Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Eerste stappen vakantiepark Lexmond van TopParken gezet

Door Nationale Recreatiegids
schedule 3 min
location_on [xx]km
Eerste stappen vakantiepark Lexmond van TopParken gezet / Foto: TopParken
Eind vorige maand heeft TopParken een informatiebijeenkomst georganiseerd voor in- en omwonenden van Lexmond. Er waren ongeveer 200 geïnteresseerden aanwezig. De bijeenkomt begon met een korte introductie over de organisatie TopParken, gevolgd door een presentatie over het nieuwe vakantiepark in Lexmond. Vanuit de bezoekers werden daarbij zorgen geuit en vragen gesteld, meldt TopParken.

Sinds vorig jaar is TopParken eigenaar van twee bestaande vakantieparken aan de rivier de Lek in Lexmond. De bijeenkomst is georganiseerd om in- en omwonenden van Lexmond meer inzicht te geven in de plannen betreffende het gebied. Daarnaast was er tijd voor het stellen van vragen en geven van suggesties. Er werden zorgen geuit over, onder andere, veiligheid en drukte op het water, verkeersdrukte in het dorp en op de dijk, geluidsoverlast en de natuurlijke omgeving. TopParken heeft alle onderwerpen besproken en zal, waar mogelijk, de nodige maatregelen treffen.

Patrick van den Hoek van TopParken over de bijeenkomst: “Het was een waardevolle avond met complimenten en terechte kritische vragen.” Hij vervolgt: “Wij willen iedereen bedanken die aanwezig was op de informatieavond en zullen de input zeker meenemen in de verdere planvorming van het vakantiepark. We werken hierin nauw samen met de gemeente Vijfherenlanden en het waterschap Rivierenland.”

Het nieuwe vakantiepark zal bestaan uit maximaal 115 vakantiewoningen, geschikt voor eigen gebruik of gedeeltelijke verhuur. Dit zijn minder eenheden dan op de twee voorgaande vakantieparken. TopParken zet zich in voor een harmonieuze inpassing van het vakantiepark in de omgeving. Het faciliteitengebouw met horeca en receptie, het zwembad en de infrastructuur worden volledig vernieuwd. Het vakantiepark zal in het seizoen actief zijn, waarbij de vakantiewoningen buiten het seizoen tijdelijk elders worden gestald. Het strand, dat langere tijd niet was geopend voor de omgeving, wordt weer toegankelijk voor iedereen.

24 mei '24 (10:33)

Naam Roompot verdwijnt met fusie Landal GreenParks, wordt Landal

Vakantieparkexploitant Roompot verandert van naam. De organisatie gaat fuseren met Landal GreenParks en met deze samenwerking verdwijnt de naam van het merk. Zij zullen verder gaan onder de naam ‘Landal’. Ook komt er een nieuw hoofdkantoor in Amsterdam, meldt Omroep Zeeland.

23 mei '24 (15:29)

Chemische lucht in vakantiewoning: brandweer rukt uit

De brandweer van Ermelo is vanmiddag opgeroepen vanwege een chemische lucht in een vakantiewoning op een camping, gelegen aan de Zwaluwstraat. Bewoners merkten de geur op en belden direct de hulpdiensten, die snel ter plaatse waren om de situatie te onderzoeken. Dit meldt het Ermelo's Weekblad.

21 mei '24 (12:29)

‘Woningtekort terugdringen met transformeren vakantiewoningen werkt’

Het woningtekort in het land is hoog: we komen in totaal zo’n 390.000 woningen tekort, aldus ING. De komende jaren zal dit naar verwachting verder toenemen. Desondanks neemt het aantal vakantiewoningen in het land alsmaar toe. Recent heeft demissionair minister Hugo de Jonge een inventarisatie ingesteld om vakantieparken te transformeren naar woonwijken. De nieuwe coalitie heeft in haar akkoord het gedogen van permanente bewoning van vakantieparken opgenomen. Dit is volgens de ING een stap in de goede richting om het woningtekort terug te dringen. 

21 mei '24 (11:59)

Camping ’t Walfort in Aalten wordt Landalpark met maximaal 116 woningen

Landal Greenparcs gaat het stuk grond van de voormalige camping ’t Walfort in Aalten overnemen. Daar wil de vakantieparkgigant een recreatiepark aanleggen met maximaal 116 woningen. De gemeente Aalten staat open voor medewerking, meldt het AD.

17 mei '24 (11:11)

HISWA-RECRON reageert op coalitieakkoord

Het coalitieakkoord van de vier formerende partijen is afgelopen woensdagnacht gepresenteerd. Dit akkoord heeft ook betrekking op de recreatiesector. HISWA-RECRON uit in de reactie blijdschap, maar ook verwarring over het akkoord. 

16 mei '24 (14:00)

Een gratis camping voor gezinnen in Zoetermeer: kamperen, eten en zwemmen

In Zoetermeer bevindt zich een bijzondere camping waar gezinnen kosteloos kunnen genieten van een kampeervakantie. Deze unieke camping biedt niet alleen gratis verblijf, maar ook gratis maaltijden en toegang tot het zwembad. Dit meldt het Algemeen Dagblad.

16 mei '24 (11:48)

De campingtrends van 2024: 'Luxe uitstraling en comfortabel kamperen graag'

Het kampeerseizoen van 2024 staat voor de deur en met nieuwe trends die zich ontwikkelen, belooft het een opwindend jaar te worden voor kampeerliefhebbers. Van luxe uitstraling tot comfortabele voorzieningen, hier zijn de campingtrends die je kunt verwachten, volgens de Gelderlander, voor het komende seizoen.

15 mei '24 (13:28)

Uitbreiding staanplaatsen op mini-campings in Oost Gelre

De gemeente Oost Gelre verhoogt het aantal staanplaatsen op mini-campings van 25 naar 30 per camping. Dit besluit komt voort uit de ambitie van Oost Gelre om jaarlijks 1 miljoen overnachtingen te realiseren. Wethouder Arjen Schutten benadrukt het belang van de recreatie- en toerismesector als een belangrijke economische groeisector voor de gemeente, zo meldt Omroep Gelderland.

15 mei '24 (13:14)

Ambitie voor recreatie en toerisme in Drenthe

De provincie Drenthe streeft naar een verdere ontwikkeling van recreatieve mogelijkheden, zowel voor de inwoners van Drenthe als voor toeristen van buitenaf. Gedeputeerde Willemien Meeuwissen (VVD) heeft de nieuwe toerismeplannen voor de komende vier jaar gepresenteerd op het provinciehuis in Assen. Dit meldt Dagblad van het Noorden.

13 mei '24 (14:21)

Vve wil van vakantiepark Zuytland woonwijk maken

De vereniging van eigenaren en ontwikkelaar van nieuwe vakantiehuizen op park Zuytland Buiten in het Zeeuwse Zuidland zouden liever zien dat het vakantiepark een woonwijk wordt. Er is echter een kleine barrière: de provincie heeft grote bezwaren. Maar ondanks dat is de provincie wel bereid om in gesprek te gaan, meldt AD.