Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add

Stennis over stalling chalets in weiland

Door Nationale Recreatiegids
schedule 6 min
location_on [xx]km
Stennis over stalling chalets in weiland / Foto: google maps https://maps.app.goo.gl/h6ABX1qpgJjjP4n6A
Vorig jaar stalden de nieuwe eigenaren van vakantiepark ‘De Loswal’ bij Maurik tegen de regels in hun vakantiehuisjes in de uiterwaarde bij Maurik staan. Deze huisjes stonden hier van 1 november tot en met 1 april. Dit jaar is de rechter echter genadeloos. De parkeigenaren krijgen een fikse boete als zij ook dit jaar hun vakantiehuisjes op een illegale plek stallen. Dat meldt Omroep Gelderland.

De boete die boven het hoofd van de parkeigenaren hangt is niet mals. Vijfduizend euro moet er per chalet worden betaald als de huisjes buitendijks worden gestald. In totaal zou het dan gaan om een boete van ruim 1,2 miljoen euro.

Daar hebben de nieuwe eigenaren geen zin in. Die zijn deze week al begonnen met het verplaatsen van hun luxe vakantiehuisjes. De buurtbewoners staan er echter niet om te springen.

Actiegroep Dijkwacht Buren en de omwonenden van de Garststraat zijn ontevreden omdat de winterstalling van de huisjes pal voor hun deuren staat. Een omwonende vertelt dat de beheerder 'MarinaPark Bad NederRijn' bij hem langskwam om te vragen of zij de chalets op hun binnendijkse parkeerterrein konden zetten. Volgens de omwonende is niet alleen hij, maar de hele buurt daar niet blij mee. “We hebben geen zin om de hele winter naar die lelijke blokkendozen te kijken”, verklaart hij.

Geen vergunning

De actiegroep stelt dat de winterstalling op het veld bij de bewoners illegaal is. Zo is de aangevraagde vergunning afgewezen omdat dit niet past in de omgevingsvergunning. “Daar kan en mag niets gebouwd worden of opgeslagen”, aldus Dijkwacht Buren.

Wethouder Karl Maier vindt de aanvraag voor twee jaar ook niet gepast. Volgens hem is het niet de bedoeling dat het veld een structurele winterstalling wordt. Ook stelt de wethouder dat het vakantiepark nog een boete van 25.000 euro moet betalen omdat zij vorig jaar de chalets buitendijks hebben neergezet.

Ondanks het ontbreken van een vergunning werden vorige week de rijplaten voor de hoogwerker en diepladers neergelegd in het weiland. Een omwonende heeft toen de politie ingelicht over de praktijken. Die zei echter dat zij ‘niet willen handhaven’ en volgens de bewoner geeft ook de gemeente geen gehoor. Dat noemt hij vreemd.

Nieuwe vergunning

Inmiddels hebben de eigenaren een nieuwe vergunningsaanvraag ingediend om het weiland vooralsnog te gebruiken als winterstalling. Deze is echter voor een periode van zeven maanden. De gemeente heeft twee maanden de tijd om hierop te reageren. De huisjes blijven tot die tijd staan.

Ook na een gesprek tussen de projectontwikkelaar van het park en de actiegroep en bewoners liepen de gemoederen op. De conclusie van het gesprek was dat het vakantiepark de komende dagen toch verdergaat met het bergen van de chalets in het weiland.

Kort geding

De omwonenden gaan een kort geding aanspannen wanneer de gemeente besluit om de vergunningsaanvraag goed te keuren. Zij zullen worden geholpen door de actiegroep. 

06 december '23 (11:04)

Provincie laat weten: gemeente Almere kan statushouders aan woning helpen

De gemeente Almere kan naar verwachting dit jaar alsnog genoeg statushouders aan een woning helpen, zo laat de provincie Flevoland weten. Uit een analyse van het ANP bleek deze week dat in Flevoland tot dusver geen enkele gemeente voldoende huizen voor statushouders heeft geregeld. Voor de andere vijf Flevolandse gemeenten gaat het moeilijk worden dit voor het einde van het jaar alsnog te doen, aldus de provincie.

04 december '23 (10:49)

Oudste vakantiepark van het land in handen van recreanten

Goed nieuws voor de huis- en caravanbezitters op Recreatieoord Hoek van Holland. Na een succesvolle strijd tegen de verkoop van het vakantiepark worden de recreanten nog meer beloond. De gemeente draagt het beheer van het park over aan de mensen, meldt het AD.

01 december '23 (15:31)

Remboe Village overgenomen door Poelman Vakantieparken

Vanaf 1 december is Remboe Village niet langer meer in eigendom van EuroParcs. Het park is namelijk overgenomen door Poelman Vakantieparken, zo meldt EuroParcs.

01 december '23 ( 9:34)

Provincie Limburg ontvangt petitie tegen 'verroompottisering'

De bouw van nieuwe vakantieparken in Limburg moet worden ingedamd, vinden de ondertekenaars van een petitie tegen de "verroompottisering" van de provincie. De petitie voor het behoud van een camping in het Heuvelland, volgens de initiatiefnemers door zo'n 11.000 mensen ondertekend, werd vrijdagochtend aangeboden aan de Limburgse gedeputeerde Michael Theuns (ruimte, CDA).

30 november '23 (12:18)

Geen plek meer beschikbaar voor statushouders in Gelderland

Gelderse gemeenten stellen "dat de grens is bereikt" in de opvang van statushouders, zo schrijft de provincie. Er zijn te weinig sociale huurwoningen beschikbaar en ook is er een "mismatch" tussen het type woningen en de mensen voor wie een plek wordt gezocht.

29 november '23 (10:32)

Overleden man in arbeidsmigrantenhotel stierf aan natuurlijke dood

Zondagavond werd een man dood aangetroffen in een arbeidsmigrantenhotel in Wolphaartsdijk. In eerste instantie werd een vrouw, die ook in het hotel verblijft, als verdachte aangehouden. Nu blijkt dat de man aan een natuurlijke dood is overleden. De vrouw is inmiddels vrijgelaten, meldt Omroep Zeeland.

28 november '23 (11:18)

‘Permanente bewoning vakantieparken levert weinig woonruimte op’

Als het aan de landelijke politiek ligt, wordt het straks makkelijker om een vakantiepark om te bouwen naar een woonwijk. Maar heeft dat daadwerkelijk een voordelig effect op de woningmarkt en -ruimte? Programmamanager Rob van den Hazel van programma Vitale Vakantieparken op de Veluwe vertelt hierover. Dat meldt Binnenlands Bestuur.

27 november '23 (11:23)

Buurt stapt naar rechter om asielopvang Van der Valk in Uden tegen te houden

Het plan van het Van der Valk-hotel in Uden om vanaf begin december 300 asielzoekers op de te vangen valt niet bij iedereen even goed. Een groep buurtbewoners gaat via de rechter proberen om de opvang tegen te houden. Dat doen zij door middel van een kort geding. Volgens de bewoners is het besluit ‘gepruts van de gemeente’, meldt Brabants Dagblad.

27 november '23 ( 8:55)

Dode in arbeidsmigrantenhotel Wolphaartsdijk, vrouw opgepakt

In een arbeidsmigrantenhotel in het Zeeuwse Wolphaartsdijk is zondag rond 19.00 uur een dode man gevonden. Een vrouw, die eveneens in het hotel aan de Lepelstraat verblijft, is aangehouden. Haar betrokkenheid bij de dood van de bewoner wordt onderzocht, meldt de politie.

23 november '23 (14:27)

Flinke brand uitgebroken in chalet op vakantiepark in Vierhouten

Na een flinke brand in een chalet op vakantiepark Samoza in Vierhouten, is deze onbewoonbaar verklaard. Gelukkig zijn andere chalets in de buurt bespaard gebleven. Dit meldt De Stentor.