Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Buren nemen kijkje bij nieuw vakantiepark Cadzand

Door Nationale Recreatiegids
schedule 5 min
location_on [xx]km
Buren nemen kijkje bij nieuw vakantiepark Cadzand / Foto: Google Maps https://goo.gl/maps/3kXcgSkzdYUV5Peh9
Het gaat nog eventjes duren voordat het ontvangstgebouw van EuroParcs Cadzand haar deuren opent, maar dit weekend konden buurtbewoners al een kijkje nemen op het nieuwe vakantiepark. De zestig vakantiewoningen zijn over twee weken al helemaal vol, meldt PZC.

Voor de opening van het vakantiepark aan is het al druk in de huisjes en op de straten van het park. Nadat de eigenaren en proefslapers de nieuwe lodges en villa’s hebben uitgeprobeerd, zijn de eerste huurders de afgelopen dagen in de huisjes neergestreken. Volgens parkbeheerder Dirk van Hunnik zit de helft van de huisjes deze week al vol. Vanaf augustus is er bijna een volledige bezetting, stelt Van Hunnik. Maar voordat het park al helemaal vol zit, wilde EuroParcs ook de buurtbewoners met het vakantiepark kennis laten maken.

Fiets- en wandelpad

Zo kwamen er zaterdagmiddag ruim honderd buurtbewoners kijken in de houten chalets en stenen vakantiewoningen. Naast rondkijken op het park konden de omwonenden ook terecht voor vragen, zorgen en opmerkingen.

Daaruit kwam naar voren dat de buurtbewoners blij zijn dat het fiets- en wandelpad in het vakantiepark openbaar wordt gesteld. Het is een leuke en veilige route om van Cadzand-Bad naar Cadzand-Dorp – of andersom – te komen. Volgens de woordvoerder van EuroParcs, Ron Moerenhout, duur het wel nog even voordat de buitenruimte is ingericht. Dat heeft te maken met het plantseizoen.

Ook duurt het eventjes voor dat de begroeiing langs de lanen, in de borders en tuintjes volgroeid zijn. De terrassen zijn echter zo ingericht dat er zonder de begroeiing ook voldoende privacy is. Dit najaar gaat EuroParcs beginnen met de bouw van de receptie en de ontvangstruimte. Die moeten volgend jaar vlak voor Pasen open zijn. Tot die tijd kunnen bezoekers de receptie vinden aan de kant van de Badhuisweg, in de voormalige modelwoning.

Glamping

EuroParcs opent de hoofdingang aan de Lange Strikweg, vlakbij de rotonde Ringdijk-Noord. Daar ligt nog een groot perceel dat op termijn mogelijk ruimte kan bieden voor camperplaatsen en/of glampingtenten, stelt Van Hunnik. EuroParcs heeft inmiddels drie vakantieparken in de provincie Zeeland staan. Ook in Schoneveld in Zeeuws-Vlaanderen en in Breskens staan nog twee parken. Het bedrijf hoopt volgend jaar nog een vierde park te kunnen openen in Westkapelle: De Zeeuwse Duinen. Dit wordt een klein vakantiepark tegen Domburg aan.

27 mei '24 ( 8:58)

Consumentenbond: Booking.com blijft consumenten misleiden

Booking.com en Agoda.com, allebei onderdeel van Booking, blijven consumenten misleiden als die op hun sites een accommodatie willen boeken. De boekingssites schermen met nepkortingen, laten onvolledige prijzen zien en zetten consumenten onder druk door schaarste te suggereren die er niet is, meldt de Consumentenbond die erop wijst dat Booking in 2020 nog beterschap beloofde op deze punten.

24 mei '24 (10:33)

Naam Roompot verdwijnt met fusie Landal GreenParks, wordt Landal

Vakantieparkexploitant Roompot verandert van naam. De organisatie gaat fuseren met Landal GreenParks en met deze samenwerking verdwijnt de naam van het merk. Zij zullen verder gaan onder de naam ‘Landal’. Ook komt er een nieuw hoofdkantoor in Amsterdam, meldt Omroep Zeeland.

23 mei '24 (15:29)

Chemische lucht in vakantiewoning: brandweer rukt uit

De brandweer van Ermelo is vanmiddag opgeroepen vanwege een chemische lucht in een vakantiewoning op een camping, gelegen aan de Zwaluwstraat. Bewoners merkten de geur op en belden direct de hulpdiensten, die snel ter plaatse waren om de situatie te onderzoeken. Dit meldt het Ermelo's Weekblad.

21 mei '24 (12:29)

‘Woningtekort terugdringen met transformeren vakantiewoningen werkt’

Het woningtekort in het land is hoog: we komen in totaal zo’n 390.000 woningen tekort, aldus ING. De komende jaren zal dit naar verwachting verder toenemen. Desondanks neemt het aantal vakantiewoningen in het land alsmaar toe. Recent heeft demissionair minister Hugo de Jonge een inventarisatie ingesteld om vakantieparken te transformeren naar woonwijken. De nieuwe coalitie heeft in haar akkoord het gedogen van permanente bewoning van vakantieparken opgenomen. Dit is volgens de ING een stap in de goede richting om het woningtekort terug te dringen. 

21 mei '24 (11:59)

Camping ’t Walfort in Aalten wordt Landalpark met maximaal 116 woningen

Landal Greenparcs gaat het stuk grond van de voormalige camping ’t Walfort in Aalten overnemen. Daar wil de vakantieparkgigant een recreatiepark aanleggen met maximaal 116 woningen. De gemeente Aalten staat open voor medewerking, meldt het AD.

17 mei '24 (11:11)

HISWA-RECRON reageert op coalitieakkoord

Het coalitieakkoord van de vier formerende partijen is afgelopen woensdagnacht gepresenteerd. Dit akkoord heeft ook betrekking op de recreatiesector. HISWA-RECRON uit in de reactie blijdschap, maar ook verwarring over het akkoord. 

16 mei '24 (14:00)

Een gratis camping voor gezinnen in Zoetermeer: kamperen, eten en zwemmen

In Zoetermeer bevindt zich een bijzondere camping waar gezinnen kosteloos kunnen genieten van een kampeervakantie. Deze unieke camping biedt niet alleen gratis verblijf, maar ook gratis maaltijden en toegang tot het zwembad. Dit meldt het Algemeen Dagblad.

16 mei '24 (11:48)

De campingtrends van 2024: 'Luxe uitstraling en comfortabel kamperen graag'

Het kampeerseizoen van 2024 staat voor de deur en met nieuwe trends die zich ontwikkelen, belooft het een opwindend jaar te worden voor kampeerliefhebbers. Van luxe uitstraling tot comfortabele voorzieningen, hier zijn de campingtrends die je kunt verwachten, volgens de Gelderlander, voor het komende seizoen.

15 mei '24 (13:28)

Uitbreiding staanplaatsen op mini-campings in Oost Gelre

De gemeente Oost Gelre verhoogt het aantal staanplaatsen op mini-campings van 25 naar 30 per camping. Dit besluit komt voort uit de ambitie van Oost Gelre om jaarlijks 1 miljoen overnachtingen te realiseren. Wethouder Arjen Schutten benadrukt het belang van de recreatie- en toerismesector als een belangrijke economische groeisector voor de gemeente, zo meldt Omroep Gelderland.

15 mei '24 (13:14)

Ambitie voor recreatie en toerisme in Drenthe

De provincie Drenthe streeft naar een verdere ontwikkeling van recreatieve mogelijkheden, zowel voor de inwoners van Drenthe als voor toeristen van buitenaf. Gedeputeerde Willemien Meeuwissen (VVD) heeft de nieuwe toerismeplannen voor de komende vier jaar gepresenteerd op het provinciehuis in Assen. Dit meldt Dagblad van het Noorden.