Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Verhuurders wachten al lange tijd op achterstallige betalingen Booking

Door Nationale Recreatiegids
schedule 6 min
Verhuurders wachten al lange tijd op achterstallige betalingen Booking
Vanwege onderhoud aan de website van Booking konden tussen 1 en 11 juli geen betalingen worden gedaan door het bedrijf aan de verhuurders. Ondanks de belofte dat de achterstand zou worden ingehaald, zitten een hoop verhuurders nog steeds op hun geld te wachten. Dat zorgt voor financiële problemen bij sommigen, meldt RTL Nieuws.

Onder meer exploitanten van B&B’s en hotels zitten al een aantal weken te wachten op de betaling die zij krijgen voor de verhuur via Booking. Door technisch onderhoud kon de boekingssite de verhuurders de vergoedingen van bezoekers die vanaf eind juni uitcheckten niet betalen.

Sylvia Galesloot is één van de verhuurders. Zij is de eigenaresse van camping SES Quinta in Portugal en verhuurt safaritenten via Booking. Galesloot is inmiddels al meerdere weken aan het wachten op haar uitbetaling. Die zou zo’n 10.000 euro bedragen. Een klein deel van de betaling is al voldaan, weet Galesloot te vertellen. “Maar nu loopt het weer spaak”, vervolgt ze.

Lasten

Die betalingen zijn voor sommige ondernemers hard nodig. Zo blijven de kosten voor de hypotheek, schoonmaak en personeelskosten gewoon doorlopen. Galesloot stelt dat als het langer zo doorgaat, ze geld moet lenen van vrienden om de kosten te kunnen dekken.

Ze vindt het dan ook ‘schandalig’ dat Booking zo met zijn klanten omgaat. Toen zij probeerde telefonisch contact op te nemen met het bedrijf, kwam ze naar eigen zeggen niet verder dan een ‘callcentermedewerker’ die enkel een script aan het voorlezen was. Bij Sylvia is de maat vol.

Betalingen blijven uit

De boekingssite beloofde op uiterlijk 24 juli alle betalingsachterstanden te hebben verrekend. Toch hebben veel ondernemers twee weken later nog steeds geen cent op hun rekening ontvangen. Een Facebookpagina is opgericht voor de ondernemers om zich te beklagen. Die zou inmiddels uit zo’n duizend leden bestaan. Sommigen geven aan dat zij de betaling wel al hebben ontvangen. Hoeveel gedupeerden er precies zijn, is echter onduidelijk.

Andere verhuurders willen geen risico nemen en leggen de transacties via Booking voor de komende tijd stil. Echter kan niet iedereen zich dit permitteren. Dat komt mede door de flinke fees die zijn verbonden aan het verhuren via Booking. Natuurlijk lopen ook de andere kosten gewoon door.

Reactie

Booking laat in een reactie weten aan RTL dat de betalingen prioriteit hebben. Een woordvoerder spreekt zijn compassie uit naar de gedupeerden, ‘vooral in zo’n drukke tijd van het jaar’. Het bedrijf geeft aan dat een groot deel van de betalingen is hervat, maar dat voor een kleine groep vertraging geldt.

25 september '23 (11:42)

Buren krijgt nieuw luxe vakantiepark naast de deur

Ondanks enkele zorgen verwelkomt het Gelderse Buren het nieuwe luxe vakantiepark Soof aan de Rijn. De gemeenteraad heeft bijna unaniem akkoord gegeven op de komst van het vakantiepark. Deze gaat de plek van twee verouderde campings innemen, meldt het AD.

25 september '23 ( 9:04)

Campinggasten geëvacueerd vanwege grote brand in Rijnsburg

Vanwege een brand in een loods in het Zuid-Hollandse Rijnsburg wordt een naastgelegen camping ontruimd. De evacués worden opgevangen in het hoofdgebouw. Bij de brand komt mogelijk asbest vrij, meldt de brandweer.

21 september '23 (14:23)

Vastgoedadviseur denkt niet dat permanente bewoning vakantieparken woningnood oplost

In het partijprogramma van de VVD staat dat permanente bewoning van vakantieparken toegestaan zou moeten worden om een deel van de woningnood te kunnen oplossen. Vastgoedadviseur Colliers denkt dat niet dat dit het gewenste effect gaat hebben, omdat de meeste vakantiewoningen in kust- en natuurgebieden staan en de woningnood het grootst is in stedelijke gebieden. Dit meldt PropertyNL. 

20 september '23 ( 9:55)

Bouw luxe vakantiepark op Zwarte Bergen vertraagd door gestegen kosten

Op de plek waar voorheen vakantiepark Zwarte Bergen in Luyksgestel stond, moet een geheel nieuw, luxe vakantiepark komen te staan, Forest Village Bergeijk. De start van de bouw stond gepland voor het voorjaar van 2024. Door gestegen bouwkosten hebben de ontwikkelaars echter vertraging opgelopen. Nu wordt verwacht dat de eerste schop in het najaar in de grond gaat. Dat meldt ED.

19 september '23 (15:04)

Zuid-Holland houdt voet bij stuk: geen permanente bewoning van vakantiehuizen

Moet het toegestaan worden om permanent in een vakantiehuis te wonen? Veel bewoners en de gemeente Nieuwkoop vinden van wel, maar de provincie Zuid-Holland houdt vol dat zij dit niet willen en dat erom blijven vragen geen zin heeft. Dat meldt het AD.

18 september '23 (12:43)

Asielzoekers kunnen één nacht in hotel in Reusel slapen voordat zij doorreizen naar azc

Als het niet meteen lukt om nieuwe asielzoekers te registreren, kunnen ze de nacht doorbrengen in een hotel in het Brabantse Reusel, aan de grens met België. De volgende ochtend worden ze dan naar het asielzoekerscentrum in Budel gebracht voor de aanmelding. Daarna gaan ze naar een plek ergens anders in Nederland.

18 september '23 (11:04)

Eigenaren vakantiepark Twente zien opvang vluchteling als adempauze

De aankomende twee jaar wordt vakantiepark Finspark Herikersberg bij Markelo verhuurd aan de gemeente Hof van Twente voor de opvang van Oekraïense vluchtelingen. Dat geeft de nieuwe eigenaren van het vakantiepark tijd en geld om de toekomst van het park vast te stellen en vervolgens het plan uit te voeren. Dat meldt het AD.

15 september '23 ( 8:46)

Actiegroepen: Limburg moet meer doen tegen wildgroei vakantieparken

De provincie Limburg moet en kan meer doen om de wildgroei van vakantieparken in de Limburgse natuur te stoppen. Zeven actie- en milieugroepen dringen daar vrijdagmiddag op aan tijdens een commissievergadering van de provincie. Gedeputeerde Staten (GS) stellen zich vooralsnog op het standpunt dat de provincie weinig kan doen tegen initiatieven voor nieuwe vakantieparken als ze binnen een gemeentelijk bestemmingsplan passen.

13 september '23 (12:06)

Bewoner Arnhems vakantiepark doet aangifte van schietpartij waar Gillis bij was

Een bewoner op het Arnhemse vakantiepark dat in handen is van Peter Gillis heeft aangifte gedaan van verschillende misstanden op het park. Het gaat om aangiftes over incidenten van de afgelopen paar jaar. Zo is er onder andere aangifte gedaan voor een schietpartij op het park, waar ook Gillis bij aanwezig zou zijn, meldt Omroep Gelderland.

13 september '23 ( 9:15)

Mark Gillis legt zich neer bij uitspraak van de rechter

Mark Gillis, de zoon van Peter, accepteert de uitspraak van de rechter dinsdag in zijn mishandelingszaak. "Ik heb vanaf het begin gezegd: ik sta wel achter de rechter", zei de Massa Is Kassa-ster voor de camera van RTL Boulevard.