Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Vernielingen bij camping in Medemblik, eigenaar stopt ermee

Door Nationale Recreatiegids
schedule 4 min
location_on [xx]km
Vernielingen bij camping in Medemblik, eigenaar stopt ermee / Foto: Google Maps https://goo.gl/maps/Hz2Y4k78nyofKFar6
Het was een dramaweekend voor Inge Kuyt van Lodge 61 in Medemblik. Vernielde buitenkranen, met poep besmeurde prullenbakken en losgetrokken toiletbrillen. Het is de reden voor Inge op per direct te stoppen met het exploiteren van de camping. Dat meldt NH Nieuws.

Het wijzen op huisregels heeft bij Lodge 61 van Inge Kuyt compleet verkeerd uitgepakt. Nadat zij de gasten aansprak over de regels in de overdekte groepsruimte, stuitte zij op kritiek. Ze stelt dat het een natuurcamping is, dus zijn er een aantal regels verbonden aan stilte. Zo is de groepsruimte vanaf 22.00 uur dicht. Daar waren de gasten het niet mee eens.

Toen Inge de volgende ochtend haar standaard rondje doet over het terrein, kon ze haar ogen niet geloven. De buitenkranen bij het toiletgebouw waren compleet vernield, toiletbrillen losgerukt en waren de prullenbakken met uitwerpselen gevuld.

Flinke kosten

De maat is vol voor Inge. Niet alleen omdat de campinggasten zich zo hebben gedragen, maar ook omdat zij simpelweg dure onderdelen hebben gesloopt. De buitenkranen, die er net twee maanden geleden zijn geplaatst, kostten Inge 500 euro per stuk. En omdat deze buiten de het gebouw zitten, zijn ze ook niet verzekerd.

Al sinds 1986 bestaat de camping. De laatste jaren wordt deze gerund door Inge. Zij hoort ook van collega’s op andere campings dat vandalisme en vernielingen regelmatig plaatsvinden, en maakt het nu ook zelf mee.

‘Verhuftering’

Inmiddels heeft Inge aangifte gedaan voor de vernielingen in haar camping. Maar het mag niet meer baten: ze trekt de stekker uit de camping. Ze is de 'verhuftering' van de maatschappij meer dan zat.

Gelukkig is de camping niet de enige onderneming waar Inge zich op kan richten. Op het terrein staan ook een museum, een Nautisch centrum en een zorgboerderij. De vaste gasten die lid zijn van Countryclub Lodge 61 zijn wel nog van harte welkom.

Het is niet duidelijk wie de vernielingen heeft aangericht.  

27 mei '24 ( 8:58)

Consumentenbond: Booking.com blijft consumenten misleiden

Booking.com en Agoda.com, allebei onderdeel van Booking, blijven consumenten misleiden als die op hun sites een accommodatie willen boeken. De boekingssites schermen met nepkortingen, laten onvolledige prijzen zien en zetten consumenten onder druk door schaarste te suggereren die er niet is, meldt de Consumentenbond die erop wijst dat Booking in 2020 nog beterschap beloofde op deze punten.

24 mei '24 (10:33)

Naam Roompot verdwijnt met fusie Landal GreenParks, wordt Landal

Vakantieparkexploitant Roompot verandert van naam. De organisatie gaat fuseren met Landal GreenParks en met deze samenwerking verdwijnt de naam van het merk. Zij zullen verder gaan onder de naam ‘Landal’. Ook komt er een nieuw hoofdkantoor in Amsterdam, meldt Omroep Zeeland.

23 mei '24 (15:29)

Chemische lucht in vakantiewoning: brandweer rukt uit

De brandweer van Ermelo is vanmiddag opgeroepen vanwege een chemische lucht in een vakantiewoning op een camping, gelegen aan de Zwaluwstraat. Bewoners merkten de geur op en belden direct de hulpdiensten, die snel ter plaatse waren om de situatie te onderzoeken. Dit meldt het Ermelo's Weekblad.

21 mei '24 (12:29)

‘Woningtekort terugdringen met transformeren vakantiewoningen werkt’

Het woningtekort in het land is hoog: we komen in totaal zo’n 390.000 woningen tekort, aldus ING. De komende jaren zal dit naar verwachting verder toenemen. Desondanks neemt het aantal vakantiewoningen in het land alsmaar toe. Recent heeft demissionair minister Hugo de Jonge een inventarisatie ingesteld om vakantieparken te transformeren naar woonwijken. De nieuwe coalitie heeft in haar akkoord het gedogen van permanente bewoning van vakantieparken opgenomen. Dit is volgens de ING een stap in de goede richting om het woningtekort terug te dringen. 

21 mei '24 (11:59)

Camping ’t Walfort in Aalten wordt Landalpark met maximaal 116 woningen

Landal Greenparcs gaat het stuk grond van de voormalige camping ’t Walfort in Aalten overnemen. Daar wil de vakantieparkgigant een recreatiepark aanleggen met maximaal 116 woningen. De gemeente Aalten staat open voor medewerking, meldt het AD.

17 mei '24 (11:11)

HISWA-RECRON reageert op coalitieakkoord

Het coalitieakkoord van de vier formerende partijen is afgelopen woensdagnacht gepresenteerd. Dit akkoord heeft ook betrekking op de recreatiesector. HISWA-RECRON uit in de reactie blijdschap, maar ook verwarring over het akkoord. 

16 mei '24 (14:00)

Een gratis camping voor gezinnen in Zoetermeer: kamperen, eten en zwemmen

In Zoetermeer bevindt zich een bijzondere camping waar gezinnen kosteloos kunnen genieten van een kampeervakantie. Deze unieke camping biedt niet alleen gratis verblijf, maar ook gratis maaltijden en toegang tot het zwembad. Dit meldt het Algemeen Dagblad.

16 mei '24 (11:48)

De campingtrends van 2024: 'Luxe uitstraling en comfortabel kamperen graag'

Het kampeerseizoen van 2024 staat voor de deur en met nieuwe trends die zich ontwikkelen, belooft het een opwindend jaar te worden voor kampeerliefhebbers. Van luxe uitstraling tot comfortabele voorzieningen, hier zijn de campingtrends die je kunt verwachten, volgens de Gelderlander, voor het komende seizoen.

15 mei '24 (13:28)

Uitbreiding staanplaatsen op mini-campings in Oost Gelre

De gemeente Oost Gelre verhoogt het aantal staanplaatsen op mini-campings van 25 naar 30 per camping. Dit besluit komt voort uit de ambitie van Oost Gelre om jaarlijks 1 miljoen overnachtingen te realiseren. Wethouder Arjen Schutten benadrukt het belang van de recreatie- en toerismesector als een belangrijke economische groeisector voor de gemeente, zo meldt Omroep Gelderland.

15 mei '24 (13:14)

Ambitie voor recreatie en toerisme in Drenthe

De provincie Drenthe streeft naar een verdere ontwikkeling van recreatieve mogelijkheden, zowel voor de inwoners van Drenthe als voor toeristen van buitenaf. Gedeputeerde Willemien Meeuwissen (VVD) heeft de nieuwe toerismeplannen voor de komende vier jaar gepresenteerd op het provinciehuis in Assen. Dit meldt Dagblad van het Noorden.