Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Dormio opent nieuw luxe resort in Nieuwvliet-Bad

Door Nationale Recreatiegids
schedule 3 min
location_on [xx]km
Dormio opent nieuw luxe resort in Nieuwvliet-Bad / Foto: Dormio
In Nieuwvliet-Bad in Zeeuws-Vlaanderen kunnen toeristen vanaf nu een kamer boeken in een nieuw resort van Dormio. Daar opende het luxe resort recent haar deuren. Gelegen aan de kust en met 124 vakantiewoningen en verschillende faciliteiten is het speciaal ontworpen voor vakantiegangers die op zoek zijn naar luxe. Voor bezoekers met huisdieren, kinderen en grote groeten, wil Dormio inspelen op de groeiende vraag vanuit de vakantiemarkt. Dat meldt Dormio.

De architectuur in het resort is geïnspireerd op traditionele Zeeuwse boerderijen en visserswoningen. De bouw van de vakantiewoningen is in handen van ADS Groep en het bedrijf Sagro is verantwoordelijk voor de weg-, groen- en civiele werkzaamheden.

Don van Schaik, CEO van Dormio Group: “We maken resorts die inspelen op de hedendaagse behoeften van vakantiegangers, waarbij het belang van duurzaamheid groter wordt en de vraag naar luxe toeneemt. Voor Dormio Resort Nieuwvliet-Bad geldt dat de woningen gasvrij zijn en voorzien zijn van zonnepanelen en laadpalen voor elektrische auto’s.”

Verblijven

Behalve dat Dormio Resort Nieuwvliet-Bad duurzaamheid op de kaart wil zetten, beschikt het resort ook over een selectie accommodaties voor twee tot twintig personen, waaronder wellnesswoningen met privé wellnessfaciliteiten, poolwoningen met een verwarmd binnenzwembad en woningen direct aan het water. Voor families biedt het resort speciale kindvriendelijke vakantiewoningen, omringd met een speelveld. Ook zijn er huisdiervriendelijke woningen met een omheining.

Verder zijn er faciliteiten te vinden zoals een minimarkt, binnen- en buitenzwembad, kids club, diverse speelplekken, hondenspeeltuin en een speelstrand. Daarnaast staat restaurant Zeeuws Proeven op het terrein. In de keuken wordt volgens Dormio zoveel mogelijk gebruik gemaakt van streekproducten. 

17 mei '24 (11:11)

HISWA-RECRON reageert op coalitieakkoord

Het coalitieakkoord van de vier formerende partijen is afgelopen woensdagnacht gepresenteerd. Dit akkoord heeft ook betrekking op de recreatiesector. HISWA-RECRON uit in de reactie blijdschap, maar ook verwarring over het akkoord. 

16 mei '24 (14:00)

Een gratis camping voor gezinnen in Zoetermeer: kamperen, eten en zwemmen

In Zoetermeer bevindt zich een bijzondere camping waar gezinnen kosteloos kunnen genieten van een kampeervakantie. Deze unieke camping biedt niet alleen gratis verblijf, maar ook gratis maaltijden en toegang tot het zwembad. Dit meldt het Algemeen Dagblad.

16 mei '24 (11:48)

De campingtrends van 2024: 'Luxe uitstraling en comfortabel kamperen graag'

Het kampeerseizoen van 2024 staat voor de deur en met nieuwe trends die zich ontwikkelen, belooft het een opwindend jaar te worden voor kampeerliefhebbers. Van luxe uitstraling tot comfortabele voorzieningen, hier zijn de campingtrends die je kunt verwachten, volgens de Gelderlander, voor het komende seizoen.

15 mei '24 (13:28)

Uitbreiding staanplaatsen op mini-campings in Oost Gelre

De gemeente Oost Gelre verhoogt het aantal staanplaatsen op mini-campings van 25 naar 30 per camping. Dit besluit komt voort uit de ambitie van Oost Gelre om jaarlijks 1 miljoen overnachtingen te realiseren. Wethouder Arjen Schutten benadrukt het belang van de recreatie- en toerismesector als een belangrijke economische groeisector voor de gemeente, zo meldt Omroep Gelderland.

15 mei '24 (13:14)

Ambitie voor recreatie en toerisme in Drenthe

De provincie Drenthe streeft naar een verdere ontwikkeling van recreatieve mogelijkheden, zowel voor de inwoners van Drenthe als voor toeristen van buitenaf. Gedeputeerde Willemien Meeuwissen (VVD) heeft de nieuwe toerismeplannen voor de komende vier jaar gepresenteerd op het provinciehuis in Assen. Dit meldt Dagblad van het Noorden.

13 mei '24 (14:21)

Vve wil van vakantiepark Zuytland woonwijk maken

De vereniging van eigenaren en ontwikkelaar van nieuwe vakantiehuizen op park Zuytland Buiten in het Zeeuwse Zuidland zouden liever zien dat het vakantiepark een woonwijk wordt. Er is echter een kleine barrière: de provincie heeft grote bezwaren. Maar ondanks dat is de provincie wel bereid om in gesprek te gaan, meldt AD.

10 mei '24 (11:21)

Door kletsnatte weken staan campingeigenaren letterlijk met voeten in modder

Ondanks het aangename weer van de afgelopen dagen, blijven de gevolgen van de regenval nog voelbaar. Zeker bij een aantal campingeigenaren. Die kampen met veel ondergelopen standplaatsen. Jos de Korte uit Oostkapelle heeft het nog nooit zo erg meegemaakt, meldt Omroep Zeeland.

10 mei '24 (10:09)

‘Maanden geleden geboekt, maar nét voor vertrek wordt verblijf geannuleerd’

Je kijkt al maanden uit naar een weekendje weg met partner en kinderen, maar net voordat het weekend begint krijg je een mailtje in je inbox. Daarin staat dat het huisje dat je hebt geboekt niet beschikbaar is en dat de reservering is geannuleerd. Dit is wat bij meerdere mensen is overkomen die een accommodatie boekten bij Belvilla. Radar onderzocht dit en kwam tot de conclusie dat het inderdaad voorkomt, meldt Radar. 

10 mei '24 ( 8:48)

Airbnb positief over zomerseizoen, maar dit kwartaal is iets minder

Verhuurplatform Airbnb denkt dat grote internationale sportevenementen zoals het EK voetbal in Duitsland en de Olympische Spelen in Frankrijk de vraag naar accommodaties in de zomer zullen aanjagen. Maar de omzetprognose voor het tweede kwartaal is niet zo gunstig als veel kenners hadden gehoopt. Dat komt door ongunstige wisselkoerseffecten en doordat Pasen dit jaar relatief vroeg viel.

08 mei '24 ( 9:55)

Plan voor natuurbegraafplaats naast camping in De Lutte voorlopig goed

Een natuurbegraafplaats naast de camping. In De Lutte in Overijssel ligt er een plan voor klaar. Na goedkeuring van de Raad van State kan die voorlopig doorgaan. De campingeigenaren waren het er niet mee eens en probeerden met een spoedprocedure het project te stoppen, maar zoals het er nu naar uitziet is dat tevergeefs, meldt RTV Oost.