Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Slechtste hotel van Amsterdam bezaaid met bedwantsen, afval en bloedvlekken

Door Marian van Reesch
schedule 5 min
Slechtste hotel van Amsterdam bezaaid met bedwantsen, afval en bloedvlekken
Volgens Booking.com moet je niet je weekendje Amsterdam spenderen in het New Century Hotel. Op de bekende boekingswebsite krijgt het hotel namelijk een 3,1, en is het daarmee het slechts beoordeelde hotel op het platform. Twee toeristen hebben zelfs de hulp ingeschakeld van een televisieprogramma over deze ‘oplichting’. Dit meldt het Parool.

Het Parool doet verslag over de ervaringen van een Zwitsers stel. Afgelopen januari zouden zij in het Amsterdamse hotel overnachten. Eenmaal aangekomen in hun kamer werden zij geconfronteerd met een losse stroomkabel, beschimmelde raamkozijnen en muren vol met gaten. Daarnaast lag er nog kleding van de vorige gasten en waren er resten McDonald’s onder het bed geschoven. Om het mooi af te sluiten zat er een bloedvlek in de gang “alsof een vrouw een kind gebaard had", aldus de vrouw.

Na deze ontdekkingen beklaagde het stel zich bij de balie en hun reisbureau. Terwijl hun reisbureau geen gehoor gaf, gaf het hotel daarentegen een fles wijn voor de ‘geleden schade’. Snel boekte het koppel diezelfde dag een nieuw hotel en stuurde ze een e-mail naar het Duitse programma Achtung Abzocke.

Het programma vertrok meteen naar Amsterdam om het hotel van dichterbij te zien. Vorige week donderdag werd de desbetreffende aflevering uitgezonden op Kabel Eins, waar de viezigheid in alle glorie te zien was. “We hebben geprobeerd het hotel één dag te laten sluiten, vanwege die schimmel alleen al,” zegt een redactielid van het Duitse programma. “Dat is niet gelukt. Niemand voelt zich verantwoordelijk. De manager en eigenaar zijn onbereikbaar, en ook geen van de autoriteiten in Amsterdam, zoals de gemeente, voelt zich verantwoordelijk.”

Slechte reviews

Op Booking.com staat een waslijst aan slechte reviews. "Rondom het hotel heel veel zwerfvuil, blikjes, flessen, vuilniszakken, sigarettenpeuken, vieze vloerbedekking op gang en kamer, sigarettengeur op de kamer en sigarettenas op de grond, douche vies", schrijft een oude gast.

Een andere hotelgast was ook niet tevreden over het verblijf: "Ontzettend smerig tapijt, verboden te roken maar alles ruikt naar rook, naast een McDrive die 24/7 open is dus ook geluidsoverlast, bedwantsen, geen nieuw wcpapier en douchegel bij aankomst (beiden aangebroken, hooguit 5ml douchegel uit een potje die gebruikt was door de vorige huurder). Onder het bed allemaal troep, had ik al bedwantsen gezegd?"

Door: Nationale Recreatiegids / Marian van Reesch

26 september '23 (11:00)

Consumentenbond naar rechter om ‘oneerlijke’ vouchers Fletcher Hotels

De Consumentenbond is allerminst te spreken over de hotelvoucher van Fletcher Hotels. De organisatie stapt naar de rechter vanwege de beperkte geldigheid van deze vouchers. Daarnaast stelt de bond dat Fletcher oneerlijk is over het aanbod en de extra kosten die in rekening worden gebracht bij een overnachting. Dat meldt NU.nl.

25 september '23 (11:42)

Buren krijgt nieuw luxe vakantiepark naast de deur

Ondanks enkele zorgen verwelkomt het Gelderse Buren het nieuwe luxe vakantiepark Soof aan de Rijn. De gemeenteraad heeft bijna unaniem akkoord gegeven op de komst van het vakantiepark. Deze gaat de plek van twee verouderde campings innemen, meldt het AD.

25 september '23 ( 9:04)

Campinggasten geëvacueerd vanwege grote brand in Rijnsburg

Vanwege een brand in een loods in het Zuid-Hollandse Rijnsburg wordt een naastgelegen camping ontruimd. De evacués worden opgevangen in het hoofdgebouw. Bij de brand komt mogelijk asbest vrij, meldt de brandweer.

21 september '23 (14:23)

Vastgoedadviseur denkt niet dat permanente bewoning vakantieparken woningnood oplost

In het partijprogramma van de VVD staat dat permanente bewoning van vakantieparken toegestaan zou moeten worden om een deel van de woningnood te kunnen oplossen. Vastgoedadviseur Colliers denkt dat niet dat dit het gewenste effect gaat hebben, omdat de meeste vakantiewoningen in kust- en natuurgebieden staan en de woningnood het grootst is in stedelijke gebieden. Dit meldt PropertyNL. 

20 september '23 ( 9:55)

Bouw luxe vakantiepark op Zwarte Bergen vertraagd door gestegen kosten

Op de plek waar voorheen vakantiepark Zwarte Bergen in Luyksgestel stond, moet een geheel nieuw, luxe vakantiepark komen te staan, Forest Village Bergeijk. De start van de bouw stond gepland voor het voorjaar van 2024. Door gestegen bouwkosten hebben de ontwikkelaars echter vertraging opgelopen. Nu wordt verwacht dat de eerste schop in het najaar in de grond gaat. Dat meldt ED.

19 september '23 (15:04)

Zuid-Holland houdt voet bij stuk: geen permanente bewoning van vakantiehuizen

Moet het toegestaan worden om permanent in een vakantiehuis te wonen? Veel bewoners en de gemeente Nieuwkoop vinden van wel, maar de provincie Zuid-Holland houdt vol dat zij dit niet willen en dat erom blijven vragen geen zin heeft. Dat meldt het AD.

18 september '23 (12:43)

Asielzoekers kunnen één nacht in hotel in Reusel slapen voordat zij doorreizen naar azc

Als het niet meteen lukt om nieuwe asielzoekers te registreren, kunnen ze de nacht doorbrengen in een hotel in het Brabantse Reusel, aan de grens met België. De volgende ochtend worden ze dan naar het asielzoekerscentrum in Budel gebracht voor de aanmelding. Daarna gaan ze naar een plek ergens anders in Nederland.

18 september '23 (11:04)

Eigenaren vakantiepark Twente zien opvang vluchteling als adempauze

De aankomende twee jaar wordt vakantiepark Finspark Herikersberg bij Markelo verhuurd aan de gemeente Hof van Twente voor de opvang van Oekraïense vluchtelingen. Dat geeft de nieuwe eigenaren van het vakantiepark tijd en geld om de toekomst van het park vast te stellen en vervolgens het plan uit te voeren. Dat meldt het AD.

15 september '23 ( 8:46)

Actiegroepen: Limburg moet meer doen tegen wildgroei vakantieparken

De provincie Limburg moet en kan meer doen om de wildgroei van vakantieparken in de Limburgse natuur te stoppen. Zeven actie- en milieugroepen dringen daar vrijdagmiddag op aan tijdens een commissievergadering van de provincie. Gedeputeerde Staten (GS) stellen zich vooralsnog op het standpunt dat de provincie weinig kan doen tegen initiatieven voor nieuwe vakantieparken als ze binnen een gemeentelijk bestemmingsplan passen.

13 september '23 (12:06)

Bewoner Arnhems vakantiepark doet aangifte van schietpartij waar Gillis bij was

Een bewoner op het Arnhemse vakantiepark dat in handen is van Peter Gillis heeft aangifte gedaan van verschillende misstanden op het park. Het gaat om aangiftes over incidenten van de afgelopen paar jaar. Zo is er onder andere aangifte gedaan voor een schietpartij op het park, waar ook Gillis bij aanwezig zou zijn, meldt Omroep Gelderland.