Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Bouw luxe resort in Petten van start: laatste kampeerders verlaten terrein

Door Nationale Recreatiegids
schedule 6 min
location_on [xx]km
Bouw luxe resort in Petten van start: laatste kampeerders verlaten terrein / Foto: Google Maps https://maps.app.goo.gl/b5cW6tmAn5RfPyax8
De camping Corfwater in Petten was voorheen drukbezocht en bruiste van het leven. Maar als je daar nu langs rijdt, zul je niet veel meer van terugzien. De laatste kampeerders hebben net hun spullen ingepakt om weer huiswaarts te gaan. En zij zullen de komende tijd ook niet terugkeren. Op het campingterrein wordt namelijk een luxe vakantiepark gebouwd. Er komt een hotel met 240 kamers, 13 luxe appartementen en 150 luxe duinvilla’s, meldt NH Nieuws.

Het dorp Petten had het tijdens de zomermaanden altijd druk met de vele toeristen die onder andere naar camping Corfwater kwamen. Niet alleen voor Nederlanders, maar ook voor Duitsers was het een populaire vakantieplek. Maar kampeerliefhebbers moeten nu op zoek gaan naar een andere plek om hun tent op te zetten: het campingterrein is nu officieel gesloten en de werkzaamheden op het terrein worden voorbereid.

Resort

Daar komt namelijk een luxe vakantiepark te staan, het Leisure & Business Resort Corfwater. Het klinkt niet als een plek waar tentjes staan en dat is het ook niet. Er komen luxe villa’s op het resort, een groot hotel met bijna 250 kamers en appartementen. Het hotel komt in het al bestaande Huis ter duin. De voorzitter van Dorpsraad Petten, Jaap Martin, denkt dat deze stap het dorp nog meer op de kaart voor toeristen zet. Hij denkt dat het dorp wel ‘een kleine boost nodig heeft om wat levendiger te worden’.

Wel blikt de voorzitter positief terug op de camping Corfwater, want ook die trok veel bezoekers, tot genoegen van de lokale ondernemers. “Ik kan niet langskomen of het is altijd voor daar in het seizoen. De camping stond zelfs nog redelijk vol toen ik daar van de week langsliep”, aldus Jaap Martin.

Weerstand

Nu is het moment aangebroken dat de laatste kampeerders hun tentjes opbergen en de camping verlaten. Het kan nog wel even duren voordat het resort opent. Hans Kruijer van de Ondernemersvereniging weet te vertellen dat er vijf bezwaren zijn binnengekomen. Twee daarvan gaan over de omliggende natuur, de andere drie van omwonenden. Voordat de bouw kan worden gestart moeten deze bezwaren eerst worden behandeld.

Het is mede daardoor nog niet zeker of de doelstelling om in de zomer van 2025 te heropenen kan worden gehaald. Kruijer stelt dat zij niet snel genoeg kunnen beginnen aan de bouw, want door de sluiting van de camping mist het dorp een behoorlijke hoop inkomsten. Dit zal vooral de ondernemers in de recreatieve en horecasector betreffen.

Bouwbeperkingen

Beide mannen zijn het in ieder geval over één ding eens: het nieuwe resort gaat de lokale economie en het dorp een flinke boost geven. Een reden hiervoor is dat bungalows op elk moment van het jaar verhuurd kunnen worden, terwijl tenten seizoensgebonden zijn.

Om toeristen die straks naar het resort komen van alle gemakken te voorzien, zijn er ook concrete plannen om het centrum van Petten aan te pakken. Zo worden er zes nieuwe winkels met daar bovenop 12 appartementen gebouwd. Deze krijgt de naam ‘Petten Plaza’. Ook komt er mogelijk een tweede strandpaviljoen en 80 strandhuisjes. 

30 mei '24 (10:35)

Kleiner vakantiepark Dommelsvoort wordt geschrapt door Land van Cuijk

De gemeente Land van Cuijk heeft besloten het plan voor een kleiner vakantiepark bij Dommelsvoort niet door te laten gaan. De combinatie van het vakantiepark met reguliere woningen werd als te massaal beoordeeld door de gemeente. Het oorspronkelijke idee was om een bescheiden recreatiepark te realiseren dat zou worden gecombineerd met de bouw van reguliere woningen, dit meldt de Gelderlander.

30 mei '24 (10:15)

Op deze leuke plekjes in Nederland parkeer je gratis jouw camper

Het mooie aan een camper of caravan is natuurlijk dat je overal alle voorzieningen bij je hebt die nodig zijn. Het enige wat je nog moet vinden is een parkeerplaats. Sommige campings vragen een vergoeding om jouw mobiele tent te parkeren, maar er zijn ook veel plekken in het land waar dat voor noppes kan. Die plekken hebben wij voor jou onder elkaar gezet.

29 mei '24 (14:01)

Zomerkriebels op de camping? Het kan bij Mingle the Single

De liefde van je leven tegenkomen kan je overal overkomen. In de supermarkt, op vakantie, of… in een kano. Eind juni is het weer tijd voor het jaarlijkse evenement Mingle the Single op camping Polderland in Hoeksche Waard. Het is de vijfde keer dat het kampeerevent voor vrijgezellen wordt georganiseerd, meldt AD.

29 mei '24 (12:30)

ANWB en NKC organiseren gezamenlijke camperverkiezing

De ANWB en NKC slaan de handen ineen bij de organisatie van de verkiezing van de Camper van het Jaar. Tot voor kort hadden beide organisaties hun eigen verkiezing voor de beste camper van het jaar, maar omdat het tot verwarring leidde hebben beide besloten om er een gezamenlijke verkiezing van te maken, meldt NKC. 

29 mei '24 (11:35)

Brand naast kampeerwinkel in Zeeland legt camper en caravans in de as

In Heinkenszand woedde afgelopen nacht een flinke brand bij een kampeerwinkel. Daardoor zijn twee caravans en een camperbus in vlammen opgegaan. Ook werd de autoweg N665 tijdelijk afgesloten vanwege de rookvorming en bluswerkzaamheden. Niemand raakte gewond, meldt Omroep Zeeland.

28 mei '24 (15:34)

Vakantiepark ’t Vechtdal breidt uit en verduurzaamt flink

Ambities om te groeien zijn er altijd. Ook eigenaren Jeroen en Denise Ruiterkamp voelen die ambitie. Zij hebben hun vakantiepark driemaal in omvang laten groeien. Ze namen echter nog een extra stap. Zo zijn alle nieuwe vakantiehuizen op hun Lodgepark ’t Vechtdal in Dalfsen helemaal energieneutraal. Deze trend is al enige tijd zichtbaar in vakantieparkland, maar breidt zich steeds verder uit, meldt nu.nl.

27 mei '24 ( 8:58)

Consumentenbond: Booking.com blijft consumenten misleiden

Booking.com en Agoda.com, allebei onderdeel van Booking, blijven consumenten misleiden als die op hun sites een accommodatie willen boeken. De boekingssites schermen met nepkortingen, laten onvolledige prijzen zien en zetten consumenten onder druk door schaarste te suggereren die er niet is, meldt de Consumentenbond die erop wijst dat Booking in 2020 nog beterschap beloofde op deze punten.

24 mei '24 (10:33)

Naam Roompot verdwijnt met fusie Landal GreenParks, wordt Landal

Vakantieparkexploitant Roompot verandert van naam. De organisatie gaat fuseren met Landal GreenParks en met deze samenwerking verdwijnt de naam van het merk. Zij zullen verder gaan onder de naam ‘Landal’. Ook komt er een nieuw hoofdkantoor in Amsterdam, meldt Omroep Zeeland.

23 mei '24 (15:29)

Chemische lucht in vakantiewoning: brandweer rukt uit

De brandweer van Ermelo is vanmiddag opgeroepen vanwege een chemische lucht in een vakantiewoning op een camping, gelegen aan de Zwaluwstraat. Bewoners merkten de geur op en belden direct de hulpdiensten, die snel ter plaatse waren om de situatie te onderzoeken. Dit meldt het Ermelo's Weekblad.

21 mei '24 (12:29)

‘Woningtekort terugdringen met transformeren vakantiewoningen werkt’

Het woningtekort in het land is hoog: we komen in totaal zo’n 390.000 woningen tekort, aldus ING. De komende jaren zal dit naar verwachting verder toenemen. Desondanks neemt het aantal vakantiewoningen in het land alsmaar toe. Recent heeft demissionair minister Hugo de Jonge een inventarisatie ingesteld om vakantieparken te transformeren naar woonwijken. De nieuwe coalitie heeft in haar akkoord het gedogen van permanente bewoning van vakantieparken opgenomen. Dit is volgens de ING een stap in de goede richting om het woningtekort terug te dringen.