Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Holten gaat 250 vluchtelingen opvangen in vakantiepark

Door Nationale Recreatiegids
schedule 4 min
location_on [xx]km
Holten gaat 250 vluchtelingen opvangen in vakantiepark / Foto: Google Maps https://goo.gl/maps/mpquv6xHnrvByBxKA
Vanaf volgend jaar wordt bungalowpark De Lindenberg in Holten gebruikt als opvanglocatie voor asielzoekers. De gemeente is van plan om het bungalowpark te kopen zodat deze kan worden omgebouwd tot een geschikt asielzoekerscentrum. Deze wordt vervolgens verhuurd aan het COA en moet 250 vluchtelingen huisvesten, meldt De Stentor.

De Lindenberg is eerder al in beeld geweest voor de opvang van vluchtelingen. Zo werd het park in 2016 en 2017 al gehuurd door het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA). Toen waren de vakantiehuizen echter niet nodig. Ditmaal zijn de zaken anders, want de andere centra kampen met grote tekorten en het aanmeldcentrum in Ter Apel kan de instroom nauwelijks aan, schrijft de gemeente in een brief aan de bewoners.

Met de aankoop van het park wil de gemeente Rijssen-Holten een steentje bijdragen aan het tekort van opvangplaatsen.

Geen reactie eigenaar

Jacob van Lindenberg is de huidige eigenaar van het vakantiepark in Holten. Tegen De Stentor wil hij niets kwijt over de plannen van de gemeente. Hij geeft wel aan dat de brief klopt. Voor meer informatie verwijst hij de krant door naar de gemeente.

Die bevestigt op haar beurt dat de brief is verzonden. Volgens een woordvoerder van de gemeente wordt er hard gewerkt om alle omwonenden in te lichten. Volgende week dinsdag op 4 juli kunnen buurtbewoners naar het gemeentehuis voor vragen over de kwestie.

Zorgen onder bewoners

Het blijkt uit enkele reacties dat er zorgen zijn over de komst van het asielzoekerscentrum. Een aantal recreatieondernemers spreken hun zorgen uit. Die hebben naar eigen zeggen veel geld geïnvesteerd in de vakantieparken. “En wat te denken van de lokale horeca”, zegt een woordvoerder van de groep ondernemers. “Dan valt dit toch wel even op een rauw dak. Je wilt het niet, maar dit heeft gewoon invloed.”

Beslissing

De gemeenteraad moet nog wel klap op het plan geven. Het onderwerp staat voor 10 juli op de agenda. Wanneer er groen licht komt voor een asielzoekerscentrum gaat het COA in oktober aan de slag met eventuele verbouwingen en aanpassingen op het terrein.

17 mei '24 (11:11)

HISWA-RECRON reageert op coalitieakkoord

Het coalitieakkoord van de vier formerende partijen is afgelopen woensdagnacht gepresenteerd. Dit akkoord heeft ook betrekking op de recreatiesector. HISWA-RECRON uit in de reactie blijdschap, maar ook verwarring over het akkoord. 

16 mei '24 (14:00)

Een gratis camping voor gezinnen in Zoetermeer: kamperen, eten en zwemmen

In Zoetermeer bevindt zich een bijzondere camping waar gezinnen kosteloos kunnen genieten van een kampeervakantie. Deze unieke camping biedt niet alleen gratis verblijf, maar ook gratis maaltijden en toegang tot het zwembad. Dit meldt het Algemeen Dagblad.

16 mei '24 (11:48)

De campingtrends van 2024: 'Luxe uitstraling en comfortabel kamperen graag'

Het kampeerseizoen van 2024 staat voor de deur en met nieuwe trends die zich ontwikkelen, belooft het een opwindend jaar te worden voor kampeerliefhebbers. Van luxe uitstraling tot comfortabele voorzieningen, hier zijn de campingtrends die je kunt verwachten, volgens de Gelderlander, voor het komende seizoen.

15 mei '24 (13:28)

Uitbreiding staanplaatsen op mini-campings in Oost Gelre

De gemeente Oost Gelre verhoogt het aantal staanplaatsen op mini-campings van 25 naar 30 per camping. Dit besluit komt voort uit de ambitie van Oost Gelre om jaarlijks 1 miljoen overnachtingen te realiseren. Wethouder Arjen Schutten benadrukt het belang van de recreatie- en toerismesector als een belangrijke economische groeisector voor de gemeente, zo meldt Omroep Gelderland.

15 mei '24 (13:14)

Ambitie voor recreatie en toerisme in Drenthe

De provincie Drenthe streeft naar een verdere ontwikkeling van recreatieve mogelijkheden, zowel voor de inwoners van Drenthe als voor toeristen van buitenaf. Gedeputeerde Willemien Meeuwissen (VVD) heeft de nieuwe toerismeplannen voor de komende vier jaar gepresenteerd op het provinciehuis in Assen. Dit meldt Dagblad van het Noorden.

13 mei '24 (14:21)

Vve wil van vakantiepark Zuytland woonwijk maken

De vereniging van eigenaren en ontwikkelaar van nieuwe vakantiehuizen op park Zuytland Buiten in het Zeeuwse Zuidland zouden liever zien dat het vakantiepark een woonwijk wordt. Er is echter een kleine barrière: de provincie heeft grote bezwaren. Maar ondanks dat is de provincie wel bereid om in gesprek te gaan, meldt AD.

10 mei '24 (11:21)

Door kletsnatte weken staan campingeigenaren letterlijk met voeten in modder

Ondanks het aangename weer van de afgelopen dagen, blijven de gevolgen van de regenval nog voelbaar. Zeker bij een aantal campingeigenaren. Die kampen met veel ondergelopen standplaatsen. Jos de Korte uit Oostkapelle heeft het nog nooit zo erg meegemaakt, meldt Omroep Zeeland.

10 mei '24 (10:09)

‘Maanden geleden geboekt, maar nét voor vertrek wordt verblijf geannuleerd’

Je kijkt al maanden uit naar een weekendje weg met partner en kinderen, maar net voordat het weekend begint krijg je een mailtje in je inbox. Daarin staat dat het huisje dat je hebt geboekt niet beschikbaar is en dat de reservering is geannuleerd. Dit is wat bij meerdere mensen is overkomen die een accommodatie boekten bij Belvilla. Radar onderzocht dit en kwam tot de conclusie dat het inderdaad voorkomt, meldt Radar. 

10 mei '24 ( 8:48)

Airbnb positief over zomerseizoen, maar dit kwartaal is iets minder

Verhuurplatform Airbnb denkt dat grote internationale sportevenementen zoals het EK voetbal in Duitsland en de Olympische Spelen in Frankrijk de vraag naar accommodaties in de zomer zullen aanjagen. Maar de omzetprognose voor het tweede kwartaal is niet zo gunstig als veel kenners hadden gehoopt. Dat komt door ongunstige wisselkoerseffecten en doordat Pasen dit jaar relatief vroeg viel.

08 mei '24 ( 9:55)

Plan voor natuurbegraafplaats naast camping in De Lutte voorlopig goed

Een natuurbegraafplaats naast de camping. In De Lutte in Overijssel ligt er een plan voor klaar. Na goedkeuring van de Raad van State kan die voorlopig doorgaan. De campingeigenaren waren het er niet mee eens en probeerden met een spoedprocedure het project te stoppen, maar zoals het er nu naar uitziet is dat tevergeefs, meldt RTV Oost.