Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Holten gaat 250 vluchtelingen opvangen in vakantiepark

Door Nationale Recreatiegids
schedule 4 min
Holten gaat 250 vluchtelingen opvangen in vakantiepark / Foto: Google Maps https://goo.gl/maps/mpquv6xHnrvByBxKA
Vanaf volgend jaar wordt bungalowpark De Lindenberg in Holten gebruikt als opvanglocatie voor asielzoekers. De gemeente is van plan om het bungalowpark te kopen zodat deze kan worden omgebouwd tot een geschikt asielzoekerscentrum. Deze wordt vervolgens verhuurd aan het COA en moet 250 vluchtelingen huisvesten, meldt De Stentor.

De Lindenberg is eerder al in beeld geweest voor de opvang van vluchtelingen. Zo werd het park in 2016 en 2017 al gehuurd door het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA). Toen waren de vakantiehuizen echter niet nodig. Ditmaal zijn de zaken anders, want de andere centra kampen met grote tekorten en het aanmeldcentrum in Ter Apel kan de instroom nauwelijks aan, schrijft de gemeente in een brief aan de bewoners.

Met de aankoop van het park wil de gemeente Rijssen-Holten een steentje bijdragen aan het tekort van opvangplaatsen.

Geen reactie eigenaar

Jacob van Lindenberg is de huidige eigenaar van het vakantiepark in Holten. Tegen De Stentor wil hij niets kwijt over de plannen van de gemeente. Hij geeft wel aan dat de brief klopt. Voor meer informatie verwijst hij de krant door naar de gemeente.

Die bevestigt op haar beurt dat de brief is verzonden. Volgens een woordvoerder van de gemeente wordt er hard gewerkt om alle omwonenden in te lichten. Volgende week dinsdag op 4 juli kunnen buurtbewoners naar het gemeentehuis voor vragen over de kwestie.

Zorgen onder bewoners

Het blijkt uit enkele reacties dat er zorgen zijn over de komst van het asielzoekerscentrum. Een aantal recreatieondernemers spreken hun zorgen uit. Die hebben naar eigen zeggen veel geld geïnvesteerd in de vakantieparken. “En wat te denken van de lokale horeca”, zegt een woordvoerder van de groep ondernemers. “Dan valt dit toch wel even op een rauw dak. Je wilt het niet, maar dit heeft gewoon invloed.”

Beslissing

De gemeenteraad moet nog wel klap op het plan geven. Het onderwerp staat voor 10 juli op de agenda. Wanneer er groen licht komt voor een asielzoekerscentrum gaat het COA in oktober aan de slag met eventuele verbouwingen en aanpassingen op het terrein.

25 september '23 (11:42)

Buren krijgt nieuw luxe vakantiepark naast de deur

Ondanks enkele zorgen verwelkomt het Gelderse Buren het nieuwe luxe vakantiepark Soof aan de Rijn. De gemeenteraad heeft bijna unaniem akkoord gegeven op de komst van het vakantiepark. Deze gaat de plek van twee verouderde campings innemen, meldt het AD.

25 september '23 ( 9:04)

Campinggasten geëvacueerd vanwege grote brand in Rijnsburg

Vanwege een brand in een loods in het Zuid-Hollandse Rijnsburg wordt een naastgelegen camping ontruimd. De evacués worden opgevangen in het hoofdgebouw. Bij de brand komt mogelijk asbest vrij, meldt de brandweer.

21 september '23 (14:23)

Vastgoedadviseur denkt niet dat permanente bewoning vakantieparken woningnood oplost

In het partijprogramma van de VVD staat dat permanente bewoning van vakantieparken toegestaan zou moeten worden om een deel van de woningnood te kunnen oplossen. Vastgoedadviseur Colliers denkt dat niet dat dit het gewenste effect gaat hebben, omdat de meeste vakantiewoningen in kust- en natuurgebieden staan en de woningnood het grootst is in stedelijke gebieden. Dit meldt PropertyNL. 

20 september '23 ( 9:55)

Bouw luxe vakantiepark op Zwarte Bergen vertraagd door gestegen kosten

Op de plek waar voorheen vakantiepark Zwarte Bergen in Luyksgestel stond, moet een geheel nieuw, luxe vakantiepark komen te staan, Forest Village Bergeijk. De start van de bouw stond gepland voor het voorjaar van 2024. Door gestegen bouwkosten hebben de ontwikkelaars echter vertraging opgelopen. Nu wordt verwacht dat de eerste schop in het najaar in de grond gaat. Dat meldt ED.

19 september '23 (15:04)

Zuid-Holland houdt voet bij stuk: geen permanente bewoning van vakantiehuizen

Moet het toegestaan worden om permanent in een vakantiehuis te wonen? Veel bewoners en de gemeente Nieuwkoop vinden van wel, maar de provincie Zuid-Holland houdt vol dat zij dit niet willen en dat erom blijven vragen geen zin heeft. Dat meldt het AD.

18 september '23 (12:43)

Asielzoekers kunnen één nacht in hotel in Reusel slapen voordat zij doorreizen naar azc

Als het niet meteen lukt om nieuwe asielzoekers te registreren, kunnen ze de nacht doorbrengen in een hotel in het Brabantse Reusel, aan de grens met België. De volgende ochtend worden ze dan naar het asielzoekerscentrum in Budel gebracht voor de aanmelding. Daarna gaan ze naar een plek ergens anders in Nederland.

18 september '23 (11:04)

Eigenaren vakantiepark Twente zien opvang vluchteling als adempauze

De aankomende twee jaar wordt vakantiepark Finspark Herikersberg bij Markelo verhuurd aan de gemeente Hof van Twente voor de opvang van Oekraïense vluchtelingen. Dat geeft de nieuwe eigenaren van het vakantiepark tijd en geld om de toekomst van het park vast te stellen en vervolgens het plan uit te voeren. Dat meldt het AD.

15 september '23 ( 8:46)

Actiegroepen: Limburg moet meer doen tegen wildgroei vakantieparken

De provincie Limburg moet en kan meer doen om de wildgroei van vakantieparken in de Limburgse natuur te stoppen. Zeven actie- en milieugroepen dringen daar vrijdagmiddag op aan tijdens een commissievergadering van de provincie. Gedeputeerde Staten (GS) stellen zich vooralsnog op het standpunt dat de provincie weinig kan doen tegen initiatieven voor nieuwe vakantieparken als ze binnen een gemeentelijk bestemmingsplan passen.

13 september '23 (12:06)

Bewoner Arnhems vakantiepark doet aangifte van schietpartij waar Gillis bij was

Een bewoner op het Arnhemse vakantiepark dat in handen is van Peter Gillis heeft aangifte gedaan van verschillende misstanden op het park. Het gaat om aangiftes over incidenten van de afgelopen paar jaar. Zo is er onder andere aangifte gedaan voor een schietpartij op het park, waar ook Gillis bij aanwezig zou zijn, meldt Omroep Gelderland.

13 september '23 ( 9:15)

Mark Gillis legt zich neer bij uitspraak van de rechter

Mark Gillis, de zoon van Peter, accepteert de uitspraak van de rechter dinsdag in zijn mishandelingszaak. "Ik heb vanaf het begin gezegd: ik sta wel achter de rechter", zei de Massa Is Kassa-ster voor de camera van RTL Boulevard.