Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Buren nemen kijkje bij nieuw vakantiepark Cadzand

Door Nationale Recreatiegids
schedule 5 min
Buren nemen kijkje bij nieuw vakantiepark Cadzand / Foto: Google Maps https://goo.gl/maps/3kXcgSkzdYUV5Peh9
Het gaat nog eventjes duren voordat het ontvangstgebouw van EuroParcs Cadzand haar deuren opent, maar dit weekend konden buurtbewoners al een kijkje nemen op het nieuwe vakantiepark. De zestig vakantiewoningen zijn over twee weken al helemaal vol, meldt PZC.

Voor de opening van het vakantiepark aan is het al druk in de huisjes en op de straten van het park. Nadat de eigenaren en proefslapers de nieuwe lodges en villa’s hebben uitgeprobeerd, zijn de eerste huurders de afgelopen dagen in de huisjes neergestreken. Volgens parkbeheerder Dirk van Hunnik zit de helft van de huisjes deze week al vol. Vanaf augustus is er bijna een volledige bezetting, stelt Van Hunnik. Maar voordat het park al helemaal vol zit, wilde EuroParcs ook de buurtbewoners met het vakantiepark kennis laten maken.

Fiets- en wandelpad

Zo kwamen er zaterdagmiddag ruim honderd buurtbewoners kijken in de houten chalets en stenen vakantiewoningen. Naast rondkijken op het park konden de omwonenden ook terecht voor vragen, zorgen en opmerkingen.

Daaruit kwam naar voren dat de buurtbewoners blij zijn dat het fiets- en wandelpad in het vakantiepark openbaar wordt gesteld. Het is een leuke en veilige route om van Cadzand-Bad naar Cadzand-Dorp – of andersom – te komen. Volgens de woordvoerder van EuroParcs, Ron Moerenhout, duur het wel nog even voordat de buitenruimte is ingericht. Dat heeft te maken met het plantseizoen.

Ook duurt het eventjes voor dat de begroeiing langs de lanen, in de borders en tuintjes volgroeid zijn. De terrassen zijn echter zo ingericht dat er zonder de begroeiing ook voldoende privacy is. Dit najaar gaat EuroParcs beginnen met de bouw van de receptie en de ontvangstruimte. Die moeten volgend jaar vlak voor Pasen open zijn. Tot die tijd kunnen bezoekers de receptie vinden aan de kant van de Badhuisweg, in de voormalige modelwoning.

Glamping

EuroParcs opent de hoofdingang aan de Lange Strikweg, vlakbij de rotonde Ringdijk-Noord. Daar ligt nog een groot perceel dat op termijn mogelijk ruimte kan bieden voor camperplaatsen en/of glampingtenten, stelt Van Hunnik. EuroParcs heeft inmiddels drie vakantieparken in de provincie Zeeland staan. Ook in Schoneveld in Zeeuws-Vlaanderen en in Breskens staan nog twee parken. Het bedrijf hoopt volgend jaar nog een vierde park te kunnen openen in Westkapelle: De Zeeuwse Duinen. Dit wordt een klein vakantiepark tegen Domburg aan.

29 september '23 (11:48)

Gemeente Amsterdam wil belasting voor cruiseschepen en hotelgasten verhogen

Buurtteams en afvalverzameling staan momenteel op de prioriteitenlijst van de Gemeente Amsterdam. Daarom moet de gemeente via andere wegen voor extra inkomen zorgen. Er bestaat een grote kans dat dit komt vanuit de toeristenbelasting. Zo wil de gemeente de opslag voor hotelgasten en cruisepassagiers vanaf volgend jaar verhogen. Dit blijkt uit de nieuwe begroting van de gemeente, meldt NU.nl.

29 september '23 (11:28)

Is beleggen in een vakantiehuis nog voordelig?

Een tweede woning. Tijdens de coronajaren floreerde de markt voor een vakantiehuisje, maar mogelijk is er een omslag gaande. Het is minder aantrekkelijk geworden om te beleggen in een huisje. Wat blijkt: mensen gebruiken het huisje liever zelf. En als je die leaset, betaal je ook nog eens minder belasting. Dat meldt het AD.

28 september '23 (11:16)

Kinderen én ouders kunnen genieten van de nieuwe Landal indoorspeelboerderij

Locatie Orveltermarke van Landal Greenparks heeft de deuren geopend van een vierhonderd vierkante meter indoorspeelboerderij, waar mensen van alle leeftijden terecht kunnen. In De Boerderij kunnen kinderen (en actieve ouders) op klauteren op een klimwand, van een grote glijbaan glijden of bowlingpins omver gooien op de bowlingbaan. Ook is er een horecagedeelte waar ouders en grootouders tot rust kunnen komen met een kop koffie of snack. Dit meldt Landal. 

28 september '23 ( 9:15)

Vacansoleil-vakantie van honderden reizigers is onzeker

Honderden mensen die nog op vakantie zouden gaan met Vacansoleil weten niet of hun reis nog doorgaat. Dit meldt een woordvoerder van de aanbieder van campingvakanties, die uitstel van betaling heeft gekregen van de rechter. Vaak is uitstel van betaling de voorbode van een faillissement.

27 september '23 (10:36)

Duurzaamheidscongres voor kampeerbranche in Jaarbeurs Utrecht

Op woensdag 4 oktober organiseren de organisaties ANWB, BOVAG, HISWA-RECRON, Kampeer & Caravan Industrie, Kampeer & Caravan Jaarbeurs en NKC de eerste editie van het Duurzaamheidscongres Kampeerbranche. De organisaties nodigen geïnteresseerden uit om ook naar het congres te komen, melden de organisaties.

27 september '23 (10:09)

Booking.com gehackt, inloggegevens hotels buitgemaakt

Het is hackers gelukt om aan gegevens van hotels op de boekingssite Booking.com te komen. Zij hebben daarbij de inloggegevens van een onbekend aantal hotels buitgemaakt. De oplichters doen zich vervolgens voor als de hotels om bezoekers met een list geld afhandig te maken. Een woordvoerder van Booking.com heeft het bevestigd. De boekingssite adviseert mensen om voorzichtig te doen met betalingen en geen creditcardgegevens buiten het platform om te delen. Dat meldt BNR.

26 september '23 (11:00)

Consumentenbond naar rechter om ‘oneerlijke’ vouchers Fletcher Hotels

De Consumentenbond is allerminst te spreken over de hotelvoucher van Fletcher Hotels. De organisatie stapt naar de rechter vanwege de beperkte geldigheid van deze vouchers. Daarnaast stelt de bond dat Fletcher oneerlijk is over het aanbod en de extra kosten die in rekening worden gebracht bij een overnachting. Dat meldt NU.nl.

25 september '23 (11:42)

Buren krijgt nieuw luxe vakantiepark naast de deur

Ondanks enkele zorgen verwelkomt het Gelderse Buren het nieuwe luxe vakantiepark Soof aan de Rijn. De gemeenteraad heeft bijna unaniem akkoord gegeven op de komst van het vakantiepark. Deze gaat de plek van twee verouderde campings innemen, meldt het AD.

25 september '23 ( 9:04)

Campinggasten geëvacueerd vanwege grote brand in Rijnsburg

Vanwege een brand in een loods in het Zuid-Hollandse Rijnsburg wordt een naastgelegen camping ontruimd. De evacués worden opgevangen in het hoofdgebouw. Bij de brand komt mogelijk asbest vrij, meldt de brandweer.

21 september '23 (14:23)

Vastgoedadviseur denkt niet dat permanente bewoning vakantieparken woningnood oplost

In het partijprogramma van de VVD staat dat permanente bewoning van vakantieparken toegestaan zou moeten worden om een deel van de woningnood te kunnen oplossen. Vastgoedadviseur Colliers denkt dat niet dat dit het gewenste effect gaat hebben, omdat de meeste vakantiewoningen in kust- en natuurgebieden staan en de woningnood het grootst is in stedelijke gebieden. Dit meldt PropertyNL.