Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Bij deze twee kleine dorpjes in Noord-Brabant komt een gigantisch vakantiepark

Door Redactie Nationale Recreatiegids
schedule 9 min
location_on [xx]km
Bij deze twee kleine dorpjes in Noord-Brabant komt een gigantisch vakantiepark / Foto: 'Kraaijenbergse plassen' door DymphieH

550 vakantiehuizen en een jachthaven met 400 ligplaatsen. Dat is na jaren van discussie de omvang van een nieuw vakantiepark bij de Kraaijenbergse Plassen bij Cuijk. Om een vergelijking te maken: het vakantiepark wordt ruim honderd voetbalvelden groot. Daarmee is het een van de grotere vakantieparken van Brabant. Dat meldt Omroep Brabant.

In de plannen wordt een deel van het park omschreven met de kernwoorden ‘rust, ruimte en water met uitzicht over de rietkragen’. Er wordt al sinds 1998 gesproken over de komst van een nieuw, groot vakantiepark. Voorheen wilde het een projectontwikkelaar maar niet lukken om de plannen van de grond te krijgen. Een aantal jaren geleden ging Dutch Resorts voor Topparken een poging wagen. De plannen worden donderdag gepresenteerd.

 

Enorme klus

 

Om de plannen waar te maken moet een hoop grond verzet worden, letterlijk en figuurlijk. Dommelsvoort moet er voor op de schop. Er komen allemaal kanalen waar de huisjes aan komen te staan. Projectleider Henk van Eldijk: “Als alles goed gaat, gaan we komende zomer beginnen. Dan gaat het zeker nog vijf jaar duren.”

 

Beers en Linden

 

Het vakantiepark komt te staan tussen de dorpjes Beers en Linden. Die uiten al jarenlang zorgen over de komst van een dergelijk vakantiepark nu daar steeds meer recreatie is. Het park is net zo groot als de dorpen zelf. Volgens wethouder Jilisen hoeft de omvang niet tot veel extra drukte te leiden. De wethouder stelt dat ‘de helft van de huisjes wordt verkocht als tweede huis’. Zij denkt dat het allemaal wel mee gaat vallen.

 

Als de plannen worden goedgekeurd zal volgend jaar in de zomer de bouw starten.

 

Door: Nationale Recreatiegids
30 mei '24 (10:35)

Kleiner vakantiepark Dommelsvoort wordt geschrapt door Land van Cuijk

De gemeente Land van Cuijk heeft besloten het plan voor een kleiner vakantiepark bij Dommelsvoort niet door te laten gaan. De combinatie van het vakantiepark met reguliere woningen werd als te massaal beoordeeld door de gemeente. Het oorspronkelijke idee was om een bescheiden recreatiepark te realiseren dat zou worden gecombineerd met de bouw van reguliere woningen, dit meldt de Gelderlander.

30 mei '24 (10:15)

Op deze leuke plekjes in Nederland parkeer je gratis jouw camper

Het mooie aan een camper of caravan is natuurlijk dat je overal alle voorzieningen bij je hebt die nodig zijn. Het enige wat je nog moet vinden is een parkeerplaats. Sommige campings vragen een vergoeding om jouw mobiele tent te parkeren, maar er zijn ook veel plekken in het land waar dat voor noppes kan. Die plekken hebben wij voor jou onder elkaar gezet.

29 mei '24 (14:01)

Zomerkriebels op de camping? Het kan bij Mingle the Single

De liefde van je leven tegenkomen kan je overal overkomen. In de supermarkt, op vakantie, of… in een kano. Eind juni is het weer tijd voor het jaarlijkse evenement Mingle the Single op camping Polderland in Hoeksche Waard. Het is de vijfde keer dat het kampeerevent voor vrijgezellen wordt georganiseerd, meldt AD.

29 mei '24 (12:30)

ANWB en NKC organiseren gezamenlijke camperverkiezing

De ANWB en NKC slaan de handen ineen bij de organisatie van de verkiezing van de Camper van het Jaar. Tot voor kort hadden beide organisaties hun eigen verkiezing voor de beste camper van het jaar, maar omdat het tot verwarring leidde hebben beide besloten om er een gezamenlijke verkiezing van te maken, meldt NKC. 

29 mei '24 (11:35)

Brand naast kampeerwinkel in Zeeland legt camper en caravans in de as

In Heinkenszand woedde afgelopen nacht een flinke brand bij een kampeerwinkel. Daardoor zijn twee caravans en een camperbus in vlammen opgegaan. Ook werd de autoweg N665 tijdelijk afgesloten vanwege de rookvorming en bluswerkzaamheden. Niemand raakte gewond, meldt Omroep Zeeland.

28 mei '24 (15:34)

Vakantiepark ’t Vechtdal breidt uit en verduurzaamt flink

Ambities om te groeien zijn er altijd. Ook eigenaren Jeroen en Denise Ruiterkamp voelen die ambitie. Zij hebben hun vakantiepark driemaal in omvang laten groeien. Ze namen echter nog een extra stap. Zo zijn alle nieuwe vakantiehuizen op hun Lodgepark ’t Vechtdal in Dalfsen helemaal energieneutraal. Deze trend is al enige tijd zichtbaar in vakantieparkland, maar breidt zich steeds verder uit, meldt nu.nl.

27 mei '24 ( 8:58)

Consumentenbond: Booking.com blijft consumenten misleiden

Booking.com en Agoda.com, allebei onderdeel van Booking, blijven consumenten misleiden als die op hun sites een accommodatie willen boeken. De boekingssites schermen met nepkortingen, laten onvolledige prijzen zien en zetten consumenten onder druk door schaarste te suggereren die er niet is, meldt de Consumentenbond die erop wijst dat Booking in 2020 nog beterschap beloofde op deze punten.

24 mei '24 (10:33)

Naam Roompot verdwijnt met fusie Landal GreenParks, wordt Landal

Vakantieparkexploitant Roompot verandert van naam. De organisatie gaat fuseren met Landal GreenParks en met deze samenwerking verdwijnt de naam van het merk. Zij zullen verder gaan onder de naam ‘Landal’. Ook komt er een nieuw hoofdkantoor in Amsterdam, meldt Omroep Zeeland.

23 mei '24 (15:29)

Chemische lucht in vakantiewoning: brandweer rukt uit

De brandweer van Ermelo is vanmiddag opgeroepen vanwege een chemische lucht in een vakantiewoning op een camping, gelegen aan de Zwaluwstraat. Bewoners merkten de geur op en belden direct de hulpdiensten, die snel ter plaatse waren om de situatie te onderzoeken. Dit meldt het Ermelo's Weekblad.

21 mei '24 (12:29)

‘Woningtekort terugdringen met transformeren vakantiewoningen werkt’

Het woningtekort in het land is hoog: we komen in totaal zo’n 390.000 woningen tekort, aldus ING. De komende jaren zal dit naar verwachting verder toenemen. Desondanks neemt het aantal vakantiewoningen in het land alsmaar toe. Recent heeft demissionair minister Hugo de Jonge een inventarisatie ingesteld om vakantieparken te transformeren naar woonwijken. De nieuwe coalitie heeft in haar akkoord het gedogen van permanente bewoning van vakantieparken opgenomen. Dit is volgens de ING een stap in de goede richting om het woningtekort terug te dringen.