Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add

Er kan snel opgeschaald worden bij hitte volgens organisatie Pinkpop

Door Redactie Nationale Recreatiegids
schedule 3 min
location_on [xx]km
De organisatie van Pinkpop kan "snel opschalen" als er toch nog forse hitte wordt voorspeld tijdens het festival volgend weekend. Dat vertelt Niek Murray, festivalmanager van Pinkpop, aan het ANP. Zoals het er nu naar uitziet wordt het volgend weekend minder warm dan dit weekend, maar als het kwik toch verder lijkt te stijgen kan het festival tijdig ingrijpen.

"Net zoals ieder jaar houden we het weer nauwlettend in de gaten", vertelt Murray. Zo staat de organisatie in contact met meteorologen hierover. Er zijn afspraken gemaakt met het Limburgs drinkwaterbedrijf WML om meer waterpunten neer te zetten.

Voor schaduwplekken probeert Pinkpop "het maximale te doen", maar Murray legt uit dat het lastig is omdat Pinkpop op een open veld is. "Je kan niet zomaar overkappingen neerzetten, want dan zien mensen het podium niet meer."

Opbouw voorspoedig

De opbouw van het festival verloopt "voorspoedig", vindt de festivalmanager. Wel spreekt hij van "een iets andere situatie" dit jaar, omdat het festivalterrein al deels opgebouwd moet zijn voor het Bruce Springsteen-concert aanstaande zondag. "We moeten gewoon iets eerder klaar zijn en moeten nog ombouwen tussen Bruce en Pinkpop."

Volgens Murray is er altijd sprake van "een race tegen de klok" bij de voorbereidingen. "We werken met zoveel afnemers. Een file op de A2 waar een vrachtwagen voor ons in vaststaat kan al van invloed zijn."

Nieuw poptalent en stevige rockers

Murray zegt "tevreden" te zijn over de line-up van dit jaar. "We hebben nieuw poptalent en ook stevige rockers." Door de variatie in het programma is er volgens de manager "voor ieder wat wils" en dat maakt voor hem "echt het plaatje van Pinkpop".

Met P!nk, Robbie Williams en de Red Hot Chili Peppers spreekt Murray ook van "drie hele mooie afsluiters".

Door: ANP

06 december '23 (11:04)

Provincie laat weten: gemeente Almere kan statushouders aan woning helpen

De gemeente Almere kan naar verwachting dit jaar alsnog genoeg statushouders aan een woning helpen, zo laat de provincie Flevoland weten. Uit een analyse van het ANP bleek deze week dat in Flevoland tot dusver geen enkele gemeente voldoende huizen voor statushouders heeft geregeld. Voor de andere vijf Flevolandse gemeenten gaat het moeilijk worden dit voor het einde van het jaar alsnog te doen, aldus de provincie.

04 december '23 (10:49)

Oudste vakantiepark van het land in handen van recreanten

Goed nieuws voor de huis- en caravanbezitters op Recreatieoord Hoek van Holland. Na een succesvolle strijd tegen de verkoop van het vakantiepark worden de recreanten nog meer beloond. De gemeente draagt het beheer van het park over aan de mensen, meldt het AD.

01 december '23 (15:31)

Remboe Village overgenomen door Poelman Vakantieparken

Vanaf 1 december is Remboe Village niet langer meer in eigendom van EuroParcs. Het park is namelijk overgenomen door Poelman Vakantieparken, zo meldt EuroParcs.

01 december '23 ( 9:34)

Provincie Limburg ontvangt petitie tegen 'verroompottisering'

De bouw van nieuwe vakantieparken in Limburg moet worden ingedamd, vinden de ondertekenaars van een petitie tegen de "verroompottisering" van de provincie. De petitie voor het behoud van een camping in het Heuvelland, volgens de initiatiefnemers door zo'n 11.000 mensen ondertekend, werd vrijdagochtend aangeboden aan de Limburgse gedeputeerde Michael Theuns (ruimte, CDA).

30 november '23 (12:18)

Geen plek meer beschikbaar voor statushouders in Gelderland

Gelderse gemeenten stellen "dat de grens is bereikt" in de opvang van statushouders, zo schrijft de provincie. Er zijn te weinig sociale huurwoningen beschikbaar en ook is er een "mismatch" tussen het type woningen en de mensen voor wie een plek wordt gezocht.

29 november '23 (10:32)

Overleden man in arbeidsmigrantenhotel stierf aan natuurlijke dood

Zondagavond werd een man dood aangetroffen in een arbeidsmigrantenhotel in Wolphaartsdijk. In eerste instantie werd een vrouw, die ook in het hotel verblijft, als verdachte aangehouden. Nu blijkt dat de man aan een natuurlijke dood is overleden. De vrouw is inmiddels vrijgelaten, meldt Omroep Zeeland.

28 november '23 (11:18)

‘Permanente bewoning vakantieparken levert weinig woonruimte op’

Als het aan de landelijke politiek ligt, wordt het straks makkelijker om een vakantiepark om te bouwen naar een woonwijk. Maar heeft dat daadwerkelijk een voordelig effect op de woningmarkt en -ruimte? Programmamanager Rob van den Hazel van programma Vitale Vakantieparken op de Veluwe vertelt hierover. Dat meldt Binnenlands Bestuur.

27 november '23 (11:23)

Buurt stapt naar rechter om asielopvang Van der Valk in Uden tegen te houden

Het plan van het Van der Valk-hotel in Uden om vanaf begin december 300 asielzoekers op de te vangen valt niet bij iedereen even goed. Een groep buurtbewoners gaat via de rechter proberen om de opvang tegen te houden. Dat doen zij door middel van een kort geding. Volgens de bewoners is het besluit ‘gepruts van de gemeente’, meldt Brabants Dagblad.

27 november '23 ( 8:55)

Dode in arbeidsmigrantenhotel Wolphaartsdijk, vrouw opgepakt

In een arbeidsmigrantenhotel in het Zeeuwse Wolphaartsdijk is zondag rond 19.00 uur een dode man gevonden. Een vrouw, die eveneens in het hotel aan de Lepelstraat verblijft, is aangehouden. Haar betrokkenheid bij de dood van de bewoner wordt onderzocht, meldt de politie.

23 november '23 (14:27)

Flinke brand uitgebroken in chalet op vakantiepark in Vierhouten

Na een flinke brand in een chalet op vakantiepark Samoza in Vierhouten, is deze onbewoonbaar verklaard. Gelukkig zijn andere chalets in de buurt bespaard gebleven. Dit meldt De Stentor.