Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Door cyberaanval liggen privégegevens van duizenden Landal-bezoekers op straat

Door Nationale Recreatiegids
schedule 5 min
location_on [xx]km
Door cyberaanval liggen privégegevens van duizenden Landal-bezoekers op straat
De privégegevens van duizenden Landal Greenparks-bezoekers zijn op het dark web gepubliceerd na een hack van cybercriminelen. Die cyberaanval vond een aantal weken geleden plaats, meldt RTL Nieuws.

RTL Nieuws heeft ook het onderzoek gedaan dat leidt tot de conclusies. Zij hebben de gestolen data ingezien en geverifieerd. De gegevens die zijn buitgemaakt zijn onder andere namen, geboortedata, woonadressen, e-mailadressen en reserveringsinformatie.

De gegevens worden voor onder ander phishingaanvallen en identiteitsfraude gebruikt. Daarom waarschuwt Landal haar klanten om extra alert te zijn.

Landal stelt dat het mogelijk gaat om de gegevens van 12.000 klanten die recentelijk een boeking hebben gemaakt. Er zitten vooral Nederlanders, Duitsers en Belgen tussen de getroffenen.

CL0P

Rantsomewaregroep CL0P zit achter de aanval. De groep heeft vervolgens de gegevens op het dark web openbaar gemaakt. Dit is een afgeschermd gedeelte van het internet. Veel criminelen gebruiken het omdat dit gedeelte een grote mate van anonimiteit biedt.

CL0P schrijft op haar website dat Landal ‘de veiligheid van hun klanten negeert’. De gestolen bestanden zijn in vijf zip-bestanden te downloaden.

De groep is de laatste tijd actief bezig met het misbruiken van de populaire software MOVEit. Bedrijven gebruiken deze software om bestanden uit te wisselen. Zo is ook Shell door CL0P gehackt en zijn ook daar grote hoeveelheden data buitgemaakt.

Getroffen bedrijven werden opgeroepen door CL0P om zelf contact met hen op te nemen om te onderhandelen over losgeld. De groep stelt dat er te veel slachtoffers zijn om met hen individueel contact op te nemen. Gezien Landal niet heeft betaald liggen nu de gegevens op straat.

Autoriteit Persoonsgegevens

Landal Greenparks vindt de cyberaanval ‘treurig’. Het bedrijf stelt dat de aanval inmiddels is opgelost en heeft een melding gedaan van een mogelijk datalek bij de Autoriteit Persoonsgegevens.

Zowel de Nederlandse als Amerikaanse overheid waarschuwde al eerder voor de werkwijze van CL0P en de kwetsbaarheid van de software MOVEit.

17 mei '24 (11:11)

HISWA-RECRON reageert op coalitieakkoord

Het coalitieakkoord van de vier formerende partijen is afgelopen woensdagnacht gepresenteerd. Dit akkoord heeft ook betrekking op de recreatiesector. HISWA-RECRON uit in de reactie blijdschap, maar ook verwarring over het akkoord. 

16 mei '24 (14:00)

Een gratis camping voor gezinnen in Zoetermeer: kamperen, eten en zwemmen

In Zoetermeer bevindt zich een bijzondere camping waar gezinnen kosteloos kunnen genieten van een kampeervakantie. Deze unieke camping biedt niet alleen gratis verblijf, maar ook gratis maaltijden en toegang tot het zwembad. Dit meldt het Algemeen Dagblad.

16 mei '24 (11:48)

De campingtrends van 2024: 'Luxe uitstraling en comfortabel kamperen graag'

Het kampeerseizoen van 2024 staat voor de deur en met nieuwe trends die zich ontwikkelen, belooft het een opwindend jaar te worden voor kampeerliefhebbers. Van luxe uitstraling tot comfortabele voorzieningen, hier zijn de campingtrends die je kunt verwachten, volgens de Gelderlander, voor het komende seizoen.

15 mei '24 (13:28)

Uitbreiding staanplaatsen op mini-campings in Oost Gelre

De gemeente Oost Gelre verhoogt het aantal staanplaatsen op mini-campings van 25 naar 30 per camping. Dit besluit komt voort uit de ambitie van Oost Gelre om jaarlijks 1 miljoen overnachtingen te realiseren. Wethouder Arjen Schutten benadrukt het belang van de recreatie- en toerismesector als een belangrijke economische groeisector voor de gemeente, zo meldt Omroep Gelderland.

15 mei '24 (13:14)

Ambitie voor recreatie en toerisme in Drenthe

De provincie Drenthe streeft naar een verdere ontwikkeling van recreatieve mogelijkheden, zowel voor de inwoners van Drenthe als voor toeristen van buitenaf. Gedeputeerde Willemien Meeuwissen (VVD) heeft de nieuwe toerismeplannen voor de komende vier jaar gepresenteerd op het provinciehuis in Assen. Dit meldt Dagblad van het Noorden.

13 mei '24 (14:21)

Vve wil van vakantiepark Zuytland woonwijk maken

De vereniging van eigenaren en ontwikkelaar van nieuwe vakantiehuizen op park Zuytland Buiten in het Zeeuwse Zuidland zouden liever zien dat het vakantiepark een woonwijk wordt. Er is echter een kleine barrière: de provincie heeft grote bezwaren. Maar ondanks dat is de provincie wel bereid om in gesprek te gaan, meldt AD.

10 mei '24 (11:21)

Door kletsnatte weken staan campingeigenaren letterlijk met voeten in modder

Ondanks het aangename weer van de afgelopen dagen, blijven de gevolgen van de regenval nog voelbaar. Zeker bij een aantal campingeigenaren. Die kampen met veel ondergelopen standplaatsen. Jos de Korte uit Oostkapelle heeft het nog nooit zo erg meegemaakt, meldt Omroep Zeeland.

10 mei '24 (10:09)

‘Maanden geleden geboekt, maar nét voor vertrek wordt verblijf geannuleerd’

Je kijkt al maanden uit naar een weekendje weg met partner en kinderen, maar net voordat het weekend begint krijg je een mailtje in je inbox. Daarin staat dat het huisje dat je hebt geboekt niet beschikbaar is en dat de reservering is geannuleerd. Dit is wat bij meerdere mensen is overkomen die een accommodatie boekten bij Belvilla. Radar onderzocht dit en kwam tot de conclusie dat het inderdaad voorkomt, meldt Radar. 

10 mei '24 ( 8:48)

Airbnb positief over zomerseizoen, maar dit kwartaal is iets minder

Verhuurplatform Airbnb denkt dat grote internationale sportevenementen zoals het EK voetbal in Duitsland en de Olympische Spelen in Frankrijk de vraag naar accommodaties in de zomer zullen aanjagen. Maar de omzetprognose voor het tweede kwartaal is niet zo gunstig als veel kenners hadden gehoopt. Dat komt door ongunstige wisselkoerseffecten en doordat Pasen dit jaar relatief vroeg viel.

08 mei '24 ( 9:55)

Plan voor natuurbegraafplaats naast camping in De Lutte voorlopig goed

Een natuurbegraafplaats naast de camping. In De Lutte in Overijssel ligt er een plan voor klaar. Na goedkeuring van de Raad van State kan die voorlopig doorgaan. De campingeigenaren waren het er niet mee eens en probeerden met een spoedprocedure het project te stoppen, maar zoals het er nu naar uitziet is dat tevergeefs, meldt RTV Oost.