Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Bewoner Arnhems vakantiepark doet aangifte van schietpartij waar Gillis bij was

Door Nationale Recreatiegids
schedule 6 min
location_on [xx]km
Bewoner Arnhems vakantiepark doet aangifte van schietpartij waar Gillis bij was / Foto: "Peter Gillis Foto" door Steph1508
Een bewoner op het Arnhemse vakantiepark dat in handen is van Peter Gillis heeft aangifte gedaan van verschillende misstanden op het park. Het gaat om aangiftes over incidenten van de afgelopen paar jaar. Zo is er onder andere aangifte gedaan voor een schietpartij op het park, waar ook Gillis bij aanwezig zou zijn, meldt Omroep Gelderland.

De aangifte betreft huisvredebreuk en bedreiging. De aangever liet weten dat die al eerder aangifte wilde doen van deze voorvallen, maar niet serieus werd genomen door de politie. Die zou zijn aangifte niet op willen nemen. Uiteindelijk riep burgemeester Ahmed Marcouch van Arnhem op om alsnog aangifte te doen. Vervolgens kwam de politie bij de parkbewoner om daar een afspraak voor te maken.

Schoten gelost

De huisvredebreuk gaat over een incident met de vorige parkbeheerder gaan. Die zou zonder toestemming het huis van de man binnen zijn gedrongen met een loper. Vervolgens wordt er aangifte gedaan voor een incident uit februari 2019. Toen zou Gillis met een groepje mannen uit het Oostblok naar het park zijn gekomen. Gillis zou de voormalige parkbeheerder uit het park hebben willen gejaagd en de beheerder daarbij bedreigd. In de aangifte staat dat er twee schoten zijn gelost met een pistool door het groepje van Gillis.

Daar zou de aangever zo’n honderd meter vandaan zijn geweest. Hij verklaart dat hij zich op dat moment niet veilig voelde. Ook zouden twee andere parkbewoners het incident kunnen bevestigen.

Weggejaagd

Een aantal dagen na de vermeende schietpartij zou de toenmalige parkbeheerder bij de bewoner op de stoep hebben gestaan. Om de bewoner weg te krijgen zou de beheerder hebben gezegd dat dezelfde mannen weer terug zouden komen die de voormalige beheerder ook weg hebben gejaagd. Hierdoor voelde de bewoner zich geïntimideerd en was bang dat de mannen daadwerkelijk terug zouden komen.

Weer een paar dagen later zou de parkbewoner een harde knal hebben gehoord achter zijn chalet. Volgens de bewoner was de drukgolf voelbaar en is er van overtuigd dat het een gerichte aanslag was. Die week zouden er ook Poolse mannen voor de deur van de bewoner hebben gestaan om hem te intimideren. Zij zouden langs zijn gelopen met honkbalknuppels, met pitbulls en lawaai hebben gemaakt. Ook zouden de mannen in de tuin van de bewoner hebben geplast.

Opdracht van Gillis

In de verklaring in de aangifte staat dat de bewoner vermoedt dat dit ook bij andere bewoners is gebeurd. Er staat dat het vermoedelijk gaat om opdrachten van Peter Gillis.

Gillis en het vakantiepark gaven geen gehoor aan een oproep commentaar te geven.

30 mei '24 (10:35)

Kleiner vakantiepark Dommelsvoort wordt geschrapt door Land van Cuijk

De gemeente Land van Cuijk heeft besloten het plan voor een kleiner vakantiepark bij Dommelsvoort niet door te laten gaan. De combinatie van het vakantiepark met reguliere woningen werd als te massaal beoordeeld door de gemeente. Het oorspronkelijke idee was om een bescheiden recreatiepark te realiseren dat zou worden gecombineerd met de bouw van reguliere woningen, dit meldt de Gelderlander.

30 mei '24 (10:15)

Op deze leuke plekjes in Nederland parkeer je gratis jouw camper

Het mooie aan een camper of caravan is natuurlijk dat je overal alle voorzieningen bij je hebt die nodig zijn. Het enige wat je nog moet vinden is een parkeerplaats. Sommige campings vragen een vergoeding om jouw mobiele tent te parkeren, maar er zijn ook veel plekken in het land waar dat voor noppes kan. Die plekken hebben wij voor jou onder elkaar gezet.

29 mei '24 (14:01)

Zomerkriebels op de camping? Het kan bij Mingle the Single

De liefde van je leven tegenkomen kan je overal overkomen. In de supermarkt, op vakantie, of… in een kano. Eind juni is het weer tijd voor het jaarlijkse evenement Mingle the Single op camping Polderland in Hoeksche Waard. Het is de vijfde keer dat het kampeerevent voor vrijgezellen wordt georganiseerd, meldt AD.

29 mei '24 (12:30)

ANWB en NKC organiseren gezamenlijke camperverkiezing

De ANWB en NKC slaan de handen ineen bij de organisatie van de verkiezing van de Camper van het Jaar. Tot voor kort hadden beide organisaties hun eigen verkiezing voor de beste camper van het jaar, maar omdat het tot verwarring leidde hebben beide besloten om er een gezamenlijke verkiezing van te maken, meldt NKC. 

29 mei '24 (11:35)

Brand naast kampeerwinkel in Zeeland legt camper en caravans in de as

In Heinkenszand woedde afgelopen nacht een flinke brand bij een kampeerwinkel. Daardoor zijn twee caravans en een camperbus in vlammen opgegaan. Ook werd de autoweg N665 tijdelijk afgesloten vanwege de rookvorming en bluswerkzaamheden. Niemand raakte gewond, meldt Omroep Zeeland.

28 mei '24 (15:34)

Vakantiepark ’t Vechtdal breidt uit en verduurzaamt flink

Ambities om te groeien zijn er altijd. Ook eigenaren Jeroen en Denise Ruiterkamp voelen die ambitie. Zij hebben hun vakantiepark driemaal in omvang laten groeien. Ze namen echter nog een extra stap. Zo zijn alle nieuwe vakantiehuizen op hun Lodgepark ’t Vechtdal in Dalfsen helemaal energieneutraal. Deze trend is al enige tijd zichtbaar in vakantieparkland, maar breidt zich steeds verder uit, meldt nu.nl.

27 mei '24 ( 8:58)

Consumentenbond: Booking.com blijft consumenten misleiden

Booking.com en Agoda.com, allebei onderdeel van Booking, blijven consumenten misleiden als die op hun sites een accommodatie willen boeken. De boekingssites schermen met nepkortingen, laten onvolledige prijzen zien en zetten consumenten onder druk door schaarste te suggereren die er niet is, meldt de Consumentenbond die erop wijst dat Booking in 2020 nog beterschap beloofde op deze punten.

24 mei '24 (10:33)

Naam Roompot verdwijnt met fusie Landal GreenParks, wordt Landal

Vakantieparkexploitant Roompot verandert van naam. De organisatie gaat fuseren met Landal GreenParks en met deze samenwerking verdwijnt de naam van het merk. Zij zullen verder gaan onder de naam ‘Landal’. Ook komt er een nieuw hoofdkantoor in Amsterdam, meldt Omroep Zeeland.

23 mei '24 (15:29)

Chemische lucht in vakantiewoning: brandweer rukt uit

De brandweer van Ermelo is vanmiddag opgeroepen vanwege een chemische lucht in een vakantiewoning op een camping, gelegen aan de Zwaluwstraat. Bewoners merkten de geur op en belden direct de hulpdiensten, die snel ter plaatse waren om de situatie te onderzoeken. Dit meldt het Ermelo's Weekblad.

21 mei '24 (12:29)

‘Woningtekort terugdringen met transformeren vakantiewoningen werkt’

Het woningtekort in het land is hoog: we komen in totaal zo’n 390.000 woningen tekort, aldus ING. De komende jaren zal dit naar verwachting verder toenemen. Desondanks neemt het aantal vakantiewoningen in het land alsmaar toe. Recent heeft demissionair minister Hugo de Jonge een inventarisatie ingesteld om vakantieparken te transformeren naar woonwijken. De nieuwe coalitie heeft in haar akkoord het gedogen van permanente bewoning van vakantieparken opgenomen. Dit is volgens de ING een stap in de goede richting om het woningtekort terug te dringen.