Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Marcouch mocht horecavergunningen Vakantiepark Arnhem intrekken

Door ANP
schedule 5 min
Marcouch mocht horecavergunningen Vakantiepark Arnhem intrekken
Burgemeester Ahmed Marcouch van Arnhem mocht vorige maand de horecavergunningen van Oostappen Vakantiepark Arnhem met onmiddellijke ingang intrekken. De horeca op het vakantiepark van televisiebekendheid Peter Gillis blijft daarom voorlopig gesloten, hoewel de gevolgen voor de gasten op het park groot zijn. Dat heeft de rechter woensdag bepaald. De raadsman van Gillis had gevraagd om het besluit van Marcouch te schorsen in afwachting van een rechtszaak die tegen het intrekken van de vergunningen is aangespannen.

In diverse gemeenten lopen onderzoeken naar de handel en wandel van Gillis en zijn horecavergunningen van zijn vakantieparken ingetrokken. Arnhem ligt ook al heel lang in de clinch met de parkeigenaar. Er is onder meer een Bibob-onderzoek ingesteld naar de achtergrond van eigenaar Gillis en het concern. Het Landelijk Bureau Bibob (LBB) schreef in een advies aan de gemeente dat er ernstig gevaar bestaat dat de vergunningen worden gebruikt om "geld te benutten dat is verkregen uit gepleegde strafbare feiten". Gillis wordt door het Openbaar Ministerie verdacht van belastingfraude.

Volgens het voorlopige oordeel van de voorzieningenrechter heeft een bezwaar tegen het intrekken van de vergunningen voor de snackbar en het restaurant geen redelijke kans van slagen. De burgemeester mag een horecavergunning intrekken als de integriteit in gevaar is en hij mocht op basis van het Bibob-advies tot die conclusie komen.

Annuleringen

De horecafaciliteiten op het park blijven dus voorlopig dicht nu er geen vergunningen zijn. Het park lapte dat in eerste instantie aan zijn laars en opende de voorzieningen toch gewoon. Toen Marcouch dat hoorde, stuurde hij handhavers naar het park, die proces-verbaal hebben opgemaakt. De site van Oostappen meldt nu dat de horeca door omstandigheden dicht is en dat naar een alternatief wordt gezocht. Volgens het concern regent het annuleringen.

Oostappen Vakantiegroep won woensdag wel een zaak tegen de gemeente Terneuzen bij de Raad van State. Terneuzen legde het concern in 2018 een dwangsom van 100.000 euro op voor het illegaal huisvesten van arbeidsmigranten in vakantiehuisjes op Marina Beach bij het Zeeuwse dorpje Hoek. De hoogste bestuursrechter vindt het terecht dat de gemeente optrad tegen niet-recreatief verblijf in de huisjes, maar oordeelt ook dat Terneuzen te lang heeft gewacht met het innen van de dwangsom. Dat had binnen een jaar moeten gebeuren, aldus de rechter. De dwangsom hoeft daarom niet betaald te worden.

26 september '23 (11:00)

Consumentenbond naar rechter om ‘oneerlijke’ vouchers Fletcher Hotels

De Consumentenbond is allerminst te spreken over de hotelvoucher van Fletcher Hotels. De organisatie stapt naar de rechter vanwege de beperkte geldigheid van deze vouchers. Daarnaast stelt de bond dat Fletcher oneerlijk is over het aanbod en de extra kosten die in rekening worden gebracht bij een overnachting. Dat meldt NU.nl.

25 september '23 (11:42)

Buren krijgt nieuw luxe vakantiepark naast de deur

Ondanks enkele zorgen verwelkomt het Gelderse Buren het nieuwe luxe vakantiepark Soof aan de Rijn. De gemeenteraad heeft bijna unaniem akkoord gegeven op de komst van het vakantiepark. Deze gaat de plek van twee verouderde campings innemen, meldt het AD.

25 september '23 ( 9:04)

Campinggasten geëvacueerd vanwege grote brand in Rijnsburg

Vanwege een brand in een loods in het Zuid-Hollandse Rijnsburg wordt een naastgelegen camping ontruimd. De evacués worden opgevangen in het hoofdgebouw. Bij de brand komt mogelijk asbest vrij, meldt de brandweer.

21 september '23 (14:23)

Vastgoedadviseur denkt niet dat permanente bewoning vakantieparken woningnood oplost

In het partijprogramma van de VVD staat dat permanente bewoning van vakantieparken toegestaan zou moeten worden om een deel van de woningnood te kunnen oplossen. Vastgoedadviseur Colliers denkt dat niet dat dit het gewenste effect gaat hebben, omdat de meeste vakantiewoningen in kust- en natuurgebieden staan en de woningnood het grootst is in stedelijke gebieden. Dit meldt PropertyNL. 

20 september '23 ( 9:55)

Bouw luxe vakantiepark op Zwarte Bergen vertraagd door gestegen kosten

Op de plek waar voorheen vakantiepark Zwarte Bergen in Luyksgestel stond, moet een geheel nieuw, luxe vakantiepark komen te staan, Forest Village Bergeijk. De start van de bouw stond gepland voor het voorjaar van 2024. Door gestegen bouwkosten hebben de ontwikkelaars echter vertraging opgelopen. Nu wordt verwacht dat de eerste schop in het najaar in de grond gaat. Dat meldt ED.

19 september '23 (15:04)

Zuid-Holland houdt voet bij stuk: geen permanente bewoning van vakantiehuizen

Moet het toegestaan worden om permanent in een vakantiehuis te wonen? Veel bewoners en de gemeente Nieuwkoop vinden van wel, maar de provincie Zuid-Holland houdt vol dat zij dit niet willen en dat erom blijven vragen geen zin heeft. Dat meldt het AD.

18 september '23 (12:43)

Asielzoekers kunnen één nacht in hotel in Reusel slapen voordat zij doorreizen naar azc

Als het niet meteen lukt om nieuwe asielzoekers te registreren, kunnen ze de nacht doorbrengen in een hotel in het Brabantse Reusel, aan de grens met België. De volgende ochtend worden ze dan naar het asielzoekerscentrum in Budel gebracht voor de aanmelding. Daarna gaan ze naar een plek ergens anders in Nederland.

18 september '23 (11:04)

Eigenaren vakantiepark Twente zien opvang vluchteling als adempauze

De aankomende twee jaar wordt vakantiepark Finspark Herikersberg bij Markelo verhuurd aan de gemeente Hof van Twente voor de opvang van Oekraïense vluchtelingen. Dat geeft de nieuwe eigenaren van het vakantiepark tijd en geld om de toekomst van het park vast te stellen en vervolgens het plan uit te voeren. Dat meldt het AD.

15 september '23 ( 8:46)

Actiegroepen: Limburg moet meer doen tegen wildgroei vakantieparken

De provincie Limburg moet en kan meer doen om de wildgroei van vakantieparken in de Limburgse natuur te stoppen. Zeven actie- en milieugroepen dringen daar vrijdagmiddag op aan tijdens een commissievergadering van de provincie. Gedeputeerde Staten (GS) stellen zich vooralsnog op het standpunt dat de provincie weinig kan doen tegen initiatieven voor nieuwe vakantieparken als ze binnen een gemeentelijk bestemmingsplan passen.

13 september '23 (12:06)

Bewoner Arnhems vakantiepark doet aangifte van schietpartij waar Gillis bij was

Een bewoner op het Arnhemse vakantiepark dat in handen is van Peter Gillis heeft aangifte gedaan van verschillende misstanden op het park. Het gaat om aangiftes over incidenten van de afgelopen paar jaar. Zo is er onder andere aangifte gedaan voor een schietpartij op het park, waar ook Gillis bij aanwezig zou zijn, meldt Omroep Gelderland.