Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Bij deze twee kleine dorpjes in Noord-Brabant komt een gigantisch vakantiepark

Door Redactie Nationale Recreatiegids
schedule 9 min
Bij deze twee kleine dorpjes in Noord-Brabant komt een gigantisch vakantiepark / Foto: 'Kraaijenbergse plassen' door DymphieH

550 vakantiehuizen en een jachthaven met 400 ligplaatsen. Dat is na jaren van discussie de omvang van een nieuw vakantiepark bij de Kraaijenbergse Plassen bij Cuijk. Om een vergelijking te maken: het vakantiepark wordt ruim honderd voetbalvelden groot. Daarmee is het een van de grotere vakantieparken van Brabant. Dat meldt Omroep Brabant.

In de plannen wordt een deel van het park omschreven met de kernwoorden ‘rust, ruimte en water met uitzicht over de rietkragen’. Er wordt al sinds 1998 gesproken over de komst van een nieuw, groot vakantiepark. Voorheen wilde het een projectontwikkelaar maar niet lukken om de plannen van de grond te krijgen. Een aantal jaren geleden ging Dutch Resorts voor Topparken een poging wagen. De plannen worden donderdag gepresenteerd.

 

Enorme klus

 

Om de plannen waar te maken moet een hoop grond verzet worden, letterlijk en figuurlijk. Dommelsvoort moet er voor op de schop. Er komen allemaal kanalen waar de huisjes aan komen te staan. Projectleider Henk van Eldijk: “Als alles goed gaat, gaan we komende zomer beginnen. Dan gaat het zeker nog vijf jaar duren.”

 

Beers en Linden

 

Het vakantiepark komt te staan tussen de dorpjes Beers en Linden. Die uiten al jarenlang zorgen over de komst van een dergelijk vakantiepark nu daar steeds meer recreatie is. Het park is net zo groot als de dorpen zelf. Volgens wethouder Jilisen hoeft de omvang niet tot veel extra drukte te leiden. De wethouder stelt dat ‘de helft van de huisjes wordt verkocht als tweede huis’. Zij denkt dat het allemaal wel mee gaat vallen.

 

Als de plannen worden goedgekeurd zal volgend jaar in de zomer de bouw starten.

 

Door: Nationale Recreatiegids
25 september '23 (11:42)

Buren krijgt nieuw luxe vakantiepark naast de deur

Ondanks enkele zorgen verwelkomt het Gelderse Buren het nieuwe luxe vakantiepark Soof aan de Rijn. De gemeenteraad heeft bijna unaniem akkoord gegeven op de komst van het vakantiepark. Deze gaat de plek van twee verouderde campings innemen, meldt het AD.

25 september '23 ( 9:04)

Campinggasten geëvacueerd vanwege grote brand in Rijnsburg

Vanwege een brand in een loods in het Zuid-Hollandse Rijnsburg wordt een naastgelegen camping ontruimd. De evacués worden opgevangen in het hoofdgebouw. Bij de brand komt mogelijk asbest vrij, meldt de brandweer.

21 september '23 (14:23)

Vastgoedadviseur denkt niet dat permanente bewoning vakantieparken woningnood oplost

In het partijprogramma van de VVD staat dat permanente bewoning van vakantieparken toegestaan zou moeten worden om een deel van de woningnood te kunnen oplossen. Vastgoedadviseur Colliers denkt dat niet dat dit het gewenste effect gaat hebben, omdat de meeste vakantiewoningen in kust- en natuurgebieden staan en de woningnood het grootst is in stedelijke gebieden. Dit meldt PropertyNL. 

20 september '23 ( 9:55)

Bouw luxe vakantiepark op Zwarte Bergen vertraagd door gestegen kosten

Op de plek waar voorheen vakantiepark Zwarte Bergen in Luyksgestel stond, moet een geheel nieuw, luxe vakantiepark komen te staan, Forest Village Bergeijk. De start van de bouw stond gepland voor het voorjaar van 2024. Door gestegen bouwkosten hebben de ontwikkelaars echter vertraging opgelopen. Nu wordt verwacht dat de eerste schop in het najaar in de grond gaat. Dat meldt ED.

19 september '23 (15:04)

Zuid-Holland houdt voet bij stuk: geen permanente bewoning van vakantiehuizen

Moet het toegestaan worden om permanent in een vakantiehuis te wonen? Veel bewoners en de gemeente Nieuwkoop vinden van wel, maar de provincie Zuid-Holland houdt vol dat zij dit niet willen en dat erom blijven vragen geen zin heeft. Dat meldt het AD.

18 september '23 (12:43)

Asielzoekers kunnen één nacht in hotel in Reusel slapen voordat zij doorreizen naar azc

Als het niet meteen lukt om nieuwe asielzoekers te registreren, kunnen ze de nacht doorbrengen in een hotel in het Brabantse Reusel, aan de grens met België. De volgende ochtend worden ze dan naar het asielzoekerscentrum in Budel gebracht voor de aanmelding. Daarna gaan ze naar een plek ergens anders in Nederland.

18 september '23 (11:04)

Eigenaren vakantiepark Twente zien opvang vluchteling als adempauze

De aankomende twee jaar wordt vakantiepark Finspark Herikersberg bij Markelo verhuurd aan de gemeente Hof van Twente voor de opvang van Oekraïense vluchtelingen. Dat geeft de nieuwe eigenaren van het vakantiepark tijd en geld om de toekomst van het park vast te stellen en vervolgens het plan uit te voeren. Dat meldt het AD.

15 september '23 ( 8:46)

Actiegroepen: Limburg moet meer doen tegen wildgroei vakantieparken

De provincie Limburg moet en kan meer doen om de wildgroei van vakantieparken in de Limburgse natuur te stoppen. Zeven actie- en milieugroepen dringen daar vrijdagmiddag op aan tijdens een commissievergadering van de provincie. Gedeputeerde Staten (GS) stellen zich vooralsnog op het standpunt dat de provincie weinig kan doen tegen initiatieven voor nieuwe vakantieparken als ze binnen een gemeentelijk bestemmingsplan passen.

13 september '23 (12:06)

Bewoner Arnhems vakantiepark doet aangifte van schietpartij waar Gillis bij was

Een bewoner op het Arnhemse vakantiepark dat in handen is van Peter Gillis heeft aangifte gedaan van verschillende misstanden op het park. Het gaat om aangiftes over incidenten van de afgelopen paar jaar. Zo is er onder andere aangifte gedaan voor een schietpartij op het park, waar ook Gillis bij aanwezig zou zijn, meldt Omroep Gelderland.

13 september '23 ( 9:15)

Mark Gillis legt zich neer bij uitspraak van de rechter

Mark Gillis, de zoon van Peter, accepteert de uitspraak van de rechter dinsdag in zijn mishandelingszaak. "Ik heb vanaf het begin gezegd: ik sta wel achter de rechter", zei de Massa Is Kassa-ster voor de camera van RTL Boulevard.