Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Reiskostenregeling schoonmakers EuroParcs opnieuw voortgezet

Door Redactie Nationale Recreatiegids
schedule 5 min
location_on [xx]km
Reiskostenregeling schoonmakers EuroParcs opnieuw voortgezet
EuroParcs gaat de verbeterde reiskostenregeling voor medewerkers van schoonmaakbedrijven opnieuw verlengen voor al zijn vakantieparken in Nederland. De regeling werd in juli vorig jaar ingevoerd om schoonmakers te compenseren voor de hoge brandstofprijzen. Op de Dag van de Schoonmaker maakt EuroParcs bekend de regeling, die afloopt op 1 juli aanstaande, voort te zetten tot 1 november 2023. Dat meldt EuroParcs.

EuroParcs is voor de verlenging van de regeling wederom tot een akkoord gekomen met de schoonmaakpartners, waaronder CSU, Novon, Fonville en Care Dienstengroep. “Het is voor ons van groot belang goede afspraken te maken”, zegt Ieman Hoogenboom, Director Operations bij EuroParcs. “De brandstofprijzen zijn dit jaar weliswaar gedaald, maar nog steeds vrij hoog. Onze schoonmakers dragen voor een groot deel bij aan de vakantiebeleving van onze gasten. Zeker met het oog op de drukke vakantieperiode die eraan komt, zijn goede werkomstandigheden voor schoonmakers van groot belang. Een goede reiskostenvergoeding draagt hieraan bij. Daarom hebben we als een van de weinige in de branche besloten de huidige afspraken te verlengen.”

Hoge brandstofprijzen 

In 2022 vroeg vakbond CNV Vakmensen aandacht voor de gevolgen van de hoge brandstofprijzen voor personeel dat met eigen vervoer naar een werklocatie moet komen. Dit betreft onder meer de medewerkers van schoonmaakbedrijven op vakantieparken, die vaak gelegen zijn in buitengebieden. Veel schoonmakers worden in hun netto-inkomen geraakt, omdat de vergoedingsregeling in de cao niet toereikend is voor de medewerkers. EuroParcs herkende de problematiek en ging op eigen initiatief het gesprek aan met zijn schoonmaakpartners. Dat resulteerde in een verbeterde reiskostenregeling die geldt voor alle EuroParcs-vakantieparken in Nederland.

Reiskostenvergoeding gaat in na 5 kilometer enkele reis 

De regeling die EuroParcs met zijn schoonmaakpartners heeft afgesproken houdt in dat de reiskostenvergoeding al ingaat na 5 kilometer enkele reis. In de huidige cao-reiskostenregeling gaat de kilometervergoeding pas in na 30 kilometer enkele reis. De regeling die per 1 juli wordt verlengd, stopt in principe op 1 november als een nieuwe ‘schoonmaakdeal’ ingaat en er een loonsverhoging vanuit de CAO komt.

Door: Nationale Recreatiegids 

19 juli '24 (10:21)

Over paar weken beslist Moerdijk over vakantiepark Bovensluis in Willemstad

De aanvraag loopt al enige tijd, maar over een paar weken moet er meer duidelijkheid komen over de mogelijke transformatie van de voormalige camping Bovensluis in Willemstad. De SVE Group wil hier een bungalowpark van maken. De gemeente Moerdijk heeft aangegeven voor 8 augustus een beslissing over de aanvraag van de projectontwikkelaar te maken, meldt Eindhovens Dagblad.

18 juli '24 (12:08)

Raad van State ziet geen problemen met acht grote vakantievilla’s Exloo

Ondanks dat de vergunning voor de bouw van acht vakantievilla’s op Landal PUUR in Exloo afwijkt van de verordening, is deze terecht afgegeven door de gemeente Borger-Odoorn. Dit oordeelt de Raad van State. Een omwonende had hierover aanhoudend geklaagd, maar krijgt dus geen gelijk. Dit meldt RTV Drenthe. 

17 juli '24 (11:22)

Campings in Drenthe positief over bezetting tijdens zomervakantie

Vanaf dit weekend zal het drukker worden op Drentse campings, met de start van de vakantie in regio noord. Uit een rondgang van RTV Drenthe onder campings in de provincie blijkt dat ondernemers overwegend positief zijn over de bezettingsgraad van hun campings.

17 juli '24 (10:07)

Twee jaar later staat camping Hanestede voor twee keer het bedrag weer te koop

De ambitieuze plannen die de campingeigenaar voor ogen had blijken lastiger uit te voeren dan gedacht. Het klonk vooruitstrevend: een natuurpark met moestuinen en een voedselbos. Maar toch staat de camping weer te koop. Ditmaal wel voor een iets hoger bedrag, meldt Omroep Friesland.

15 juli '24 (11:28)

Nieuw Landal vakantiepark geopend: Landal Landgoed Bourtange

Landal Greenparks heeft een nieuw vakantiepark geopend. Deze is gelegen in Oost-Groningen op Landgoed Bourtange, in de gemeente Westerwolde. Afgelopen vrijdag kwamen de eerste gasten naar Landal Landgoed Bourtagne. Op het park staan 143 vakantiewoningen, melden Landal Greenparks. 

15 juli '24 (10:00)

Dak van zwembad op vakantiepark van Peter Gillis in Baarlo stort in

Vrijdagmiddag heeft het dak van het zwembad op het vakantiepark De Berckt in het Limburgse Baarlo het begeven. Dit park hoort bij de Oostappen Groep, waarvan televisiebekendheid Peter Gillis momenteel nog de eigenaar is. De oorzaak van de instorting is niet bekend, meldt Hart van Nederland.

12 juli '24 (12:20)

HISWA: ‘Binnenlandse vakantie onbetaalbaar door btw-verhoging’

Vorig jaar is volgens onderzoek van het CBS 19 procent van de Nederlanders niet op vakantie gegaan. De belangrijkste reden is dat zij vanwege onvoldoende geld thuis bleven. Dan zou een vakantie in eigen land een optie kunnen bieden. Dat wordt met de btw-verhoging van 9 naar 21 procent op verblijfsrecreatie het probleem alleen maar erger maken, stelt branchevereniging HISWA-RECRON: “Deze btw-verhoging raakt voornamelijk mensen met een lager inkomen, waardoor vakanties voor een groter deel van de Nederlandse samenleving onbetaalbaar worden.” Dat meldt HISWA-RECRON.

12 juli '24 (11:25)

ANVR: meer vakantieboekingen eerste helft 2024

Nederlanders zoeken vanwege het slechte weer dit jaar veel vaker de zon op. Reisbranchevereniging ANVR zag het aantal boekingen de eerste helft van dit jaar met 6 procent stijgen.

11 juli '24 (11:40)

Run op vakantiehuizen lijkt nu echt voorbij

Het lijkt erop alsof de vakantiehuizenkoorts, die in de coronapandemie ontstond, nu echt voorbij is. Nadat de NVM in juni al berichtte dat het aantal verkochte vakantiehuizen dit jaar fors terugliep, hebben ook het Financieel Dagblad en het Kadaster een onderzoek uitgebracht over de vakantiewoningenmarkt. Met een totale transactiewaarde van 900 miljoen euro was de waarde vorig jaar zo’n 30 procent lager dan in 2022, toen het op 1,1 miljard euro stond. Dat meldt PropertyNL.

11 juli '24 ( 9:53)

Na fusie Roompot en Landal blijft er één mascotte over

De twee fuserende vakantieparken Landal en Roompot hebben gekozen voor Koos Konijn als leidende mascotte. Zij zeggen echter nog niet helemaal vaarwel tegen Bollo de Beer.