Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Leisurelands gaat flink investeren in Groene Heuvels

Door Nationale Recreatiegids
schedule 5 min
Leisurelands gaat flink investeren in Groene Heuvels / Foto: "Down The Rabbit Hole 2016" door FakirNL
Recreatiegebied de Groene Heuvels in de gemeente Wijchen ondergaat de komende jaren een flinke verandering. Leisurelands wil het gebied aantrekkelijker maken voor recreanten uit de omgeving. Daarbij ontstaat er meer ruimte voor evenementen. In totaal stelt gebiedseigenaar Leisurelands 600.000 euro beschikbaar voor de ontwikkelingen. Leisurelands en de gemeente Beuningen en Wijchen sluiten een overeenkomst waarin de voorwaarden voor de groei worden vastgelegd. Dat meldt Leisurelands.

Organisator MOJO Concerts, gemeente Beuningen, gemeente Wijchen en Leisurelands zijn in 2019 na gaan denken over de ontwikkeling van gebied Het Broek. Een onderdeel hiervan is het verbeteren van de recreatiemogelijkheden op recreatiegebied de Groene Heuvels. Samen met MOJO Concert ontwikkelde Leisurelands een plan om de duurzaamheid het festival Down The Rabbit Hole te borgen. Daarvoor investeren de beide partijen in het gebied en willen zij een verbetering van het gebied doorvoeren voor dagrecreanten. De plannen zijn inmiddels besproken met de omwonenden, betrokken partijen en de gemeenten Beuningen en Wijchen.

Ruimte voor evenementen

In de plannen is ruimte voor evenementen opgenomen. Er kunnen nog één evenement van meerdere dagen met campingmogelijkheid en één kleiner muziekevenement van een enkele dag worden georganiseerd. Naast deze twee muziekevenementen worden op de Groene Heuvels sportevenementen of bijeenkomsten met een meer lokaal karakter mogelijk. Er kan bijvoorbeeld ook een start van een triatlon plaatsvinden of een winterfair worden georganiseerd.

Veranderingen voor dagrecreanten

Er staan ook een aantal veranderingen op de agenda voor dagrecreanten. Zo is het plan om het gebied te veranderen tot een ‘belevingsgebied’ waar mensen kunnen recreëren of wandelen. In het landschap worden nieuwe elementen toegevoegd. Daarnaast komen er nieuwe sanitaire voorzieningen en een kiosk. Theater ’t Konijnenhol blijft gratis toegankelijk voor mensen in de omgeving. Ook voor kinderen en buitensporters komen er meer speeltoestellen en voorzieningen. De eerste werkzaamheden zullen deze zomer van start gaan.

Beslissing gemeenteraad

De plannen zijn nog niet definitief. Het ontwerpbestemmingsplan ligt ter inzage tot en met 27 juli voor belangstellenden en zij kunnen een reactie plaatsen. Vervolgens worden alle reacties beoordeeld en zo mogelijk in het plan verwerkt, om uiteindelijk goedkeuring te krijgen van de gemeenteraad van Beuningen. Ook de gemeente Wijchen moet zich nog buigen over de aanvraag voor de camping van Down The Rabbit Hole.

29 september '23 (11:48)

Gemeente Amsterdam wil belasting voor cruiseschepen en hotelgasten verhogen

Buurtteams en afvalverzameling staan momenteel op de prioriteitenlijst van de Gemeente Amsterdam. Daarom moet de gemeente via andere wegen voor extra inkomen zorgen. Er bestaat een grote kans dat dit komt vanuit de toeristenbelasting. Zo wil de gemeente de opslag voor hotelgasten en cruisepassagiers vanaf volgend jaar verhogen. Dit blijkt uit de nieuwe begroting van de gemeente, meldt NU.nl.

29 september '23 (11:28)

Is beleggen in een vakantiehuis nog voordelig?

Een tweede woning. Tijdens de coronajaren floreerde de markt voor een vakantiehuisje, maar mogelijk is er een omslag gaande. Het is minder aantrekkelijk geworden om te beleggen in een huisje. Wat blijkt: mensen gebruiken het huisje liever zelf. En als je die leaset, betaal je ook nog eens minder belasting. Dat meldt het AD.

28 september '23 (11:16)

Kinderen én ouders kunnen genieten van de nieuwe Landal indoorspeelboerderij

Locatie Orveltermarke van Landal Greenparks heeft de deuren geopend van een vierhonderd vierkante meter indoorspeelboerderij, waar mensen van alle leeftijden terecht kunnen. In De Boerderij kunnen kinderen (en actieve ouders) op klauteren op een klimwand, van een grote glijbaan glijden of bowlingpins omver gooien op de bowlingbaan. Ook is er een horecagedeelte waar ouders en grootouders tot rust kunnen komen met een kop koffie of snack. Dit meldt Landal. 

28 september '23 ( 9:15)

Vacansoleil-vakantie van honderden reizigers is onzeker

Honderden mensen die nog op vakantie zouden gaan met Vacansoleil weten niet of hun reis nog doorgaat. Dit meldt een woordvoerder van de aanbieder van campingvakanties, die uitstel van betaling heeft gekregen van de rechter. Vaak is uitstel van betaling de voorbode van een faillissement.

27 september '23 (10:36)

Duurzaamheidscongres voor kampeerbranche in Jaarbeurs Utrecht

Op woensdag 4 oktober organiseren de organisaties ANWB, BOVAG, HISWA-RECRON, Kampeer & Caravan Industrie, Kampeer & Caravan Jaarbeurs en NKC de eerste editie van het Duurzaamheidscongres Kampeerbranche. De organisaties nodigen geïnteresseerden uit om ook naar het congres te komen, melden de organisaties.

27 september '23 (10:09)

Booking.com gehackt, inloggegevens hotels buitgemaakt

Het is hackers gelukt om aan gegevens van hotels op de boekingssite Booking.com te komen. Zij hebben daarbij de inloggegevens van een onbekend aantal hotels buitgemaakt. De oplichters doen zich vervolgens voor als de hotels om bezoekers met een list geld afhandig te maken. Een woordvoerder van Booking.com heeft het bevestigd. De boekingssite adviseert mensen om voorzichtig te doen met betalingen en geen creditcardgegevens buiten het platform om te delen. Dat meldt BNR.

26 september '23 (11:00)

Consumentenbond naar rechter om ‘oneerlijke’ vouchers Fletcher Hotels

De Consumentenbond is allerminst te spreken over de hotelvoucher van Fletcher Hotels. De organisatie stapt naar de rechter vanwege de beperkte geldigheid van deze vouchers. Daarnaast stelt de bond dat Fletcher oneerlijk is over het aanbod en de extra kosten die in rekening worden gebracht bij een overnachting. Dat meldt NU.nl.

25 september '23 (11:42)

Buren krijgt nieuw luxe vakantiepark naast de deur

Ondanks enkele zorgen verwelkomt het Gelderse Buren het nieuwe luxe vakantiepark Soof aan de Rijn. De gemeenteraad heeft bijna unaniem akkoord gegeven op de komst van het vakantiepark. Deze gaat de plek van twee verouderde campings innemen, meldt het AD.

25 september '23 ( 9:04)

Campinggasten geëvacueerd vanwege grote brand in Rijnsburg

Vanwege een brand in een loods in het Zuid-Hollandse Rijnsburg wordt een naastgelegen camping ontruimd. De evacués worden opgevangen in het hoofdgebouw. Bij de brand komt mogelijk asbest vrij, meldt de brandweer.

21 september '23 (14:23)

Vastgoedadviseur denkt niet dat permanente bewoning vakantieparken woningnood oplost

In het partijprogramma van de VVD staat dat permanente bewoning van vakantieparken toegestaan zou moeten worden om een deel van de woningnood te kunnen oplossen. Vastgoedadviseur Colliers denkt dat niet dat dit het gewenste effect gaat hebben, omdat de meeste vakantiewoningen in kust- en natuurgebieden staan en de woningnood het grootst is in stedelijke gebieden. Dit meldt PropertyNL.