Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Vanwege het mooie weer blijven veel gezinnen in Nederland in de zomer

Door Redactie Nationale Recreatiegids
schedule 6 min
Vanwege het mooie weer blijven veel gezinnen in Nederland in de zomer
Het mooie weer in Nederland zorgt ervoor dat mensen massaal een zomervakantie in ons land boeken. Uit cijfers van vakantieparkenspecialist EuroParcs blijkt dat het aantal boekingen tussen 1 en 14 juni 2023 twee keer zo hoog lag als in dezelfde periode vorig jaar. Met name onder gezinnen met jonge kinderen winnen Nederlandse vakantieparken aan populariteit als bestemming voor de zomer. Dat meldt EuroParcs.

"Door het mindere weer in het voorjaar hebben veel mensen gewacht met het boeken van hun zomervakantie", zegt Martin de Boer, verhuurdirecteur van EuroParcs. "Maar nu de zon begint te schijnen is er weer vertrouwen in een mooie zomer in Nederland. Door de hogere temperaturen en vele zonneschijn is het positieve beeld van Nederland als vakantieland dat tijdens de coronaperiode is ontstaan weer helemaal terug. Dat zien wij ook in de boekingen."

Gezinnen met kinderen 

Vooral gezinnen met kinderen kiezen steeds vaker voor een vakantie in Nederland. "Voor deze zomer is dit zelfs de grootste groep bezoekers van onze parken”, aldus De Boer. “Ten opzichte van vorig jaar is het aantal boekingen van gezinnen met kinderen met een kwart gestegen."

Duitsers 

Verder trekken steeds meer Duitse en Belgische toeristen deze zomer naar Nederland. De Boer: "Het aantal boekingen vanuit Duitsland is met bijna 40 procent toegenomen in vergelijking met vorig jaar in deze periode. Bij Duitsers zijn met name onze parken aan de kust in trek. Ook de bestemmingen rondom het IJsselmeer zijn erg populair bij deze vakantieliefhebbers."

De bezetting van alle EuroParcs-vakantieparken voor de zomervakantie ligt hoger dan vorig jaar. De Boer: "In januari zagen we al een recordaantal vroegboekingen bij onze Nederlandse locaties. Nu zijn daar met name voor de maand juli heel veel boekingen bijgekomen. Dat komt doordat de zomervakantie in Midden-Nederland en in Noordrijn-Westfalen al vroeg in juli begint."

Redenen waarom mensen kiezen voor een vakantie in Nederland 

Volgens De Boer zijn er naast het mooie weer nog een aantal redenen waarom vakantieliefhebbers de afgelopen weken hebben gekozen voor een vakantie in Nederland. "De dreiging van stakingen door bagagepersoneel op luchthavens speelt een rol. Ook zit de chaos op Schiphol tijdens de recente meivakantie en van afgelopen zomer nog in het hoofd van mensen. Verder houden mensen door de sterke inflatie minder geld over voor zaken als vakanties. En de prijzen voor vakanties in het buitenland zijn dit jaar hoog. Dan wordt een reis, zeker voor een gezin met kinderen, snel erg kostbaar. Wat de invloed van de inflatie is op de gehele Nederlandse reisbranche is lastig te voorspellen, maar het pakt goed uit voor onze vakantieparken."

Door: Nationale Recreatiegids 

25 september '23 (11:42)

Buren krijgt nieuw luxe vakantiepark naast de deur

Ondanks enkele zorgen verwelkomt het Gelderse Buren het nieuwe luxe vakantiepark Soof aan de Rijn. De gemeenteraad heeft bijna unaniem akkoord gegeven op de komst van het vakantiepark. Deze gaat de plek van twee verouderde campings innemen, meldt het AD.

25 september '23 ( 9:04)

Campinggasten geëvacueerd vanwege grote brand in Rijnsburg

Vanwege een brand in een loods in het Zuid-Hollandse Rijnsburg wordt een naastgelegen camping ontruimd. De evacués worden opgevangen in het hoofdgebouw. Bij de brand komt mogelijk asbest vrij, meldt de brandweer.

21 september '23 (14:23)

Vastgoedadviseur denkt niet dat permanente bewoning vakantieparken woningnood oplost

In het partijprogramma van de VVD staat dat permanente bewoning van vakantieparken toegestaan zou moeten worden om een deel van de woningnood te kunnen oplossen. Vastgoedadviseur Colliers denkt dat niet dat dit het gewenste effect gaat hebben, omdat de meeste vakantiewoningen in kust- en natuurgebieden staan en de woningnood het grootst is in stedelijke gebieden. Dit meldt PropertyNL. 

20 september '23 ( 9:55)

Bouw luxe vakantiepark op Zwarte Bergen vertraagd door gestegen kosten

Op de plek waar voorheen vakantiepark Zwarte Bergen in Luyksgestel stond, moet een geheel nieuw, luxe vakantiepark komen te staan, Forest Village Bergeijk. De start van de bouw stond gepland voor het voorjaar van 2024. Door gestegen bouwkosten hebben de ontwikkelaars echter vertraging opgelopen. Nu wordt verwacht dat de eerste schop in het najaar in de grond gaat. Dat meldt ED.

19 september '23 (15:04)

Zuid-Holland houdt voet bij stuk: geen permanente bewoning van vakantiehuizen

Moet het toegestaan worden om permanent in een vakantiehuis te wonen? Veel bewoners en de gemeente Nieuwkoop vinden van wel, maar de provincie Zuid-Holland houdt vol dat zij dit niet willen en dat erom blijven vragen geen zin heeft. Dat meldt het AD.

18 september '23 (12:43)

Asielzoekers kunnen één nacht in hotel in Reusel slapen voordat zij doorreizen naar azc

Als het niet meteen lukt om nieuwe asielzoekers te registreren, kunnen ze de nacht doorbrengen in een hotel in het Brabantse Reusel, aan de grens met België. De volgende ochtend worden ze dan naar het asielzoekerscentrum in Budel gebracht voor de aanmelding. Daarna gaan ze naar een plek ergens anders in Nederland.

18 september '23 (11:04)

Eigenaren vakantiepark Twente zien opvang vluchteling als adempauze

De aankomende twee jaar wordt vakantiepark Finspark Herikersberg bij Markelo verhuurd aan de gemeente Hof van Twente voor de opvang van Oekraïense vluchtelingen. Dat geeft de nieuwe eigenaren van het vakantiepark tijd en geld om de toekomst van het park vast te stellen en vervolgens het plan uit te voeren. Dat meldt het AD.

15 september '23 ( 8:46)

Actiegroepen: Limburg moet meer doen tegen wildgroei vakantieparken

De provincie Limburg moet en kan meer doen om de wildgroei van vakantieparken in de Limburgse natuur te stoppen. Zeven actie- en milieugroepen dringen daar vrijdagmiddag op aan tijdens een commissievergadering van de provincie. Gedeputeerde Staten (GS) stellen zich vooralsnog op het standpunt dat de provincie weinig kan doen tegen initiatieven voor nieuwe vakantieparken als ze binnen een gemeentelijk bestemmingsplan passen.

13 september '23 (12:06)

Bewoner Arnhems vakantiepark doet aangifte van schietpartij waar Gillis bij was

Een bewoner op het Arnhemse vakantiepark dat in handen is van Peter Gillis heeft aangifte gedaan van verschillende misstanden op het park. Het gaat om aangiftes over incidenten van de afgelopen paar jaar. Zo is er onder andere aangifte gedaan voor een schietpartij op het park, waar ook Gillis bij aanwezig zou zijn, meldt Omroep Gelderland.

13 september '23 ( 9:15)

Mark Gillis legt zich neer bij uitspraak van de rechter

Mark Gillis, de zoon van Peter, accepteert de uitspraak van de rechter dinsdag in zijn mishandelingszaak. "Ik heb vanaf het begin gezegd: ik sta wel achter de rechter", zei de Massa Is Kassa-ster voor de camera van RTL Boulevard.