Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add

Horecavergunning voor vakantiepark Peter Gillis lijkt definitief onbereikbaar

Door Redactie Nationale Recreatiegids
schedule 5 min
location_on [xx]km
Horecavergunning voor vakantiepark Peter Gillis lijkt definitief onbereikbaar / Foto: "Peter Gillis Foto" door Steph1508
De aanvraag voor een horecavergunning voor vakantiepark Slot Cranendonk van Peter Gillis lijkt van de baan te zijn. Er zou een ‘ernstig gevaar’ zijn dat Gillis de vergunning gaat gebruiken ‘voor criminele activiteiten’. Daarnaast is er meer kritiek op andere vakantieparken, meldt de Stentor.

Voorlopig blijft de brasserie op het park dicht voor bezoekers, maar het vakantiepark zelf is open. Gezien de gemeentelijke regels zijn aangepast in de gemeente Cranendonck is het voor Gillis extra spannend. Door deze wijziging moet Gillis ook een exploitatievergunning hebben voor het runnen van het gehele vakantiepark. Er is een kleine kans dat hij deze krijgt, omdat hij telkens zakt voor een integriteitsonderzoek.

De gemeente laten weten dat per 1 december vorig jaar in de APV van de gemeente Cranendonck is meegenomen dat voor de exploitatie van onder andere campings en recreatieparken een vergunning nodig is. Daar moet ook Gillis aan voldoen en moet dus een vergunning aanvragen.

Bibob-toets

Om een vergunningsaanvraag te doorlopen moet een ondernemer ook een zogeheten Bibob-toets afleggen. Hierin wordt gekeken naar een mogelijk risico dat de ondernemer de vergunning gaat misbruiken voor witwassen of andere criminele zaken. De uitkomst hiervan bij Gillis is wel te raden. Steeds is hij gezakt voor deze toets. Zijn park in Valkenburg kon zelfs helemaal niet open, want hij kon geen exploitatievergunning krijgen. De argumentatie hiervoor blijft onbekend. Wel is duidelijk dat de gemeente genoeg heeft gehad van de ondernemer die volgens hen stelselmatig de regel overtreedt.

In totaal willen vijf gemeenten een vergunning eisen voor de Gillis-parken. Dat zou kunnen betekenen dat vijf van zijn parken moeten sluiten. Twee andere campings in Lommel staan al op de tocht. Ook wil het stadsbestuur Gillis daar zo snel mogelijk weg hebben en hebben hem gedagvaard.

Terras open

Ondanks de aankondiging van de burgemeester een jaar geleden dat Gillis geen vergunning zou krijgen, bleef het gewoon mogelijk om een drankje te drinken op het terras van Brasserie ’t Slot. Dat terras zou regelmatig vol zitten.

Door: Nationale Recreatiegids

29 november '23 (10:32)

Overleden man in arbeidsmigrantenhotel stierf aan natuurlijke dood

Zondagavond werd een man dood aangetroffen in een arbeidsmigrantenhotel in Wolphaartsdijk. In eerste instantie werd een vrouw, die ook in het hotel verblijft, als verdachte aangehouden. Nu blijkt dat de man aan een natuurlijke dood is overleden. De vrouw is inmiddels vrijgelaten, meldt Omroep Zeeland.

28 november '23 (11:18)

‘Permanente bewoning vakantieparken levert weinig woonruimte op’

Als het aan de landelijke politiek ligt, wordt het straks makkelijker om een vakantiepark om te bouwen naar een woonwijk. Maar heeft dat daadwerkelijk een voordelig effect op de woningmarkt en -ruimte? Programmamanager Rob van den Hazel van programma Vitale Vakantieparken op de Veluwe vertelt hierover. Dat meldt Binnenlands Bestuur.

27 november '23 (11:23)

Buurt stapt naar rechter om asielopvang Van der Valk in Uden tegen te houden

Het plan van het Van der Valk-hotel in Uden om vanaf begin december 300 asielzoekers op de te vangen valt niet bij iedereen even goed. Een groep buurtbewoners gaat via de rechter proberen om de opvang tegen te houden. Dat doen zij door middel van een kort geding. Volgens de bewoners is het besluit ‘gepruts van de gemeente’, meldt Brabants Dagblad.

27 november '23 ( 8:55)

Dode in arbeidsmigrantenhotel Wolphaartsdijk, vrouw opgepakt

In een arbeidsmigrantenhotel in het Zeeuwse Wolphaartsdijk is zondag rond 19.00 uur een dode man gevonden. Een vrouw, die eveneens in het hotel aan de Lepelstraat verblijft, is aangehouden. Haar betrokkenheid bij de dood van de bewoner wordt onderzocht, meldt de politie.

23 november '23 (14:27)

Flinke brand uitgebroken in chalet op vakantiepark in Vierhouten

Na een flinke brand in een chalet op vakantiepark Samoza in Vierhouten, is deze onbewoonbaar verklaard. Gelukkig zijn andere chalets in de buurt bespaard gebleven. Dit meldt De Stentor. 

22 november '23 ( 9:58)

Aanvraag voor bungalowpark met 300 woningen bij Willemstad ingediend

De projectontwikkelaar SVE Group heeft een aanvraag voor een vergunning ingediend bij de gemeente Moerdijk. Het bedrijf wil op de plek van camping Bovensluis bij Willemstad een bungalowpark aanleggen. Deze krijgt ruim 300 recreatiewoningen, meldt BN de Stem.

21 november '23 (11:05)

Het Rijk bepaalt of er permanent gewoond mag worden op vakantieparken

Aanvragen bij de gemeente om een vakantiepark om te vormen naar een woonwijk worden vaak niet goedgekeurd. Maar daar kan verandering in komen. Als het aan de Tweede Kamer ligt wordt het straks gemakkelijker om permanent in een vakantiehuis te wonen. Zelfs als de gemeente het daar niet mee eens is, meldt de Stentor.

20 november '23 (10:40)

Brand legt chalet bij Emst volledig in de as

Zaterdagnacht moest de brandweer in Emst uitrukken voor een schoorsteenbrand in een chalet. Toen de hulpdiensten arriveerden sloegen de vlammen al uit het dak. Van het chalet is niets meer over, meldt de Stentor.

17 november '23 ( 8:50)

Excuses en geld voor hoteliers die lang wachtten op geld Booking

Booking.com is door het stof gegaan tegenover gedupeerde hoteliers en andere verhuurders van vakantieverblijven die maandenlang op hun geld moesten wachten. Door problemen na een systeemupgrade afgelopen zomer kregen veel partners van het oorspronkelijk Nederlandse internetbedrijf lange tijd niet het geld dat hun gasten via de boekingssite hadden betaald. Partners die meer dan 21 dagen hebben moeten wachten op hun geld krijgen deze maand een vergoeding, die begint bij een bedrag van 50 euro.

15 november '23 (10:12)

Vakantiepark in Akkrum heeft plannen voor grote uitbreiding

Er staan grote plannen op de agenda van recreatiepark Tusken de Marren in het Friese Akkrum. Het park moet straks vier keer zo groot worden als dat het nu is. Dan staan er ook drie keer zoveel huisjes als nu. Dat meldt de Leeuwarder Courant.