Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Ook politieke vragen over komst vakantiepark Dommelsvoort

Door Nationale Recreatiegids
schedule 5 min
location_on [xx]km
Ook politieke vragen over komst vakantiepark Dommelsvoort / Foto: Google Maps https://goo.gl/maps/61Lq2Q9rTG6g7C4U8
Nadat de dorps- en wijkraden hun zorgen hebben uitgesproken over de komst van een vakantiepark met 550 woningen tussen Beers en Linden, stelt ook de politiek vragen over het park tussen Beers en Linden. Dat meldt de Gelderlander.

Astrid Bannink van de LPG denkt dat de komst van het vakantiepark niet alleen gevolgen heeft voor de bewoners van Linden en Beers, maar ook voor de vaarroute richting Maas. Ze wil daarom van wethouder Maarten Jilisen weten hoe de ontsluiting is geregeld.

Om vanuit de verschillende plassen naar de Maas te komen, is de haven de enige toegang tot de rivier. Daarom ontstaat de vraag bij Bannink of 500 extra aanlegplaatsen voor boten die vaarroute niet in het geding brengen en of de veiligheid kan worden gewaarborgd.

Bestemmingsplan niet actueel

Daarnaast wijst Bannink erop dat het huidige bestemmingsplan niet meer up-to-date is. Ze schrijft in een toelichting dat er meerdere ontwikkelingen hebben plaatsgevonden waardoor de pleziervaart veel meer gebruik gaat maken van de plassen.

Ook stelt ze dat de lokale wegen waarschijnlijk te weinig capaciteit hebben om al het extra verkeer op te vangen. In het bestemmingsplan staat een verwijzing naar een onderzoek dat tien jaar geleden is uitgevoerd. Volgens Bannink is deze informatie inmiddels achterhaald. De druk op de wegen is naar zeggen van Bannink al groot en de leefomgeving staat al onder druk zonder het vakantiepark.

Hoogte hotel

Bannink zet vraagtekens bij de geplande hoogte van het hotel dat op Dommelsvoort moet komen te staan. Die zou in eerste instantie 15 meter hoog worden, maar dit is aangepast naar 19 meter. Aanvankelijk werd gesteld dat bepaalde architectonische accenten, zoals deze genoemd worden, gebonden zijn aan een maximumhoogte. Bannink stelt vragen bij deze accenten en of dit dan niet in strijd is met het bestemmingsplan.

Als laatste wijst ze er op dat het gebied behoort tot de Natura-2000. Er zijn dan bepaalde onderzoeken nodig om toestemming te krijgen om te bouwen. Die wil Bannink graag zien.

Discussie

Het is niet bekend wanneer de gemeenteraad een antwoord geeft. Wel staan voor de gemeenteraadsvergadering van 28 september de brieven van de dorpsraden in Beers en Gassel op de lijst van ingekomen stukken. Het is onduidelijk of dit uiteindelijk gaat leiden tot een discussie over het vakantiepark bij Dommelsvoort.

17 mei '24 (11:11)

HISWA-RECRON reageert op coalitieakkoord

Het coalitieakkoord van de vier formerende partijen is afgelopen woensdagnacht gepresenteerd. Dit akkoord heeft ook betrekking op de recreatiesector. HISWA-RECRON uit in de reactie blijdschap, maar ook verwarring over het akkoord. 

16 mei '24 (14:00)

Een gratis camping voor gezinnen in Zoetermeer: kamperen, eten en zwemmen

In Zoetermeer bevindt zich een bijzondere camping waar gezinnen kosteloos kunnen genieten van een kampeervakantie. Deze unieke camping biedt niet alleen gratis verblijf, maar ook gratis maaltijden en toegang tot het zwembad. Dit meldt het Algemeen Dagblad.

16 mei '24 (11:48)

De campingtrends van 2024: 'Luxe uitstraling en comfortabel kamperen graag'

Het kampeerseizoen van 2024 staat voor de deur en met nieuwe trends die zich ontwikkelen, belooft het een opwindend jaar te worden voor kampeerliefhebbers. Van luxe uitstraling tot comfortabele voorzieningen, hier zijn de campingtrends die je kunt verwachten, volgens de Gelderlander, voor het komende seizoen.

15 mei '24 (13:28)

Uitbreiding staanplaatsen op mini-campings in Oost Gelre

De gemeente Oost Gelre verhoogt het aantal staanplaatsen op mini-campings van 25 naar 30 per camping. Dit besluit komt voort uit de ambitie van Oost Gelre om jaarlijks 1 miljoen overnachtingen te realiseren. Wethouder Arjen Schutten benadrukt het belang van de recreatie- en toerismesector als een belangrijke economische groeisector voor de gemeente, zo meldt Omroep Gelderland.

15 mei '24 (13:14)

Ambitie voor recreatie en toerisme in Drenthe

De provincie Drenthe streeft naar een verdere ontwikkeling van recreatieve mogelijkheden, zowel voor de inwoners van Drenthe als voor toeristen van buitenaf. Gedeputeerde Willemien Meeuwissen (VVD) heeft de nieuwe toerismeplannen voor de komende vier jaar gepresenteerd op het provinciehuis in Assen. Dit meldt Dagblad van het Noorden.

13 mei '24 (14:21)

Vve wil van vakantiepark Zuytland woonwijk maken

De vereniging van eigenaren en ontwikkelaar van nieuwe vakantiehuizen op park Zuytland Buiten in het Zeeuwse Zuidland zouden liever zien dat het vakantiepark een woonwijk wordt. Er is echter een kleine barrière: de provincie heeft grote bezwaren. Maar ondanks dat is de provincie wel bereid om in gesprek te gaan, meldt AD.

10 mei '24 (11:21)

Door kletsnatte weken staan campingeigenaren letterlijk met voeten in modder

Ondanks het aangename weer van de afgelopen dagen, blijven de gevolgen van de regenval nog voelbaar. Zeker bij een aantal campingeigenaren. Die kampen met veel ondergelopen standplaatsen. Jos de Korte uit Oostkapelle heeft het nog nooit zo erg meegemaakt, meldt Omroep Zeeland.

10 mei '24 (10:09)

‘Maanden geleden geboekt, maar nét voor vertrek wordt verblijf geannuleerd’

Je kijkt al maanden uit naar een weekendje weg met partner en kinderen, maar net voordat het weekend begint krijg je een mailtje in je inbox. Daarin staat dat het huisje dat je hebt geboekt niet beschikbaar is en dat de reservering is geannuleerd. Dit is wat bij meerdere mensen is overkomen die een accommodatie boekten bij Belvilla. Radar onderzocht dit en kwam tot de conclusie dat het inderdaad voorkomt, meldt Radar. 

10 mei '24 ( 8:48)

Airbnb positief over zomerseizoen, maar dit kwartaal is iets minder

Verhuurplatform Airbnb denkt dat grote internationale sportevenementen zoals het EK voetbal in Duitsland en de Olympische Spelen in Frankrijk de vraag naar accommodaties in de zomer zullen aanjagen. Maar de omzetprognose voor het tweede kwartaal is niet zo gunstig als veel kenners hadden gehoopt. Dat komt door ongunstige wisselkoerseffecten en doordat Pasen dit jaar relatief vroeg viel.

08 mei '24 ( 9:55)

Plan voor natuurbegraafplaats naast camping in De Lutte voorlopig goed

Een natuurbegraafplaats naast de camping. In De Lutte in Overijssel ligt er een plan voor klaar. Na goedkeuring van de Raad van State kan die voorlopig doorgaan. De campingeigenaren waren het er niet mee eens en probeerden met een spoedprocedure het project te stoppen, maar zoals het er nu naar uitziet is dat tevergeefs, meldt RTV Oost.