Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Dormio opent nieuw luxe resort in Nieuwvliet-Bad

Door Nationale Recreatiegids
schedule 3 min
Dormio opent nieuw luxe resort in Nieuwvliet-Bad / Foto: Dormio
In Nieuwvliet-Bad in Zeeuws-Vlaanderen kunnen toeristen vanaf nu een kamer boeken in een nieuw resort van Dormio. Daar opende het luxe resort recent haar deuren. Gelegen aan de kust en met 124 vakantiewoningen en verschillende faciliteiten is het speciaal ontworpen voor vakantiegangers die op zoek zijn naar luxe. Voor bezoekers met huisdieren, kinderen en grote groeten, wil Dormio inspelen op de groeiende vraag vanuit de vakantiemarkt. Dat meldt Dormio.

De architectuur in het resort is geïnspireerd op traditionele Zeeuwse boerderijen en visserswoningen. De bouw van de vakantiewoningen is in handen van ADS Groep en het bedrijf Sagro is verantwoordelijk voor de weg-, groen- en civiele werkzaamheden.

Don van Schaik, CEO van Dormio Group: “We maken resorts die inspelen op de hedendaagse behoeften van vakantiegangers, waarbij het belang van duurzaamheid groter wordt en de vraag naar luxe toeneemt. Voor Dormio Resort Nieuwvliet-Bad geldt dat de woningen gasvrij zijn en voorzien zijn van zonnepanelen en laadpalen voor elektrische auto’s.”

Verblijven

Behalve dat Dormio Resort Nieuwvliet-Bad duurzaamheid op de kaart wil zetten, beschikt het resort ook over een selectie accommodaties voor twee tot twintig personen, waaronder wellnesswoningen met privé wellnessfaciliteiten, poolwoningen met een verwarmd binnenzwembad en woningen direct aan het water. Voor families biedt het resort speciale kindvriendelijke vakantiewoningen, omringd met een speelveld. Ook zijn er huisdiervriendelijke woningen met een omheining.

Verder zijn er faciliteiten te vinden zoals een minimarkt, binnen- en buitenzwembad, kids club, diverse speelplekken, hondenspeeltuin en een speelstrand. Daarnaast staat restaurant Zeeuws Proeven op het terrein. In de keuken wordt volgens Dormio zoveel mogelijk gebruik gemaakt van streekproducten. 

21 september '23 (14:23)

Vastgoedadviseur denkt niet dat permanente bewoning vakantieparken woningnood oplost

In het partijprogramma van de VVD staat dat permanente bewoning van vakantieparken toegestaan zou moeten worden om een deel van de woningnood te kunnen oplossen. Vastgoedadviseur Colliers denkt dat niet dat dit het gewenste effect gaat hebben, omdat de meeste vakantiewoningen in kust- en natuurgebieden staan en de woningnood het grootst is in stedelijke gebieden. Dit meldt PropertyNL. 

20 september '23 ( 9:55)

Bouw luxe vakantiepark op Zwarte Bergen vertraagd door gestegen kosten

Op de plek waar voorheen vakantiepark Zwarte Bergen in Luyksgestel stond, moet een geheel nieuw, luxe vakantiepark komen te staan, Forest Village Bergeijk. De start van de bouw stond gepland voor het voorjaar van 2024. Door gestegen bouwkosten hebben de ontwikkelaars echter vertraging opgelopen. Nu wordt verwacht dat de eerste schop in het najaar in de grond gaat. Dat meldt ED.

19 september '23 (15:04)

Zuid-Holland houdt voet bij stuk: geen permanente bewoning van vakantiehuizen

Moet het toegestaan worden om permanent in een vakantiehuis te wonen? Veel bewoners en de gemeente Nieuwkoop vinden van wel, maar de provincie Zuid-Holland houdt vol dat zij dit niet willen en dat erom blijven vragen geen zin heeft. Dat meldt het AD.

18 september '23 (12:43)

Asielzoekers kunnen één nacht in hotel in Reusel slapen voordat zij doorreizen naar azc

Als het niet meteen lukt om nieuwe asielzoekers te registreren, kunnen ze de nacht doorbrengen in een hotel in het Brabantse Reusel, aan de grens met België. De volgende ochtend worden ze dan naar het asielzoekerscentrum in Budel gebracht voor de aanmelding. Daarna gaan ze naar een plek ergens anders in Nederland.

18 september '23 (11:04)

Eigenaren vakantiepark Twente zien opvang vluchteling als adempauze

De aankomende twee jaar wordt vakantiepark Finspark Herikersberg bij Markelo verhuurd aan de gemeente Hof van Twente voor de opvang van Oekraïense vluchtelingen. Dat geeft de nieuwe eigenaren van het vakantiepark tijd en geld om de toekomst van het park vast te stellen en vervolgens het plan uit te voeren. Dat meldt het AD.

15 september '23 ( 8:46)

Actiegroepen: Limburg moet meer doen tegen wildgroei vakantieparken

De provincie Limburg moet en kan meer doen om de wildgroei van vakantieparken in de Limburgse natuur te stoppen. Zeven actie- en milieugroepen dringen daar vrijdagmiddag op aan tijdens een commissievergadering van de provincie. Gedeputeerde Staten (GS) stellen zich vooralsnog op het standpunt dat de provincie weinig kan doen tegen initiatieven voor nieuwe vakantieparken als ze binnen een gemeentelijk bestemmingsplan passen.

13 september '23 (12:06)

Bewoner Arnhems vakantiepark doet aangifte van schietpartij waar Gillis bij was

Een bewoner op het Arnhemse vakantiepark dat in handen is van Peter Gillis heeft aangifte gedaan van verschillende misstanden op het park. Het gaat om aangiftes over incidenten van de afgelopen paar jaar. Zo is er onder andere aangifte gedaan voor een schietpartij op het park, waar ook Gillis bij aanwezig zou zijn, meldt Omroep Gelderland.

13 september '23 ( 9:15)

Mark Gillis legt zich neer bij uitspraak van de rechter

Mark Gillis, de zoon van Peter, accepteert de uitspraak van de rechter dinsdag in zijn mishandelingszaak. "Ik heb vanaf het begin gezegd: ik sta wel achter de rechter", zei de Massa Is Kassa-ster voor de camera van RTL Boulevard.

12 september '23 (11:12)

Petitie tegen vakantiepark in Cottessen10.000 keer ondertekend

Een petitie tegen de komst van een nieuw vakantiepark bij Cottessen is inmiddels al meer dan 10.000 keer ondertekend. Afgelopen maandag werd de petitie overhandigd aan het gemeentebestuur, meldt 1Limburg.

12 september '23 ( 8:42)

Kamerprijzen Nederlandse hotels stijgen naar recordhoogte

De gemiddelde prijs voor een kamer in een Nederlands hotel is vorig jaar gestegen tot een recordhoogte. Dit meldt adviesbureau Horwath HTL, dat dinsdag met een jaarlijks rapport komt. De gemiddelde prijzen voor hotelkamers zijn gestegen vanwege de hoge inflatie en zullen naar verwachting dit jaar nog hoger uitkomen.