Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Verlaten camping in Vaassen moet beter beveiligd na branden

Door Nationale Recreatiegids
schedule 5 min
location_on [xx]km
Verlaten camping in Vaassen moet beter beveiligd na branden / Foto: Google Maps https://maps.app.goo.gl/t1Xa4HjuDpmjN2rJ6
Er moet iets gebeuren met de beveiliging van de verlaten camping in Vaassen. Dat heeft de gemeente Epe met de eigenaar van het park besproken. De camping was eerder al het strijdtoneel van boze buurtbewoners. Vorige week brandde daar ook nog eens vier chalets af, twee weken geleden was er ook al brand. Dat meldt Omroep Gelderland.

Het is nog steeds speculeren wat de oorzaak is van de brand. Zijn het ontevreden buurtbewoners die het heft in eigen handen willen nemen, omdat zij bang zijn voor de komst van tweehonderd Oekraïense vluchtelingen? Het is een vraag die door de hoofden van de buurtbewoners blijft cirkelen. Zeker vorige week, toen vier chalets in vlammen opgingen. Daarnaast zijn er aanwijzingen dat de brand is aangestoken. Maar wie wil deze chalets nou in de fik steken? Het houdt de buurtbewoners bezig.

Tevergeefs worden er pogingen gedaan om mensen van de camping te weren. Er staan bouwhekken om het terrein heen, maar een openingen aan de Ankerweg biedt iedereen de mogelijkheid om naar binnen te gaan. Veel chalets hebben ingeslagen ruiten en overal ligt afval.

Buurtbewoners denken niet dat dit de laatste brand zal zijn. Mede daarom sprak de gemeente met de eigenaar van het park om extra beveiligingsmaatregelen te treffen.

Ondanks dat er nog geen exacte oorzaak van de branden kan worden aangewezen, lijkt het erop alsof de branden opzettelijk zijn aangestoken. De vlammen konden moeilijk overslaan gezien de afstand tussen de chalets. Ook bij de vorige brand stonden er verschillende gebouwen, waaronder een bijgebouw in de hens. Aangezien het politieonderzoek nog loopt kan er echter nog geen exacte oorzaak worden vastgesteld.

Asielopvang

De branden zijn voor de gemeente nog geen aanleiding om de plannen voor de opvang van tweehonderd Oekraïners te wijzigen. Wel leidde de aankondiging deze zomer tot enige verontwaardiging onder de buurtbewoners. Die zijn bang dat later ook asielzoekers daar worden gehuisvest.

Wel is de ophef enigszins gesust tijdens een informatiebijeenkomst afgelopen juli. Toch zijn er nog een aantal bewoners ongerust. Een omwonende stelt dat het voor een tweestrijd zorgt onder de bewoners.

Nieuwe informatie over de opvang van de vluchtelingen wordt in november bekendgemaakt. Omroep Gelderland kon geen commentaar krijgen van de campingeigenaar.

17 mei '24 (11:11)

HISWA-RECRON reageert op coalitieakkoord

Het coalitieakkoord van de vier formerende partijen is afgelopen woensdagnacht gepresenteerd. Dit akkoord heeft ook betrekking op de recreatiesector. HISWA-RECRON uit in de reactie blijdschap, maar ook verwarring over het akkoord. 

16 mei '24 (14:00)

Een gratis camping voor gezinnen in Zoetermeer: kamperen, eten en zwemmen

In Zoetermeer bevindt zich een bijzondere camping waar gezinnen kosteloos kunnen genieten van een kampeervakantie. Deze unieke camping biedt niet alleen gratis verblijf, maar ook gratis maaltijden en toegang tot het zwembad. Dit meldt het Algemeen Dagblad.

16 mei '24 (11:48)

De campingtrends van 2024: 'Luxe uitstraling en comfortabel kamperen graag'

Het kampeerseizoen van 2024 staat voor de deur en met nieuwe trends die zich ontwikkelen, belooft het een opwindend jaar te worden voor kampeerliefhebbers. Van luxe uitstraling tot comfortabele voorzieningen, hier zijn de campingtrends die je kunt verwachten, volgens de Gelderlander, voor het komende seizoen.

15 mei '24 (13:28)

Uitbreiding staanplaatsen op mini-campings in Oost Gelre

De gemeente Oost Gelre verhoogt het aantal staanplaatsen op mini-campings van 25 naar 30 per camping. Dit besluit komt voort uit de ambitie van Oost Gelre om jaarlijks 1 miljoen overnachtingen te realiseren. Wethouder Arjen Schutten benadrukt het belang van de recreatie- en toerismesector als een belangrijke economische groeisector voor de gemeente, zo meldt Omroep Gelderland.

15 mei '24 (13:14)

Ambitie voor recreatie en toerisme in Drenthe

De provincie Drenthe streeft naar een verdere ontwikkeling van recreatieve mogelijkheden, zowel voor de inwoners van Drenthe als voor toeristen van buitenaf. Gedeputeerde Willemien Meeuwissen (VVD) heeft de nieuwe toerismeplannen voor de komende vier jaar gepresenteerd op het provinciehuis in Assen. Dit meldt Dagblad van het Noorden.

13 mei '24 (14:21)

Vve wil van vakantiepark Zuytland woonwijk maken

De vereniging van eigenaren en ontwikkelaar van nieuwe vakantiehuizen op park Zuytland Buiten in het Zeeuwse Zuidland zouden liever zien dat het vakantiepark een woonwijk wordt. Er is echter een kleine barrière: de provincie heeft grote bezwaren. Maar ondanks dat is de provincie wel bereid om in gesprek te gaan, meldt AD.

10 mei '24 (11:21)

Door kletsnatte weken staan campingeigenaren letterlijk met voeten in modder

Ondanks het aangename weer van de afgelopen dagen, blijven de gevolgen van de regenval nog voelbaar. Zeker bij een aantal campingeigenaren. Die kampen met veel ondergelopen standplaatsen. Jos de Korte uit Oostkapelle heeft het nog nooit zo erg meegemaakt, meldt Omroep Zeeland.

10 mei '24 (10:09)

‘Maanden geleden geboekt, maar nét voor vertrek wordt verblijf geannuleerd’

Je kijkt al maanden uit naar een weekendje weg met partner en kinderen, maar net voordat het weekend begint krijg je een mailtje in je inbox. Daarin staat dat het huisje dat je hebt geboekt niet beschikbaar is en dat de reservering is geannuleerd. Dit is wat bij meerdere mensen is overkomen die een accommodatie boekten bij Belvilla. Radar onderzocht dit en kwam tot de conclusie dat het inderdaad voorkomt, meldt Radar. 

10 mei '24 ( 8:48)

Airbnb positief over zomerseizoen, maar dit kwartaal is iets minder

Verhuurplatform Airbnb denkt dat grote internationale sportevenementen zoals het EK voetbal in Duitsland en de Olympische Spelen in Frankrijk de vraag naar accommodaties in de zomer zullen aanjagen. Maar de omzetprognose voor het tweede kwartaal is niet zo gunstig als veel kenners hadden gehoopt. Dat komt door ongunstige wisselkoerseffecten en doordat Pasen dit jaar relatief vroeg viel.

08 mei '24 ( 9:55)

Plan voor natuurbegraafplaats naast camping in De Lutte voorlopig goed

Een natuurbegraafplaats naast de camping. In De Lutte in Overijssel ligt er een plan voor klaar. Na goedkeuring van de Raad van State kan die voorlopig doorgaan. De campingeigenaren waren het er niet mee eens en probeerden met een spoedprocedure het project te stoppen, maar zoals het er nu naar uitziet is dat tevergeefs, meldt RTV Oost.