Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add

‘Poederbaas’ krijgt vijf jaar cel voor explosie in drugslab op vakantiepark Hapert

Door Nationale Recreatiegids
schedule 3 min
location_on [xx]km
‘Poederbaas’ krijgt vijf jaar cel voor explosie in drugslab op vakantiepark Hapert / Foto: "Het Vennenbos Landal te Hapert" door E. V. Schoonhoven
Je zult niet snel verwachten dat iemand een drugslab bouwt op een bungalowpark. Toch is dat precies waar de vakantiegangers op bungalowpark Het Vennenbos afgelopen april mee te maken kregen. Na een explosie op het park werd in het huisje een drugslab aangetroffen. Tijdens het onderzoek werden honderd liter GHB, zes liter grondstoffen, 3 kilo amfetamine en duizend xtc-pillen gevonden. De rechtbank gaf de betrokkene, een man van 31 uit Oss, een celstraf van vijf jaar. Dat meldt Omroep Brabant.

In januari werd de productie van drugs gestart op het park. Vanuit zijn huis in Oss verkocht de man de drugs. Daar zijn ook bewijzen voor gevonden. De man ging volgens de rechter schuil achter namen als ‘Poederbazen’ en ‘de Bende van Oss’.

Naast de veroordeling voor het drugslab, kreeg de man ook straf voor het bezit van drie schietpennen, waar kogels mee kunnen worden afgeschoten.

Geen zorgen

Volgens de rechter was de man alleen gefocust op het verdienen van geld. Daarbij hield hij de risico’s die daarbij kwamen kijken niet goed in zijn achterhoofd. De rechter stelt dat de explosie grotere gevolgen had kunnen hebben. Daarom werd hem ook kwalijk genomen dat hij geen verantwoordelijk heeft genomen voor zijn gedrag. Vervolgens kwam de man met een verhaal dat dit gedrag voortkwam uit zijn drugsverslaving. Daarin ging de rechter niet mee.

De man zou naar eigen zeggen zijn aangestuurd door een vrouw van 29 uit Oss, die in april ook werd opgepakt. De rechter geloofde het verhaal niet. Het is onbekend wanneer de vrouw voor de rechter moet verschijnen. Daarover moet justitie nog beslissen. Wel wordt ze gezien als medeverdachte.

Onprofessioneel

Het drugslab op het bungalowpark was volgens de politie amateuristisch. De middelen werden volgens de politie ‘houtje-touwtje’ in elkaar geflanst. Een medewerker van het park trof het lab aan toen zij weegschaaltjes en testmateriaal door het raam zag liggen. 

06 december '23 (11:04)

Provincie laat weten: gemeente Almere kan statushouders aan woning helpen

De gemeente Almere kan naar verwachting dit jaar alsnog genoeg statushouders aan een woning helpen, zo laat de provincie Flevoland weten. Uit een analyse van het ANP bleek deze week dat in Flevoland tot dusver geen enkele gemeente voldoende huizen voor statushouders heeft geregeld. Voor de andere vijf Flevolandse gemeenten gaat het moeilijk worden dit voor het einde van het jaar alsnog te doen, aldus de provincie.

04 december '23 (10:49)

Oudste vakantiepark van het land in handen van recreanten

Goed nieuws voor de huis- en caravanbezitters op Recreatieoord Hoek van Holland. Na een succesvolle strijd tegen de verkoop van het vakantiepark worden de recreanten nog meer beloond. De gemeente draagt het beheer van het park over aan de mensen, meldt het AD.

01 december '23 (15:31)

Remboe Village overgenomen door Poelman Vakantieparken

Vanaf 1 december is Remboe Village niet langer meer in eigendom van EuroParcs. Het park is namelijk overgenomen door Poelman Vakantieparken, zo meldt EuroParcs.

01 december '23 ( 9:34)

Provincie Limburg ontvangt petitie tegen 'verroompottisering'

De bouw van nieuwe vakantieparken in Limburg moet worden ingedamd, vinden de ondertekenaars van een petitie tegen de "verroompottisering" van de provincie. De petitie voor het behoud van een camping in het Heuvelland, volgens de initiatiefnemers door zo'n 11.000 mensen ondertekend, werd vrijdagochtend aangeboden aan de Limburgse gedeputeerde Michael Theuns (ruimte, CDA).

30 november '23 (12:18)

Geen plek meer beschikbaar voor statushouders in Gelderland

Gelderse gemeenten stellen "dat de grens is bereikt" in de opvang van statushouders, zo schrijft de provincie. Er zijn te weinig sociale huurwoningen beschikbaar en ook is er een "mismatch" tussen het type woningen en de mensen voor wie een plek wordt gezocht.

29 november '23 (10:32)

Overleden man in arbeidsmigrantenhotel stierf aan natuurlijke dood

Zondagavond werd een man dood aangetroffen in een arbeidsmigrantenhotel in Wolphaartsdijk. In eerste instantie werd een vrouw, die ook in het hotel verblijft, als verdachte aangehouden. Nu blijkt dat de man aan een natuurlijke dood is overleden. De vrouw is inmiddels vrijgelaten, meldt Omroep Zeeland.

28 november '23 (11:18)

‘Permanente bewoning vakantieparken levert weinig woonruimte op’

Als het aan de landelijke politiek ligt, wordt het straks makkelijker om een vakantiepark om te bouwen naar een woonwijk. Maar heeft dat daadwerkelijk een voordelig effect op de woningmarkt en -ruimte? Programmamanager Rob van den Hazel van programma Vitale Vakantieparken op de Veluwe vertelt hierover. Dat meldt Binnenlands Bestuur.

27 november '23 (11:23)

Buurt stapt naar rechter om asielopvang Van der Valk in Uden tegen te houden

Het plan van het Van der Valk-hotel in Uden om vanaf begin december 300 asielzoekers op de te vangen valt niet bij iedereen even goed. Een groep buurtbewoners gaat via de rechter proberen om de opvang tegen te houden. Dat doen zij door middel van een kort geding. Volgens de bewoners is het besluit ‘gepruts van de gemeente’, meldt Brabants Dagblad.

27 november '23 ( 8:55)

Dode in arbeidsmigrantenhotel Wolphaartsdijk, vrouw opgepakt

In een arbeidsmigrantenhotel in het Zeeuwse Wolphaartsdijk is zondag rond 19.00 uur een dode man gevonden. Een vrouw, die eveneens in het hotel aan de Lepelstraat verblijft, is aangehouden. Haar betrokkenheid bij de dood van de bewoner wordt onderzocht, meldt de politie.

23 november '23 (14:27)

Flinke brand uitgebroken in chalet op vakantiepark in Vierhouten

Na een flinke brand in een chalet op vakantiepark Samoza in Vierhouten, is deze onbewoonbaar verklaard. Gelukkig zijn andere chalets in de buurt bespaard gebleven. Dit meldt De Stentor.