Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Marcouch mocht horecavergunningen Vakantiepark Arnhem intrekken

Door ANP
schedule 5 min
location_on [xx]km
Marcouch mocht horecavergunningen Vakantiepark Arnhem intrekken
Burgemeester Ahmed Marcouch van Arnhem mocht vorige maand de horecavergunningen van Oostappen Vakantiepark Arnhem met onmiddellijke ingang intrekken. De horeca op het vakantiepark van televisiebekendheid Peter Gillis blijft daarom voorlopig gesloten, hoewel de gevolgen voor de gasten op het park groot zijn. Dat heeft de rechter woensdag bepaald. De raadsman van Gillis had gevraagd om het besluit van Marcouch te schorsen in afwachting van een rechtszaak die tegen het intrekken van de vergunningen is aangespannen.

In diverse gemeenten lopen onderzoeken naar de handel en wandel van Gillis en zijn horecavergunningen van zijn vakantieparken ingetrokken. Arnhem ligt ook al heel lang in de clinch met de parkeigenaar. Er is onder meer een Bibob-onderzoek ingesteld naar de achtergrond van eigenaar Gillis en het concern. Het Landelijk Bureau Bibob (LBB) schreef in een advies aan de gemeente dat er ernstig gevaar bestaat dat de vergunningen worden gebruikt om "geld te benutten dat is verkregen uit gepleegde strafbare feiten". Gillis wordt door het Openbaar Ministerie verdacht van belastingfraude.

Volgens het voorlopige oordeel van de voorzieningenrechter heeft een bezwaar tegen het intrekken van de vergunningen voor de snackbar en het restaurant geen redelijke kans van slagen. De burgemeester mag een horecavergunning intrekken als de integriteit in gevaar is en hij mocht op basis van het Bibob-advies tot die conclusie komen.

Annuleringen

De horecafaciliteiten op het park blijven dus voorlopig dicht nu er geen vergunningen zijn. Het park lapte dat in eerste instantie aan zijn laars en opende de voorzieningen toch gewoon. Toen Marcouch dat hoorde, stuurde hij handhavers naar het park, die proces-verbaal hebben opgemaakt. De site van Oostappen meldt nu dat de horeca door omstandigheden dicht is en dat naar een alternatief wordt gezocht. Volgens het concern regent het annuleringen.

Oostappen Vakantiegroep won woensdag wel een zaak tegen de gemeente Terneuzen bij de Raad van State. Terneuzen legde het concern in 2018 een dwangsom van 100.000 euro op voor het illegaal huisvesten van arbeidsmigranten in vakantiehuisjes op Marina Beach bij het Zeeuwse dorpje Hoek. De hoogste bestuursrechter vindt het terecht dat de gemeente optrad tegen niet-recreatief verblijf in de huisjes, maar oordeelt ook dat Terneuzen te lang heeft gewacht met het innen van de dwangsom. Dat had binnen een jaar moeten gebeuren, aldus de rechter. De dwangsom hoeft daarom niet betaald te worden.

17 mei '24 (11:11)

HISWA-RECRON reageert op coalitieakkoord

Het coalitieakkoord van de vier formerende partijen is afgelopen woensdagnacht gepresenteerd. Dit akkoord heeft ook betrekking op de recreatiesector. HISWA-RECRON uit in de reactie blijdschap, maar ook verwarring over het akkoord. 

16 mei '24 (14:00)

Een gratis camping voor gezinnen in Zoetermeer: kamperen, eten en zwemmen

In Zoetermeer bevindt zich een bijzondere camping waar gezinnen kosteloos kunnen genieten van een kampeervakantie. Deze unieke camping biedt niet alleen gratis verblijf, maar ook gratis maaltijden en toegang tot het zwembad. Dit meldt het Algemeen Dagblad.

16 mei '24 (11:48)

De campingtrends van 2024: 'Luxe uitstraling en comfortabel kamperen graag'

Het kampeerseizoen van 2024 staat voor de deur en met nieuwe trends die zich ontwikkelen, belooft het een opwindend jaar te worden voor kampeerliefhebbers. Van luxe uitstraling tot comfortabele voorzieningen, hier zijn de campingtrends die je kunt verwachten, volgens de Gelderlander, voor het komende seizoen.

15 mei '24 (13:28)

Uitbreiding staanplaatsen op mini-campings in Oost Gelre

De gemeente Oost Gelre verhoogt het aantal staanplaatsen op mini-campings van 25 naar 30 per camping. Dit besluit komt voort uit de ambitie van Oost Gelre om jaarlijks 1 miljoen overnachtingen te realiseren. Wethouder Arjen Schutten benadrukt het belang van de recreatie- en toerismesector als een belangrijke economische groeisector voor de gemeente, zo meldt Omroep Gelderland.

15 mei '24 (13:14)

Ambitie voor recreatie en toerisme in Drenthe

De provincie Drenthe streeft naar een verdere ontwikkeling van recreatieve mogelijkheden, zowel voor de inwoners van Drenthe als voor toeristen van buitenaf. Gedeputeerde Willemien Meeuwissen (VVD) heeft de nieuwe toerismeplannen voor de komende vier jaar gepresenteerd op het provinciehuis in Assen. Dit meldt Dagblad van het Noorden.

13 mei '24 (14:21)

Vve wil van vakantiepark Zuytland woonwijk maken

De vereniging van eigenaren en ontwikkelaar van nieuwe vakantiehuizen op park Zuytland Buiten in het Zeeuwse Zuidland zouden liever zien dat het vakantiepark een woonwijk wordt. Er is echter een kleine barrière: de provincie heeft grote bezwaren. Maar ondanks dat is de provincie wel bereid om in gesprek te gaan, meldt AD.

10 mei '24 (11:21)

Door kletsnatte weken staan campingeigenaren letterlijk met voeten in modder

Ondanks het aangename weer van de afgelopen dagen, blijven de gevolgen van de regenval nog voelbaar. Zeker bij een aantal campingeigenaren. Die kampen met veel ondergelopen standplaatsen. Jos de Korte uit Oostkapelle heeft het nog nooit zo erg meegemaakt, meldt Omroep Zeeland.

10 mei '24 (10:09)

‘Maanden geleden geboekt, maar nét voor vertrek wordt verblijf geannuleerd’

Je kijkt al maanden uit naar een weekendje weg met partner en kinderen, maar net voordat het weekend begint krijg je een mailtje in je inbox. Daarin staat dat het huisje dat je hebt geboekt niet beschikbaar is en dat de reservering is geannuleerd. Dit is wat bij meerdere mensen is overkomen die een accommodatie boekten bij Belvilla. Radar onderzocht dit en kwam tot de conclusie dat het inderdaad voorkomt, meldt Radar. 

10 mei '24 ( 8:48)

Airbnb positief over zomerseizoen, maar dit kwartaal is iets minder

Verhuurplatform Airbnb denkt dat grote internationale sportevenementen zoals het EK voetbal in Duitsland en de Olympische Spelen in Frankrijk de vraag naar accommodaties in de zomer zullen aanjagen. Maar de omzetprognose voor het tweede kwartaal is niet zo gunstig als veel kenners hadden gehoopt. Dat komt door ongunstige wisselkoerseffecten en doordat Pasen dit jaar relatief vroeg viel.

08 mei '24 ( 9:55)

Plan voor natuurbegraafplaats naast camping in De Lutte voorlopig goed

Een natuurbegraafplaats naast de camping. In De Lutte in Overijssel ligt er een plan voor klaar. Na goedkeuring van de Raad van State kan die voorlopig doorgaan. De campingeigenaren waren het er niet mee eens en probeerden met een spoedprocedure het project te stoppen, maar zoals het er nu naar uitziet is dat tevergeefs, meldt RTV Oost.