Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Ook horecavergunning vakantiepark Arnhem van Peter Gillis ingetrokken

Door Nationale Recreatiegids
schedule 7 min
Ook horecavergunning vakantiepark Arnhem van Peter Gillis ingetrokken / Foto: "Foto Peter Gillis" door Steph1508
Horecamagnaat Peter Gillis is enige tijd geleden al de horecavergunning voor zijn vakantiepark in Valkenswaard verloren. Nu mag hij ook geen horeca-activiteiten meer verrichten in Oostappen Vakantiepark in Arnhem. De horecavergunning is ingetrokken door burgemeester Ahmed Marcouch, omdat in het park een ernstig gevaar bestaat dat het park wordt gebruikt voor strafbare feiten. Zo wijst de burgemeester op belastingfraude, meldt de Stentor.

Op het Vakantiepark van Gillis in Arnhem staan een café-restaurant en een snackbar. Deze mogen nu niet meer in gebruik worden genomen. Wanneer de ondernemer zich hier niet aan houdt, hangt er een dwangsom boven zijn hoofd.

Het is niet de eerste keer dat een horecavergunning van een vakantiepark van Gillis wordt ingetrokken. Al eerder gebeurde dit in Valkenswaard. Ook is er een grootschalig onderzoek gaande naar het reilen en zeilen van Gillis. Hij zou zich schuldig hebben gemaakt aan het stelselmatig overtreden van de wet.

Illegale bewoning

Het vakantiepark in Arnhem is al meerdere keren in het nieuws gekomen vanwege illegale, permanente bewoning in het park. Daarnaast zouden hier illegale activiteiten plaatsvinden, zoals prostitutie, drugscriminaliteit een vechtpartijen. In 2019 werden acht locaties van de parken van Gillis binnengevallen door de Fiod. Hij wordt inmiddels officieel verdacht van belastingfraude.

Deze incidenten waren voor de burgemeester van Arnhem voldoende om een onderzoek te starten naar de horecavergunning van het park. Het is mogelijk om zonder vergunning een recreatiepark te exploiteren. Dat geldt echter niet voor de horeca: daar is een vergunning voor nodig.

Zo liep er een onderzoek naar Gillis en zijn bedrijf, ingesteld voor de wet Bibob (Bevordering Integriteitsbeoordelingen door het Openbaar Bestuur). Hieruit kwam het advies naar voren om de horecavergunning in te trekken. In het advies werd ook melding gemaakt van een reeks aanwijzingen van strafbare feiten.

Belastingfraude

De Oostappen Groep BV van Gillis zou zich schuldig hebben gemaakt aan ontduiking van verschillende soorten belasting. Daarbij verschilt de beschuldiging van ‘het opzettelijk onjuist of onvolledig doen van belastingaangifte’ tot weigering van loonheffingen en omzetbelasting te betalen over een periode van meerdere jaren. Het dossier gaat terug tot 2014.

Inmiddels moet Oostappen Groep BV meer dan zes miljoen euro belasting terugbetalen, exclusief boetes en belastingrente. In de toelichting van het onderzoek wordt gesteld dat het bedrag nog veel hoger zou zijn zonder verjaring. Daarnaast zijn er aanwijzingen dat Gillis valsheid in geschrifte heeft gepleegd en de wet wapens en munitie heeft overtreden. Daarbij stelt Marcouch dat Gillis ‘slecht levensgedrag’ tentoon spreidt.

Afgelopen maart liet Marcouch al weten dat hij de horecavergunning van het vakantiepark wilde intrekken. De advocaat van de magnaat ging hiertegen in bezwaar, maar de burgemeester zag op basis daarvan geen reden om zijn besluit te herzien. De burgemeester stelt dat de gevolgen van zijn besluit beperkt zijn. Vakantiegangers zijn namelijk niet gebonden aan de horeca in het vakantiepark, zij kunnen ook elders eten.

25 september '23 (11:42)

Buren krijgt nieuw luxe vakantiepark naast de deur

Ondanks enkele zorgen verwelkomt het Gelderse Buren het nieuwe luxe vakantiepark Soof aan de Rijn. De gemeenteraad heeft bijna unaniem akkoord gegeven op de komst van het vakantiepark. Deze gaat de plek van twee verouderde campings innemen, meldt het AD.

25 september '23 ( 9:04)

Campinggasten geëvacueerd vanwege grote brand in Rijnsburg

Vanwege een brand in een loods in het Zuid-Hollandse Rijnsburg wordt een naastgelegen camping ontruimd. De evacués worden opgevangen in het hoofdgebouw. Bij de brand komt mogelijk asbest vrij, meldt de brandweer.

21 september '23 (14:23)

Vastgoedadviseur denkt niet dat permanente bewoning vakantieparken woningnood oplost

In het partijprogramma van de VVD staat dat permanente bewoning van vakantieparken toegestaan zou moeten worden om een deel van de woningnood te kunnen oplossen. Vastgoedadviseur Colliers denkt dat niet dat dit het gewenste effect gaat hebben, omdat de meeste vakantiewoningen in kust- en natuurgebieden staan en de woningnood het grootst is in stedelijke gebieden. Dit meldt PropertyNL. 

20 september '23 ( 9:55)

Bouw luxe vakantiepark op Zwarte Bergen vertraagd door gestegen kosten

Op de plek waar voorheen vakantiepark Zwarte Bergen in Luyksgestel stond, moet een geheel nieuw, luxe vakantiepark komen te staan, Forest Village Bergeijk. De start van de bouw stond gepland voor het voorjaar van 2024. Door gestegen bouwkosten hebben de ontwikkelaars echter vertraging opgelopen. Nu wordt verwacht dat de eerste schop in het najaar in de grond gaat. Dat meldt ED.

19 september '23 (15:04)

Zuid-Holland houdt voet bij stuk: geen permanente bewoning van vakantiehuizen

Moet het toegestaan worden om permanent in een vakantiehuis te wonen? Veel bewoners en de gemeente Nieuwkoop vinden van wel, maar de provincie Zuid-Holland houdt vol dat zij dit niet willen en dat erom blijven vragen geen zin heeft. Dat meldt het AD.

18 september '23 (12:43)

Asielzoekers kunnen één nacht in hotel in Reusel slapen voordat zij doorreizen naar azc

Als het niet meteen lukt om nieuwe asielzoekers te registreren, kunnen ze de nacht doorbrengen in een hotel in het Brabantse Reusel, aan de grens met België. De volgende ochtend worden ze dan naar het asielzoekerscentrum in Budel gebracht voor de aanmelding. Daarna gaan ze naar een plek ergens anders in Nederland.

18 september '23 (11:04)

Eigenaren vakantiepark Twente zien opvang vluchteling als adempauze

De aankomende twee jaar wordt vakantiepark Finspark Herikersberg bij Markelo verhuurd aan de gemeente Hof van Twente voor de opvang van Oekraïense vluchtelingen. Dat geeft de nieuwe eigenaren van het vakantiepark tijd en geld om de toekomst van het park vast te stellen en vervolgens het plan uit te voeren. Dat meldt het AD.

15 september '23 ( 8:46)

Actiegroepen: Limburg moet meer doen tegen wildgroei vakantieparken

De provincie Limburg moet en kan meer doen om de wildgroei van vakantieparken in de Limburgse natuur te stoppen. Zeven actie- en milieugroepen dringen daar vrijdagmiddag op aan tijdens een commissievergadering van de provincie. Gedeputeerde Staten (GS) stellen zich vooralsnog op het standpunt dat de provincie weinig kan doen tegen initiatieven voor nieuwe vakantieparken als ze binnen een gemeentelijk bestemmingsplan passen.

13 september '23 (12:06)

Bewoner Arnhems vakantiepark doet aangifte van schietpartij waar Gillis bij was

Een bewoner op het Arnhemse vakantiepark dat in handen is van Peter Gillis heeft aangifte gedaan van verschillende misstanden op het park. Het gaat om aangiftes over incidenten van de afgelopen paar jaar. Zo is er onder andere aangifte gedaan voor een schietpartij op het park, waar ook Gillis bij aanwezig zou zijn, meldt Omroep Gelderland.

13 september '23 ( 9:15)

Mark Gillis legt zich neer bij uitspraak van de rechter

Mark Gillis, de zoon van Peter, accepteert de uitspraak van de rechter dinsdag in zijn mishandelingszaak. "Ik heb vanaf het begin gezegd: ik sta wel achter de rechter", zei de Massa Is Kassa-ster voor de camera van RTL Boulevard.