Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Recreatieoord Hoek van Holland viert honderdjarige bestaan

Door Nationale Recreatiegids
schedule 4 min
location_on [xx]km
Recreatieoord Hoek van Holland viert honderdjarige bestaan / Foto: Google Maps https://goo.gl/maps/qMngQVRgLS6GbSEU9
Aankomende zomer kunnen bezoekers van Recreatieoord Hoek van Holland naar een speciale expositie. De expositie gaat over de geschiedenis van het vakantiepark en is te zien op het winkelpleintje van het recreatieoord. De reden: het park bestaat dit jaar precies een eeuw. Dat meldt WOS.

Recreatieoord Hoek van Holland gaat groot feest vieren. Het park bestaat dit jaar maar liefst honderd jaar. Daarom wilde het vakantiepark grootst uitpakken. Na vier maanden van intensieve voorbereiding is het dan zover: de expositie gaat dit weekend open. Daarin wordt de geschiedenis van het park verteld, onder meer met grote geprinte foto’s en oude filmopnames. Daarnaast is er een wedstrijd Maak het mooiste zwempak van Hoek van Holland van Stichting Wijkcollectie. Deelnemers kunnen hun zelfgemaakt historische badpakken inleveren.

Houten kampeerstad

Naast de wedstrijd en de expositie is ook een auteur druk bezig met het jubileum. Mario Bruijns schrijft een boek over het recreatieoord, die ook wel de naam ‘De houten kampeerstad van Rotterdam aan zee’ krijgt. Bruijns vertelt in het radioprogramma De WOS van 4 tot 6 dat het niet vaak voorkomt dat een vakantiepark een eeuw bestaat. Hij stelt dat het recreatieoord wordt gezien als ‘het oudste vakantiepark van Nederland’ en een rijke geschiedenis kent. “Dat is terug te zien in de expositie”, aldus Bruijns.

Ontwikkelingen

Het vakantiepark is nooit van haar plek verschoven. Waar het ooit begon met een tentenkamp, is er inmiddels wel ruimte gemaakt voor houten huisjes. “Dat was een hele ontwikkeling”, zegt Bruijns. “We zouden nog groter kunnen worden, maar daar is geen ruimte voor.”

Een onderdeel van de geschiedenis is de voorgenomen verkoop van het recreatieoord door de gemeente Rotterdam. Bruijns stelt dat het vakantiepark dan waarschijnlijk niet meer zou bestaan. De schrijver vertelt dat er nu een proces bezig is waarin de recreanten het park in eigen beheer krijgen.

27 mei '24 ( 8:58)

Consumentenbond: Booking.com blijft consumenten misleiden

Booking.com en Agoda.com, allebei onderdeel van Booking, blijven consumenten misleiden als die op hun sites een accommodatie willen boeken. De boekingssites schermen met nepkortingen, laten onvolledige prijzen zien en zetten consumenten onder druk door schaarste te suggereren die er niet is, meldt de Consumentenbond die erop wijst dat Booking in 2020 nog beterschap beloofde op deze punten.

24 mei '24 (10:33)

Naam Roompot verdwijnt met fusie Landal GreenParks, wordt Landal

Vakantieparkexploitant Roompot verandert van naam. De organisatie gaat fuseren met Landal GreenParks en met deze samenwerking verdwijnt de naam van het merk. Zij zullen verder gaan onder de naam ‘Landal’. Ook komt er een nieuw hoofdkantoor in Amsterdam, meldt Omroep Zeeland.

23 mei '24 (15:29)

Chemische lucht in vakantiewoning: brandweer rukt uit

De brandweer van Ermelo is vanmiddag opgeroepen vanwege een chemische lucht in een vakantiewoning op een camping, gelegen aan de Zwaluwstraat. Bewoners merkten de geur op en belden direct de hulpdiensten, die snel ter plaatse waren om de situatie te onderzoeken. Dit meldt het Ermelo's Weekblad.

21 mei '24 (12:29)

‘Woningtekort terugdringen met transformeren vakantiewoningen werkt’

Het woningtekort in het land is hoog: we komen in totaal zo’n 390.000 woningen tekort, aldus ING. De komende jaren zal dit naar verwachting verder toenemen. Desondanks neemt het aantal vakantiewoningen in het land alsmaar toe. Recent heeft demissionair minister Hugo de Jonge een inventarisatie ingesteld om vakantieparken te transformeren naar woonwijken. De nieuwe coalitie heeft in haar akkoord het gedogen van permanente bewoning van vakantieparken opgenomen. Dit is volgens de ING een stap in de goede richting om het woningtekort terug te dringen. 

21 mei '24 (11:59)

Camping ’t Walfort in Aalten wordt Landalpark met maximaal 116 woningen

Landal Greenparcs gaat het stuk grond van de voormalige camping ’t Walfort in Aalten overnemen. Daar wil de vakantieparkgigant een recreatiepark aanleggen met maximaal 116 woningen. De gemeente Aalten staat open voor medewerking, meldt het AD.

17 mei '24 (11:11)

HISWA-RECRON reageert op coalitieakkoord

Het coalitieakkoord van de vier formerende partijen is afgelopen woensdagnacht gepresenteerd. Dit akkoord heeft ook betrekking op de recreatiesector. HISWA-RECRON uit in de reactie blijdschap, maar ook verwarring over het akkoord. 

16 mei '24 (14:00)

Een gratis camping voor gezinnen in Zoetermeer: kamperen, eten en zwemmen

In Zoetermeer bevindt zich een bijzondere camping waar gezinnen kosteloos kunnen genieten van een kampeervakantie. Deze unieke camping biedt niet alleen gratis verblijf, maar ook gratis maaltijden en toegang tot het zwembad. Dit meldt het Algemeen Dagblad.

16 mei '24 (11:48)

De campingtrends van 2024: 'Luxe uitstraling en comfortabel kamperen graag'

Het kampeerseizoen van 2024 staat voor de deur en met nieuwe trends die zich ontwikkelen, belooft het een opwindend jaar te worden voor kampeerliefhebbers. Van luxe uitstraling tot comfortabele voorzieningen, hier zijn de campingtrends die je kunt verwachten, volgens de Gelderlander, voor het komende seizoen.

15 mei '24 (13:28)

Uitbreiding staanplaatsen op mini-campings in Oost Gelre

De gemeente Oost Gelre verhoogt het aantal staanplaatsen op mini-campings van 25 naar 30 per camping. Dit besluit komt voort uit de ambitie van Oost Gelre om jaarlijks 1 miljoen overnachtingen te realiseren. Wethouder Arjen Schutten benadrukt het belang van de recreatie- en toerismesector als een belangrijke economische groeisector voor de gemeente, zo meldt Omroep Gelderland.

15 mei '24 (13:14)

Ambitie voor recreatie en toerisme in Drenthe

De provincie Drenthe streeft naar een verdere ontwikkeling van recreatieve mogelijkheden, zowel voor de inwoners van Drenthe als voor toeristen van buitenaf. Gedeputeerde Willemien Meeuwissen (VVD) heeft de nieuwe toerismeplannen voor de komende vier jaar gepresenteerd op het provinciehuis in Assen. Dit meldt Dagblad van het Noorden.