Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Volgepakte campings en vakantieparken tijdens zonnige Hemelvaart

Door Redactie Nationale Recreatiegids
schedule 5 min
Volgepakte campings en vakantieparken tijdens zonnige Hemelvaart
Nederlanders gaan er de komende twee lange weekenden volop op uit met het mooie weer. Tenminste, degenen die op tijd hebben geboekt. Want veel campings en huisjes op vakantieparken waren al ver van tevoren vol en hebben nu geen plek meer voor lastminute-zongenieters, blijkt uit een rondgang van het ANP.

"Zeker vanwege het mooie weer krijgen we nu nog dagelijks telefoontjes, maar al weken moeten we nee verkopen", zegt een receptioniste van camping Ackersate op de Veluwe. Camping TerSpegelt in het Brabantse Eersel heeft het zelfs te druk met aankomende gasten om vragen te beantwoorden. Vakantiepark Beerze Bulten in Overijssel zit dit hemelvaartweekend ook vol en dat is volgende week met Pinksteren niet anders. "Door het mooie weer hebben we deze week de laatste plekken vergeven."

De "topdagen" rond Hemelvaart en Pinksteren zijn volgens branchevereniging In het Groen traditioneel al weekenden die uitverkopen. "Maar het mooie weer maakt het wel veel leuker en zorgt ervoor dat mensen volgend jaar weer komen", zegt voorzitter Ellen Kok-Hendriks. Bij de organisatie zijn zo'n zevenhonderd kleine campings en accommodaties op het platteland aangesloten. "Gasten zijn nu duidelijk blijer en dat is zo fijn. Nederlanders houden van buiten fietsen en zitten."

Mooi weer

Ook de vakantieparken van Roompot hebben baat bij het mooie weer van de afgelopen dagen en zien de boekingen nog binnenkomen. Voor dit weekend kan dat niet meer, maar voor Pinksteren wel. "Zowel het hemelvaartweekend als Pinksteren zijn beter bezet dan pre-corona", ziet branchegenoot EuroParcs. "Mede door de goede weersverwachtingen zijn er veel lastminute-boekingen binnengekomen." Diezelfde ontwikkeling ziet concurrent Center Parcs.

Ook voor de zomervakantie zijn de accommodaties in eigen land in trek. "Ten opzichte van 2019 zien we een flinke stijging: zowel de Nederlandse als Duitse vakantiegast heeft ons land als vakantieland (her)ontdekt", weet een woordvoerster van EuroParcs. Bij Center Parcs lopen de boekingen voor de zomer 5 tot 10 procent voor op het niveau van 2019.

Waar het jaar wat boekingen betreft volgens vereniging In het Groen nog rustig begon - waarschijnlijk vanwege zorgen over de inflatie - lijken vakantiegangers nu te durven boeken. "Onze leden die op een goede plek zitten, zitten voor de zomervakantie al wel vol", zegt voorzitter Kok-Hendriks. "Het koude voorjaar maak je er niet meer mee goed, maar dat hoort een beetje bij ondernemerschap. Dan moeten we nu harder lopen."

Door: ANP

25 september '23 (11:42)

Buren krijgt nieuw luxe vakantiepark naast de deur

Ondanks enkele zorgen verwelkomt het Gelderse Buren het nieuwe luxe vakantiepark Soof aan de Rijn. De gemeenteraad heeft bijna unaniem akkoord gegeven op de komst van het vakantiepark. Deze gaat de plek van twee verouderde campings innemen, meldt het AD.

25 september '23 ( 9:04)

Campinggasten geëvacueerd vanwege grote brand in Rijnsburg

Vanwege een brand in een loods in het Zuid-Hollandse Rijnsburg wordt een naastgelegen camping ontruimd. De evacués worden opgevangen in het hoofdgebouw. Bij de brand komt mogelijk asbest vrij, meldt de brandweer.

21 september '23 (14:23)

Vastgoedadviseur denkt niet dat permanente bewoning vakantieparken woningnood oplost

In het partijprogramma van de VVD staat dat permanente bewoning van vakantieparken toegestaan zou moeten worden om een deel van de woningnood te kunnen oplossen. Vastgoedadviseur Colliers denkt dat niet dat dit het gewenste effect gaat hebben, omdat de meeste vakantiewoningen in kust- en natuurgebieden staan en de woningnood het grootst is in stedelijke gebieden. Dit meldt PropertyNL. 

20 september '23 ( 9:55)

Bouw luxe vakantiepark op Zwarte Bergen vertraagd door gestegen kosten

Op de plek waar voorheen vakantiepark Zwarte Bergen in Luyksgestel stond, moet een geheel nieuw, luxe vakantiepark komen te staan, Forest Village Bergeijk. De start van de bouw stond gepland voor het voorjaar van 2024. Door gestegen bouwkosten hebben de ontwikkelaars echter vertraging opgelopen. Nu wordt verwacht dat de eerste schop in het najaar in de grond gaat. Dat meldt ED.

19 september '23 (15:04)

Zuid-Holland houdt voet bij stuk: geen permanente bewoning van vakantiehuizen

Moet het toegestaan worden om permanent in een vakantiehuis te wonen? Veel bewoners en de gemeente Nieuwkoop vinden van wel, maar de provincie Zuid-Holland houdt vol dat zij dit niet willen en dat erom blijven vragen geen zin heeft. Dat meldt het AD.

18 september '23 (12:43)

Asielzoekers kunnen één nacht in hotel in Reusel slapen voordat zij doorreizen naar azc

Als het niet meteen lukt om nieuwe asielzoekers te registreren, kunnen ze de nacht doorbrengen in een hotel in het Brabantse Reusel, aan de grens met België. De volgende ochtend worden ze dan naar het asielzoekerscentrum in Budel gebracht voor de aanmelding. Daarna gaan ze naar een plek ergens anders in Nederland.

18 september '23 (11:04)

Eigenaren vakantiepark Twente zien opvang vluchteling als adempauze

De aankomende twee jaar wordt vakantiepark Finspark Herikersberg bij Markelo verhuurd aan de gemeente Hof van Twente voor de opvang van Oekraïense vluchtelingen. Dat geeft de nieuwe eigenaren van het vakantiepark tijd en geld om de toekomst van het park vast te stellen en vervolgens het plan uit te voeren. Dat meldt het AD.

15 september '23 ( 8:46)

Actiegroepen: Limburg moet meer doen tegen wildgroei vakantieparken

De provincie Limburg moet en kan meer doen om de wildgroei van vakantieparken in de Limburgse natuur te stoppen. Zeven actie- en milieugroepen dringen daar vrijdagmiddag op aan tijdens een commissievergadering van de provincie. Gedeputeerde Staten (GS) stellen zich vooralsnog op het standpunt dat de provincie weinig kan doen tegen initiatieven voor nieuwe vakantieparken als ze binnen een gemeentelijk bestemmingsplan passen.

13 september '23 (12:06)

Bewoner Arnhems vakantiepark doet aangifte van schietpartij waar Gillis bij was

Een bewoner op het Arnhemse vakantiepark dat in handen is van Peter Gillis heeft aangifte gedaan van verschillende misstanden op het park. Het gaat om aangiftes over incidenten van de afgelopen paar jaar. Zo is er onder andere aangifte gedaan voor een schietpartij op het park, waar ook Gillis bij aanwezig zou zijn, meldt Omroep Gelderland.

13 september '23 ( 9:15)

Mark Gillis legt zich neer bij uitspraak van de rechter

Mark Gillis, de zoon van Peter, accepteert de uitspraak van de rechter dinsdag in zijn mishandelingszaak. "Ik heb vanaf het begin gezegd: ik sta wel achter de rechter", zei de Massa Is Kassa-ster voor de camera van RTL Boulevard.