Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Ook politieke vragen over komst vakantiepark Dommelsvoort

Door Nationale Recreatiegids
schedule 5 min
Ook politieke vragen over komst vakantiepark Dommelsvoort / Foto: Google Maps https://goo.gl/maps/61Lq2Q9rTG6g7C4U8
Nadat de dorps- en wijkraden hun zorgen hebben uitgesproken over de komst van een vakantiepark met 550 woningen tussen Beers en Linden, stelt ook de politiek vragen over het park tussen Beers en Linden. Dat meldt de Gelderlander.

Astrid Bannink van de LPG denkt dat de komst van het vakantiepark niet alleen gevolgen heeft voor de bewoners van Linden en Beers, maar ook voor de vaarroute richting Maas. Ze wil daarom van wethouder Maarten Jilisen weten hoe de ontsluiting is geregeld.

Om vanuit de verschillende plassen naar de Maas te komen, is de haven de enige toegang tot de rivier. Daarom ontstaat de vraag bij Bannink of 500 extra aanlegplaatsen voor boten die vaarroute niet in het geding brengen en of de veiligheid kan worden gewaarborgd.

Bestemmingsplan niet actueel

Daarnaast wijst Bannink erop dat het huidige bestemmingsplan niet meer up-to-date is. Ze schrijft in een toelichting dat er meerdere ontwikkelingen hebben plaatsgevonden waardoor de pleziervaart veel meer gebruik gaat maken van de plassen.

Ook stelt ze dat de lokale wegen waarschijnlijk te weinig capaciteit hebben om al het extra verkeer op te vangen. In het bestemmingsplan staat een verwijzing naar een onderzoek dat tien jaar geleden is uitgevoerd. Volgens Bannink is deze informatie inmiddels achterhaald. De druk op de wegen is naar zeggen van Bannink al groot en de leefomgeving staat al onder druk zonder het vakantiepark.

Hoogte hotel

Bannink zet vraagtekens bij de geplande hoogte van het hotel dat op Dommelsvoort moet komen te staan. Die zou in eerste instantie 15 meter hoog worden, maar dit is aangepast naar 19 meter. Aanvankelijk werd gesteld dat bepaalde architectonische accenten, zoals deze genoemd worden, gebonden zijn aan een maximumhoogte. Bannink stelt vragen bij deze accenten en of dit dan niet in strijd is met het bestemmingsplan.

Als laatste wijst ze er op dat het gebied behoort tot de Natura-2000. Er zijn dan bepaalde onderzoeken nodig om toestemming te krijgen om te bouwen. Die wil Bannink graag zien.

Discussie

Het is niet bekend wanneer de gemeenteraad een antwoord geeft. Wel staan voor de gemeenteraadsvergadering van 28 september de brieven van de dorpsraden in Beers en Gassel op de lijst van ingekomen stukken. Het is onduidelijk of dit uiteindelijk gaat leiden tot een discussie over het vakantiepark bij Dommelsvoort.

20 september '23 ( 9:55)

Bouw luxe vakantiepark op Zwarte Bergen vertraagd door gestegen kosten

Op de plek waar voorheen vakantiepark Zwarte Bergen in Luyksgestel stond, moet een geheel nieuw, luxe vakantiepark komen te staan, Forest Village Bergeijk. De start van de bouw stond gepland voor het voorjaar van 2024. Door gestegen bouwkosten hebben de ontwikkelaars echter vertraging opgelopen. Nu wordt verwacht dat de eerste schop in het najaar in de grond gaat. Dat meldt ED.

19 september '23 (15:04)

Zuid-Holland houdt voet bij stuk: geen permanente bewoning van vakantiehuizen

Moet het toegestaan worden om permanent in een vakantiehuis te wonen? Veel bewoners en de gemeente Nieuwkoop vinden van wel, maar de provincie Zuid-Holland houdt vol dat zij dit niet willen en dat erom blijven vragen geen zin heeft. Dat meldt het AD.

18 september '23 (12:43)

Asielzoekers kunnen één nacht in hotel in Reusel slapen voordat zij doorreizen naar azc

Als het niet meteen lukt om nieuwe asielzoekers te registreren, kunnen ze de nacht doorbrengen in een hotel in het Brabantse Reusel, aan de grens met België. De volgende ochtend worden ze dan naar het asielzoekerscentrum in Budel gebracht voor de aanmelding. Daarna gaan ze naar een plek ergens anders in Nederland.

18 september '23 (11:04)

Eigenaren vakantiepark Twente zien opvang vluchteling als adempauze

De aankomende twee jaar wordt vakantiepark Finspark Herikersberg bij Markelo verhuurd aan de gemeente Hof van Twente voor de opvang van Oekraïense vluchtelingen. Dat geeft de nieuwe eigenaren van het vakantiepark tijd en geld om de toekomst van het park vast te stellen en vervolgens het plan uit te voeren. Dat meldt het AD.

15 september '23 ( 8:46)

Actiegroepen: Limburg moet meer doen tegen wildgroei vakantieparken

De provincie Limburg moet en kan meer doen om de wildgroei van vakantieparken in de Limburgse natuur te stoppen. Zeven actie- en milieugroepen dringen daar vrijdagmiddag op aan tijdens een commissievergadering van de provincie. Gedeputeerde Staten (GS) stellen zich vooralsnog op het standpunt dat de provincie weinig kan doen tegen initiatieven voor nieuwe vakantieparken als ze binnen een gemeentelijk bestemmingsplan passen.

13 september '23 (12:06)

Bewoner Arnhems vakantiepark doet aangifte van schietpartij waar Gillis bij was

Een bewoner op het Arnhemse vakantiepark dat in handen is van Peter Gillis heeft aangifte gedaan van verschillende misstanden op het park. Het gaat om aangiftes over incidenten van de afgelopen paar jaar. Zo is er onder andere aangifte gedaan voor een schietpartij op het park, waar ook Gillis bij aanwezig zou zijn, meldt Omroep Gelderland.

13 september '23 ( 9:15)

Mark Gillis legt zich neer bij uitspraak van de rechter

Mark Gillis, de zoon van Peter, accepteert de uitspraak van de rechter dinsdag in zijn mishandelingszaak. "Ik heb vanaf het begin gezegd: ik sta wel achter de rechter", zei de Massa Is Kassa-ster voor de camera van RTL Boulevard.

12 september '23 (11:12)

Petitie tegen vakantiepark in Cottessen10.000 keer ondertekend

Een petitie tegen de komst van een nieuw vakantiepark bij Cottessen is inmiddels al meer dan 10.000 keer ondertekend. Afgelopen maandag werd de petitie overhandigd aan het gemeentebestuur, meldt 1Limburg.

12 september '23 ( 8:42)

Kamerprijzen Nederlandse hotels stijgen naar recordhoogte

De gemiddelde prijs voor een kamer in een Nederlands hotel is vorig jaar gestegen tot een recordhoogte. Dit meldt adviesbureau Horwath HTL, dat dinsdag met een jaarlijks rapport komt. De gemiddelde prijzen voor hotelkamers zijn gestegen vanwege de hoge inflatie en zullen naar verwachting dit jaar nog hoger uitkomen.

08 september '23 (11:46)

Burgemeester doet aangifte om bedreiging van ‘illegale’ bewoner vakantiepark Arnhem

Een ruzie tussen een bewoner van Vakantiepark Arnhem en de gemeente is uit de hand aan het lopen. Een bewoner op het park moet na een uitspraak van de rechter zijn vakantiewoning verlaten. Vervolgens stuurde hij een dreigende mail naar de gemeente. Woensdagavond bracht de politie hem een bezoekje. Ook heeft burgemeester Marcouch aangifte gedaan vanwege het bedreigen van een collega, meldt de Gelderlander.