Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Leisurelands gaat flink investeren in Groene Heuvels

Door Nationale Recreatiegids
schedule 5 min
location_on [xx]km
Leisurelands gaat flink investeren in Groene Heuvels / Foto: "Down The Rabbit Hole 2016" door FakirNL
Recreatiegebied de Groene Heuvels in de gemeente Wijchen ondergaat de komende jaren een flinke verandering. Leisurelands wil het gebied aantrekkelijker maken voor recreanten uit de omgeving. Daarbij ontstaat er meer ruimte voor evenementen. In totaal stelt gebiedseigenaar Leisurelands 600.000 euro beschikbaar voor de ontwikkelingen. Leisurelands en de gemeente Beuningen en Wijchen sluiten een overeenkomst waarin de voorwaarden voor de groei worden vastgelegd. Dat meldt Leisurelands.

Organisator MOJO Concerts, gemeente Beuningen, gemeente Wijchen en Leisurelands zijn in 2019 na gaan denken over de ontwikkeling van gebied Het Broek. Een onderdeel hiervan is het verbeteren van de recreatiemogelijkheden op recreatiegebied de Groene Heuvels. Samen met MOJO Concert ontwikkelde Leisurelands een plan om de duurzaamheid het festival Down The Rabbit Hole te borgen. Daarvoor investeren de beide partijen in het gebied en willen zij een verbetering van het gebied doorvoeren voor dagrecreanten. De plannen zijn inmiddels besproken met de omwonenden, betrokken partijen en de gemeenten Beuningen en Wijchen.

Ruimte voor evenementen

In de plannen is ruimte voor evenementen opgenomen. Er kunnen nog één evenement van meerdere dagen met campingmogelijkheid en één kleiner muziekevenement van een enkele dag worden georganiseerd. Naast deze twee muziekevenementen worden op de Groene Heuvels sportevenementen of bijeenkomsten met een meer lokaal karakter mogelijk. Er kan bijvoorbeeld ook een start van een triatlon plaatsvinden of een winterfair worden georganiseerd.

Veranderingen voor dagrecreanten

Er staan ook een aantal veranderingen op de agenda voor dagrecreanten. Zo is het plan om het gebied te veranderen tot een ‘belevingsgebied’ waar mensen kunnen recreëren of wandelen. In het landschap worden nieuwe elementen toegevoegd. Daarnaast komen er nieuwe sanitaire voorzieningen en een kiosk. Theater ’t Konijnenhol blijft gratis toegankelijk voor mensen in de omgeving. Ook voor kinderen en buitensporters komen er meer speeltoestellen en voorzieningen. De eerste werkzaamheden zullen deze zomer van start gaan.

Beslissing gemeenteraad

De plannen zijn nog niet definitief. Het ontwerpbestemmingsplan ligt ter inzage tot en met 27 juli voor belangstellenden en zij kunnen een reactie plaatsen. Vervolgens worden alle reacties beoordeeld en zo mogelijk in het plan verwerkt, om uiteindelijk goedkeuring te krijgen van de gemeenteraad van Beuningen. Ook de gemeente Wijchen moet zich nog buigen over de aanvraag voor de camping van Down The Rabbit Hole.

23 juli '24 ( 9:35)

Kind gered uit water en gereanimeerd bij vakantiepark ‘t Loo

Maandag is een jongen (6) te water geraakt bij vakantiepark ’t Loo in Oldebroek. Dat gebeurde bij de zwemplas naast het vakantiepark op Landal landgoed ’t Loo. Het jongetje moest gereanimeerd worden en is met een traumahelikopter naar het ziekenhuis vervoerd, meldt de Stentor.

22 juli '24 (13:16)

Vooral campings op de grens zullen btw-verhoging voelen

De grensregio in Noord-Brabant is bezorgd om de aangekondigde btw-verhoging. Vooral de campings en vakantieparken op de grens vrezen hun gasten te verliezen aan het buitenland. Die kunnen daar voor een lager tarief verblijven. Branchevereniging Recron sprak zich al eerder negatief uit over het besluit door het ‘oliedom’ te noemen, meldt Brabants Dagblad.

22 juli '24 (10:11)

Waar mag je je caravan of camper parkeren?

Kamperen (in een caravan of camper) is in populariteit aan het winnen. En waar meer caravans zijn, moeten ook meer opslagplekken zijn. De run op stallingsplekken neemt zo snel toe, dat de stallingen met flinke wachtlijsten kampen, meldt NOS.

19 juli '24 (10:21)

Over paar weken beslist Moerdijk over vakantiepark Bovensluis in Willemstad

De aanvraag loopt al enige tijd, maar over een paar weken moet er meer duidelijkheid komen over de mogelijke transformatie van de voormalige camping Bovensluis in Willemstad. De SVE Group wil hier een bungalowpark van maken. De gemeente Moerdijk heeft aangegeven voor 8 augustus een beslissing over de aanvraag van de projectontwikkelaar te maken, meldt Eindhovens Dagblad.

18 juli '24 (12:08)

Raad van State ziet geen problemen met acht grote vakantievilla’s Exloo

Ondanks dat de vergunning voor de bouw van acht vakantievilla’s op Landal PUUR in Exloo afwijkt van de verordening, is deze terecht afgegeven door de gemeente Borger-Odoorn. Dit oordeelt de Raad van State. Een omwonende had hierover aanhoudend geklaagd, maar krijgt dus geen gelijk. Dit meldt RTV Drenthe. 

17 juli '24 (11:22)

Campings in Drenthe positief over bezetting tijdens zomervakantie

Vanaf dit weekend zal het drukker worden op Drentse campings, met de start van de vakantie in regio noord. Uit een rondgang van RTV Drenthe onder campings in de provincie blijkt dat ondernemers overwegend positief zijn over de bezettingsgraad van hun campings.

17 juli '24 (10:07)

Twee jaar later staat camping Hanestede voor twee keer het bedrag weer te koop

De ambitieuze plannen die de campingeigenaar voor ogen had blijken lastiger uit te voeren dan gedacht. Het klonk vooruitstrevend: een natuurpark met moestuinen en een voedselbos. Maar toch staat de camping weer te koop. Ditmaal wel voor een iets hoger bedrag, meldt Omroep Friesland.

15 juli '24 (11:28)

Nieuw Landal vakantiepark geopend: Landal Landgoed Bourtange

Landal Greenparks heeft een nieuw vakantiepark geopend. Deze is gelegen in Oost-Groningen op Landgoed Bourtange, in de gemeente Westerwolde. Afgelopen vrijdag kwamen de eerste gasten naar Landal Landgoed Bourtagne. Op het park staan 143 vakantiewoningen, melden Landal Greenparks. 

15 juli '24 (10:00)

Dak van zwembad op vakantiepark van Peter Gillis in Baarlo stort in

Vrijdagmiddag heeft het dak van het zwembad op het vakantiepark De Berckt in het Limburgse Baarlo het begeven. Dit park hoort bij de Oostappen Groep, waarvan televisiebekendheid Peter Gillis momenteel nog de eigenaar is. De oorzaak van de instorting is niet bekend, meldt Hart van Nederland.

12 juli '24 (12:20)

HISWA: ‘Binnenlandse vakantie onbetaalbaar door btw-verhoging’

Vorig jaar is volgens onderzoek van het CBS 19 procent van de Nederlanders niet op vakantie gegaan. De belangrijkste reden is dat zij vanwege onvoldoende geld thuis bleven. Dan zou een vakantie in eigen land een optie kunnen bieden. Dat wordt met de btw-verhoging van 9 naar 21 procent op verblijfsrecreatie het probleem alleen maar erger maken, stelt branchevereniging HISWA-RECRON: “Deze btw-verhoging raakt voornamelijk mensen met een lager inkomen, waardoor vakanties voor een groter deel van de Nederlandse samenleving onbetaalbaar worden.” Dat meldt HISWA-RECRON.