Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Eigenaren vakantiepark Twente zien opvang vluchteling als adempauze

Door Nationale Recreatiegids
schedule 4 min
Eigenaren vakantiepark Twente zien opvang vluchteling als adempauze / Foto: "Bungalow Finspark" door Larsjuh
De aankomende twee jaar wordt vakantiepark Finspark Herikersberg bij Markelo verhuurd aan de gemeente Hof van Twente voor de opvang van Oekraïense vluchtelingen. Dat geeft de nieuwe eigenaren van het vakantiepark tijd en geld om de toekomst van het park vast te stellen en vervolgens het plan uit te voeren. Dat meldt het AD.

Mede-eigenaar van het vakantiepark, Hans Oonk, stelt dat de vraag van de gemeente Hof van Twente op het goede moment komt. Hij en zijn compagnons spreken zich hier over uit. Met de tijd en ruimte die zij de komende twee jaar hebben, kunnen de eigenaren goed nadenken wat zij willen doen met het park.

Vanaf 1 januari 2024 worden veertig Oekraïense gezinnen opgevangen in het park tussen Goor en Markelo. Er staan al een aantal chalets op het park en de komende maanden komen hier nog twintig bij.

De vraag of het park voor langer dan een jaar kan worden gebruikt, wordt goed ontvangen bij Oonk. Eerder nam hij al vijf gezinnen uit het oorlogsgebied op in zijn vakantiepark. Volgens Oonk verliep dit heel goed en heeft hij zelfs nog contact met een aantal van deze gezinnen.

Niet iedereen staat te springen om de vluchtelingen op te vangen in het vakantiepark. Een aantal buren hebben hun kritiek al uitgesproken. Dat is volgens Oonk begrijpelijk. Zij kunnen er immers niet veel aan doen. Daarom stuurde Oonk de omwonenden een bos bloemen.

Komende tijd geen toeristen

In december 2020, ten tijde van de coronapandemie, kochten Oonk en zijn compagnons het park. Zij hebben alle drie weinig geen ervaring met het hebben van een vakantiepark. Daarom is de tijd die zij nu krijgen zeer welkom. Het doel is om het park te verduurzamen, op te knappen en er een ‘mooi en kleinschalig’ vakantiepark van te maken.

De komende jaren zullen er dus geen toeristen op het vakantiepark verblijven. Dat is volgens Oonk ook geen goede combinatie met de opvang van vluchtelingen. Daarnaast wil hij een nieuw begin maken met het park wanneer deze weer gebruikt gaat worden voor recreatie. 

26 september '23 (11:00)

Consumentenbond naar rechter om ‘oneerlijke’ vouchers Fletcher Hotels

De Consumentenbond is allerminst te spreken over de hotelvoucher van Fletcher Hotels. De organisatie stapt naar de rechter vanwege de beperkte geldigheid van deze vouchers. Daarnaast stelt de bond dat Fletcher oneerlijk is over het aanbod en de extra kosten die in rekening worden gebracht bij een overnachting. Dat meldt NU.nl.

25 september '23 (11:42)

Buren krijgt nieuw luxe vakantiepark naast de deur

Ondanks enkele zorgen verwelkomt het Gelderse Buren het nieuwe luxe vakantiepark Soof aan de Rijn. De gemeenteraad heeft bijna unaniem akkoord gegeven op de komst van het vakantiepark. Deze gaat de plek van twee verouderde campings innemen, meldt het AD.

25 september '23 ( 9:04)

Campinggasten geëvacueerd vanwege grote brand in Rijnsburg

Vanwege een brand in een loods in het Zuid-Hollandse Rijnsburg wordt een naastgelegen camping ontruimd. De evacués worden opgevangen in het hoofdgebouw. Bij de brand komt mogelijk asbest vrij, meldt de brandweer.

21 september '23 (14:23)

Vastgoedadviseur denkt niet dat permanente bewoning vakantieparken woningnood oplost

In het partijprogramma van de VVD staat dat permanente bewoning van vakantieparken toegestaan zou moeten worden om een deel van de woningnood te kunnen oplossen. Vastgoedadviseur Colliers denkt dat niet dat dit het gewenste effect gaat hebben, omdat de meeste vakantiewoningen in kust- en natuurgebieden staan en de woningnood het grootst is in stedelijke gebieden. Dit meldt PropertyNL. 

20 september '23 ( 9:55)

Bouw luxe vakantiepark op Zwarte Bergen vertraagd door gestegen kosten

Op de plek waar voorheen vakantiepark Zwarte Bergen in Luyksgestel stond, moet een geheel nieuw, luxe vakantiepark komen te staan, Forest Village Bergeijk. De start van de bouw stond gepland voor het voorjaar van 2024. Door gestegen bouwkosten hebben de ontwikkelaars echter vertraging opgelopen. Nu wordt verwacht dat de eerste schop in het najaar in de grond gaat. Dat meldt ED.

19 september '23 (15:04)

Zuid-Holland houdt voet bij stuk: geen permanente bewoning van vakantiehuizen

Moet het toegestaan worden om permanent in een vakantiehuis te wonen? Veel bewoners en de gemeente Nieuwkoop vinden van wel, maar de provincie Zuid-Holland houdt vol dat zij dit niet willen en dat erom blijven vragen geen zin heeft. Dat meldt het AD.

18 september '23 (12:43)

Asielzoekers kunnen één nacht in hotel in Reusel slapen voordat zij doorreizen naar azc

Als het niet meteen lukt om nieuwe asielzoekers te registreren, kunnen ze de nacht doorbrengen in een hotel in het Brabantse Reusel, aan de grens met België. De volgende ochtend worden ze dan naar het asielzoekerscentrum in Budel gebracht voor de aanmelding. Daarna gaan ze naar een plek ergens anders in Nederland.

15 september '23 ( 8:46)

Actiegroepen: Limburg moet meer doen tegen wildgroei vakantieparken

De provincie Limburg moet en kan meer doen om de wildgroei van vakantieparken in de Limburgse natuur te stoppen. Zeven actie- en milieugroepen dringen daar vrijdagmiddag op aan tijdens een commissievergadering van de provincie. Gedeputeerde Staten (GS) stellen zich vooralsnog op het standpunt dat de provincie weinig kan doen tegen initiatieven voor nieuwe vakantieparken als ze binnen een gemeentelijk bestemmingsplan passen.

13 september '23 (12:06)

Bewoner Arnhems vakantiepark doet aangifte van schietpartij waar Gillis bij was

Een bewoner op het Arnhemse vakantiepark dat in handen is van Peter Gillis heeft aangifte gedaan van verschillende misstanden op het park. Het gaat om aangiftes over incidenten van de afgelopen paar jaar. Zo is er onder andere aangifte gedaan voor een schietpartij op het park, waar ook Gillis bij aanwezig zou zijn, meldt Omroep Gelderland.