Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add

Vakantieresort Hof van Saksen voegt glijbaan met lichteffecten toe aan waterpark

Door Nationale Recreatiegids
schedule 8 min
location_on [xx]km
Vakantieresort Hof van Saksen voegt glijbaan met lichteffecten toe aan waterpark
Op het luxe vakantieresort Hof van Saksen is de Subito onthuld: het slotstuk van het unieke waterpark en de ultieme toevoeging aan het bestaande viertal spectaculaire waterglijbanen Bombo, Intenso en Presto (2017) en Saltato (2019). De Subito is een sensationele waterglijbaan van ruim 120 meter lang met adembenemende lichteffecten. Daarnaast is de Subito ook nog eens de grootste overdekte bowl waterglijbaan van ons land. Wie is er klaar voor de ultieme adrenalinekick? Dit meldt Landal Greenparks.

De combinatie van licht, snelheid en de adrenaline die door je lichaam giert, maakt een afdaling in de Subito een sensationele ervaring. Je gaat samen in een band zitten en suist met hoge snelheid richting een kom. Onderweg reis je door verschillende futuristische ruimtes, elk met eigen excentrieke effecten, die steeds voor een nieuw avontuur zorgen. Vanaf de start voel je de versnelling en zweef je door de blauwe lucht. Dan wordt het plots donker. En met een opwindende vaart word je met de snelheid van het licht richting de bowl geschoten. Wat dan volgt, lijkt haast onverklaarbaar. Je komt terecht in een adembenemende omgeving. Een sterrenhemel met 1600 fonkelende sterren verlicht de ruimte. Via meerdere rotaties word je vervolgens een mysterieus zwart gat ingezogen op weg naar de landingsplaats. Terwijl je door kleurrijke ringen glijdt, kom je in rustiger water terecht.

Glijbaanmagie

“Zo’n tien jaar geleden ontstonden de eerste ideeën om de grenzen van waterentertainment te verleggen en de zwemervaring voor gasten spectaculairder te maken,” aldus eigenaar Gerro Vonk van het luxe familieresort Hof van Saksen in Drenthe. Persoonlijk bezocht hij waterparken over de hele wereld, wat leidde tot de ontwikkeling van de eerste vier waterglijbanen. “Het was altijd de bedoeling dat we er vijf zouden bouwen. Nu is het zover. Het resultaat van alle inspanningen is iets waar we trots op zijn. Met de opening van de Subito beschikt Hof van Saksen nu over vijf topstukken aan glijbaanmagie die je gewoon móet komen ervaren.”

De eerste drie glijbanen werden in 2017 geopend: De Bombo, de grootste indoor bandenglijbaan ter wereld, met een vrije val van meer dan tien meter. De Intenso, de hoogste bandenglijbaan van de Benelux, die je vier keer compleet laat ronddraaien. En de Presto, die bekend staat als de steilste speedslide van Nederland. In 2019 kwam de Saltato, waarbij de lat een stukje hoger werd gelegd. Met een lengte van maar liefst 195 meter, vier trechters met een doorsnede van vijf meter, is het de langste trechterglijbaan ter wereld. De nieuwste waterglijbaan Subito is de ultieme toevoeging aan het indoor waterparadijs op Hof van Saksen.

Gerro Vonk: “Al onze waterglijbanen zijn ontworpen vanuit vaste waarden. Zo mogen wachttijden nooit langer zijn dan vijftien minuten. We bouwen alleen bandenglijbanen, omdat dit comfortabeler is. We hebben geen eenpersoonsbanden, alles gebeurt samen in twee- of vierpersoonsbanden. Zo beleef je samen het avontuur. Ook de nieuwe Subito is weer een bandenglijbaan. En als laatste: onze waterglijbanen moeten écht iets bijzonders bieden. Zo zijn de hoogteverschillen bij ons ruim 18 meter. Dat vind je nergens in Europa. De high end gastbeleving in combinatie met het unieke waterpark met deze vijf spectaculaire glijbanen en de avontuurlijke wildwaterbaan maken dit tot hét luxe familieresort in Europa.”

Vakantiebeleving

Hof van Saksen biedt gasten de ultieme vakantiebeleving. Met vijf elementen van een uitzonderlijk hoog niveau: buitengewoon waterpret, eindeloos speelplezier, veelzijdig culinair, schitterende Spa & Wellness-faciliteiten en de iconische Saksische boerderijen, met voor elke gelegenheid een passende accommodatie.

Door: Nationale Recreatiegids

29 november '23 (10:32)

Overleden man in arbeidsmigrantenhotel stierf aan natuurlijke dood

Zondagavond werd een man dood aangetroffen in een arbeidsmigrantenhotel in Wolphaartsdijk. In eerste instantie werd een vrouw, die ook in het hotel verblijft, als verdachte aangehouden. Nu blijkt dat de man aan een natuurlijke dood is overleden. De vrouw is inmiddels vrijgelaten, meldt Omroep Zeeland.

28 november '23 (11:18)

‘Permanente bewoning vakantieparken levert weinig woonruimte op’

Als het aan de landelijke politiek ligt, wordt het straks makkelijker om een vakantiepark om te bouwen naar een woonwijk. Maar heeft dat daadwerkelijk een voordelig effect op de woningmarkt en -ruimte? Programmamanager Rob van den Hazel van programma Vitale Vakantieparken op de Veluwe vertelt hierover. Dat meldt Binnenlands Bestuur.

27 november '23 (11:23)

Buurt stapt naar rechter om asielopvang Van der Valk in Uden tegen te houden

Het plan van het Van der Valk-hotel in Uden om vanaf begin december 300 asielzoekers op de te vangen valt niet bij iedereen even goed. Een groep buurtbewoners gaat via de rechter proberen om de opvang tegen te houden. Dat doen zij door middel van een kort geding. Volgens de bewoners is het besluit ‘gepruts van de gemeente’, meldt Brabants Dagblad.

27 november '23 ( 8:55)

Dode in arbeidsmigrantenhotel Wolphaartsdijk, vrouw opgepakt

In een arbeidsmigrantenhotel in het Zeeuwse Wolphaartsdijk is zondag rond 19.00 uur een dode man gevonden. Een vrouw, die eveneens in het hotel aan de Lepelstraat verblijft, is aangehouden. Haar betrokkenheid bij de dood van de bewoner wordt onderzocht, meldt de politie.

23 november '23 (14:27)

Flinke brand uitgebroken in chalet op vakantiepark in Vierhouten

Na een flinke brand in een chalet op vakantiepark Samoza in Vierhouten, is deze onbewoonbaar verklaard. Gelukkig zijn andere chalets in de buurt bespaard gebleven. Dit meldt De Stentor. 

22 november '23 ( 9:58)

Aanvraag voor bungalowpark met 300 woningen bij Willemstad ingediend

De projectontwikkelaar SVE Group heeft een aanvraag voor een vergunning ingediend bij de gemeente Moerdijk. Het bedrijf wil op de plek van camping Bovensluis bij Willemstad een bungalowpark aanleggen. Deze krijgt ruim 300 recreatiewoningen, meldt BN de Stem.

21 november '23 (11:05)

Het Rijk bepaalt of er permanent gewoond mag worden op vakantieparken

Aanvragen bij de gemeente om een vakantiepark om te vormen naar een woonwijk worden vaak niet goedgekeurd. Maar daar kan verandering in komen. Als het aan de Tweede Kamer ligt wordt het straks gemakkelijker om permanent in een vakantiehuis te wonen. Zelfs als de gemeente het daar niet mee eens is, meldt de Stentor.

20 november '23 (10:40)

Brand legt chalet bij Emst volledig in de as

Zaterdagnacht moest de brandweer in Emst uitrukken voor een schoorsteenbrand in een chalet. Toen de hulpdiensten arriveerden sloegen de vlammen al uit het dak. Van het chalet is niets meer over, meldt de Stentor.

17 november '23 ( 8:50)

Excuses en geld voor hoteliers die lang wachtten op geld Booking

Booking.com is door het stof gegaan tegenover gedupeerde hoteliers en andere verhuurders van vakantieverblijven die maandenlang op hun geld moesten wachten. Door problemen na een systeemupgrade afgelopen zomer kregen veel partners van het oorspronkelijk Nederlandse internetbedrijf lange tijd niet het geld dat hun gasten via de boekingssite hadden betaald. Partners die meer dan 21 dagen hebben moeten wachten op hun geld krijgen deze maand een vergoeding, die begint bij een bedrag van 50 euro.

15 november '23 (10:12)

Vakantiepark in Akkrum heeft plannen voor grote uitbreiding

Er staan grote plannen op de agenda van recreatiepark Tusken de Marren in het Friese Akkrum. Het park moet straks vier keer zo groot worden als dat het nu is. Dan staan er ook drie keer zoveel huisjes als nu. Dat meldt de Leeuwarder Courant.