Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add

Personeel strandtent krijgt zwempauzes en genoeg water ter verkoeling

Door Redactie Nationale Recreatiegids
schedule 4 min
location_on [xx]km
Veel mensen zoeken met de hoge temperaturen verkoeling aan zee, waar strandpaviljoens goede zaken doen. Eigenaren van strandtenten zorgen op verschillende manieren dat de bediening en koks goed met de hitte om kunnen gaan, variërend van een plons in het water tot schaduwdoeken.

"Ik heb al in onze groeps-WhatsApp gezegd dat we werken met zwempauzes. Wie dat wil, kan om de anderhalf uur even in zee springen", laat Bas Troost, eigenaar van Zuid Zuid West in Renesse, weten. "Maar het belangrijkste is goed blijven drinken. Daar moet je echt strak op zitten. We hebben kannen water staan met vers fruit voor de bediening, maar vooral in de keuken moet je ze nog weleens verplichten te drinken. Anders vergeet je het zo", zegt Troost.

Via een geluidsinstallatie roept hij bezoekers en personeel geregeld op om vooral goed in te smeren met zonnebrandcrème. Die kunnen ze uit een speciale paal tappen.

Zandvoort, Hoek van Holland

Bij Tent 6 in Zandvoort zorgen extra doeken en parasols voor voldoende schaduw. Ook hier is voldoende drinken belangrijk, zeg eigenares Kim Rijnders. "Maar van heel Nederland is het aan het strand waarschijnlijk wel de koelste plek", nuanceert ze.

R Port, een strandclub in Hoek van Holland, zorgt voor voldoende grote glazen met koud drinken. "Daarnaast staat er zonnebrand op de bar en houden we elkaar goed in de gaten", zegt creatief manager Maureen van Velden.

Roosters

In de aanloop naar het zomerse weekend lieten andere strandtenthouders aan het ANP weten de roosters voor de piekdagen redelijk rond te krijgen, hoewel personeelstekorten in de horeca nog altijd een probleem zijn. Ook Rijnders van Tent 6 beaamt dat. "Het is altijd een uitdaging om voldoende mensen te vinden, maar tot nu toe lukt het wel. Van acht man bediening op een normale zaterdag heb je nu ineens achttien man nodig. Maar het helpt als je lief bent en in de winter leuke dingen voor je mensen organiseert. Dan blijven ze terugkomen."

Bij R Port is de sfeer volgens Van Velden ook goed, wat helpt bij het aantrekken en behouden van personeel. "Hier zijn we superdankbaar voor. En uiteraard trots."

Door: ANP

29 november '23 (10:32)

Overleden man in arbeidsmigrantenhotel stierf aan natuurlijke dood

Zondagavond werd een man dood aangetroffen in een arbeidsmigrantenhotel in Wolphaartsdijk. In eerste instantie werd een vrouw, die ook in het hotel verblijft, als verdachte aangehouden. Nu blijkt dat de man aan een natuurlijke dood is overleden. De vrouw is inmiddels vrijgelaten, meldt Omroep Zeeland.

28 november '23 (11:18)

‘Permanente bewoning vakantieparken levert weinig woonruimte op’

Als het aan de landelijke politiek ligt, wordt het straks makkelijker om een vakantiepark om te bouwen naar een woonwijk. Maar heeft dat daadwerkelijk een voordelig effect op de woningmarkt en -ruimte? Programmamanager Rob van den Hazel van programma Vitale Vakantieparken op de Veluwe vertelt hierover. Dat meldt Binnenlands Bestuur.

27 november '23 (11:23)

Buurt stapt naar rechter om asielopvang Van der Valk in Uden tegen te houden

Het plan van het Van der Valk-hotel in Uden om vanaf begin december 300 asielzoekers op de te vangen valt niet bij iedereen even goed. Een groep buurtbewoners gaat via de rechter proberen om de opvang tegen te houden. Dat doen zij door middel van een kort geding. Volgens de bewoners is het besluit ‘gepruts van de gemeente’, meldt Brabants Dagblad.

27 november '23 ( 8:55)

Dode in arbeidsmigrantenhotel Wolphaartsdijk, vrouw opgepakt

In een arbeidsmigrantenhotel in het Zeeuwse Wolphaartsdijk is zondag rond 19.00 uur een dode man gevonden. Een vrouw, die eveneens in het hotel aan de Lepelstraat verblijft, is aangehouden. Haar betrokkenheid bij de dood van de bewoner wordt onderzocht, meldt de politie.

23 november '23 (14:27)

Flinke brand uitgebroken in chalet op vakantiepark in Vierhouten

Na een flinke brand in een chalet op vakantiepark Samoza in Vierhouten, is deze onbewoonbaar verklaard. Gelukkig zijn andere chalets in de buurt bespaard gebleven. Dit meldt De Stentor. 

22 november '23 ( 9:58)

Aanvraag voor bungalowpark met 300 woningen bij Willemstad ingediend

De projectontwikkelaar SVE Group heeft een aanvraag voor een vergunning ingediend bij de gemeente Moerdijk. Het bedrijf wil op de plek van camping Bovensluis bij Willemstad een bungalowpark aanleggen. Deze krijgt ruim 300 recreatiewoningen, meldt BN de Stem.

21 november '23 (11:05)

Het Rijk bepaalt of er permanent gewoond mag worden op vakantieparken

Aanvragen bij de gemeente om een vakantiepark om te vormen naar een woonwijk worden vaak niet goedgekeurd. Maar daar kan verandering in komen. Als het aan de Tweede Kamer ligt wordt het straks gemakkelijker om permanent in een vakantiehuis te wonen. Zelfs als de gemeente het daar niet mee eens is, meldt de Stentor.

20 november '23 (10:40)

Brand legt chalet bij Emst volledig in de as

Zaterdagnacht moest de brandweer in Emst uitrukken voor een schoorsteenbrand in een chalet. Toen de hulpdiensten arriveerden sloegen de vlammen al uit het dak. Van het chalet is niets meer over, meldt de Stentor.

17 november '23 ( 8:50)

Excuses en geld voor hoteliers die lang wachtten op geld Booking

Booking.com is door het stof gegaan tegenover gedupeerde hoteliers en andere verhuurders van vakantieverblijven die maandenlang op hun geld moesten wachten. Door problemen na een systeemupgrade afgelopen zomer kregen veel partners van het oorspronkelijk Nederlandse internetbedrijf lange tijd niet het geld dat hun gasten via de boekingssite hadden betaald. Partners die meer dan 21 dagen hebben moeten wachten op hun geld krijgen deze maand een vergoeding, die begint bij een bedrag van 50 euro.

15 november '23 (10:12)

Vakantiepark in Akkrum heeft plannen voor grote uitbreiding

Er staan grote plannen op de agenda van recreatiepark Tusken de Marren in het Friese Akkrum. Het park moet straks vier keer zo groot worden als dat het nu is. Dan staan er ook drie keer zoveel huisjes als nu. Dat meldt de Leeuwarder Courant.