Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Horecavergunning voor vakantiepark Peter Gillis lijkt definitief onbereikbaar

Door Redactie Nationale Recreatiegids
schedule 5 min
location_on [xx]km
Horecavergunning voor vakantiepark Peter Gillis lijkt definitief onbereikbaar / Foto: "Peter Gillis Foto" door Steph1508
De aanvraag voor een horecavergunning voor vakantiepark Slot Cranendonk van Peter Gillis lijkt van de baan te zijn. Er zou een ‘ernstig gevaar’ zijn dat Gillis de vergunning gaat gebruiken ‘voor criminele activiteiten’. Daarnaast is er meer kritiek op andere vakantieparken, meldt de Stentor.

Voorlopig blijft de brasserie op het park dicht voor bezoekers, maar het vakantiepark zelf is open. Gezien de gemeentelijke regels zijn aangepast in de gemeente Cranendonck is het voor Gillis extra spannend. Door deze wijziging moet Gillis ook een exploitatievergunning hebben voor het runnen van het gehele vakantiepark. Er is een kleine kans dat hij deze krijgt, omdat hij telkens zakt voor een integriteitsonderzoek.

De gemeente laten weten dat per 1 december vorig jaar in de APV van de gemeente Cranendonck is meegenomen dat voor de exploitatie van onder andere campings en recreatieparken een vergunning nodig is. Daar moet ook Gillis aan voldoen en moet dus een vergunning aanvragen.

Bibob-toets

Om een vergunningsaanvraag te doorlopen moet een ondernemer ook een zogeheten Bibob-toets afleggen. Hierin wordt gekeken naar een mogelijk risico dat de ondernemer de vergunning gaat misbruiken voor witwassen of andere criminele zaken. De uitkomst hiervan bij Gillis is wel te raden. Steeds is hij gezakt voor deze toets. Zijn park in Valkenburg kon zelfs helemaal niet open, want hij kon geen exploitatievergunning krijgen. De argumentatie hiervoor blijft onbekend. Wel is duidelijk dat de gemeente genoeg heeft gehad van de ondernemer die volgens hen stelselmatig de regel overtreedt.

In totaal willen vijf gemeenten een vergunning eisen voor de Gillis-parken. Dat zou kunnen betekenen dat vijf van zijn parken moeten sluiten. Twee andere campings in Lommel staan al op de tocht. Ook wil het stadsbestuur Gillis daar zo snel mogelijk weg hebben en hebben hem gedagvaard.

Terras open

Ondanks de aankondiging van de burgemeester een jaar geleden dat Gillis geen vergunning zou krijgen, bleef het gewoon mogelijk om een drankje te drinken op het terras van Brasserie ’t Slot. Dat terras zou regelmatig vol zitten.

Door: Nationale Recreatiegids

27 mei '24 ( 8:58)

Consumentenbond: Booking.com blijft consumenten misleiden

Booking.com en Agoda.com, allebei onderdeel van Booking, blijven consumenten misleiden als die op hun sites een accommodatie willen boeken. De boekingssites schermen met nepkortingen, laten onvolledige prijzen zien en zetten consumenten onder druk door schaarste te suggereren die er niet is, meldt de Consumentenbond die erop wijst dat Booking in 2020 nog beterschap beloofde op deze punten.

24 mei '24 (10:33)

Naam Roompot verdwijnt met fusie Landal GreenParks, wordt Landal

Vakantieparkexploitant Roompot verandert van naam. De organisatie gaat fuseren met Landal GreenParks en met deze samenwerking verdwijnt de naam van het merk. Zij zullen verder gaan onder de naam ‘Landal’. Ook komt er een nieuw hoofdkantoor in Amsterdam, meldt Omroep Zeeland.

23 mei '24 (15:29)

Chemische lucht in vakantiewoning: brandweer rukt uit

De brandweer van Ermelo is vanmiddag opgeroepen vanwege een chemische lucht in een vakantiewoning op een camping, gelegen aan de Zwaluwstraat. Bewoners merkten de geur op en belden direct de hulpdiensten, die snel ter plaatse waren om de situatie te onderzoeken. Dit meldt het Ermelo's Weekblad.

21 mei '24 (12:29)

‘Woningtekort terugdringen met transformeren vakantiewoningen werkt’

Het woningtekort in het land is hoog: we komen in totaal zo’n 390.000 woningen tekort, aldus ING. De komende jaren zal dit naar verwachting verder toenemen. Desondanks neemt het aantal vakantiewoningen in het land alsmaar toe. Recent heeft demissionair minister Hugo de Jonge een inventarisatie ingesteld om vakantieparken te transformeren naar woonwijken. De nieuwe coalitie heeft in haar akkoord het gedogen van permanente bewoning van vakantieparken opgenomen. Dit is volgens de ING een stap in de goede richting om het woningtekort terug te dringen. 

21 mei '24 (11:59)

Camping ’t Walfort in Aalten wordt Landalpark met maximaal 116 woningen

Landal Greenparcs gaat het stuk grond van de voormalige camping ’t Walfort in Aalten overnemen. Daar wil de vakantieparkgigant een recreatiepark aanleggen met maximaal 116 woningen. De gemeente Aalten staat open voor medewerking, meldt het AD.

17 mei '24 (11:11)

HISWA-RECRON reageert op coalitieakkoord

Het coalitieakkoord van de vier formerende partijen is afgelopen woensdagnacht gepresenteerd. Dit akkoord heeft ook betrekking op de recreatiesector. HISWA-RECRON uit in de reactie blijdschap, maar ook verwarring over het akkoord. 

16 mei '24 (14:00)

Een gratis camping voor gezinnen in Zoetermeer: kamperen, eten en zwemmen

In Zoetermeer bevindt zich een bijzondere camping waar gezinnen kosteloos kunnen genieten van een kampeervakantie. Deze unieke camping biedt niet alleen gratis verblijf, maar ook gratis maaltijden en toegang tot het zwembad. Dit meldt het Algemeen Dagblad.

16 mei '24 (11:48)

De campingtrends van 2024: 'Luxe uitstraling en comfortabel kamperen graag'

Het kampeerseizoen van 2024 staat voor de deur en met nieuwe trends die zich ontwikkelen, belooft het een opwindend jaar te worden voor kampeerliefhebbers. Van luxe uitstraling tot comfortabele voorzieningen, hier zijn de campingtrends die je kunt verwachten, volgens de Gelderlander, voor het komende seizoen.

15 mei '24 (13:28)

Uitbreiding staanplaatsen op mini-campings in Oost Gelre

De gemeente Oost Gelre verhoogt het aantal staanplaatsen op mini-campings van 25 naar 30 per camping. Dit besluit komt voort uit de ambitie van Oost Gelre om jaarlijks 1 miljoen overnachtingen te realiseren. Wethouder Arjen Schutten benadrukt het belang van de recreatie- en toerismesector als een belangrijke economische groeisector voor de gemeente, zo meldt Omroep Gelderland.

15 mei '24 (13:14)

Ambitie voor recreatie en toerisme in Drenthe

De provincie Drenthe streeft naar een verdere ontwikkeling van recreatieve mogelijkheden, zowel voor de inwoners van Drenthe als voor toeristen van buitenaf. Gedeputeerde Willemien Meeuwissen (VVD) heeft de nieuwe toerismeplannen voor de komende vier jaar gepresenteerd op het provinciehuis in Assen. Dit meldt Dagblad van het Noorden.