Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Grondige verbouwing brengt Delta Hotel terug naar viersterrenniveau

Door Redactie Nationale Recreatiegids
schedule 3 min
Grondige verbouwing brengt Delta Hotel terug naar viersterrenniveau
De afgelopen zes weken onderging het Delta Hotel in Vlaardingen een flinke verbouwing. In het tijdsbestek zijn 24 hotelkamers in een monumentale toren compleet gestript en opnieuw gerealiseerd. De rest van de bedrijvigheid in het hotel kon gewoon doorgaan tijdens de verbouwing. Daardoor is de omzetderving tot een minimum beperkt. De vaste gasten reageren volgens het hotel enthousiast. Dat meldt Hospitality Management.

De inrichting en de aankleding in het hotel zijn afgestemd op het thema oceaanzeilen. Zo heeft het personeel sportieve kleding en is er gekozen voor marine kleuren in de kamers. De kleinere accenten zijn ook meegenomen in het thema, zoals de gordijnen van zeilstof en het behang met zeilbootmotief.

Terug op viersterren-plus

Directeur Dirk Overbeeke stelt dat de kamers ook toe waren aan een opfrisbeurt. Het hotel bestaat inmiddels al meer dan 60 jaar en de directeur ‘kan zich de laatste renovatie van de monumentale toren niet herinneren’. De directeur denkt dat het hotel daarom niet meer op het gewenste niveau was. “Wij zijn een viersterren-plushotel en gasten verwachten dan op alle fronten een viersterren-pluservaring”, aldus de directeur.

Zes weken durende renovatie

De hele klus, van strippen tot de herinrichting, is geklaard binnen anderhalve maand. Het scheelde dat de rest van het hotel open bleef. Hierdoor is de omzetderving laag gebleven.

Van overlast was volgens de directeur geen sprake. Hij stelt dat de gasten natuurlijk wel het een en ander hebben gezien van de werkzaamheden. Zo lag er loopzeil in de foyer en was een deel van de lift afgetimmerd. Dat gasten iets meekrijgen ervan is moeilijk te omzeilen. “Maar als je de gasten uitlegt dat het eindresultaat alleen maar mooier wordt, reageren zo over het algemeen heel aardig en tonen ze in de meeste gevallen wel begrip.”

Door: Nationale Recreatiegids

25 september '23 (11:42)

Buren krijgt nieuw luxe vakantiepark naast de deur

Ondanks enkele zorgen verwelkomt het Gelderse Buren het nieuwe luxe vakantiepark Soof aan de Rijn. De gemeenteraad heeft bijna unaniem akkoord gegeven op de komst van het vakantiepark. Deze gaat de plek van twee verouderde campings innemen, meldt het AD.

25 september '23 ( 9:04)

Campinggasten geëvacueerd vanwege grote brand in Rijnsburg

Vanwege een brand in een loods in het Zuid-Hollandse Rijnsburg wordt een naastgelegen camping ontruimd. De evacués worden opgevangen in het hoofdgebouw. Bij de brand komt mogelijk asbest vrij, meldt de brandweer.

21 september '23 (14:23)

Vastgoedadviseur denkt niet dat permanente bewoning vakantieparken woningnood oplost

In het partijprogramma van de VVD staat dat permanente bewoning van vakantieparken toegestaan zou moeten worden om een deel van de woningnood te kunnen oplossen. Vastgoedadviseur Colliers denkt dat niet dat dit het gewenste effect gaat hebben, omdat de meeste vakantiewoningen in kust- en natuurgebieden staan en de woningnood het grootst is in stedelijke gebieden. Dit meldt PropertyNL. 

20 september '23 ( 9:55)

Bouw luxe vakantiepark op Zwarte Bergen vertraagd door gestegen kosten

Op de plek waar voorheen vakantiepark Zwarte Bergen in Luyksgestel stond, moet een geheel nieuw, luxe vakantiepark komen te staan, Forest Village Bergeijk. De start van de bouw stond gepland voor het voorjaar van 2024. Door gestegen bouwkosten hebben de ontwikkelaars echter vertraging opgelopen. Nu wordt verwacht dat de eerste schop in het najaar in de grond gaat. Dat meldt ED.

19 september '23 (15:04)

Zuid-Holland houdt voet bij stuk: geen permanente bewoning van vakantiehuizen

Moet het toegestaan worden om permanent in een vakantiehuis te wonen? Veel bewoners en de gemeente Nieuwkoop vinden van wel, maar de provincie Zuid-Holland houdt vol dat zij dit niet willen en dat erom blijven vragen geen zin heeft. Dat meldt het AD.

18 september '23 (12:43)

Asielzoekers kunnen één nacht in hotel in Reusel slapen voordat zij doorreizen naar azc

Als het niet meteen lukt om nieuwe asielzoekers te registreren, kunnen ze de nacht doorbrengen in een hotel in het Brabantse Reusel, aan de grens met België. De volgende ochtend worden ze dan naar het asielzoekerscentrum in Budel gebracht voor de aanmelding. Daarna gaan ze naar een plek ergens anders in Nederland.

18 september '23 (11:04)

Eigenaren vakantiepark Twente zien opvang vluchteling als adempauze

De aankomende twee jaar wordt vakantiepark Finspark Herikersberg bij Markelo verhuurd aan de gemeente Hof van Twente voor de opvang van Oekraïense vluchtelingen. Dat geeft de nieuwe eigenaren van het vakantiepark tijd en geld om de toekomst van het park vast te stellen en vervolgens het plan uit te voeren. Dat meldt het AD.

15 september '23 ( 8:46)

Actiegroepen: Limburg moet meer doen tegen wildgroei vakantieparken

De provincie Limburg moet en kan meer doen om de wildgroei van vakantieparken in de Limburgse natuur te stoppen. Zeven actie- en milieugroepen dringen daar vrijdagmiddag op aan tijdens een commissievergadering van de provincie. Gedeputeerde Staten (GS) stellen zich vooralsnog op het standpunt dat de provincie weinig kan doen tegen initiatieven voor nieuwe vakantieparken als ze binnen een gemeentelijk bestemmingsplan passen.

13 september '23 (12:06)

Bewoner Arnhems vakantiepark doet aangifte van schietpartij waar Gillis bij was

Een bewoner op het Arnhemse vakantiepark dat in handen is van Peter Gillis heeft aangifte gedaan van verschillende misstanden op het park. Het gaat om aangiftes over incidenten van de afgelopen paar jaar. Zo is er onder andere aangifte gedaan voor een schietpartij op het park, waar ook Gillis bij aanwezig zou zijn, meldt Omroep Gelderland.

13 september '23 ( 9:15)

Mark Gillis legt zich neer bij uitspraak van de rechter

Mark Gillis, de zoon van Peter, accepteert de uitspraak van de rechter dinsdag in zijn mishandelingszaak. "Ik heb vanaf het begin gezegd: ik sta wel achter de rechter", zei de Massa Is Kassa-ster voor de camera van RTL Boulevard.