Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Landal bevestigt diefstal persoonsgegevens van gasten tijdens datalek

Door Nationale Recreatiegids
schedule 4 min
location_on [xx]km
Landal bevestigt diefstal persoonsgegevens van gasten tijdens datalek

Begin juni was Landal Greenparks erachter gekomen dat internetcriminelen toegang hadden gekregen tot de contactgegevens van zo’n 12.000 gasten. Aanvankelijk wist de organisatie niet of de criminelen deze toegang hadden gebruikt, maar Landal had voor de zekerheid de server uitgeschakeld en hebben vervolgens hun gasten geïnformeerd over de aanval. Uiteindelijk is gebleken dat de gegevens toch gestolen zijn. Dit meldt Landal.

In juni werd het bekend dat ransomewaregroep Clop al sinds 2021 toegang heeft tot miljarden wereldwijde identiteitsgegevens van bedrijven die aangesloten waren op MOVEit-servers, een applicatie waar organisaties vertrouwelijke informatie kunnen opslaan. De Nederlandse autoriteiten hadden dan ook een waarschuwing voor een mogelijke datalek gepubliceerd.

Landal

Ook Landal Greenparks maakt gebruik van deze software. De organisatie had de aanval gesignaleerd, waarna zij de betreffende server uitschakelden en opnieuw hebben opgebouwd zodat criminelen geen toegang meer hebben. Landal had voor de zekerheid contact opgenomen met Autoriteit Persoonsgegevens en hun gasten.

In hun e-mail stond, "omdat we na onderzoek niet kunnen uitsluiten dat de internetcriminelen daadwerkelijk persoonsgegevens hebben buitgemaakt, brengen wij je hiervan op de hoogte. Wij betreuren dit incident ten zeerste, het incident is inmiddels opgelost en bij de Autoriteit Persoonsgegevens gemeld als mogelijke datalek", zo laat de e-mail van Landal weten. "We betreuren het incident, helaas ligt dit beveiligingsrisico buiten onze invloedsfeer."

Uitslag onderzoek

Na verder onderzoek blijkt dat hackers de gegevens van 12.000 mensen hebben gestolen. De informatie bestaat mogelijk uit namen, geboortedatum, geslacht, adresgegevens en e-mailadres buitgemaakt, zegt Landal Greenparks in hun e-mail aan gasten. “We hebben gelukkig goed gehandeld door alle betrokkenen tijdig te informeren zodat ze de gevolgen van wat er nu gebeurt voor kunnen zijn.”

Door: Nationale Recreatiegids / Marian van Reesch

17 mei '24 (11:11)

HISWA-RECRON reageert op coalitieakkoord

Het coalitieakkoord van de vier formerende partijen is afgelopen woensdagnacht gepresenteerd. Dit akkoord heeft ook betrekking op de recreatiesector. HISWA-RECRON uit in de reactie blijdschap, maar ook verwarring over het akkoord. 

16 mei '24 (14:00)

Een gratis camping voor gezinnen in Zoetermeer: kamperen, eten en zwemmen

In Zoetermeer bevindt zich een bijzondere camping waar gezinnen kosteloos kunnen genieten van een kampeervakantie. Deze unieke camping biedt niet alleen gratis verblijf, maar ook gratis maaltijden en toegang tot het zwembad. Dit meldt het Algemeen Dagblad.

16 mei '24 (11:48)

De campingtrends van 2024: 'Luxe uitstraling en comfortabel kamperen graag'

Het kampeerseizoen van 2024 staat voor de deur en met nieuwe trends die zich ontwikkelen, belooft het een opwindend jaar te worden voor kampeerliefhebbers. Van luxe uitstraling tot comfortabele voorzieningen, hier zijn de campingtrends die je kunt verwachten, volgens de Gelderlander, voor het komende seizoen.

15 mei '24 (13:28)

Uitbreiding staanplaatsen op mini-campings in Oost Gelre

De gemeente Oost Gelre verhoogt het aantal staanplaatsen op mini-campings van 25 naar 30 per camping. Dit besluit komt voort uit de ambitie van Oost Gelre om jaarlijks 1 miljoen overnachtingen te realiseren. Wethouder Arjen Schutten benadrukt het belang van de recreatie- en toerismesector als een belangrijke economische groeisector voor de gemeente, zo meldt Omroep Gelderland.

15 mei '24 (13:14)

Ambitie voor recreatie en toerisme in Drenthe

De provincie Drenthe streeft naar een verdere ontwikkeling van recreatieve mogelijkheden, zowel voor de inwoners van Drenthe als voor toeristen van buitenaf. Gedeputeerde Willemien Meeuwissen (VVD) heeft de nieuwe toerismeplannen voor de komende vier jaar gepresenteerd op het provinciehuis in Assen. Dit meldt Dagblad van het Noorden.

13 mei '24 (14:21)

Vve wil van vakantiepark Zuytland woonwijk maken

De vereniging van eigenaren en ontwikkelaar van nieuwe vakantiehuizen op park Zuytland Buiten in het Zeeuwse Zuidland zouden liever zien dat het vakantiepark een woonwijk wordt. Er is echter een kleine barrière: de provincie heeft grote bezwaren. Maar ondanks dat is de provincie wel bereid om in gesprek te gaan, meldt AD.

10 mei '24 (11:21)

Door kletsnatte weken staan campingeigenaren letterlijk met voeten in modder

Ondanks het aangename weer van de afgelopen dagen, blijven de gevolgen van de regenval nog voelbaar. Zeker bij een aantal campingeigenaren. Die kampen met veel ondergelopen standplaatsen. Jos de Korte uit Oostkapelle heeft het nog nooit zo erg meegemaakt, meldt Omroep Zeeland.

10 mei '24 (10:09)

‘Maanden geleden geboekt, maar nét voor vertrek wordt verblijf geannuleerd’

Je kijkt al maanden uit naar een weekendje weg met partner en kinderen, maar net voordat het weekend begint krijg je een mailtje in je inbox. Daarin staat dat het huisje dat je hebt geboekt niet beschikbaar is en dat de reservering is geannuleerd. Dit is wat bij meerdere mensen is overkomen die een accommodatie boekten bij Belvilla. Radar onderzocht dit en kwam tot de conclusie dat het inderdaad voorkomt, meldt Radar. 

10 mei '24 ( 8:48)

Airbnb positief over zomerseizoen, maar dit kwartaal is iets minder

Verhuurplatform Airbnb denkt dat grote internationale sportevenementen zoals het EK voetbal in Duitsland en de Olympische Spelen in Frankrijk de vraag naar accommodaties in de zomer zullen aanjagen. Maar de omzetprognose voor het tweede kwartaal is niet zo gunstig als veel kenners hadden gehoopt. Dat komt door ongunstige wisselkoerseffecten en doordat Pasen dit jaar relatief vroeg viel.

08 mei '24 ( 9:55)

Plan voor natuurbegraafplaats naast camping in De Lutte voorlopig goed

Een natuurbegraafplaats naast de camping. In De Lutte in Overijssel ligt er een plan voor klaar. Na goedkeuring van de Raad van State kan die voorlopig doorgaan. De campingeigenaren waren het er niet mee eens en probeerden met een spoedprocedure het project te stoppen, maar zoals het er nu naar uitziet is dat tevergeefs, meldt RTV Oost.