Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add

Buren krijgt nieuw luxe vakantiepark naast de deur

Door Nationale Recreatiegids
schedule 4 min
location_on [xx]km
Buren krijgt nieuw luxe vakantiepark naast de deur / Foto: Google Maps (Floris Hermeling) https://maps.app.goo.gl/fxw5iKdmDPV8bbAA6
Ondanks enkele zorgen verwelkomt het Gelderse Buren het nieuwe luxe vakantiepark Soof aan de Rijn. De gemeenteraad heeft bijna unaniem akkoord gegeven op de komst van het vakantiepark. Deze gaat de plek van twee verouderde campings innemen, meldt het AD.

Het was geen moeilijke beslissing voor de gemeenteraad: de komst van het vakantiepark Soof aan de Rijn is meer dan welkom. Daarnaast is de gemeenteraad optimistisch over het park omdat deze de bebouwing zal afnemen langs de boorden van de Rijn. Alleen Joop de Jonge van de Partij voor de Dieren was het niet eens met de plannen.

In eerste instantie waren ook PvdA/GL en D66 nog niet overtuigd. Die vreesden dat er straks geen goedkope kampeerplekken meer in de omgeving zijn en ook uitten zij hun zorgen over de hoogwaterveiligheid op het moment dat de Rijn overstroomt.

Afspraken

Wethouder Karl Maier kan verzekeren dat de zorgen over hoogwater niet nodig zijn. Hij stelt dat er misschien wel goedkopere kampeerplekken verdwijnen, maar dat de gemeente hier op andere plaatsen ruimte voor biedt. Daarnaast stelt de wethouder dat de hoogwaterveiligheid ook mee is genomen in de afspraken. Zo kunnen de huisjes die bedreigd worden door hoogwater makkelijk opgepakt worden om naar een hoger gelegen grond te verplaatsen. “En op de laagst gelegen plekken komen glampingtenten, dan gaat verplaatsing nog makkelijker”, aldus Maier.

Soof aan de Rijn

In de plannen voor Soof aan de Rijn staat dat het ruimte gaat bieden voor 110 vakantiehuisjes en 18 luxe glampingtenten. De huisjes krijgen hijsogen, waardoor deze makkelijk te verslepen zijn.

Er zijn goede afspraken gemaakt met de eigenaar, verzekert Maier. Wel is Dijkwacht Buren bezorgd over de vele vakantieparken die aan de Rijn komen te staan. Hier wordt de komende tijd verder over gesproken. Wel komt het vakantiepark Soof aan de Rijn er te staan. Deze komt naast de veerpont Eck en Wiel.

04 december '23 (10:49)

Oudste vakantiepark van het land in handen van recreanten

Goed nieuws voor de huis- en caravanbezitters op Recreatieoord Hoek van Holland. Na een succesvolle strijd tegen de verkoop van het vakantiepark worden de recreanten nog meer beloond. De gemeente draagt het beheer van het park over aan de mensen, meldt het AD.

01 december '23 (15:31)

Remboe Village overgenomen door Poelman Vakantieparken

Vanaf 1 december is Remboe Village niet langer meer in eigendom van EuroParcs. Het park is namelijk overgenomen door Poelman Vakantieparken, zo meldt EuroParcs.

01 december '23 ( 9:34)

Provincie Limburg ontvangt petitie tegen 'verroompottisering'

De bouw van nieuwe vakantieparken in Limburg moet worden ingedamd, vinden de ondertekenaars van een petitie tegen de "verroompottisering" van de provincie. De petitie voor het behoud van een camping in het Heuvelland, volgens de initiatiefnemers door zo'n 11.000 mensen ondertekend, werd vrijdagochtend aangeboden aan de Limburgse gedeputeerde Michael Theuns (ruimte, CDA).

30 november '23 (12:18)

Geen plek meer beschikbaar voor statushouders in Gelderland

Gelderse gemeenten stellen "dat de grens is bereikt" in de opvang van statushouders, zo schrijft de provincie. Er zijn te weinig sociale huurwoningen beschikbaar en ook is er een "mismatch" tussen het type woningen en de mensen voor wie een plek wordt gezocht.

29 november '23 (10:32)

Overleden man in arbeidsmigrantenhotel stierf aan natuurlijke dood

Zondagavond werd een man dood aangetroffen in een arbeidsmigrantenhotel in Wolphaartsdijk. In eerste instantie werd een vrouw, die ook in het hotel verblijft, als verdachte aangehouden. Nu blijkt dat de man aan een natuurlijke dood is overleden. De vrouw is inmiddels vrijgelaten, meldt Omroep Zeeland.

28 november '23 (11:18)

‘Permanente bewoning vakantieparken levert weinig woonruimte op’

Als het aan de landelijke politiek ligt, wordt het straks makkelijker om een vakantiepark om te bouwen naar een woonwijk. Maar heeft dat daadwerkelijk een voordelig effect op de woningmarkt en -ruimte? Programmamanager Rob van den Hazel van programma Vitale Vakantieparken op de Veluwe vertelt hierover. Dat meldt Binnenlands Bestuur.

27 november '23 (11:23)

Buurt stapt naar rechter om asielopvang Van der Valk in Uden tegen te houden

Het plan van het Van der Valk-hotel in Uden om vanaf begin december 300 asielzoekers op de te vangen valt niet bij iedereen even goed. Een groep buurtbewoners gaat via de rechter proberen om de opvang tegen te houden. Dat doen zij door middel van een kort geding. Volgens de bewoners is het besluit ‘gepruts van de gemeente’, meldt Brabants Dagblad.

27 november '23 ( 8:55)

Dode in arbeidsmigrantenhotel Wolphaartsdijk, vrouw opgepakt

In een arbeidsmigrantenhotel in het Zeeuwse Wolphaartsdijk is zondag rond 19.00 uur een dode man gevonden. Een vrouw, die eveneens in het hotel aan de Lepelstraat verblijft, is aangehouden. Haar betrokkenheid bij de dood van de bewoner wordt onderzocht, meldt de politie.

23 november '23 (14:27)

Flinke brand uitgebroken in chalet op vakantiepark in Vierhouten

Na een flinke brand in een chalet op vakantiepark Samoza in Vierhouten, is deze onbewoonbaar verklaard. Gelukkig zijn andere chalets in de buurt bespaard gebleven. Dit meldt De Stentor. 

22 november '23 ( 9:58)

Aanvraag voor bungalowpark met 300 woningen bij Willemstad ingediend

De projectontwikkelaar SVE Group heeft een aanvraag voor een vergunning ingediend bij de gemeente Moerdijk. Het bedrijf wil op de plek van camping Bovensluis bij Willemstad een bungalowpark aanleggen. Deze krijgt ruim 300 recreatiewoningen, meldt BN de Stem.