Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add

Volgepakte campings en vakantieparken tijdens zonnige Hemelvaart

Door Redactie Nationale Recreatiegids
schedule 5 min
location_on [xx]km
Volgepakte campings en vakantieparken tijdens zonnige Hemelvaart
Nederlanders gaan er de komende twee lange weekenden volop op uit met het mooie weer. Tenminste, degenen die op tijd hebben geboekt. Want veel campings en huisjes op vakantieparken waren al ver van tevoren vol en hebben nu geen plek meer voor lastminute-zongenieters, blijkt uit een rondgang van het ANP.

"Zeker vanwege het mooie weer krijgen we nu nog dagelijks telefoontjes, maar al weken moeten we nee verkopen", zegt een receptioniste van camping Ackersate op de Veluwe. Camping TerSpegelt in het Brabantse Eersel heeft het zelfs te druk met aankomende gasten om vragen te beantwoorden. Vakantiepark Beerze Bulten in Overijssel zit dit hemelvaartweekend ook vol en dat is volgende week met Pinksteren niet anders. "Door het mooie weer hebben we deze week de laatste plekken vergeven."

De "topdagen" rond Hemelvaart en Pinksteren zijn volgens branchevereniging In het Groen traditioneel al weekenden die uitverkopen. "Maar het mooie weer maakt het wel veel leuker en zorgt ervoor dat mensen volgend jaar weer komen", zegt voorzitter Ellen Kok-Hendriks. Bij de organisatie zijn zo'n zevenhonderd kleine campings en accommodaties op het platteland aangesloten. "Gasten zijn nu duidelijk blijer en dat is zo fijn. Nederlanders houden van buiten fietsen en zitten."

Mooi weer

Ook de vakantieparken van Roompot hebben baat bij het mooie weer van de afgelopen dagen en zien de boekingen nog binnenkomen. Voor dit weekend kan dat niet meer, maar voor Pinksteren wel. "Zowel het hemelvaartweekend als Pinksteren zijn beter bezet dan pre-corona", ziet branchegenoot EuroParcs. "Mede door de goede weersverwachtingen zijn er veel lastminute-boekingen binnengekomen." Diezelfde ontwikkeling ziet concurrent Center Parcs.

Ook voor de zomervakantie zijn de accommodaties in eigen land in trek. "Ten opzichte van 2019 zien we een flinke stijging: zowel de Nederlandse als Duitse vakantiegast heeft ons land als vakantieland (her)ontdekt", weet een woordvoerster van EuroParcs. Bij Center Parcs lopen de boekingen voor de zomer 5 tot 10 procent voor op het niveau van 2019.

Waar het jaar wat boekingen betreft volgens vereniging In het Groen nog rustig begon - waarschijnlijk vanwege zorgen over de inflatie - lijken vakantiegangers nu te durven boeken. "Onze leden die op een goede plek zitten, zitten voor de zomervakantie al wel vol", zegt voorzitter Kok-Hendriks. "Het koude voorjaar maak je er niet meer mee goed, maar dat hoort een beetje bij ondernemerschap. Dan moeten we nu harder lopen."

Door: ANP

29 november '23 (10:32)

Overleden man in arbeidsmigrantenhotel stierf aan natuurlijke dood

Zondagavond werd een man dood aangetroffen in een arbeidsmigrantenhotel in Wolphaartsdijk. In eerste instantie werd een vrouw, die ook in het hotel verblijft, als verdachte aangehouden. Nu blijkt dat de man aan een natuurlijke dood is overleden. De vrouw is inmiddels vrijgelaten, meldt Omroep Zeeland.

28 november '23 (11:18)

‘Permanente bewoning vakantieparken levert weinig woonruimte op’

Als het aan de landelijke politiek ligt, wordt het straks makkelijker om een vakantiepark om te bouwen naar een woonwijk. Maar heeft dat daadwerkelijk een voordelig effect op de woningmarkt en -ruimte? Programmamanager Rob van den Hazel van programma Vitale Vakantieparken op de Veluwe vertelt hierover. Dat meldt Binnenlands Bestuur.

27 november '23 (11:23)

Buurt stapt naar rechter om asielopvang Van der Valk in Uden tegen te houden

Het plan van het Van der Valk-hotel in Uden om vanaf begin december 300 asielzoekers op de te vangen valt niet bij iedereen even goed. Een groep buurtbewoners gaat via de rechter proberen om de opvang tegen te houden. Dat doen zij door middel van een kort geding. Volgens de bewoners is het besluit ‘gepruts van de gemeente’, meldt Brabants Dagblad.

27 november '23 ( 8:55)

Dode in arbeidsmigrantenhotel Wolphaartsdijk, vrouw opgepakt

In een arbeidsmigrantenhotel in het Zeeuwse Wolphaartsdijk is zondag rond 19.00 uur een dode man gevonden. Een vrouw, die eveneens in het hotel aan de Lepelstraat verblijft, is aangehouden. Haar betrokkenheid bij de dood van de bewoner wordt onderzocht, meldt de politie.

23 november '23 (14:27)

Flinke brand uitgebroken in chalet op vakantiepark in Vierhouten

Na een flinke brand in een chalet op vakantiepark Samoza in Vierhouten, is deze onbewoonbaar verklaard. Gelukkig zijn andere chalets in de buurt bespaard gebleven. Dit meldt De Stentor. 

22 november '23 ( 9:58)

Aanvraag voor bungalowpark met 300 woningen bij Willemstad ingediend

De projectontwikkelaar SVE Group heeft een aanvraag voor een vergunning ingediend bij de gemeente Moerdijk. Het bedrijf wil op de plek van camping Bovensluis bij Willemstad een bungalowpark aanleggen. Deze krijgt ruim 300 recreatiewoningen, meldt BN de Stem.

21 november '23 (11:05)

Het Rijk bepaalt of er permanent gewoond mag worden op vakantieparken

Aanvragen bij de gemeente om een vakantiepark om te vormen naar een woonwijk worden vaak niet goedgekeurd. Maar daar kan verandering in komen. Als het aan de Tweede Kamer ligt wordt het straks gemakkelijker om permanent in een vakantiehuis te wonen. Zelfs als de gemeente het daar niet mee eens is, meldt de Stentor.

20 november '23 (10:40)

Brand legt chalet bij Emst volledig in de as

Zaterdagnacht moest de brandweer in Emst uitrukken voor een schoorsteenbrand in een chalet. Toen de hulpdiensten arriveerden sloegen de vlammen al uit het dak. Van het chalet is niets meer over, meldt de Stentor.

17 november '23 ( 8:50)

Excuses en geld voor hoteliers die lang wachtten op geld Booking

Booking.com is door het stof gegaan tegenover gedupeerde hoteliers en andere verhuurders van vakantieverblijven die maandenlang op hun geld moesten wachten. Door problemen na een systeemupgrade afgelopen zomer kregen veel partners van het oorspronkelijk Nederlandse internetbedrijf lange tijd niet het geld dat hun gasten via de boekingssite hadden betaald. Partners die meer dan 21 dagen hebben moeten wachten op hun geld krijgen deze maand een vergoeding, die begint bij een bedrag van 50 euro.

15 november '23 (10:12)

Vakantiepark in Akkrum heeft plannen voor grote uitbreiding

Er staan grote plannen op de agenda van recreatiepark Tusken de Marren in het Friese Akkrum. Het park moet straks vier keer zo groot worden als dat het nu is. Dan staan er ook drie keer zoveel huisjes als nu. Dat meldt de Leeuwarder Courant.