Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Roompot opent nieuwe ‘glamping’ bij Lauwersmeer

Door Nationale Recreatiegids
schedule 3 min
Roompot opent nieuwe ‘glamping’ bij Lauwersmeer / Foto: Roompot
Vrijdag 30 juni opent Roompot een nieuwe camping op Lauwersmeer: Roompot Glamping Lauwersmeer. Deze staat bij het Nationaal Park Lauwersmeer. Het resort bevindt zich vlakbij uitgestrekte weilanden en bossen in een regio die bekend staat om de mooie sterrenhemel en het veelzijdige landschap, meldt Roompot.

Vrijdag kunnen de eerste gasten een kijkje komen nemen bij de nieuwe ‘glamping’ van Roompot. Een glamping is een combinatie van glamour en camping. Het komt neer op luxe kamperen: de tenten zijn voorzien van allerlei gemakken, zoals een keuken en badkamer. Vanuit deze safaritenten kunnen gasten de natuur van het Park Lauwersmeer verkennen of een duik nemen in het meer.

Voorzieningen

De Roompot Glamping Lauwersmeer telt 76 luxe safaritenten, die geschikt zijn voor twee tot zes personen. Deze zijn allemaal voorzien van een zithoek, eethoek, keuken, badkamer en een veranda. Er is gratis WiF aanwezig en ook heeft het resort een Service Point en een mini markt in de oude herberg.

Duurzaamheid

De glamping is gevormd aan de hand van de uitgangspunten van de Green Key Certificering. Dat houdt in dat het park op duurzame wijze is gemaakt en opereert. Roompot heeft een duurzaamheidsprogramma en wil deze ook doorvoeren in het vakantiepark bij het Lauwersmeer. Zo is er gebouwd met duurzame materialen en voert het een duurzaam inkoopbeleid, waarbij zoveel mogelijk producten lokaal worden ingekocht.

Ook zijn de safaritenten volledig elektrisch. Deze worden elektrisch verwarmd, koken op inductie en zijn voorzien van elektrische boilers.

25 september '23 (11:42)

Buren krijgt nieuw luxe vakantiepark naast de deur

Ondanks enkele zorgen verwelkomt het Gelderse Buren het nieuwe luxe vakantiepark Soof aan de Rijn. De gemeenteraad heeft bijna unaniem akkoord gegeven op de komst van het vakantiepark. Deze gaat de plek van twee verouderde campings innemen, meldt het AD.

25 september '23 ( 9:04)

Campinggasten geëvacueerd vanwege grote brand in Rijnsburg

Vanwege een brand in een loods in het Zuid-Hollandse Rijnsburg wordt een naastgelegen camping ontruimd. De evacués worden opgevangen in het hoofdgebouw. Bij de brand komt mogelijk asbest vrij, meldt de brandweer.

21 september '23 (14:23)

Vastgoedadviseur denkt niet dat permanente bewoning vakantieparken woningnood oplost

In het partijprogramma van de VVD staat dat permanente bewoning van vakantieparken toegestaan zou moeten worden om een deel van de woningnood te kunnen oplossen. Vastgoedadviseur Colliers denkt dat niet dat dit het gewenste effect gaat hebben, omdat de meeste vakantiewoningen in kust- en natuurgebieden staan en de woningnood het grootst is in stedelijke gebieden. Dit meldt PropertyNL. 

20 september '23 ( 9:55)

Bouw luxe vakantiepark op Zwarte Bergen vertraagd door gestegen kosten

Op de plek waar voorheen vakantiepark Zwarte Bergen in Luyksgestel stond, moet een geheel nieuw, luxe vakantiepark komen te staan, Forest Village Bergeijk. De start van de bouw stond gepland voor het voorjaar van 2024. Door gestegen bouwkosten hebben de ontwikkelaars echter vertraging opgelopen. Nu wordt verwacht dat de eerste schop in het najaar in de grond gaat. Dat meldt ED.

19 september '23 (15:04)

Zuid-Holland houdt voet bij stuk: geen permanente bewoning van vakantiehuizen

Moet het toegestaan worden om permanent in een vakantiehuis te wonen? Veel bewoners en de gemeente Nieuwkoop vinden van wel, maar de provincie Zuid-Holland houdt vol dat zij dit niet willen en dat erom blijven vragen geen zin heeft. Dat meldt het AD.

18 september '23 (12:43)

Asielzoekers kunnen één nacht in hotel in Reusel slapen voordat zij doorreizen naar azc

Als het niet meteen lukt om nieuwe asielzoekers te registreren, kunnen ze de nacht doorbrengen in een hotel in het Brabantse Reusel, aan de grens met België. De volgende ochtend worden ze dan naar het asielzoekerscentrum in Budel gebracht voor de aanmelding. Daarna gaan ze naar een plek ergens anders in Nederland.

18 september '23 (11:04)

Eigenaren vakantiepark Twente zien opvang vluchteling als adempauze

De aankomende twee jaar wordt vakantiepark Finspark Herikersberg bij Markelo verhuurd aan de gemeente Hof van Twente voor de opvang van Oekraïense vluchtelingen. Dat geeft de nieuwe eigenaren van het vakantiepark tijd en geld om de toekomst van het park vast te stellen en vervolgens het plan uit te voeren. Dat meldt het AD.

15 september '23 ( 8:46)

Actiegroepen: Limburg moet meer doen tegen wildgroei vakantieparken

De provincie Limburg moet en kan meer doen om de wildgroei van vakantieparken in de Limburgse natuur te stoppen. Zeven actie- en milieugroepen dringen daar vrijdagmiddag op aan tijdens een commissievergadering van de provincie. Gedeputeerde Staten (GS) stellen zich vooralsnog op het standpunt dat de provincie weinig kan doen tegen initiatieven voor nieuwe vakantieparken als ze binnen een gemeentelijk bestemmingsplan passen.

13 september '23 (12:06)

Bewoner Arnhems vakantiepark doet aangifte van schietpartij waar Gillis bij was

Een bewoner op het Arnhemse vakantiepark dat in handen is van Peter Gillis heeft aangifte gedaan van verschillende misstanden op het park. Het gaat om aangiftes over incidenten van de afgelopen paar jaar. Zo is er onder andere aangifte gedaan voor een schietpartij op het park, waar ook Gillis bij aanwezig zou zijn, meldt Omroep Gelderland.

13 september '23 ( 9:15)

Mark Gillis legt zich neer bij uitspraak van de rechter

Mark Gillis, de zoon van Peter, accepteert de uitspraak van de rechter dinsdag in zijn mishandelingszaak. "Ik heb vanaf het begin gezegd: ik sta wel achter de rechter", zei de Massa Is Kassa-ster voor de camera van RTL Boulevard.