Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add

Vacansoleil-vakantie van honderden reizigers is onzeker

Door ANP
schedule 4 min
location_on [xx]km
Vacansoleil-vakantie van honderden reizigers is onzeker
Honderden mensen die nog op vakantie zouden gaan met Vacansoleil weten niet of hun reis nog doorgaat. Dit meldt een woordvoerder van de aanbieder van campingvakanties, die uitstel van betaling heeft gekregen van de rechter. Vaak is uitstel van betaling de voorbode van een faillissement.

Komend weekend zouden 250 mensen weggaan met Vacansoleil en de weken daarna staan ook nog vakanties gepland. De woordvoerder weet niet hoeveel reizigers er in totaal nog moeten vertrekken. Wel kan hij zeggen dat het aantal vakantiegangers per week afneemt. Hij meldt dat er nog veel onduidelijk is voor klanten die een reis hebben gepland. Mensen die al zijn vertrokken kunnen hun vakantie volgens hem gewoon afmaken. Momenteel staan volgens de zegsman driehonderd gezinnen via Vacansoleil op een camping in Europa.

Bewindvoerders Ben Arends en Lodewijk Hox onderzoeken nu voor Vacansoleil welke toekomstmogelijkheden er voor het bedrijf zijn. Ze willen op korte termijn meer duidelijkheid hebben voor klanten die nog op vakantie gaan of al op vakantie zijn.

Schulden

Het klantcontactcentrum van de touroperator probeert vakantiegangers te helpen en waar mogelijk maatwerkoplossingen te bieden, meldt Arends. "Omdat het internationale gasten betreft die naar verschillende landen binnen Europa zijn gereisd of nog moeten gaan, is het complex om voor iedereen direct duidelijkheid te bieden."

Vacansoleil kampt met grote financiële moeilijkheden en heeft in het verleden naar eigen zeggen een grote schuldenlast opgebouwd. Na de coronapandemie zakte de verkoop van campingvakanties in en moest de touroperator extra financiering aantrekken. Die schuldenberg is onhoudbaar geworden nu de rentes hard zijn gestegen. Ook de hoge inflatie bracht het bedrijf in de problemen, aldus Vacansoleil.

Garantie

Mocht Vacansoleil uiteindelijk failliet gaan dan kunnen gedupeerde klanten wel geld terugkrijgen. Het bedrijf is aangesloten bij de Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR), die klanten van reisorganisaties een vergoeding biedt als ze omvallen. Volgens een woordvoerder van SGR kunnen klanten in zo'n geval hun volledige bedrag terugkrijgen als zij laten zien dat hun reis niet is uitgevoerd.

Door: ANP

01 december '23 (15:31)

Remboe Village overgenomen door Poelman Vakantieparken

Vanaf 1 december is Remboe Village niet langer meer in eigendom van EuroParcs. Het park is namelijk overgenomen door Poelman Vakantieparken, zo meldt EuroParcs.

01 december '23 ( 9:34)

Provincie Limburg ontvangt petitie tegen 'verroompottisering'

De bouw van nieuwe vakantieparken in Limburg moet worden ingedamd, vinden de ondertekenaars van een petitie tegen de "verroompottisering" van de provincie. De petitie voor het behoud van een camping in het Heuvelland, volgens de initiatiefnemers door zo'n 11.000 mensen ondertekend, werd vrijdagochtend aangeboden aan de Limburgse gedeputeerde Michael Theuns (ruimte, CDA).

30 november '23 (12:18)

Geen plek meer beschikbaar voor statushouders in Gelderland

Gelderse gemeenten stellen "dat de grens is bereikt" in de opvang van statushouders, zo schrijft de provincie. Er zijn te weinig sociale huurwoningen beschikbaar en ook is er een "mismatch" tussen het type woningen en de mensen voor wie een plek wordt gezocht.

29 november '23 (10:32)

Overleden man in arbeidsmigrantenhotel stierf aan natuurlijke dood

Zondagavond werd een man dood aangetroffen in een arbeidsmigrantenhotel in Wolphaartsdijk. In eerste instantie werd een vrouw, die ook in het hotel verblijft, als verdachte aangehouden. Nu blijkt dat de man aan een natuurlijke dood is overleden. De vrouw is inmiddels vrijgelaten, meldt Omroep Zeeland.

28 november '23 (11:18)

‘Permanente bewoning vakantieparken levert weinig woonruimte op’

Als het aan de landelijke politiek ligt, wordt het straks makkelijker om een vakantiepark om te bouwen naar een woonwijk. Maar heeft dat daadwerkelijk een voordelig effect op de woningmarkt en -ruimte? Programmamanager Rob van den Hazel van programma Vitale Vakantieparken op de Veluwe vertelt hierover. Dat meldt Binnenlands Bestuur.

27 november '23 (11:23)

Buurt stapt naar rechter om asielopvang Van der Valk in Uden tegen te houden

Het plan van het Van der Valk-hotel in Uden om vanaf begin december 300 asielzoekers op de te vangen valt niet bij iedereen even goed. Een groep buurtbewoners gaat via de rechter proberen om de opvang tegen te houden. Dat doen zij door middel van een kort geding. Volgens de bewoners is het besluit ‘gepruts van de gemeente’, meldt Brabants Dagblad.

27 november '23 ( 8:55)

Dode in arbeidsmigrantenhotel Wolphaartsdijk, vrouw opgepakt

In een arbeidsmigrantenhotel in het Zeeuwse Wolphaartsdijk is zondag rond 19.00 uur een dode man gevonden. Een vrouw, die eveneens in het hotel aan de Lepelstraat verblijft, is aangehouden. Haar betrokkenheid bij de dood van de bewoner wordt onderzocht, meldt de politie.

23 november '23 (14:27)

Flinke brand uitgebroken in chalet op vakantiepark in Vierhouten

Na een flinke brand in een chalet op vakantiepark Samoza in Vierhouten, is deze onbewoonbaar verklaard. Gelukkig zijn andere chalets in de buurt bespaard gebleven. Dit meldt De Stentor. 

22 november '23 ( 9:58)

Aanvraag voor bungalowpark met 300 woningen bij Willemstad ingediend

De projectontwikkelaar SVE Group heeft een aanvraag voor een vergunning ingediend bij de gemeente Moerdijk. Het bedrijf wil op de plek van camping Bovensluis bij Willemstad een bungalowpark aanleggen. Deze krijgt ruim 300 recreatiewoningen, meldt BN de Stem.

21 november '23 (11:05)

Het Rijk bepaalt of er permanent gewoond mag worden op vakantieparken

Aanvragen bij de gemeente om een vakantiepark om te vormen naar een woonwijk worden vaak niet goedgekeurd. Maar daar kan verandering in komen. Als het aan de Tweede Kamer ligt wordt het straks gemakkelijker om permanent in een vakantiehuis te wonen. Zelfs als de gemeente het daar niet mee eens is, meldt de Stentor.