Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add

Franse kampeergigant wil ouderen 'verjagen' van vakantiepark in Winterswijk

Door Nationale Recreatiegids
schedule 6 min
location_on [xx]km
Franse kampeergigant wil ouderen 'verjagen' van vakantiepark in Winterswijk / Foto: Google Maps https://maps.app.goo.gl/CtuxgRV4jxTXyhfc7
Oudere bewoners van chalets en vakantiewoningen op camping ’t Wieskamp in Winterswijk moeten naar eigen zeggen binnen vijf jaar van de camping verdwijnen. Zij stellen dat de nieuwe eigenaar, het Franse Capfun, hen weg aan het pesten is. De kampeerreus wil op de camping vooral inzetten op de jongere doelgroep. Dat meldt de Gelderlander.

Eigenaren van vakantiehuisjes op camping ’t Wieskamp zijn in opstand. Een Duitser zegt dat zij hun spaargeld in het huisje hebben gestopt en dat zij ‘niet zomaar opgeven’.

De Duitser is niet de enige die zorgen heeft over de toekomst van hun huisje op de camping. Ook Nynke Elsinga (60) en haar man Wim van Urk (65) uit Rhenen zijn bang dat zij weg moeten. Zij kochten drie jaar geleden een huisje op de camping voor 42.000 euro.

Inmiddels is een petitie de ronde gegaan, die al door 110 campinggasten is ondertekend. Ook hebben een aantal Duitse huiseigenaren hun beklag gedaan bij de gemeente Winterswijk.

Verhuur

Capfun heeft een brief geschreven aan de gasten op de camping. Daarin staat dat hun visie is om ‘vakanties te creëren waar je als kind van droomde’. Daarom gaat Capfun de camping inrichten om meer te focussen op verhuur in plaats van verkoop. Die omslag wordt volgens de gigant nu gemaakt op de camping.

De camping werd vorig jaar aan Capfun verkocht. Toen zei de eigenaar, Mark van Dam, dat hij niet verwachtte dat er ingrijpende veranderingen zouden plaatsvinden. Dat is nu toch wel het geval.

Daar kan Van Dam niet veel tegen doen. De camping is al verkocht en dus kan Capfun de camping aanpassen. Bij een herstructurering van de camping vallen de gasten wel onder de voorwaarden van Recron. Dat betekent dat zij een beroep kunnen doen op een schadevergoeding.

Ook hebben een aantal gasten een advocaat aangenomen. Het is echter de vraag of die iets kan betekenen. Capfun is een groot bedrijf met een groot budget.

Slagboom

De wintermaanden wordt het lastig gemaakt voor de vaste bewoners. Zo blijven de slagbomen dicht, waardoor de bezoekers niet meer met de auto op de camping kunnen komen. Een bewoner stelt dat zij wel betalen, zo’n 2.500 tot 4.000 euro per jaar. Volgens de bewoner is Capfun van plan om dat bedrag elk jaar met bijna 10 procent te verhogen. “’Binnen vijf jaar zijn jullie allemaal weg’, hebben ze ons gezegd.”

Vakantiewoningen

Capfun is al begonnen met het verwijderen van chalets. Die kunnen worden verplaatst, in tegenstelling tot de vaste vakantiewoningen. Op de lege plekken komen chalets te staan. Ook heeft Capfun plannen om een zwemparadijs aan te leggen.

Een Duitse bewoner zegt dat hij vorig jaar een vaste woning had gekocht voor 60.000 euro. Dat was volgens hem met toestemming van Capfun. “Nu moeten we weg en moet het huisje worden afgebroken.” De onkosten worden volgens hem alleen betaald als hij snel een beslissing neemt. Anders zouden zij de kosten zelf moeten betalen. 

04 december '23 (10:49)

Oudste vakantiepark van het land in handen van recreanten

Goed nieuws voor de huis- en caravanbezitters op Recreatieoord Hoek van Holland. Na een succesvolle strijd tegen de verkoop van het vakantiepark worden de recreanten nog meer beloond. De gemeente draagt het beheer van het park over aan de mensen, meldt het AD.

01 december '23 (15:31)

Remboe Village overgenomen door Poelman Vakantieparken

Vanaf 1 december is Remboe Village niet langer meer in eigendom van EuroParcs. Het park is namelijk overgenomen door Poelman Vakantieparken, zo meldt EuroParcs.

01 december '23 ( 9:34)

Provincie Limburg ontvangt petitie tegen 'verroompottisering'

De bouw van nieuwe vakantieparken in Limburg moet worden ingedamd, vinden de ondertekenaars van een petitie tegen de "verroompottisering" van de provincie. De petitie voor het behoud van een camping in het Heuvelland, volgens de initiatiefnemers door zo'n 11.000 mensen ondertekend, werd vrijdagochtend aangeboden aan de Limburgse gedeputeerde Michael Theuns (ruimte, CDA).

30 november '23 (12:18)

Geen plek meer beschikbaar voor statushouders in Gelderland

Gelderse gemeenten stellen "dat de grens is bereikt" in de opvang van statushouders, zo schrijft de provincie. Er zijn te weinig sociale huurwoningen beschikbaar en ook is er een "mismatch" tussen het type woningen en de mensen voor wie een plek wordt gezocht.

29 november '23 (10:32)

Overleden man in arbeidsmigrantenhotel stierf aan natuurlijke dood

Zondagavond werd een man dood aangetroffen in een arbeidsmigrantenhotel in Wolphaartsdijk. In eerste instantie werd een vrouw, die ook in het hotel verblijft, als verdachte aangehouden. Nu blijkt dat de man aan een natuurlijke dood is overleden. De vrouw is inmiddels vrijgelaten, meldt Omroep Zeeland.

28 november '23 (11:18)

‘Permanente bewoning vakantieparken levert weinig woonruimte op’

Als het aan de landelijke politiek ligt, wordt het straks makkelijker om een vakantiepark om te bouwen naar een woonwijk. Maar heeft dat daadwerkelijk een voordelig effect op de woningmarkt en -ruimte? Programmamanager Rob van den Hazel van programma Vitale Vakantieparken op de Veluwe vertelt hierover. Dat meldt Binnenlands Bestuur.

27 november '23 (11:23)

Buurt stapt naar rechter om asielopvang Van der Valk in Uden tegen te houden

Het plan van het Van der Valk-hotel in Uden om vanaf begin december 300 asielzoekers op de te vangen valt niet bij iedereen even goed. Een groep buurtbewoners gaat via de rechter proberen om de opvang tegen te houden. Dat doen zij door middel van een kort geding. Volgens de bewoners is het besluit ‘gepruts van de gemeente’, meldt Brabants Dagblad.

27 november '23 ( 8:55)

Dode in arbeidsmigrantenhotel Wolphaartsdijk, vrouw opgepakt

In een arbeidsmigrantenhotel in het Zeeuwse Wolphaartsdijk is zondag rond 19.00 uur een dode man gevonden. Een vrouw, die eveneens in het hotel aan de Lepelstraat verblijft, is aangehouden. Haar betrokkenheid bij de dood van de bewoner wordt onderzocht, meldt de politie.

23 november '23 (14:27)

Flinke brand uitgebroken in chalet op vakantiepark in Vierhouten

Na een flinke brand in een chalet op vakantiepark Samoza in Vierhouten, is deze onbewoonbaar verklaard. Gelukkig zijn andere chalets in de buurt bespaard gebleven. Dit meldt De Stentor. 

22 november '23 ( 9:58)

Aanvraag voor bungalowpark met 300 woningen bij Willemstad ingediend

De projectontwikkelaar SVE Group heeft een aanvraag voor een vergunning ingediend bij de gemeente Moerdijk. Het bedrijf wil op de plek van camping Bovensluis bij Willemstad een bungalowpark aanleggen. Deze krijgt ruim 300 recreatiewoningen, meldt BN de Stem.