Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

KLM-stewardess geeft reishacks: zet je schoen in de kluis

Door Marian van Reesch
schedule 4 min
location_on [xx]km
KLM-stewardess geeft reishacks: zet je schoen in de kluis
KLM-stewardess Esther heeft veel tips en trucs geleerd tijdens haar vele reizen. Deze deelt ze met vakantiegangers op TikTok, zodat mensen met minder stress op vakantie kunnen. Eén van deze tips: leg een schoen in het kluisje van je hotelkamer. Dit meldt Metro.

Op haar TikTok-account esthertravels, geeft Esther verschillende tips die zij geleerd heeft tijdens haar korte hotelovernachtingen. Zo vertelt ze dat je een schoen in de hotelkluis moet doen.

“Maak je je zorgen dat je iets uit je kluisje vergeet? Doe je hak of schoen erin zodat je zeker weet dat je niet vergeet dat er iets in zit!”, vertelt de stewardess. Zonder een compleet paar kan je namelijk niet de deur uit. Hiermee wordt je eraan herinnerd om je kluis te controleren voordat je vertrekt.

Terwijl de meeste kijkers de tip geweldig vinden, stuiten sommige op een probleem. Wanneer je een ander paar draagt of de andere schoen kwijt bent, vergeet je al snel dat je kluis gevuld is.

Meer tips

In haar video geeft Esther nog meer reistips. Met behulp van een kleerhanger met clips kunnen gordijnen dicht worden gehouden, of wanneer je niet de juiste stroomadapter hebt kan de USB-kabel aangesloten worden op de televisie. Zo kun je nog steeds je telefoon opladen.

Ook laat de stewardess de vele functies zien van de douchemuts. Schoenen kunnen hierin opgeborgen worden voordat ze de koffer in gaan, zodat kleding schoon blijft. Daarnaast kan het ook gebruikt worden als een hoes voor de afstandsbediening. Diverse onderzoeken hebben namelijk laten zien dat deze erg vies zijn. Esther eindigt met de tip dat de hotelkamer-pas niet noodzakelijk is voor de elektriciteit. “Alle passen werken.”

Door: Nationale Recreatiegids / Marian van Reesch

19 juli '24 (10:21)

Over paar weken beslist Moerdijk over vakantiepark Bovensluis in Willemstad

De aanvraag loopt al enige tijd, maar over een paar weken moet er meer duidelijkheid komen over de mogelijke transformatie van de voormalige camping Bovensluis in Willemstad. De SVE Group wil hier een bungalowpark van maken. De gemeente Moerdijk heeft aangegeven voor 8 augustus een beslissing over de aanvraag van de projectontwikkelaar te maken, meldt Eindhovens Dagblad.

18 juli '24 (12:08)

Raad van State ziet geen problemen met acht grote vakantievilla’s Exloo

Ondanks dat de vergunning voor de bouw van acht vakantievilla’s op Landal PUUR in Exloo afwijkt van de verordening, is deze terecht afgegeven door de gemeente Borger-Odoorn. Dit oordeelt de Raad van State. Een omwonende had hierover aanhoudend geklaagd, maar krijgt dus geen gelijk. Dit meldt RTV Drenthe. 

17 juli '24 (11:22)

Campings in Drenthe positief over bezetting tijdens zomervakantie

Vanaf dit weekend zal het drukker worden op Drentse campings, met de start van de vakantie in regio noord. Uit een rondgang van RTV Drenthe onder campings in de provincie blijkt dat ondernemers overwegend positief zijn over de bezettingsgraad van hun campings.

17 juli '24 (10:07)

Twee jaar later staat camping Hanestede voor twee keer het bedrag weer te koop

De ambitieuze plannen die de campingeigenaar voor ogen had blijken lastiger uit te voeren dan gedacht. Het klonk vooruitstrevend: een natuurpark met moestuinen en een voedselbos. Maar toch staat de camping weer te koop. Ditmaal wel voor een iets hoger bedrag, meldt Omroep Friesland.

15 juli '24 (11:28)

Nieuw Landal vakantiepark geopend: Landal Landgoed Bourtange

Landal Greenparks heeft een nieuw vakantiepark geopend. Deze is gelegen in Oost-Groningen op Landgoed Bourtange, in de gemeente Westerwolde. Afgelopen vrijdag kwamen de eerste gasten naar Landal Landgoed Bourtagne. Op het park staan 143 vakantiewoningen, melden Landal Greenparks. 

15 juli '24 (10:00)

Dak van zwembad op vakantiepark van Peter Gillis in Baarlo stort in

Vrijdagmiddag heeft het dak van het zwembad op het vakantiepark De Berckt in het Limburgse Baarlo het begeven. Dit park hoort bij de Oostappen Groep, waarvan televisiebekendheid Peter Gillis momenteel nog de eigenaar is. De oorzaak van de instorting is niet bekend, meldt Hart van Nederland.

12 juli '24 (12:20)

HISWA: ‘Binnenlandse vakantie onbetaalbaar door btw-verhoging’

Vorig jaar is volgens onderzoek van het CBS 19 procent van de Nederlanders niet op vakantie gegaan. De belangrijkste reden is dat zij vanwege onvoldoende geld thuis bleven. Dan zou een vakantie in eigen land een optie kunnen bieden. Dat wordt met de btw-verhoging van 9 naar 21 procent op verblijfsrecreatie het probleem alleen maar erger maken, stelt branchevereniging HISWA-RECRON: “Deze btw-verhoging raakt voornamelijk mensen met een lager inkomen, waardoor vakanties voor een groter deel van de Nederlandse samenleving onbetaalbaar worden.” Dat meldt HISWA-RECRON.

12 juli '24 (11:25)

ANVR: meer vakantieboekingen eerste helft 2024

Nederlanders zoeken vanwege het slechte weer dit jaar veel vaker de zon op. Reisbranchevereniging ANVR zag het aantal boekingen de eerste helft van dit jaar met 6 procent stijgen.

11 juli '24 (11:40)

Run op vakantiehuizen lijkt nu echt voorbij

Het lijkt erop alsof de vakantiehuizenkoorts, die in de coronapandemie ontstond, nu echt voorbij is. Nadat de NVM in juni al berichtte dat het aantal verkochte vakantiehuizen dit jaar fors terugliep, hebben ook het Financieel Dagblad en het Kadaster een onderzoek uitgebracht over de vakantiewoningenmarkt. Met een totale transactiewaarde van 900 miljoen euro was de waarde vorig jaar zo’n 30 procent lager dan in 2022, toen het op 1,1 miljard euro stond. Dat meldt PropertyNL.

11 juli '24 ( 9:53)

Na fusie Roompot en Landal blijft er één mascotte over

De twee fuserende vakantieparken Landal en Roompot hebben gekozen voor Koos Konijn als leidende mascotte. Zij zeggen echter nog niet helemaal vaarwel tegen Bollo de Beer.