Van der Valk Goes doet garagesale om ruimte te maken voor asielzoekersopvang

Door Nationale Recreatiegids
2 min
Er is niet genoeg ruimte in het Van der Valk-hotel in Goes. Daar worden binnenkort asielzoekers opgevangen. Daarom moet het hotel van een deel van het spullen af. Geïnteresseerden kunnen van 4 tot en met 9 november komen kijken of er spullen bij zitten die zij mee willen nemen, meldt PZC. 

De aankondiging van de Goese vestiging is ook te zien op Facebook. Zij koppen het bericht met ‘alles moet weg, dus mis het niet’. Het is echter niet duidelijk wat er precies wordt verkocht, maar in een reactie zegt het hotel dat het voornamelijk gaat om decoratie.

Asielopvang

Vanaf december wordt verwacht dat er in het hotel asielzoekers worden opgevangen. Het hotel vervangt de noodopvanglocatie in de Zeelandhallen. Daar moet de gemeenteraad nog mee akkoord gaan, maar eigenlijk is dat meer een formaliteit. In totaal worden hier 450 asielzoekers opgevangen. Daar zitten ook 80 minderjarigen bij, die waarschijnlijk al voor december in het hotel komen.

Daarna gaat het pand naar alle waarschijnlijkheid niet meer open als hotel. De keten wil een nieuwe hoteltoren met een skybar bouwen. Daar moet de gemeente nog mee instemmen.