Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

The Grand Amsterdam wordt als eerste hotel in Noord-Europa bestempeld met LGBTQ+ Accreditation

Door Marian van Reesch
schedule 5 min
The Grand Amsterdam wordt als eerste hotel in Noord-Europa bestempeld met LGBTQ+ Accreditation
Sofitel Legend The Grand Amsterdam is het eerste hotel van de vijftig hotels wereldwijd die het IGLTA Accredited titel mag ontvangen. Het hotel dat in het hart van de stad ligt wordt door de International LGBTQ+ Travel Association (IGLTA) erkent als LGBTQ+-vriendelijk. Dit meldt Hospitality Management. 

Het nieuwe IGLTA Accredited programma heeft als doel om diversiteit, gelijkheid en inclusie mogelijk te maken in de hospitality en toerisme industrie. Zo willen ze met het programma reisorganisaties promoten die zich actief inzetten om gelijkheid en veiligheid van LGBTQ+-reizigers te garanderen, waarmee hun reiszekerheid veilig wordt gesteld.

The Grand

De aanvraag van The Grand hotel is door een onpartijdige auditororganisatie bekeken en beoordeeld. De president en CEO van IGLTA, John Tanzella, feliciteert The Grand met de erkenning: “Het is geweldig om hun toewijding te zien aan het bevorderen van gelijkheid en veiligheid voor LGBTQ+ reizigers. We hopen dat The Grand als inspiratie zal dienen voor anderen in de hotelindustrie om prioriteit te geven aan het omarmen van diversiteit”.

Kees Hogetoorn, Sales & Marketing Director en LGBTQ+ Representative bij The Grand, is erg blij met de erkenning: “Het is een grote eer om door IGLTA te worden erkend voor onze diversiteit en inclusiviteit. Maatschappelijke acceptatie ligt ons nauw aan het hart en wij hechten er veel waarde aan hier in The Grand”.

Event

The Grand legt veel focus op het uitdragen van inclusiviteit en acceptatie, en organiseert dit jaar zijn tiende jaarlijkse Pride Cocktail. Hun binnenplaats verandert in een regenboog van live optredens met een vleugje van de Cariben door de samenwerking met Aruba. Gedurende de Pride week kunnen gasten de favoriete jurken bekijken van bekende Drag Queens/Artiesten Dolly Bellefleur, Diva Mayday en Envy Pero. Deze zijn ontworpen door modeontwerpers Tycho Boeker, Claes Iverson en Janne Mooij. 

Ook zal de sieradencollectie van Bjorn van den Berg te zien zijn in de lobby, gedragen door bekenden als Gwen Stefani, Mel B en Dita von Teese. De tentoonstelling wordt ook gesierd door een dragqueen expositie van fotograaf Cyril Jacobs die te zien was in het Stunnin magazine. 

Door: Nationale Recreatiegids / Marian van Reesch

26 september '23 (11:00)

Consumentenbond naar rechter om ‘oneerlijke’ vouchers Fletcher Hotels

De Consumentenbond is allerminst te spreken over de hotelvoucher van Fletcher Hotels. De organisatie stapt naar de rechter vanwege de beperkte geldigheid van deze vouchers. Daarnaast stelt de bond dat Fletcher oneerlijk is over het aanbod en de extra kosten die in rekening worden gebracht bij een overnachting. Dat meldt NU.nl.

25 september '23 (11:42)

Buren krijgt nieuw luxe vakantiepark naast de deur

Ondanks enkele zorgen verwelkomt het Gelderse Buren het nieuwe luxe vakantiepark Soof aan de Rijn. De gemeenteraad heeft bijna unaniem akkoord gegeven op de komst van het vakantiepark. Deze gaat de plek van twee verouderde campings innemen, meldt het AD.

25 september '23 ( 9:04)

Campinggasten geëvacueerd vanwege grote brand in Rijnsburg

Vanwege een brand in een loods in het Zuid-Hollandse Rijnsburg wordt een naastgelegen camping ontruimd. De evacués worden opgevangen in het hoofdgebouw. Bij de brand komt mogelijk asbest vrij, meldt de brandweer.

21 september '23 (14:23)

Vastgoedadviseur denkt niet dat permanente bewoning vakantieparken woningnood oplost

In het partijprogramma van de VVD staat dat permanente bewoning van vakantieparken toegestaan zou moeten worden om een deel van de woningnood te kunnen oplossen. Vastgoedadviseur Colliers denkt dat niet dat dit het gewenste effect gaat hebben, omdat de meeste vakantiewoningen in kust- en natuurgebieden staan en de woningnood het grootst is in stedelijke gebieden. Dit meldt PropertyNL. 

20 september '23 ( 9:55)

Bouw luxe vakantiepark op Zwarte Bergen vertraagd door gestegen kosten

Op de plek waar voorheen vakantiepark Zwarte Bergen in Luyksgestel stond, moet een geheel nieuw, luxe vakantiepark komen te staan, Forest Village Bergeijk. De start van de bouw stond gepland voor het voorjaar van 2024. Door gestegen bouwkosten hebben de ontwikkelaars echter vertraging opgelopen. Nu wordt verwacht dat de eerste schop in het najaar in de grond gaat. Dat meldt ED.

19 september '23 (15:04)

Zuid-Holland houdt voet bij stuk: geen permanente bewoning van vakantiehuizen

Moet het toegestaan worden om permanent in een vakantiehuis te wonen? Veel bewoners en de gemeente Nieuwkoop vinden van wel, maar de provincie Zuid-Holland houdt vol dat zij dit niet willen en dat erom blijven vragen geen zin heeft. Dat meldt het AD.

18 september '23 (12:43)

Asielzoekers kunnen één nacht in hotel in Reusel slapen voordat zij doorreizen naar azc

Als het niet meteen lukt om nieuwe asielzoekers te registreren, kunnen ze de nacht doorbrengen in een hotel in het Brabantse Reusel, aan de grens met België. De volgende ochtend worden ze dan naar het asielzoekerscentrum in Budel gebracht voor de aanmelding. Daarna gaan ze naar een plek ergens anders in Nederland.

18 september '23 (11:04)

Eigenaren vakantiepark Twente zien opvang vluchteling als adempauze

De aankomende twee jaar wordt vakantiepark Finspark Herikersberg bij Markelo verhuurd aan de gemeente Hof van Twente voor de opvang van Oekraïense vluchtelingen. Dat geeft de nieuwe eigenaren van het vakantiepark tijd en geld om de toekomst van het park vast te stellen en vervolgens het plan uit te voeren. Dat meldt het AD.

15 september '23 ( 8:46)

Actiegroepen: Limburg moet meer doen tegen wildgroei vakantieparken

De provincie Limburg moet en kan meer doen om de wildgroei van vakantieparken in de Limburgse natuur te stoppen. Zeven actie- en milieugroepen dringen daar vrijdagmiddag op aan tijdens een commissievergadering van de provincie. Gedeputeerde Staten (GS) stellen zich vooralsnog op het standpunt dat de provincie weinig kan doen tegen initiatieven voor nieuwe vakantieparken als ze binnen een gemeentelijk bestemmingsplan passen.

13 september '23 (12:06)

Bewoner Arnhems vakantiepark doet aangifte van schietpartij waar Gillis bij was

Een bewoner op het Arnhemse vakantiepark dat in handen is van Peter Gillis heeft aangifte gedaan van verschillende misstanden op het park. Het gaat om aangiftes over incidenten van de afgelopen paar jaar. Zo is er onder andere aangifte gedaan voor een schietpartij op het park, waar ook Gillis bij aanwezig zou zijn, meldt Omroep Gelderland.