Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

EuroParcs opent onbemande parkshops in heel Nederland

Door Redactie Nationale Recreatiegids
schedule 8 min
location_on [xx]km
EuroParcs opent onbemande parkshops in heel Nederland / Foto: Europarcs
EuroParcs gaat tot het einde van dit jaar in totaal tien onbemande parkshops openen op vakantieparken verspreid over Nederland. Bezoekers kunnen in de winkels de belangrijkste dagelijkse boodschappen halen en bij een zelfscankassa afrekenen. EuroParcs is de eerste vakantieparkenspecialist in Nederland die het concept op landelijke schaal gaat aanbieden. EuroParcs werkt voor de onbemande parkshops samen met Omise, onderdeel van het investeringsbedrijf Florisand Investments, dat weer deel uitmaakt van de Sanders Retail Groep. De Sanders Retail Groep is actief als vastgoedontwikkelaar en tevens de grootste HEMA-franchiser van Nederland. EuroParcs-CEO Wouter Vos en Floris Sanders, directeur van de Sanders Retail Groep, tekenden recent een samenwerkingsovereenkomst op EuroParcs De Achterhoek.

EuroParcs is in 2022 een pilot gestart met onbemande parkshops op twee parken: EuroParcs Ruinen en EuroParcs Achterhoek. De gemakswinkels voorzien in de belangrijkste benodigdheden voor de gasten op een vakantiepark en zijn minimaal 35 vierkante meter groot. De twee onbemande parkshops sloegen zo goed aan dat EuroParcs besloot het concept verder uit te rollen.

Extra gemak

“De winkels zijn op maat gemaakt voor EuroParcs”, zegt Ellen Verburg, commercial concept manager bij EuroParcs. “Op parken zonder horecagelegenheid openen we een winkel waar gasten hun alledaagse boodschappen snel en gemakkelijk kunnen halen. Parken waar wel horeca aanwezig is krijgen een variant waar het aanbod vergelijkbaar is met assortiment dat je steeds vaker bij tankstations ziet. Dat bestaat hier vooral uit ontbijtproducten zoals verse broodjes, kleine maaltijden, snacks, borrelassortiment, koude en warme dranken en non-food.”

Wouter Vos ziet voordelen aan het werken met onbemande parkshops. “Dit concept is een mooi voorbeeld van hoe technologie kan helpen onze gasten een nog betere service te bieden. De winkels zorgen voor extra gemak en het is een mooie bijkomstigheid dat er geen personeel nodig is om de shops te bemannen.”

Zwemattributen aanbieden

De onbemande parkshop heeft een plek naast de receptie, zodat er tijdens de openingstijden van de receptie altijd iemand beschikbaar is voor vragen. Omise zorgt, onder meer met behulp van data, voor de bevoorrading van de winkels en het onder de aandacht brengen van de shops bij de gasten. De parkshops zijn voorzien van technologie in de vorm van narrowcasting en elektronische schaplabels. “Het aanbod in de parken van EuroParcs is voor negentig procent overal hetzelfde. De overige tien procent wordt ingevuld met voornamelijk lokale goederen en producten. Of we bieden bijvoorbeeld zwemattributen aan als er een zwembad of meertje op het park is”, zegt Floris Sanders.

Als het aan Verburg ligt worden er in de toekomst op nog meer parken onbemande parkshops geopend. “We zijn altijd op zoek naar oplossingen om onze gasten beter te bedienen. De onbemande winkels zijn een ideale oplossing omdat het personeel op het park wordt ontzorgd en we de gasten extra service bieden. Het concept met een compact aanbod van vooral eten en drinken leent zich uitstekend voor de iets kleinere parken, zonder uitgebreide horeca of bestaande supermarkt. De onbemande parkshops kunnen uitgroeien tot een plek waar bezoekers naast boodschappen ook een goede kop koffie halen of hun panini onder de grill kunnen leggen.”

Huren supboard via app

Verburg verwacht in de toekomst vaker concepten aan te bieden waar geen of nauwelijks personeel voor nodig is om gasten de beste service te bieden. “Op sommige parken kunnen gasten nu al een supboard huren via een app en een code waarmee een kluis met daarin de sup geopend kan worden. Op het gebied van fun en entertainment zijn er ook verschillende activiteiten waarvoor alleen een app noodzakelijk is."

Verburg vervolgt: "Deze concepten bieden veel mogelijkheden. Tegelijkertijd vinden we het belangrijk dat onze gasten een connectie houden met het personeel en het gevoel hebben dat er altijd iemand in de buurt is om vragen te beantwoorden en te helpen als het nodig is.

Door: Nationale Recreatiegids

01 mei '24 (11:57)

Opening vakantiepark Nordic Nature in Erica vertraagd

In Erica komteen groot bungalowpark genaamd Nordic Nature te staan. Die zou in eerste instantie volgend jaar open gaan, maar door vertraging wordt dat een jaartje later, in 2026. Volgens projectleider Björn Mulder van Covast Real Estate komt dit door het uitlopen van onderzoek en procedures. Op het park komen in totaal 400 bungalows te staan op een grond van 100 hectare. Kosten: 200 miljoen euro. Wel biedt het zo’n 200 banen, meldt ZO34.

29 april '24 ( 9:02)

Agressieve hotelgast slaat en bijt agenten in Goes

Een 42-jarige man uit Kloetinge is aangehouden na het mishandelen van een paar agenten in Goes. De man meldde zich vrijdagmiddag bij een hotel aan de Grote Markt in Goes en zei dat hij er een kamer had geboekt. Hij kon zich echter niet legitimeren en werd gevraagd te vertrekken.

26 april '24 (12:05)

Dertien nieuwe camperplaatsen geopend in Nederland

De afgelopen twee maanden zijn de voorbereidingen voor het nieuwe camperseizoen volop van start gegaan. Daarbij zijn er ook een aantal nieuwe camperplaatsen in ons land geopend. Een daarvan is Hoeve Mauritsoord in Dinteloord, Noord-Brabant. In een rustige omgeving sta je daar in een weiland van een voormalige boerderij, vlakbij de natuur, meldt NKC.

26 april '24 ( 8:44)

ABN AMRO: campings worden steeds populairder in meivakantie

Mensen brengen de meivakantie steeds vaker door op een Nederlandse camping, meldt ABN AMRO. Het aantal overnachtingen tijdens de meivakantie is in 2023 gestegen naar ruim 6000, dat is 80 procent meer dan vier jaar eerder. De bank verwacht dit jaar een verdubbeling vergeleken met 2019, het laatste jaar voor de coronapandemie.

25 april '24 (13:29)

Voorstel om omstreden vakantiepark tussen kassen te bouwen goed ontvangen

In natuur- en recreatiegebied Vlietland zouden 222 recreatiewoningen worden gebouwd, maar daar is lang en hard tegen gedemonstreerd. De natuur zou hierdoor beschadigd raken. Maar omdat het plan in 1985 al is goedgekeurd door de Raad van State, kan de gemeente Leidschendam-Voorburg hier weinig tegen doen. Wel heeft het idee van de ChristenUnie om de vakantiehuizen in het glastuinbouwgebied te bouwen veel politieke steun gekregen. Ook de tegenstanders zien dit plan wel zitten. Dit meldt Omroep West. 

24 april '24 (13:59)

Is Peter Gillis straks écht niet meer de baas op vakantieparken?

Er ontstond onduidelijkheid onder de oppositiepartij SP in de gemeente Arnhem. Daar rijst de vraag of Peter Gillis daadwerkelijk opstapt als baas van de Oostappen Vakantieparken. Vorige maand gaf hij aan dit te doen. Maar nu blijkt dat de nieuwe exploitant, Vakantieparken B.V., op hetzelfde adres staat ingeschreven als Oostappen Vakantieparken. Dat roept vragen op, meldt de Gelderlander.

24 april '24 (11:30)

Gemoederen op Camping De Marshoeve in Loenen lopen hoog op nu ultimatum afloopt

Bewoners van Camping de Marshoeve in Loenen hebben een stressvolle week achter de rug. De gemeente Apeldoorn wil op deze plek een nieuwe woonwijk bouwen, wat betekent dat de mensen op de camping moeten wijken. Het door de gemeente gestelde ultimatum loopt tot deze week. Maar niet iedereen is van plan om te vertrekken, meldt de Stentor.

23 april '24 (10:28)

Vakantiepark Peter Gillis verkocht seizoensreserveringen, terwijl het park sluit

Ondanks dat er een nieuwe uitbater is gevonden voor de Nederlandse Oostappen-vakantieparken, voorheen uitgebaat door tv-bekendheid Peter Gillis, is de rust nog niet wedergekeerd. Vorig jaar werden onder andere de horecavergunning van het park Prinsenmeer ingetrokken, waardoor het verboden werd om hier te recreeeren of te verblijven. Toch blijkt dat de ondernemer voor duizenden euro’s aan seizoensreserveringen heeft verkocht. Dat meldt Radar.

22 april '24 ( 9:03)

Oranjecamping op paardenrenbaan in Hamburg tijdens EK van de baan

De autoriteiten in Hamburg willen niet dat de paardenrenbaan in de Duitse stad tijdens het komende EK voetbal een camping wordt voor Nederlandse supporters. Ze vinden het niet veilig, laat het stadsdeel Mitte zaterdag weten aan de regionale omroep NDR.

19 april '24 (11:43)

Campers mogen vanaf november niet meer op Klein Amerika staan

Mensen die met hun camper willen overnachten op parkeerterrein Klein Amerika in Gouda hebben daar alleen dit kampeerseizoen nog tijd voor. Vanaf 1 november is het namelijk niet meer toegestaan. Zo wordt de baan vrijgemaakt voor Gouwenaars die in de binnenstad willen parken. Niet iedereen is daar echter blij mee, meldt AD.