‘Poederbaas’ krijgt vijf jaar cel voor explosie in drugslab op vakantiepark Hapert

Door Nationale Recreatiegids
3 min
Je zult niet snel verwachten dat iemand een drugslab bouwt op een bungalowpark. Toch is dat precies waar de vakantiegangers op bungalowpark Het Vennenbos afgelopen april mee te maken kregen. Na een explosie op het park werd in het huisje een drugslab aangetroffen. Tijdens het onderzoek werden honderd liter GHB, zes liter grondstoffen, 3 kilo amfetamine en duizend xtc-pillen gevonden. De rechtbank gaf de betrokkene, een man van 31 uit Oss, een celstraf van vijf jaar. Dat meldt Omroep Brabant.

In januari werd de productie van drugs gestart op het park. Vanuit zijn huis in Oss verkocht de man de drugs. Daar zijn ook bewijzen voor gevonden. De man ging volgens de rechter schuil achter namen als ‘Poederbazen’ en ‘de Bende van Oss’.

Naast de veroordeling voor het drugslab, kreeg de man ook straf voor het bezit van drie schietpennen, waar kogels mee kunnen worden afgeschoten.

Geen zorgen

Volgens de rechter was de man alleen gefocust op het verdienen van geld. Daarbij hield hij de risico’s die daarbij kwamen kijken niet goed in zijn achterhoofd. De rechter stelt dat de explosie grotere gevolgen had kunnen hebben. Daarom werd hem ook kwalijk genomen dat hij geen verantwoordelijk heeft genomen voor zijn gedrag. Vervolgens kwam de man met een verhaal dat dit gedrag voortkwam uit zijn drugsverslaving. Daarin ging de rechter niet mee.

De man zou naar eigen zeggen zijn aangestuurd door een vrouw van 29 uit Oss, die in april ook werd opgepakt. De rechter geloofde het verhaal niet. Het is onbekend wanneer de vrouw voor de rechter moet verschijnen. Daarover moet justitie nog beslissen. Wel wordt ze gezien als medeverdachte.

Onprofessioneel

Het drugslab op het bungalowpark was volgens de politie amateuristisch. De middelen werden volgens de politie ‘houtje-touwtje’ in elkaar geflanst. Een medewerker van het park trof het lab aan toen zij weegschaaltjes en testmateriaal door het raam zag liggen.