Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

F1-fans zijn nog niet te laat om een overnachting te boeken voor race in Zandvoort

Door ANP
schedule 5 min
F1-fans zijn nog niet te laat om een overnachting te boeken voor race in Zandvoort
Campings in en rond Zandvoort zijn een maand voor race nog niet volgeboekt. Verschillende omliggende campings hebben in het laatste weekend van augustus nog plek en ook vakantieparken van Roompot en EuroParcs zijn nog niet volgeboekt. De accommodaties verwachten over het algemeen wel dat ze uiteindelijk helemaal vol raken.

Onder meer camping Bloemendaal, Circuit Camping de Elta in Santpoort-Zuid, camping de Duindoorn in IJmuiden en natuurkampeerterrein Schoonenberg in Velsen-Zuid hebben nog "enkele plekken" over. Die bevinden zich allemaal op maximaal een uur fietsen van het circuit waar Max Verstappen op 27 augustus zijn derde thuiszege op rij hoopt te boeken. Zandvoort is in het raceweekend hermetisch afgesloten voor autoverkeer, waardoor het handig kan zijn om in de buurt te slapen.

Ook de officiële Formule 1-camping bij het circuit zit nog niet vol. De enkele honderden plekken op de zogeheten Official 538 Dutch Grand Prix Village raakten vorig jaar uiteindelijk wel uitverkocht, maar volgens een woordvoerder van het circuit gebeurde dat toen ook niet direct.

Hotels

De ruim achthonderd plekken op camping De Lakens in Bloemendaal en de kleinere camping Zeeweg 71 in Overveen zijn wel al vergeven. Bij Zeeweg 71 is dat al zo "sinds 1 februari". De Lakens zegt over een kleine maand "helemaal vol te zitten met Formule 1-fans".

Het Roompot-park in Zandvoort was gelijk toen de kaartverkoop begon al door alle beschikbaarheid heen. Bij de locatie in Bloemendaal aan Zee, op 3 kilometer van het circuit, zijn wel nog wat overnachtingsmogelijkheden. Center Parcs heeft een park pal naast het circuit, maar heeft dit net als andere jaren in zijn geheel verhuurd aan de organisatie van de Formule 1-race en de teams. In de afgelopen jaren hebben daar weleens coureurs geslapen.

Ook hotels raakten meteen na de kaartverkoop zo goed als uitverkocht, zegt voorzitter Tom van der Veen van het hoteloverleg Zandvoort. Hotels houden hooguit bewust nog een paar kamers achter om die zo op het gunstigste moment te verkopen. Dat doet Van der Veen zelf ook met zijn Hotel Keur. "Die laatste kamers raak je zonder enige twijfel kwijt", zegt de eigenaar. Voor een hotelkamer zijn gasten in het Formule 1-weekend ongeveer twee keer zoveel kwijt als normaal.

26 september '23 (11:00)

Consumentenbond naar rechter om ‘oneerlijke’ vouchers Fletcher Hotels

De Consumentenbond is allerminst te spreken over de hotelvoucher van Fletcher Hotels. De organisatie stapt naar de rechter vanwege de beperkte geldigheid van deze vouchers. Daarnaast stelt de bond dat Fletcher oneerlijk is over het aanbod en de extra kosten die in rekening worden gebracht bij een overnachting. Dat meldt NU.nl.

25 september '23 (11:42)

Buren krijgt nieuw luxe vakantiepark naast de deur

Ondanks enkele zorgen verwelkomt het Gelderse Buren het nieuwe luxe vakantiepark Soof aan de Rijn. De gemeenteraad heeft bijna unaniem akkoord gegeven op de komst van het vakantiepark. Deze gaat de plek van twee verouderde campings innemen, meldt het AD.

25 september '23 ( 9:04)

Campinggasten geëvacueerd vanwege grote brand in Rijnsburg

Vanwege een brand in een loods in het Zuid-Hollandse Rijnsburg wordt een naastgelegen camping ontruimd. De evacués worden opgevangen in het hoofdgebouw. Bij de brand komt mogelijk asbest vrij, meldt de brandweer.

21 september '23 (14:23)

Vastgoedadviseur denkt niet dat permanente bewoning vakantieparken woningnood oplost

In het partijprogramma van de VVD staat dat permanente bewoning van vakantieparken toegestaan zou moeten worden om een deel van de woningnood te kunnen oplossen. Vastgoedadviseur Colliers denkt dat niet dat dit het gewenste effect gaat hebben, omdat de meeste vakantiewoningen in kust- en natuurgebieden staan en de woningnood het grootst is in stedelijke gebieden. Dit meldt PropertyNL. 

20 september '23 ( 9:55)

Bouw luxe vakantiepark op Zwarte Bergen vertraagd door gestegen kosten

Op de plek waar voorheen vakantiepark Zwarte Bergen in Luyksgestel stond, moet een geheel nieuw, luxe vakantiepark komen te staan, Forest Village Bergeijk. De start van de bouw stond gepland voor het voorjaar van 2024. Door gestegen bouwkosten hebben de ontwikkelaars echter vertraging opgelopen. Nu wordt verwacht dat de eerste schop in het najaar in de grond gaat. Dat meldt ED.

19 september '23 (15:04)

Zuid-Holland houdt voet bij stuk: geen permanente bewoning van vakantiehuizen

Moet het toegestaan worden om permanent in een vakantiehuis te wonen? Veel bewoners en de gemeente Nieuwkoop vinden van wel, maar de provincie Zuid-Holland houdt vol dat zij dit niet willen en dat erom blijven vragen geen zin heeft. Dat meldt het AD.

18 september '23 (12:43)

Asielzoekers kunnen één nacht in hotel in Reusel slapen voordat zij doorreizen naar azc

Als het niet meteen lukt om nieuwe asielzoekers te registreren, kunnen ze de nacht doorbrengen in een hotel in het Brabantse Reusel, aan de grens met België. De volgende ochtend worden ze dan naar het asielzoekerscentrum in Budel gebracht voor de aanmelding. Daarna gaan ze naar een plek ergens anders in Nederland.

18 september '23 (11:04)

Eigenaren vakantiepark Twente zien opvang vluchteling als adempauze

De aankomende twee jaar wordt vakantiepark Finspark Herikersberg bij Markelo verhuurd aan de gemeente Hof van Twente voor de opvang van Oekraïense vluchtelingen. Dat geeft de nieuwe eigenaren van het vakantiepark tijd en geld om de toekomst van het park vast te stellen en vervolgens het plan uit te voeren. Dat meldt het AD.

15 september '23 ( 8:46)

Actiegroepen: Limburg moet meer doen tegen wildgroei vakantieparken

De provincie Limburg moet en kan meer doen om de wildgroei van vakantieparken in de Limburgse natuur te stoppen. Zeven actie- en milieugroepen dringen daar vrijdagmiddag op aan tijdens een commissievergadering van de provincie. Gedeputeerde Staten (GS) stellen zich vooralsnog op het standpunt dat de provincie weinig kan doen tegen initiatieven voor nieuwe vakantieparken als ze binnen een gemeentelijk bestemmingsplan passen.

13 september '23 (12:06)

Bewoner Arnhems vakantiepark doet aangifte van schietpartij waar Gillis bij was

Een bewoner op het Arnhemse vakantiepark dat in handen is van Peter Gillis heeft aangifte gedaan van verschillende misstanden op het park. Het gaat om aangiftes over incidenten van de afgelopen paar jaar. Zo is er onder andere aangifte gedaan voor een schietpartij op het park, waar ook Gillis bij aanwezig zou zijn, meldt Omroep Gelderland.