Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Hotelmanager waarschuwt gasten voor het gebruik van gratis shampoo tijdens verblijf

Door Marian van Reesch
schedule 3 min
Hotelmanager waarschuwt gasten voor het gebruik van gratis shampoo tijdens verblijf
Een hotelmanager waarschuwt mensen om geen gebruik te maken van de pompjes met gratis shampoo en conditioner. Zij zegt dat hotelgasten moeten oppassen met deze producten en dat je het best je eigen toiletartikelen kunt meenemen. Dit meldt Metro.

De hotelmanager, ook wel bekend als TravelingHotelManager op TikTok, zegt in een filmpje dat je deze producten beter niet kan gebruiken om jezelf te wassen. Het filmpje gaat op het moment viral en is binnen een week ruim één miljoen keer bekeken. 

In dit geval gaat het gaat vooral om de hervulbare pompjes shampoo en douchegel. Volgens de manager kan er namelijk van alles in zitten. Terwijl hotels de flacons zelf vullen met shampoo, kunnen hotelgasten er iets anders in doen, soms met kwade bedoelingen. “Ze kunnen er zo af”, zegt ze terwijl ze naar de dop wijst. “En de vorige gast kan er van alles ingestopt hebben wat die maar wil”, vertelt ze verder. Ze noemt voorbeelden als haarkleuring en bleekmiddel, maar de lijst met mogelijkheden is veel langer.

Toiletartikelen

De manager vertelt dat ze altijd haar eigen toiletartikelen meeneemt wanneer ze op reis gaat. En wanneer je erachter komt dat je ze bent vergeten en je hotelkamer alleen deze pompjes heeft, dan kun je het beste naar de receptie gaan voor nieuwe zeepjes. Wel vertelt ze dat de mini-setjes veilig zijn voor gebruik, omdat deze na elke nieuwe gast vervangen worden. Deze worden echter steeds meer vervangen door de hervulbare pompjes in het kader van duurzaamheid. De Europese Unie wil dit soort wegwerpverpakkingen uiteindelijk verbieden.

Door: Nationale Recreatiegids / Marian van Reesch

26 september '23 (11:00)

Consumentenbond naar rechter om ‘oneerlijke’ vouchers Fletcher Hotels

De Consumentenbond is allerminst te spreken over de hotelvoucher van Fletcher Hotels. De organisatie stapt naar de rechter vanwege de beperkte geldigheid van deze vouchers. Daarnaast stelt de bond dat Fletcher oneerlijk is over het aanbod en de extra kosten die in rekening worden gebracht bij een overnachting. Dat meldt NU.nl.

25 september '23 (11:42)

Buren krijgt nieuw luxe vakantiepark naast de deur

Ondanks enkele zorgen verwelkomt het Gelderse Buren het nieuwe luxe vakantiepark Soof aan de Rijn. De gemeenteraad heeft bijna unaniem akkoord gegeven op de komst van het vakantiepark. Deze gaat de plek van twee verouderde campings innemen, meldt het AD.

25 september '23 ( 9:04)

Campinggasten geëvacueerd vanwege grote brand in Rijnsburg

Vanwege een brand in een loods in het Zuid-Hollandse Rijnsburg wordt een naastgelegen camping ontruimd. De evacués worden opgevangen in het hoofdgebouw. Bij de brand komt mogelijk asbest vrij, meldt de brandweer.

21 september '23 (14:23)

Vastgoedadviseur denkt niet dat permanente bewoning vakantieparken woningnood oplost

In het partijprogramma van de VVD staat dat permanente bewoning van vakantieparken toegestaan zou moeten worden om een deel van de woningnood te kunnen oplossen. Vastgoedadviseur Colliers denkt dat niet dat dit het gewenste effect gaat hebben, omdat de meeste vakantiewoningen in kust- en natuurgebieden staan en de woningnood het grootst is in stedelijke gebieden. Dit meldt PropertyNL. 

20 september '23 ( 9:55)

Bouw luxe vakantiepark op Zwarte Bergen vertraagd door gestegen kosten

Op de plek waar voorheen vakantiepark Zwarte Bergen in Luyksgestel stond, moet een geheel nieuw, luxe vakantiepark komen te staan, Forest Village Bergeijk. De start van de bouw stond gepland voor het voorjaar van 2024. Door gestegen bouwkosten hebben de ontwikkelaars echter vertraging opgelopen. Nu wordt verwacht dat de eerste schop in het najaar in de grond gaat. Dat meldt ED.

19 september '23 (15:04)

Zuid-Holland houdt voet bij stuk: geen permanente bewoning van vakantiehuizen

Moet het toegestaan worden om permanent in een vakantiehuis te wonen? Veel bewoners en de gemeente Nieuwkoop vinden van wel, maar de provincie Zuid-Holland houdt vol dat zij dit niet willen en dat erom blijven vragen geen zin heeft. Dat meldt het AD.

18 september '23 (12:43)

Asielzoekers kunnen één nacht in hotel in Reusel slapen voordat zij doorreizen naar azc

Als het niet meteen lukt om nieuwe asielzoekers te registreren, kunnen ze de nacht doorbrengen in een hotel in het Brabantse Reusel, aan de grens met België. De volgende ochtend worden ze dan naar het asielzoekerscentrum in Budel gebracht voor de aanmelding. Daarna gaan ze naar een plek ergens anders in Nederland.

18 september '23 (11:04)

Eigenaren vakantiepark Twente zien opvang vluchteling als adempauze

De aankomende twee jaar wordt vakantiepark Finspark Herikersberg bij Markelo verhuurd aan de gemeente Hof van Twente voor de opvang van Oekraïense vluchtelingen. Dat geeft de nieuwe eigenaren van het vakantiepark tijd en geld om de toekomst van het park vast te stellen en vervolgens het plan uit te voeren. Dat meldt het AD.

15 september '23 ( 8:46)

Actiegroepen: Limburg moet meer doen tegen wildgroei vakantieparken

De provincie Limburg moet en kan meer doen om de wildgroei van vakantieparken in de Limburgse natuur te stoppen. Zeven actie- en milieugroepen dringen daar vrijdagmiddag op aan tijdens een commissievergadering van de provincie. Gedeputeerde Staten (GS) stellen zich vooralsnog op het standpunt dat de provincie weinig kan doen tegen initiatieven voor nieuwe vakantieparken als ze binnen een gemeentelijk bestemmingsplan passen.

13 september '23 (12:06)

Bewoner Arnhems vakantiepark doet aangifte van schietpartij waar Gillis bij was

Een bewoner op het Arnhemse vakantiepark dat in handen is van Peter Gillis heeft aangifte gedaan van verschillende misstanden op het park. Het gaat om aangiftes over incidenten van de afgelopen paar jaar. Zo is er onder andere aangifte gedaan voor een schietpartij op het park, waar ook Gillis bij aanwezig zou zijn, meldt Omroep Gelderland.