Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add

Verlaten camping in Vaassen moet beter beveiligd na branden

Door Nationale Recreatiegids
schedule 5 min
location_on [xx]km
Verlaten camping in Vaassen moet beter beveiligd na branden / Foto: Google Maps https://maps.app.goo.gl/t1Xa4HjuDpmjN2rJ6
Er moet iets gebeuren met de beveiliging van de verlaten camping in Vaassen. Dat heeft de gemeente Epe met de eigenaar van het park besproken. De camping was eerder al het strijdtoneel van boze buurtbewoners. Vorige week brandde daar ook nog eens vier chalets af, twee weken geleden was er ook al brand. Dat meldt Omroep Gelderland.

Het is nog steeds speculeren wat de oorzaak is van de brand. Zijn het ontevreden buurtbewoners die het heft in eigen handen willen nemen, omdat zij bang zijn voor de komst van tweehonderd Oekraïense vluchtelingen? Het is een vraag die door de hoofden van de buurtbewoners blijft cirkelen. Zeker vorige week, toen vier chalets in vlammen opgingen. Daarnaast zijn er aanwijzingen dat de brand is aangestoken. Maar wie wil deze chalets nou in de fik steken? Het houdt de buurtbewoners bezig.

Tevergeefs worden er pogingen gedaan om mensen van de camping te weren. Er staan bouwhekken om het terrein heen, maar een openingen aan de Ankerweg biedt iedereen de mogelijkheid om naar binnen te gaan. Veel chalets hebben ingeslagen ruiten en overal ligt afval.

Buurtbewoners denken niet dat dit de laatste brand zal zijn. Mede daarom sprak de gemeente met de eigenaar van het park om extra beveiligingsmaatregelen te treffen.

Ondanks dat er nog geen exacte oorzaak van de branden kan worden aangewezen, lijkt het erop alsof de branden opzettelijk zijn aangestoken. De vlammen konden moeilijk overslaan gezien de afstand tussen de chalets. Ook bij de vorige brand stonden er verschillende gebouwen, waaronder een bijgebouw in de hens. Aangezien het politieonderzoek nog loopt kan er echter nog geen exacte oorzaak worden vastgesteld.

Asielopvang

De branden zijn voor de gemeente nog geen aanleiding om de plannen voor de opvang van tweehonderd Oekraïners te wijzigen. Wel leidde de aankondiging deze zomer tot enige verontwaardiging onder de buurtbewoners. Die zijn bang dat later ook asielzoekers daar worden gehuisvest.

Wel is de ophef enigszins gesust tijdens een informatiebijeenkomst afgelopen juli. Toch zijn er nog een aantal bewoners ongerust. Een omwonende stelt dat het voor een tweestrijd zorgt onder de bewoners.

Nieuwe informatie over de opvang van de vluchtelingen wordt in november bekendgemaakt. Omroep Gelderland kon geen commentaar krijgen van de campingeigenaar.

04 december '23 (10:49)

Oudste vakantiepark van het land in handen van recreanten

Goed nieuws voor de huis- en caravanbezitters op Recreatieoord Hoek van Holland. Na een succesvolle strijd tegen de verkoop van het vakantiepark worden de recreanten nog meer beloond. De gemeente draagt het beheer van het park over aan de mensen, meldt het AD.

01 december '23 (15:31)

Remboe Village overgenomen door Poelman Vakantieparken

Vanaf 1 december is Remboe Village niet langer meer in eigendom van EuroParcs. Het park is namelijk overgenomen door Poelman Vakantieparken, zo meldt EuroParcs.

01 december '23 ( 9:34)

Provincie Limburg ontvangt petitie tegen 'verroompottisering'

De bouw van nieuwe vakantieparken in Limburg moet worden ingedamd, vinden de ondertekenaars van een petitie tegen de "verroompottisering" van de provincie. De petitie voor het behoud van een camping in het Heuvelland, volgens de initiatiefnemers door zo'n 11.000 mensen ondertekend, werd vrijdagochtend aangeboden aan de Limburgse gedeputeerde Michael Theuns (ruimte, CDA).

30 november '23 (12:18)

Geen plek meer beschikbaar voor statushouders in Gelderland

Gelderse gemeenten stellen "dat de grens is bereikt" in de opvang van statushouders, zo schrijft de provincie. Er zijn te weinig sociale huurwoningen beschikbaar en ook is er een "mismatch" tussen het type woningen en de mensen voor wie een plek wordt gezocht.

29 november '23 (10:32)

Overleden man in arbeidsmigrantenhotel stierf aan natuurlijke dood

Zondagavond werd een man dood aangetroffen in een arbeidsmigrantenhotel in Wolphaartsdijk. In eerste instantie werd een vrouw, die ook in het hotel verblijft, als verdachte aangehouden. Nu blijkt dat de man aan een natuurlijke dood is overleden. De vrouw is inmiddels vrijgelaten, meldt Omroep Zeeland.

28 november '23 (11:18)

‘Permanente bewoning vakantieparken levert weinig woonruimte op’

Als het aan de landelijke politiek ligt, wordt het straks makkelijker om een vakantiepark om te bouwen naar een woonwijk. Maar heeft dat daadwerkelijk een voordelig effect op de woningmarkt en -ruimte? Programmamanager Rob van den Hazel van programma Vitale Vakantieparken op de Veluwe vertelt hierover. Dat meldt Binnenlands Bestuur.

27 november '23 (11:23)

Buurt stapt naar rechter om asielopvang Van der Valk in Uden tegen te houden

Het plan van het Van der Valk-hotel in Uden om vanaf begin december 300 asielzoekers op de te vangen valt niet bij iedereen even goed. Een groep buurtbewoners gaat via de rechter proberen om de opvang tegen te houden. Dat doen zij door middel van een kort geding. Volgens de bewoners is het besluit ‘gepruts van de gemeente’, meldt Brabants Dagblad.

27 november '23 ( 8:55)

Dode in arbeidsmigrantenhotel Wolphaartsdijk, vrouw opgepakt

In een arbeidsmigrantenhotel in het Zeeuwse Wolphaartsdijk is zondag rond 19.00 uur een dode man gevonden. Een vrouw, die eveneens in het hotel aan de Lepelstraat verblijft, is aangehouden. Haar betrokkenheid bij de dood van de bewoner wordt onderzocht, meldt de politie.

23 november '23 (14:27)

Flinke brand uitgebroken in chalet op vakantiepark in Vierhouten

Na een flinke brand in een chalet op vakantiepark Samoza in Vierhouten, is deze onbewoonbaar verklaard. Gelukkig zijn andere chalets in de buurt bespaard gebleven. Dit meldt De Stentor. 

22 november '23 ( 9:58)

Aanvraag voor bungalowpark met 300 woningen bij Willemstad ingediend

De projectontwikkelaar SVE Group heeft een aanvraag voor een vergunning ingediend bij de gemeente Moerdijk. Het bedrijf wil op de plek van camping Bovensluis bij Willemstad een bungalowpark aanleggen. Deze krijgt ruim 300 recreatiewoningen, meldt BN de Stem.