Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Slechtste hotel van Amsterdam bezaaid met bedwantsen, afval en bloedvlekken

Door Marian van Reesch
schedule 5 min
location_on [xx]km
Slechtste hotel van Amsterdam bezaaid met bedwantsen, afval en bloedvlekken
Volgens Booking.com moet je niet je weekendje Amsterdam spenderen in het New Century Hotel. Op de bekende boekingswebsite krijgt het hotel namelijk een 3,1, en is het daarmee het slechts beoordeelde hotel op het platform. Twee toeristen hebben zelfs de hulp ingeschakeld van een televisieprogramma over deze ‘oplichting’. Dit meldt het Parool.

Het Parool doet verslag over de ervaringen van een Zwitsers stel. Afgelopen januari zouden zij in het Amsterdamse hotel overnachten. Eenmaal aangekomen in hun kamer werden zij geconfronteerd met een losse stroomkabel, beschimmelde raamkozijnen en muren vol met gaten. Daarnaast lag er nog kleding van de vorige gasten en waren er resten McDonald’s onder het bed geschoven. Om het mooi af te sluiten zat er een bloedvlek in de gang “alsof een vrouw een kind gebaard had", aldus de vrouw.

Na deze ontdekkingen beklaagde het stel zich bij de balie en hun reisbureau. Terwijl hun reisbureau geen gehoor gaf, gaf het hotel daarentegen een fles wijn voor de ‘geleden schade’. Snel boekte het koppel diezelfde dag een nieuw hotel en stuurde ze een e-mail naar het Duitse programma Achtung Abzocke.

Het programma vertrok meteen naar Amsterdam om het hotel van dichterbij te zien. Vorige week donderdag werd de desbetreffende aflevering uitgezonden op Kabel Eins, waar de viezigheid in alle glorie te zien was. “We hebben geprobeerd het hotel één dag te laten sluiten, vanwege die schimmel alleen al,” zegt een redactielid van het Duitse programma. “Dat is niet gelukt. Niemand voelt zich verantwoordelijk. De manager en eigenaar zijn onbereikbaar, en ook geen van de autoriteiten in Amsterdam, zoals de gemeente, voelt zich verantwoordelijk.”

Slechte reviews

Op Booking.com staat een waslijst aan slechte reviews. "Rondom het hotel heel veel zwerfvuil, blikjes, flessen, vuilniszakken, sigarettenpeuken, vieze vloerbedekking op gang en kamer, sigarettengeur op de kamer en sigarettenas op de grond, douche vies", schrijft een oude gast.

Een andere hotelgast was ook niet tevreden over het verblijf: "Ontzettend smerig tapijt, verboden te roken maar alles ruikt naar rook, naast een McDrive die 24/7 open is dus ook geluidsoverlast, bedwantsen, geen nieuw wcpapier en douchegel bij aankomst (beiden aangebroken, hooguit 5ml douchegel uit een potje die gebruikt was door de vorige huurder). Onder het bed allemaal troep, had ik al bedwantsen gezegd?"

Door: Nationale Recreatiegids / Marian van Reesch

28 mei '24 (15:34)

Vakantiepark ’t Vechtdal breidt uit en verduurzaamt flink

Ambities om te groeien zijn er altijd. Ook eigenaren Jeroen en Denise Ruiterkamp voelen die ambitie. Zij hebben hun vakantiepark driemaal in omvang laten groeien. Ze namen echter nog een extra stap. Zo zijn alle nieuwe vakantiehuizen op hun Lodgepark ’t Vechtdal in Dalfsen helemaal energieneutraal. Deze trend is al enige tijd zichtbaar in vakantieparkland, maar breidt zich steeds verder uit, meldt nu.nl.

27 mei '24 ( 8:58)

Consumentenbond: Booking.com blijft consumenten misleiden

Booking.com en Agoda.com, allebei onderdeel van Booking, blijven consumenten misleiden als die op hun sites een accommodatie willen boeken. De boekingssites schermen met nepkortingen, laten onvolledige prijzen zien en zetten consumenten onder druk door schaarste te suggereren die er niet is, meldt de Consumentenbond die erop wijst dat Booking in 2020 nog beterschap beloofde op deze punten.

24 mei '24 (10:33)

Naam Roompot verdwijnt met fusie Landal GreenParks, wordt Landal

Vakantieparkexploitant Roompot verandert van naam. De organisatie gaat fuseren met Landal GreenParks en met deze samenwerking verdwijnt de naam van het merk. Zij zullen verder gaan onder de naam ‘Landal’. Ook komt er een nieuw hoofdkantoor in Amsterdam, meldt Omroep Zeeland.

23 mei '24 (15:29)

Chemische lucht in vakantiewoning: brandweer rukt uit

De brandweer van Ermelo is vanmiddag opgeroepen vanwege een chemische lucht in een vakantiewoning op een camping, gelegen aan de Zwaluwstraat. Bewoners merkten de geur op en belden direct de hulpdiensten, die snel ter plaatse waren om de situatie te onderzoeken. Dit meldt het Ermelo's Weekblad.

21 mei '24 (12:29)

‘Woningtekort terugdringen met transformeren vakantiewoningen werkt’

Het woningtekort in het land is hoog: we komen in totaal zo’n 390.000 woningen tekort, aldus ING. De komende jaren zal dit naar verwachting verder toenemen. Desondanks neemt het aantal vakantiewoningen in het land alsmaar toe. Recent heeft demissionair minister Hugo de Jonge een inventarisatie ingesteld om vakantieparken te transformeren naar woonwijken. De nieuwe coalitie heeft in haar akkoord het gedogen van permanente bewoning van vakantieparken opgenomen. Dit is volgens de ING een stap in de goede richting om het woningtekort terug te dringen. 

21 mei '24 (11:59)

Camping ’t Walfort in Aalten wordt Landalpark met maximaal 116 woningen

Landal Greenparcs gaat het stuk grond van de voormalige camping ’t Walfort in Aalten overnemen. Daar wil de vakantieparkgigant een recreatiepark aanleggen met maximaal 116 woningen. De gemeente Aalten staat open voor medewerking, meldt het AD.

17 mei '24 (11:11)

HISWA-RECRON reageert op coalitieakkoord

Het coalitieakkoord van de vier formerende partijen is afgelopen woensdagnacht gepresenteerd. Dit akkoord heeft ook betrekking op de recreatiesector. HISWA-RECRON uit in de reactie blijdschap, maar ook verwarring over het akkoord. 

16 mei '24 (14:00)

Een gratis camping voor gezinnen in Zoetermeer: kamperen, eten en zwemmen

In Zoetermeer bevindt zich een bijzondere camping waar gezinnen kosteloos kunnen genieten van een kampeervakantie. Deze unieke camping biedt niet alleen gratis verblijf, maar ook gratis maaltijden en toegang tot het zwembad. Dit meldt het Algemeen Dagblad.

16 mei '24 (11:48)

De campingtrends van 2024: 'Luxe uitstraling en comfortabel kamperen graag'

Het kampeerseizoen van 2024 staat voor de deur en met nieuwe trends die zich ontwikkelen, belooft het een opwindend jaar te worden voor kampeerliefhebbers. Van luxe uitstraling tot comfortabele voorzieningen, hier zijn de campingtrends die je kunt verwachten, volgens de Gelderlander, voor het komende seizoen.

15 mei '24 (13:28)

Uitbreiding staanplaatsen op mini-campings in Oost Gelre

De gemeente Oost Gelre verhoogt het aantal staanplaatsen op mini-campings van 25 naar 30 per camping. Dit besluit komt voort uit de ambitie van Oost Gelre om jaarlijks 1 miljoen overnachtingen te realiseren. Wethouder Arjen Schutten benadrukt het belang van de recreatie- en toerismesector als een belangrijke economische groeisector voor de gemeente, zo meldt Omroep Gelderland.