Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Dit zijn de nominaties voor de ANWB 'Camping van het Jaar'

Door Nationale Recreatiegids
schedule 10 min
location_on [xx]km
Dit zijn de nominaties voor de Camping van het Jaar / Foto: "Camping by moonlight" door Arup Malakar
Op 10 juli maakte de ANWB bekend welke campings in Nederland zijn genomineerd voor de Camping van het Jaar 2024. Dit jaar bestaat deze uit drie categorieën: de fijnste familiecamping, de beste kleine campings en de meest bijzondere huuraccommodatie. Dat meldt ANWB.

Elk jaar trekt de ANWB een internationale vakjury om te bepalen welke campings genomineerd worden. Ook kan het publiek stemmen op hun favoriete camping per categorie. Mensen kunnen tot 31 oktober stemmen.

In totaal zijn 60 campings genomineerd. De helft hiervan zijn campings in Nederland.

Fijnste familiecamping

Het thema dit jaar van de fijnste familiecampings werden geselecteerd was ‘zwembad en waterpret’. De genomineerde campings zijn allemaal voorzien van een mooi zwembad en bieden kinderen de mogelijkheid om lekker te spelen in en met het water. Dit moet van hoog niveau zijn om deel te kunnen nemen aan de wedstrijd. Alle campings in de lijst hebben een waardering van 4,5 of meer ANWB-sterren, zijn voorzien van een restaurant, speelgelegenheden, huuraccommodaties en animatie voor kinderen.

Dit zijn de genomineerde campings:

 • Camping de Kleine Wolf in Stegeren, Overijssel
 • Camping de Paal in Bergeijk, Noord-Brabant
 • Camping de Wildhoeve in Emst, Gelderland
 • Marveld Recreatie in Groenlo, Gelderland
 • Vakantiepark Beerze Buten in Beerze, Overijssel
 • Vakantiepark De Bongerd in Tuitjehorn, Noord-Holland
 • Vakantiepark De Fruithof in Klijndijk, Drenthe
 • Vakantiepark De Twee Bruggen in Winterswijk Miste, Gelderland
 • Vakantiepark Duinrell in Wassenaar, Zuid-Holland
 • Vakantiepark Eiland van Maurik op Maurik, Gelderland

Beste kleine camping

De campings die zijn genomineerd voor de ‘Beste kleine camping’ hebben niet meer dan zestig plaatsen. Daarnaast worden deze campings gekenmerkt door de natuurlijke ligging en persoonlijke aandacht voor de gasten. De ANWB stelt dat het vaak gaat om campings die niet van alle nieuwst luxe voorzien zijn, maar waar kwaliteit wel hoog in het vaandel staat.

 • Boerderijcamping De Boergondiër in De Krim, Overijssel
 • Camping Boslust in Putten, Gelderland
 • Camping De Wielewaal in Baarle-Nassau, Noord-Brabant
 • Camping Heuvelland Oaze in Heijenrrath, Limburg
 • Camping ’t Loozerveld in Loozen, Overijssel
 • Camping Vorrelveen in Beilen, Drenthe
 • Minicamping Munnikenhof in Terheijden, Noord-Brabant
 • Natuurkampeerterrein De Rietkraag in Lemelerveld, Overijssel
 • Natuurkampeerterrein Landgoed de Barendonk in Beers, Noord-Brabant
 • Recreatieboerderij Tergracht in Epen, Limburg

Meest bijzondere huuraccommodaties

Helemaal in trek tegenwoordig is de zogenoemde ‘glamping’, oftwel luxe campings. Hier staan geen bungalows meer, maar luxe safaritenten, tipi’s en luxe chalets. Huuraccommodaties worden steeds stijlvoller en duurzamer. Sommige zijn tegenwoordig zelfs voorzien van een keuken en badkamer die je misschien zelfs thuis wel wilt hebben.

 • Zeeuwse Dijksuite, Camping en Villapark De Paardekreek in Kortgene, Zeeland
 • De Rode Kapel, Camping Het Kleine Paradijs in Easterein, Friesland
 • Nature Wellness Suite Hottub, Camping Sevink Molen in Winterswijk Meddo, Gelderland
 • Luxe Loftm Camping Si-Es-An in Balkbrug, Overijssel
 • Polder Cabin, Camping ’t Weergors in Hellevoetsluis, Zuid-Holland
 • VW Bus Hut, Camping Welgelegen in Workum, Friesland
 • Boshuisje 25, Kampeerterrein Stortemelk op Vlieland, Friesland
 • Plastic Huis, Kennemer Duincamping Geversduin in Castricum, Noord-Holland
 • Tunnelkas, Minicamping en B&B Wilgenweide in Molenschot, Noord-Brabant
 • Air Dreamer 3 Deluxe, Papillon Country Resort in Denekamp, Overijssel

Stemmen

Mensen kunnen stemmen tot en met 31 oktober. Vervolgens worden de winnaars in januari bekendgemaakt. Stemmers maken ook kans op een minivakantie voor vier personen in een verzorgde accommodatie op een van de genomineerde campings. De voorwaarden vind je hier.

30 mei '24 (10:35)

Kleiner vakantiepark Dommelsvoort wordt geschrapt door Land van Cuijk

De gemeente Land van Cuijk heeft besloten het plan voor een kleiner vakantiepark bij Dommelsvoort niet door te laten gaan. De combinatie van het vakantiepark met reguliere woningen werd als te massaal beoordeeld door de gemeente. Het oorspronkelijke idee was om een bescheiden recreatiepark te realiseren dat zou worden gecombineerd met de bouw van reguliere woningen, dit meldt de Gelderlander.

30 mei '24 (10:15)

Op deze leuke plekjes in Nederland parkeer je gratis jouw camper

Het mooie aan een camper of caravan is natuurlijk dat je overal alle voorzieningen bij je hebt die nodig zijn. Het enige wat je nog moet vinden is een parkeerplaats. Sommige campings vragen een vergoeding om jouw mobiele tent te parkeren, maar er zijn ook veel plekken in het land waar dat voor noppes kan. Die plekken hebben wij voor jou onder elkaar gezet.

29 mei '24 (14:01)

Zomerkriebels op de camping? Het kan bij Mingle the Single

De liefde van je leven tegenkomen kan je overal overkomen. In de supermarkt, op vakantie, of… in een kano. Eind juni is het weer tijd voor het jaarlijkse evenement Mingle the Single op camping Polderland in Hoeksche Waard. Het is de vijfde keer dat het kampeerevent voor vrijgezellen wordt georganiseerd, meldt AD.

29 mei '24 (12:30)

ANWB en NKC organiseren gezamenlijke camperverkiezing

De ANWB en NKC slaan de handen ineen bij de organisatie van de verkiezing van de Camper van het Jaar. Tot voor kort hadden beide organisaties hun eigen verkiezing voor de beste camper van het jaar, maar omdat het tot verwarring leidde hebben beide besloten om er een gezamenlijke verkiezing van te maken, meldt NKC. 

29 mei '24 (11:35)

Brand naast kampeerwinkel in Zeeland legt camper en caravans in de as

In Heinkenszand woedde afgelopen nacht een flinke brand bij een kampeerwinkel. Daardoor zijn twee caravans en een camperbus in vlammen opgegaan. Ook werd de autoweg N665 tijdelijk afgesloten vanwege de rookvorming en bluswerkzaamheden. Niemand raakte gewond, meldt Omroep Zeeland.

28 mei '24 (15:34)

Vakantiepark ’t Vechtdal breidt uit en verduurzaamt flink

Ambities om te groeien zijn er altijd. Ook eigenaren Jeroen en Denise Ruiterkamp voelen die ambitie. Zij hebben hun vakantiepark driemaal in omvang laten groeien. Ze namen echter nog een extra stap. Zo zijn alle nieuwe vakantiehuizen op hun Lodgepark ’t Vechtdal in Dalfsen helemaal energieneutraal. Deze trend is al enige tijd zichtbaar in vakantieparkland, maar breidt zich steeds verder uit, meldt nu.nl.

27 mei '24 ( 8:58)

Consumentenbond: Booking.com blijft consumenten misleiden

Booking.com en Agoda.com, allebei onderdeel van Booking, blijven consumenten misleiden als die op hun sites een accommodatie willen boeken. De boekingssites schermen met nepkortingen, laten onvolledige prijzen zien en zetten consumenten onder druk door schaarste te suggereren die er niet is, meldt de Consumentenbond die erop wijst dat Booking in 2020 nog beterschap beloofde op deze punten.

24 mei '24 (10:33)

Naam Roompot verdwijnt met fusie Landal GreenParks, wordt Landal

Vakantieparkexploitant Roompot verandert van naam. De organisatie gaat fuseren met Landal GreenParks en met deze samenwerking verdwijnt de naam van het merk. Zij zullen verder gaan onder de naam ‘Landal’. Ook komt er een nieuw hoofdkantoor in Amsterdam, meldt Omroep Zeeland.

23 mei '24 (15:29)

Chemische lucht in vakantiewoning: brandweer rukt uit

De brandweer van Ermelo is vanmiddag opgeroepen vanwege een chemische lucht in een vakantiewoning op een camping, gelegen aan de Zwaluwstraat. Bewoners merkten de geur op en belden direct de hulpdiensten, die snel ter plaatse waren om de situatie te onderzoeken. Dit meldt het Ermelo's Weekblad.

21 mei '24 (12:29)

‘Woningtekort terugdringen met transformeren vakantiewoningen werkt’

Het woningtekort in het land is hoog: we komen in totaal zo’n 390.000 woningen tekort, aldus ING. De komende jaren zal dit naar verwachting verder toenemen. Desondanks neemt het aantal vakantiewoningen in het land alsmaar toe. Recent heeft demissionair minister Hugo de Jonge een inventarisatie ingesteld om vakantieparken te transformeren naar woonwijken. De nieuwe coalitie heeft in haar akkoord het gedogen van permanente bewoning van vakantieparken opgenomen. Dit is volgens de ING een stap in de goede richting om het woningtekort terug te dringen.