Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Dit zijn de nominaties voor de ANWB 'Camping van het Jaar'

Door Nationale Recreatiegids
schedule 10 min
Dit zijn de nominaties voor de Camping van het Jaar / Foto: "Camping by moonlight" door Arup Malakar
Op 10 juli maakte de ANWB bekend welke campings in Nederland zijn genomineerd voor de Camping van het Jaar 2024. Dit jaar bestaat deze uit drie categorieën: de fijnste familiecamping, de beste kleine campings en de meest bijzondere huuraccommodatie. Dat meldt ANWB.

Elk jaar trekt de ANWB een internationale vakjury om te bepalen welke campings genomineerd worden. Ook kan het publiek stemmen op hun favoriete camping per categorie. Mensen kunnen tot 31 oktober stemmen.

In totaal zijn 60 campings genomineerd. De helft hiervan zijn campings in Nederland.

Fijnste familiecamping

Het thema dit jaar van de fijnste familiecampings werden geselecteerd was ‘zwembad en waterpret’. De genomineerde campings zijn allemaal voorzien van een mooi zwembad en bieden kinderen de mogelijkheid om lekker te spelen in en met het water. Dit moet van hoog niveau zijn om deel te kunnen nemen aan de wedstrijd. Alle campings in de lijst hebben een waardering van 4,5 of meer ANWB-sterren, zijn voorzien van een restaurant, speelgelegenheden, huuraccommodaties en animatie voor kinderen.

Dit zijn de genomineerde campings:

 • Camping de Kleine Wolf in Stegeren, Overijssel
 • Camping de Paal in Bergeijk, Noord-Brabant
 • Camping de Wildhoeve in Emst, Gelderland
 • Marveld Recreatie in Groenlo, Gelderland
 • Vakantiepark Beerze Buten in Beerze, Overijssel
 • Vakantiepark De Bongerd in Tuitjehorn, Noord-Holland
 • Vakantiepark De Fruithof in Klijndijk, Drenthe
 • Vakantiepark De Twee Bruggen in Winterswijk Miste, Gelderland
 • Vakantiepark Duinrell in Wassenaar, Zuid-Holland
 • Vakantiepark Eiland van Maurik op Maurik, Gelderland

Beste kleine camping

De campings die zijn genomineerd voor de ‘Beste kleine camping’ hebben niet meer dan zestig plaatsen. Daarnaast worden deze campings gekenmerkt door de natuurlijke ligging en persoonlijke aandacht voor de gasten. De ANWB stelt dat het vaak gaat om campings die niet van alle nieuwst luxe voorzien zijn, maar waar kwaliteit wel hoog in het vaandel staat.

 • Boerderijcamping De Boergondiër in De Krim, Overijssel
 • Camping Boslust in Putten, Gelderland
 • Camping De Wielewaal in Baarle-Nassau, Noord-Brabant
 • Camping Heuvelland Oaze in Heijenrrath, Limburg
 • Camping ’t Loozerveld in Loozen, Overijssel
 • Camping Vorrelveen in Beilen, Drenthe
 • Minicamping Munnikenhof in Terheijden, Noord-Brabant
 • Natuurkampeerterrein De Rietkraag in Lemelerveld, Overijssel
 • Natuurkampeerterrein Landgoed de Barendonk in Beers, Noord-Brabant
 • Recreatieboerderij Tergracht in Epen, Limburg

Meest bijzondere huuraccommodaties

Helemaal in trek tegenwoordig is de zogenoemde ‘glamping’, oftwel luxe campings. Hier staan geen bungalows meer, maar luxe safaritenten, tipi’s en luxe chalets. Huuraccommodaties worden steeds stijlvoller en duurzamer. Sommige zijn tegenwoordig zelfs voorzien van een keuken en badkamer die je misschien zelfs thuis wel wilt hebben.

 • Zeeuwse Dijksuite, Camping en Villapark De Paardekreek in Kortgene, Zeeland
 • De Rode Kapel, Camping Het Kleine Paradijs in Easterein, Friesland
 • Nature Wellness Suite Hottub, Camping Sevink Molen in Winterswijk Meddo, Gelderland
 • Luxe Loftm Camping Si-Es-An in Balkbrug, Overijssel
 • Polder Cabin, Camping ’t Weergors in Hellevoetsluis, Zuid-Holland
 • VW Bus Hut, Camping Welgelegen in Workum, Friesland
 • Boshuisje 25, Kampeerterrein Stortemelk op Vlieland, Friesland
 • Plastic Huis, Kennemer Duincamping Geversduin in Castricum, Noord-Holland
 • Tunnelkas, Minicamping en B&B Wilgenweide in Molenschot, Noord-Brabant
 • Air Dreamer 3 Deluxe, Papillon Country Resort in Denekamp, Overijssel

Stemmen

Mensen kunnen stemmen tot en met 31 oktober. Vervolgens worden de winnaars in januari bekendgemaakt. Stemmers maken ook kans op een minivakantie voor vier personen in een verzorgde accommodatie op een van de genomineerde campings. De voorwaarden vind je hier.

20 september '23 ( 9:55)

Bouw luxe vakantiepark op Zwarte Bergen vertraagd door gestegen kosten

Op de plek waar voorheen vakantiepark Zwarte Bergen in Luyksgestel stond, moet een geheel nieuw, luxe vakantiepark komen te staan, Forest Village Bergeijk. De start van de bouw stond gepland voor het voorjaar van 2024. Door gestegen bouwkosten hebben de ontwikkelaars echter vertraging opgelopen. Nu wordt verwacht dat de eerste schop in het najaar in de grond gaat. Dat meldt ED.

19 september '23 (15:04)

Zuid-Holland houdt voet bij stuk: geen permanente bewoning van vakantiehuizen

Moet het toegestaan worden om permanent in een vakantiehuis te wonen? Veel bewoners en de gemeente Nieuwkoop vinden van wel, maar de provincie Zuid-Holland houdt vol dat zij dit niet willen en dat erom blijven vragen geen zin heeft. Dat meldt het AD.

18 september '23 (12:43)

Asielzoekers kunnen één nacht in hotel in Reusel slapen voordat zij doorreizen naar azc

Als het niet meteen lukt om nieuwe asielzoekers te registreren, kunnen ze de nacht doorbrengen in een hotel in het Brabantse Reusel, aan de grens met België. De volgende ochtend worden ze dan naar het asielzoekerscentrum in Budel gebracht voor de aanmelding. Daarna gaan ze naar een plek ergens anders in Nederland.

18 september '23 (11:04)

Eigenaren vakantiepark Twente zien opvang vluchteling als adempauze

De aankomende twee jaar wordt vakantiepark Finspark Herikersberg bij Markelo verhuurd aan de gemeente Hof van Twente voor de opvang van Oekraïense vluchtelingen. Dat geeft de nieuwe eigenaren van het vakantiepark tijd en geld om de toekomst van het park vast te stellen en vervolgens het plan uit te voeren. Dat meldt het AD.

15 september '23 ( 8:46)

Actiegroepen: Limburg moet meer doen tegen wildgroei vakantieparken

De provincie Limburg moet en kan meer doen om de wildgroei van vakantieparken in de Limburgse natuur te stoppen. Zeven actie- en milieugroepen dringen daar vrijdagmiddag op aan tijdens een commissievergadering van de provincie. Gedeputeerde Staten (GS) stellen zich vooralsnog op het standpunt dat de provincie weinig kan doen tegen initiatieven voor nieuwe vakantieparken als ze binnen een gemeentelijk bestemmingsplan passen.

13 september '23 (12:06)

Bewoner Arnhems vakantiepark doet aangifte van schietpartij waar Gillis bij was

Een bewoner op het Arnhemse vakantiepark dat in handen is van Peter Gillis heeft aangifte gedaan van verschillende misstanden op het park. Het gaat om aangiftes over incidenten van de afgelopen paar jaar. Zo is er onder andere aangifte gedaan voor een schietpartij op het park, waar ook Gillis bij aanwezig zou zijn, meldt Omroep Gelderland.

13 september '23 ( 9:15)

Mark Gillis legt zich neer bij uitspraak van de rechter

Mark Gillis, de zoon van Peter, accepteert de uitspraak van de rechter dinsdag in zijn mishandelingszaak. "Ik heb vanaf het begin gezegd: ik sta wel achter de rechter", zei de Massa Is Kassa-ster voor de camera van RTL Boulevard.

12 september '23 (11:12)

Petitie tegen vakantiepark in Cottessen10.000 keer ondertekend

Een petitie tegen de komst van een nieuw vakantiepark bij Cottessen is inmiddels al meer dan 10.000 keer ondertekend. Afgelopen maandag werd de petitie overhandigd aan het gemeentebestuur, meldt 1Limburg.

12 september '23 ( 8:42)

Kamerprijzen Nederlandse hotels stijgen naar recordhoogte

De gemiddelde prijs voor een kamer in een Nederlands hotel is vorig jaar gestegen tot een recordhoogte. Dit meldt adviesbureau Horwath HTL, dat dinsdag met een jaarlijks rapport komt. De gemiddelde prijzen voor hotelkamers zijn gestegen vanwege de hoge inflatie en zullen naar verwachting dit jaar nog hoger uitkomen.

08 september '23 (11:46)

Burgemeester doet aangifte om bedreiging van ‘illegale’ bewoner vakantiepark Arnhem

Een ruzie tussen een bewoner van Vakantiepark Arnhem en de gemeente is uit de hand aan het lopen. Een bewoner op het park moet na een uitspraak van de rechter zijn vakantiewoning verlaten. Vervolgens stuurde hij een dreigende mail naar de gemeente. Woensdagavond bracht de politie hem een bezoekje. Ook heeft burgemeester Marcouch aangifte gedaan vanwege het bedreigen van een collega, meldt de Gelderlander.