Bij deze twee kleine dorpjes in Noord-Brabant komt een gigantisch vakantiepark

Door Redactie Nationale Recreatiegids
9 min

550 vakantiehuizen en een jachthaven met 400 ligplaatsen. Dat is na jaren van discussie de omvang van een nieuw vakantiepark bij de Kraaijenbergse Plassen bij Cuijk. Om een vergelijking te maken: het vakantiepark wordt ruim honderd voetbalvelden groot. Daarmee is het een van de grotere vakantieparken van Brabant. Dat meldt Omroep Brabant.

In de plannen wordt een deel van het park omschreven met de kernwoorden ‘rust, ruimte en water met uitzicht over de rietkragen’. Er wordt al sinds 1998 gesproken over de komst van een nieuw, groot vakantiepark. Voorheen wilde het een projectontwikkelaar maar niet lukken om de plannen van de grond te krijgen. Een aantal jaren geleden ging Dutch Resorts voor Topparken een poging wagen. De plannen worden donderdag gepresenteerd.

 

Enorme klus

 

Om de plannen waar te maken moet een hoop grond verzet worden, letterlijk en figuurlijk. Dommelsvoort moet er voor op de schop. Er komen allemaal kanalen waar de huisjes aan komen te staan. Projectleider Henk van Eldijk: “Als alles goed gaat, gaan we komende zomer beginnen. Dan gaat het zeker nog vijf jaar duren.”

 

Beers en Linden

 

Het vakantiepark komt te staan tussen de dorpjes Beers en Linden. Die uiten al jarenlang zorgen over de komst van een dergelijk vakantiepark nu daar steeds meer recreatie is. Het park is net zo groot als de dorpen zelf. Volgens wethouder Jilisen hoeft de omvang niet tot veel extra drukte te leiden. De wethouder stelt dat ‘de helft van de huisjes wordt verkocht als tweede huis’. Zij denkt dat het allemaal wel mee gaat vallen.

 

Als de plannen worden goedgekeurd zal volgend jaar in de zomer de bouw starten.

 

Door: Nationale Recreatiegids