Explosie legt chalet op vakantiepark in Putte in de as

Door Nationale Recreatiegids
2 min
Op vakantiepark Hazeduinen in Putte is zondagavond een flinke knal te horen geweest. Er was een explosie in een chalet op het park. Een vrouw kwam vervolgens gillend de woning uitrennen. Zij is met een traumahelikopter naar het ziekenhuis in Antwerpen gebracht, meldt Brabants Dagblad. 

De vrouw die naar het ziekenhuis is gebracht, is ook de eigenaresse van het chalet. Zij had het huisje pas twee weken geleden gekocht. Bewoners van het park en de eigenaar hoorden rond 22.00 uur een enorme knal. Toen trof de parkbeheerder de vrouw aan. “We hebben haar bij ons onder de douche gezet en de hulpdiensten gebeld.”

De exacte oorzaak van de explosie is nog niet bekend. Er wordt gedacht dat de explosie is ontstaan door een gasfles in de keuken, maar er wordt nog verder onderzoek gedaan.

Volledig verwoest

De brandweer kon de brand na enige tijd onder controle krijgen. De schade aan de naastgelegen chalet is beperkt gebleven, maar de woning van de vrouw is volledig verwoest. Volgens Brabants Dagblad vlogen de brokstukken alle kanten op.