten dat de gemeente naast de opvang van reguliere vergunninghouders ook minderjarigen moet opvangen. In 2023 gaat get om zes jongeren. Een andere optie is het beschikbaar stellen van een woning. Daarvoor gaat het college in gesprek met verschillende partijen.