Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Tivoli Hotels & Resorts viert 90-jarige bestaan met nieuwe bestemmingen en ervaringen

Door Nationale Recreatiegids
schedule 4 min
Tivoli Hotels & Resorts viert 90-jarige bestaan / Foto: Tivoli Hotels
Dit jaar viert Tivoli Hotels & Resorts 90 jaar aan tijdloos reizen. Een periode om stil te staan bij alle mijlpalen van negen decennia en om met trots de ambitieuze uitbreiding naar nieuwe bestemmingen van het merk te vieren. Om de 90 verjaardag te vieren biedt Tivoli haar gasten de Timeless Tour en Room 90. Dit zijn twee ervaring in de stijl van Tivoli, die nu gelanceerd worden op de speciale jubileumwebsite.

Tivoli Hotels & Resorts werd opgericht in 1933 met de opening van Tivoli Avenida Liberdade in hartje Lissabon. Het begon als één hotel, maar breidde zich snel uit tot een collectie van hotels en resorts op bestemmingen over de hele wereld.

Timeless Tour

Om de gasten een kijkje te bieden in de geschiedenis van Tivoli kunnen zij een speciaal samengestelde reis van tien nachten boeken, genaamd de Timeless Tour van Tivoli. De gasten maken een reis langs de vijfsterrenhotels van het merk in Portugal. De reis begint in Lissabon bij Tivoli Avenida Liberdade, de geboorteplaats van het merk. Vervolgens wordt de reis voortgezet naar Tivoli Palácio de Seteais in Sintra, en daarna naar Tivoli Carvoeiro en Tivoli Marina Vilamoura in de Algarve. Gasten maken kennis met de lokale kunst, ambachten en winkels. Het vervoer is een vintage auto uit de jaren ’30 om de sfeer compleet te maken.

Room 90

Een andere ervaring voor hotelgasten is Room 90. Deze kamers zijn speciaal ingericht met details die vertellen over de geschiedenis van Tivoli. Zo is er een verblijf beschikbaar in Lissabon, Sintra, Carvoeiro, Vilamoura in Portugal en in Amsterdam.

Room 90 in het Tivoli Doelen Hotel in Amsterdam omvat een verblijf van twee nachten in de Rembrandt suite, waar een replica van “De Nachtwacht” hangt. Daarnaast biedt het verblijf een boottocht door de grachten van Amsterdam, een privérondleiding door de buurt van het hotel met een speciale gids, twee entreekaarten voor het Rembrandt Museum en gastronomische ervaringen zoals theeservice en Dining Delight. 

21 september '23 (14:23)

Vastgoedadviseur denkt niet dat permanente bewoning vakantieparken woningnood oplost

In het partijprogramma van de VVD staat dat permanente bewoning van vakantieparken toegestaan zou moeten worden om een deel van de woningnood te kunnen oplossen. Vastgoedadviseur Colliers denkt dat niet dat dit het gewenste effect gaat hebben, omdat de meeste vakantiewoningen in kust- en natuurgebieden staan en de woningnood het grootst is in stedelijke gebieden. Dit meldt PropertyNL. 

20 september '23 ( 9:55)

Bouw luxe vakantiepark op Zwarte Bergen vertraagd door gestegen kosten

Op de plek waar voorheen vakantiepark Zwarte Bergen in Luyksgestel stond, moet een geheel nieuw, luxe vakantiepark komen te staan, Forest Village Bergeijk. De start van de bouw stond gepland voor het voorjaar van 2024. Door gestegen bouwkosten hebben de ontwikkelaars echter vertraging opgelopen. Nu wordt verwacht dat de eerste schop in het najaar in de grond gaat. Dat meldt ED.

19 september '23 (15:04)

Zuid-Holland houdt voet bij stuk: geen permanente bewoning van vakantiehuizen

Moet het toegestaan worden om permanent in een vakantiehuis te wonen? Veel bewoners en de gemeente Nieuwkoop vinden van wel, maar de provincie Zuid-Holland houdt vol dat zij dit niet willen en dat erom blijven vragen geen zin heeft. Dat meldt het AD.

18 september '23 (12:43)

Asielzoekers kunnen één nacht in hotel in Reusel slapen voordat zij doorreizen naar azc

Als het niet meteen lukt om nieuwe asielzoekers te registreren, kunnen ze de nacht doorbrengen in een hotel in het Brabantse Reusel, aan de grens met België. De volgende ochtend worden ze dan naar het asielzoekerscentrum in Budel gebracht voor de aanmelding. Daarna gaan ze naar een plek ergens anders in Nederland.

18 september '23 (11:04)

Eigenaren vakantiepark Twente zien opvang vluchteling als adempauze

De aankomende twee jaar wordt vakantiepark Finspark Herikersberg bij Markelo verhuurd aan de gemeente Hof van Twente voor de opvang van Oekraïense vluchtelingen. Dat geeft de nieuwe eigenaren van het vakantiepark tijd en geld om de toekomst van het park vast te stellen en vervolgens het plan uit te voeren. Dat meldt het AD.

15 september '23 ( 8:46)

Actiegroepen: Limburg moet meer doen tegen wildgroei vakantieparken

De provincie Limburg moet en kan meer doen om de wildgroei van vakantieparken in de Limburgse natuur te stoppen. Zeven actie- en milieugroepen dringen daar vrijdagmiddag op aan tijdens een commissievergadering van de provincie. Gedeputeerde Staten (GS) stellen zich vooralsnog op het standpunt dat de provincie weinig kan doen tegen initiatieven voor nieuwe vakantieparken als ze binnen een gemeentelijk bestemmingsplan passen.

13 september '23 (12:06)

Bewoner Arnhems vakantiepark doet aangifte van schietpartij waar Gillis bij was

Een bewoner op het Arnhemse vakantiepark dat in handen is van Peter Gillis heeft aangifte gedaan van verschillende misstanden op het park. Het gaat om aangiftes over incidenten van de afgelopen paar jaar. Zo is er onder andere aangifte gedaan voor een schietpartij op het park, waar ook Gillis bij aanwezig zou zijn, meldt Omroep Gelderland.

13 september '23 ( 9:15)

Mark Gillis legt zich neer bij uitspraak van de rechter

Mark Gillis, de zoon van Peter, accepteert de uitspraak van de rechter dinsdag in zijn mishandelingszaak. "Ik heb vanaf het begin gezegd: ik sta wel achter de rechter", zei de Massa Is Kassa-ster voor de camera van RTL Boulevard.

12 september '23 (11:12)

Petitie tegen vakantiepark in Cottessen10.000 keer ondertekend

Een petitie tegen de komst van een nieuw vakantiepark bij Cottessen is inmiddels al meer dan 10.000 keer ondertekend. Afgelopen maandag werd de petitie overhandigd aan het gemeentebestuur, meldt 1Limburg.

12 september '23 ( 8:42)

Kamerprijzen Nederlandse hotels stijgen naar recordhoogte

De gemiddelde prijs voor een kamer in een Nederlands hotel is vorig jaar gestegen tot een recordhoogte. Dit meldt adviesbureau Horwath HTL, dat dinsdag met een jaarlijks rapport komt. De gemiddelde prijzen voor hotelkamers zijn gestegen vanwege de hoge inflatie en zullen naar verwachting dit jaar nog hoger uitkomen.