Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

The Grand Amsterdam wordt als eerste hotel in Noord-Europa bestempeld met LGBTQ+ Accreditation

Door Marian van Reesch
schedule 5 min
location_on [xx]km
The Grand Amsterdam wordt als eerste hotel in Noord-Europa bestempeld met LGBTQ+ Accreditation
Sofitel Legend The Grand Amsterdam is het eerste hotel van de vijftig hotels wereldwijd die het IGLTA Accredited titel mag ontvangen. Het hotel dat in het hart van de stad ligt wordt door de International LGBTQ+ Travel Association (IGLTA) erkent als LGBTQ+-vriendelijk. Dit meldt Hospitality Management. 

Het nieuwe IGLTA Accredited programma heeft als doel om diversiteit, gelijkheid en inclusie mogelijk te maken in de hospitality en toerisme industrie. Zo willen ze met het programma reisorganisaties promoten die zich actief inzetten om gelijkheid en veiligheid van LGBTQ+-reizigers te garanderen, waarmee hun reiszekerheid veilig wordt gesteld.

The Grand

De aanvraag van The Grand hotel is door een onpartijdige auditororganisatie bekeken en beoordeeld. De president en CEO van IGLTA, John Tanzella, feliciteert The Grand met de erkenning: “Het is geweldig om hun toewijding te zien aan het bevorderen van gelijkheid en veiligheid voor LGBTQ+ reizigers. We hopen dat The Grand als inspiratie zal dienen voor anderen in de hotelindustrie om prioriteit te geven aan het omarmen van diversiteit”.

Kees Hogetoorn, Sales & Marketing Director en LGBTQ+ Representative bij The Grand, is erg blij met de erkenning: “Het is een grote eer om door IGLTA te worden erkend voor onze diversiteit en inclusiviteit. Maatschappelijke acceptatie ligt ons nauw aan het hart en wij hechten er veel waarde aan hier in The Grand”.

Event

The Grand legt veel focus op het uitdragen van inclusiviteit en acceptatie, en organiseert dit jaar zijn tiende jaarlijkse Pride Cocktail. Hun binnenplaats verandert in een regenboog van live optredens met een vleugje van de Cariben door de samenwerking met Aruba. Gedurende de Pride week kunnen gasten de favoriete jurken bekijken van bekende Drag Queens/Artiesten Dolly Bellefleur, Diva Mayday en Envy Pero. Deze zijn ontworpen door modeontwerpers Tycho Boeker, Claes Iverson en Janne Mooij. 

Ook zal de sieradencollectie van Bjorn van den Berg te zien zijn in de lobby, gedragen door bekenden als Gwen Stefani, Mel B en Dita von Teese. De tentoonstelling wordt ook gesierd door een dragqueen expositie van fotograaf Cyril Jacobs die te zien was in het Stunnin magazine. 

Door: Nationale Recreatiegids / Marian van Reesch

28 mei '24 (15:34)

Vakantiepark ’t Vechtdal breidt uit en verduurzaamt flink

Ambities om te groeien zijn er altijd. Ook eigenaren Jeroen en Denise Ruiterkamp voelen die ambitie. Zij hebben hun vakantiepark driemaal in omvang laten groeien. Ze namen echter nog een extra stap. Zo zijn alle nieuwe vakantiehuizen op hun Lodgepark ’t Vechtdal in Dalfsen helemaal energieneutraal. Deze trend is al enige tijd zichtbaar in vakantieparkland, maar breidt zich steeds verder uit, meldt nu.nl.

27 mei '24 ( 8:58)

Consumentenbond: Booking.com blijft consumenten misleiden

Booking.com en Agoda.com, allebei onderdeel van Booking, blijven consumenten misleiden als die op hun sites een accommodatie willen boeken. De boekingssites schermen met nepkortingen, laten onvolledige prijzen zien en zetten consumenten onder druk door schaarste te suggereren die er niet is, meldt de Consumentenbond die erop wijst dat Booking in 2020 nog beterschap beloofde op deze punten.

24 mei '24 (10:33)

Naam Roompot verdwijnt met fusie Landal GreenParks, wordt Landal

Vakantieparkexploitant Roompot verandert van naam. De organisatie gaat fuseren met Landal GreenParks en met deze samenwerking verdwijnt de naam van het merk. Zij zullen verder gaan onder de naam ‘Landal’. Ook komt er een nieuw hoofdkantoor in Amsterdam, meldt Omroep Zeeland.

23 mei '24 (15:29)

Chemische lucht in vakantiewoning: brandweer rukt uit

De brandweer van Ermelo is vanmiddag opgeroepen vanwege een chemische lucht in een vakantiewoning op een camping, gelegen aan de Zwaluwstraat. Bewoners merkten de geur op en belden direct de hulpdiensten, die snel ter plaatse waren om de situatie te onderzoeken. Dit meldt het Ermelo's Weekblad.

21 mei '24 (12:29)

‘Woningtekort terugdringen met transformeren vakantiewoningen werkt’

Het woningtekort in het land is hoog: we komen in totaal zo’n 390.000 woningen tekort, aldus ING. De komende jaren zal dit naar verwachting verder toenemen. Desondanks neemt het aantal vakantiewoningen in het land alsmaar toe. Recent heeft demissionair minister Hugo de Jonge een inventarisatie ingesteld om vakantieparken te transformeren naar woonwijken. De nieuwe coalitie heeft in haar akkoord het gedogen van permanente bewoning van vakantieparken opgenomen. Dit is volgens de ING een stap in de goede richting om het woningtekort terug te dringen. 

21 mei '24 (11:59)

Camping ’t Walfort in Aalten wordt Landalpark met maximaal 116 woningen

Landal Greenparcs gaat het stuk grond van de voormalige camping ’t Walfort in Aalten overnemen. Daar wil de vakantieparkgigant een recreatiepark aanleggen met maximaal 116 woningen. De gemeente Aalten staat open voor medewerking, meldt het AD.

17 mei '24 (11:11)

HISWA-RECRON reageert op coalitieakkoord

Het coalitieakkoord van de vier formerende partijen is afgelopen woensdagnacht gepresenteerd. Dit akkoord heeft ook betrekking op de recreatiesector. HISWA-RECRON uit in de reactie blijdschap, maar ook verwarring over het akkoord. 

16 mei '24 (14:00)

Een gratis camping voor gezinnen in Zoetermeer: kamperen, eten en zwemmen

In Zoetermeer bevindt zich een bijzondere camping waar gezinnen kosteloos kunnen genieten van een kampeervakantie. Deze unieke camping biedt niet alleen gratis verblijf, maar ook gratis maaltijden en toegang tot het zwembad. Dit meldt het Algemeen Dagblad.

16 mei '24 (11:48)

De campingtrends van 2024: 'Luxe uitstraling en comfortabel kamperen graag'

Het kampeerseizoen van 2024 staat voor de deur en met nieuwe trends die zich ontwikkelen, belooft het een opwindend jaar te worden voor kampeerliefhebbers. Van luxe uitstraling tot comfortabele voorzieningen, hier zijn de campingtrends die je kunt verwachten, volgens de Gelderlander, voor het komende seizoen.

15 mei '24 (13:28)

Uitbreiding staanplaatsen op mini-campings in Oost Gelre

De gemeente Oost Gelre verhoogt het aantal staanplaatsen op mini-campings van 25 naar 30 per camping. Dit besluit komt voort uit de ambitie van Oost Gelre om jaarlijks 1 miljoen overnachtingen te realiseren. Wethouder Arjen Schutten benadrukt het belang van de recreatie- en toerismesector als een belangrijke economische groeisector voor de gemeente, zo meldt Omroep Gelderland.