Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Eerste stappen vakantiepark Lexmond van TopParken gezet

Door Nationale Recreatiegids
schedule 3 min
Eerste stappen vakantiepark Lexmond van TopParken gezet / Foto: TopParken
Eind vorige maand heeft TopParken een informatiebijeenkomst georganiseerd voor in- en omwonenden van Lexmond. Er waren ongeveer 200 geïnteresseerden aanwezig. De bijeenkomt begon met een korte introductie over de organisatie TopParken, gevolgd door een presentatie over het nieuwe vakantiepark in Lexmond. Vanuit de bezoekers werden daarbij zorgen geuit en vragen gesteld, meldt TopParken.

Sinds vorig jaar is TopParken eigenaar van twee bestaande vakantieparken aan de rivier de Lek in Lexmond. De bijeenkomst is georganiseerd om in- en omwonenden van Lexmond meer inzicht te geven in de plannen betreffende het gebied. Daarnaast was er tijd voor het stellen van vragen en geven van suggesties. Er werden zorgen geuit over, onder andere, veiligheid en drukte op het water, verkeersdrukte in het dorp en op de dijk, geluidsoverlast en de natuurlijke omgeving. TopParken heeft alle onderwerpen besproken en zal, waar mogelijk, de nodige maatregelen treffen.

Patrick van den Hoek van TopParken over de bijeenkomst: “Het was een waardevolle avond met complimenten en terechte kritische vragen.” Hij vervolgt: “Wij willen iedereen bedanken die aanwezig was op de informatieavond en zullen de input zeker meenemen in de verdere planvorming van het vakantiepark. We werken hierin nauw samen met de gemeente Vijfherenlanden en het waterschap Rivierenland.”

Het nieuwe vakantiepark zal bestaan uit maximaal 115 vakantiewoningen, geschikt voor eigen gebruik of gedeeltelijke verhuur. Dit zijn minder eenheden dan op de twee voorgaande vakantieparken. TopParken zet zich in voor een harmonieuze inpassing van het vakantiepark in de omgeving. Het faciliteitengebouw met horeca en receptie, het zwembad en de infrastructuur worden volledig vernieuwd. Het vakantiepark zal in het seizoen actief zijn, waarbij de vakantiewoningen buiten het seizoen tijdelijk elders worden gestald. Het strand, dat langere tijd niet was geopend voor de omgeving, wordt weer toegankelijk voor iedereen.

26 september '23 (11:00)

Consumentenbond naar rechter om ‘oneerlijke’ vouchers Fletcher Hotels

De Consumentenbond is allerminst te spreken over de hotelvoucher van Fletcher Hotels. De organisatie stapt naar de rechter vanwege de beperkte geldigheid van deze vouchers. Daarnaast stelt de bond dat Fletcher oneerlijk is over het aanbod en de extra kosten die in rekening worden gebracht bij een overnachting. Dat meldt NU.nl.

25 september '23 (11:42)

Buren krijgt nieuw luxe vakantiepark naast de deur

Ondanks enkele zorgen verwelkomt het Gelderse Buren het nieuwe luxe vakantiepark Soof aan de Rijn. De gemeenteraad heeft bijna unaniem akkoord gegeven op de komst van het vakantiepark. Deze gaat de plek van twee verouderde campings innemen, meldt het AD.

25 september '23 ( 9:04)

Campinggasten geëvacueerd vanwege grote brand in Rijnsburg

Vanwege een brand in een loods in het Zuid-Hollandse Rijnsburg wordt een naastgelegen camping ontruimd. De evacués worden opgevangen in het hoofdgebouw. Bij de brand komt mogelijk asbest vrij, meldt de brandweer.

21 september '23 (14:23)

Vastgoedadviseur denkt niet dat permanente bewoning vakantieparken woningnood oplost

In het partijprogramma van de VVD staat dat permanente bewoning van vakantieparken toegestaan zou moeten worden om een deel van de woningnood te kunnen oplossen. Vastgoedadviseur Colliers denkt dat niet dat dit het gewenste effect gaat hebben, omdat de meeste vakantiewoningen in kust- en natuurgebieden staan en de woningnood het grootst is in stedelijke gebieden. Dit meldt PropertyNL. 

20 september '23 ( 9:55)

Bouw luxe vakantiepark op Zwarte Bergen vertraagd door gestegen kosten

Op de plek waar voorheen vakantiepark Zwarte Bergen in Luyksgestel stond, moet een geheel nieuw, luxe vakantiepark komen te staan, Forest Village Bergeijk. De start van de bouw stond gepland voor het voorjaar van 2024. Door gestegen bouwkosten hebben de ontwikkelaars echter vertraging opgelopen. Nu wordt verwacht dat de eerste schop in het najaar in de grond gaat. Dat meldt ED.

19 september '23 (15:04)

Zuid-Holland houdt voet bij stuk: geen permanente bewoning van vakantiehuizen

Moet het toegestaan worden om permanent in een vakantiehuis te wonen? Veel bewoners en de gemeente Nieuwkoop vinden van wel, maar de provincie Zuid-Holland houdt vol dat zij dit niet willen en dat erom blijven vragen geen zin heeft. Dat meldt het AD.

18 september '23 (12:43)

Asielzoekers kunnen één nacht in hotel in Reusel slapen voordat zij doorreizen naar azc

Als het niet meteen lukt om nieuwe asielzoekers te registreren, kunnen ze de nacht doorbrengen in een hotel in het Brabantse Reusel, aan de grens met België. De volgende ochtend worden ze dan naar het asielzoekerscentrum in Budel gebracht voor de aanmelding. Daarna gaan ze naar een plek ergens anders in Nederland.

18 september '23 (11:04)

Eigenaren vakantiepark Twente zien opvang vluchteling als adempauze

De aankomende twee jaar wordt vakantiepark Finspark Herikersberg bij Markelo verhuurd aan de gemeente Hof van Twente voor de opvang van Oekraïense vluchtelingen. Dat geeft de nieuwe eigenaren van het vakantiepark tijd en geld om de toekomst van het park vast te stellen en vervolgens het plan uit te voeren. Dat meldt het AD.

15 september '23 ( 8:46)

Actiegroepen: Limburg moet meer doen tegen wildgroei vakantieparken

De provincie Limburg moet en kan meer doen om de wildgroei van vakantieparken in de Limburgse natuur te stoppen. Zeven actie- en milieugroepen dringen daar vrijdagmiddag op aan tijdens een commissievergadering van de provincie. Gedeputeerde Staten (GS) stellen zich vooralsnog op het standpunt dat de provincie weinig kan doen tegen initiatieven voor nieuwe vakantieparken als ze binnen een gemeentelijk bestemmingsplan passen.

13 september '23 (12:06)

Bewoner Arnhems vakantiepark doet aangifte van schietpartij waar Gillis bij was

Een bewoner op het Arnhemse vakantiepark dat in handen is van Peter Gillis heeft aangifte gedaan van verschillende misstanden op het park. Het gaat om aangiftes over incidenten van de afgelopen paar jaar. Zo is er onder andere aangifte gedaan voor een schietpartij op het park, waar ook Gillis bij aanwezig zou zijn, meldt Omroep Gelderland.