Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Vernielingen bij camping in Medemblik, eigenaar stopt ermee

Door Nationale Recreatiegids
schedule 4 min
Vernielingen bij camping in Medemblik, eigenaar stopt ermee / Foto: Google Maps https://goo.gl/maps/Hz2Y4k78nyofKFar6
Het was een dramaweekend voor Inge Kuyt van Lodge 61 in Medemblik. Vernielde buitenkranen, met poep besmeurde prullenbakken en losgetrokken toiletbrillen. Het is de reden voor Inge op per direct te stoppen met het exploiteren van de camping. Dat meldt NH Nieuws.

Het wijzen op huisregels heeft bij Lodge 61 van Inge Kuyt compleet verkeerd uitgepakt. Nadat zij de gasten aansprak over de regels in de overdekte groepsruimte, stuitte zij op kritiek. Ze stelt dat het een natuurcamping is, dus zijn er een aantal regels verbonden aan stilte. Zo is de groepsruimte vanaf 22.00 uur dicht. Daar waren de gasten het niet mee eens.

Toen Inge de volgende ochtend haar standaard rondje doet over het terrein, kon ze haar ogen niet geloven. De buitenkranen bij het toiletgebouw waren compleet vernield, toiletbrillen losgerukt en waren de prullenbakken met uitwerpselen gevuld.

Flinke kosten

De maat is vol voor Inge. Niet alleen omdat de campinggasten zich zo hebben gedragen, maar ook omdat zij simpelweg dure onderdelen hebben gesloopt. De buitenkranen, die er net twee maanden geleden zijn geplaatst, kostten Inge 500 euro per stuk. En omdat deze buiten de het gebouw zitten, zijn ze ook niet verzekerd.

Al sinds 1986 bestaat de camping. De laatste jaren wordt deze gerund door Inge. Zij hoort ook van collega’s op andere campings dat vandalisme en vernielingen regelmatig plaatsvinden, en maakt het nu ook zelf mee.

‘Verhuftering’

Inmiddels heeft Inge aangifte gedaan voor de vernielingen in haar camping. Maar het mag niet meer baten: ze trekt de stekker uit de camping. Ze is de 'verhuftering' van de maatschappij meer dan zat.

Gelukkig is de camping niet de enige onderneming waar Inge zich op kan richten. Op het terrein staan ook een museum, een Nautisch centrum en een zorgboerderij. De vaste gasten die lid zijn van Countryclub Lodge 61 zijn wel nog van harte welkom.

Het is niet duidelijk wie de vernielingen heeft aangericht.  

20 september '23 ( 9:55)

Bouw luxe vakantiepark op Zwarte Bergen vertraagd door gestegen kosten

Op de plek waar voorheen vakantiepark Zwarte Bergen in Luyksgestel stond, moet een geheel nieuw, luxe vakantiepark komen te staan, Forest Village Bergeijk. De start van de bouw stond gepland voor het voorjaar van 2024. Door gestegen bouwkosten hebben de ontwikkelaars echter vertraging opgelopen. Nu wordt verwacht dat de eerste schop in het najaar in de grond gaat. Dat meldt ED.

19 september '23 (15:04)

Zuid-Holland houdt voet bij stuk: geen permanente bewoning van vakantiehuizen

Moet het toegestaan worden om permanent in een vakantiehuis te wonen? Veel bewoners en de gemeente Nieuwkoop vinden van wel, maar de provincie Zuid-Holland houdt vol dat zij dit niet willen en dat erom blijven vragen geen zin heeft. Dat meldt het AD.

18 september '23 (12:43)

Asielzoekers kunnen één nacht in hotel in Reusel slapen voordat zij doorreizen naar azc

Als het niet meteen lukt om nieuwe asielzoekers te registreren, kunnen ze de nacht doorbrengen in een hotel in het Brabantse Reusel, aan de grens met België. De volgende ochtend worden ze dan naar het asielzoekerscentrum in Budel gebracht voor de aanmelding. Daarna gaan ze naar een plek ergens anders in Nederland.

18 september '23 (11:04)

Eigenaren vakantiepark Twente zien opvang vluchteling als adempauze

De aankomende twee jaar wordt vakantiepark Finspark Herikersberg bij Markelo verhuurd aan de gemeente Hof van Twente voor de opvang van Oekraïense vluchtelingen. Dat geeft de nieuwe eigenaren van het vakantiepark tijd en geld om de toekomst van het park vast te stellen en vervolgens het plan uit te voeren. Dat meldt het AD.

15 september '23 ( 8:46)

Actiegroepen: Limburg moet meer doen tegen wildgroei vakantieparken

De provincie Limburg moet en kan meer doen om de wildgroei van vakantieparken in de Limburgse natuur te stoppen. Zeven actie- en milieugroepen dringen daar vrijdagmiddag op aan tijdens een commissievergadering van de provincie. Gedeputeerde Staten (GS) stellen zich vooralsnog op het standpunt dat de provincie weinig kan doen tegen initiatieven voor nieuwe vakantieparken als ze binnen een gemeentelijk bestemmingsplan passen.

13 september '23 (12:06)

Bewoner Arnhems vakantiepark doet aangifte van schietpartij waar Gillis bij was

Een bewoner op het Arnhemse vakantiepark dat in handen is van Peter Gillis heeft aangifte gedaan van verschillende misstanden op het park. Het gaat om aangiftes over incidenten van de afgelopen paar jaar. Zo is er onder andere aangifte gedaan voor een schietpartij op het park, waar ook Gillis bij aanwezig zou zijn, meldt Omroep Gelderland.

13 september '23 ( 9:15)

Mark Gillis legt zich neer bij uitspraak van de rechter

Mark Gillis, de zoon van Peter, accepteert de uitspraak van de rechter dinsdag in zijn mishandelingszaak. "Ik heb vanaf het begin gezegd: ik sta wel achter de rechter", zei de Massa Is Kassa-ster voor de camera van RTL Boulevard.

12 september '23 (11:12)

Petitie tegen vakantiepark in Cottessen10.000 keer ondertekend

Een petitie tegen de komst van een nieuw vakantiepark bij Cottessen is inmiddels al meer dan 10.000 keer ondertekend. Afgelopen maandag werd de petitie overhandigd aan het gemeentebestuur, meldt 1Limburg.

12 september '23 ( 8:42)

Kamerprijzen Nederlandse hotels stijgen naar recordhoogte

De gemiddelde prijs voor een kamer in een Nederlands hotel is vorig jaar gestegen tot een recordhoogte. Dit meldt adviesbureau Horwath HTL, dat dinsdag met een jaarlijks rapport komt. De gemiddelde prijzen voor hotelkamers zijn gestegen vanwege de hoge inflatie en zullen naar verwachting dit jaar nog hoger uitkomen.

08 september '23 (11:46)

Burgemeester doet aangifte om bedreiging van ‘illegale’ bewoner vakantiepark Arnhem

Een ruzie tussen een bewoner van Vakantiepark Arnhem en de gemeente is uit de hand aan het lopen. Een bewoner op het park moet na een uitspraak van de rechter zijn vakantiewoning verlaten. Vervolgens stuurde hij een dreigende mail naar de gemeente. Woensdagavond bracht de politie hem een bezoekje. Ook heeft burgemeester Marcouch aangifte gedaan vanwege het bedreigen van een collega, meldt de Gelderlander.