Grondige verbouwing brengt Delta Hotel terug naar viersterrenniveau

Door Redactie Nationale Recreatiegids
3 min
De afgelopen zes weken onderging het Delta Hotel in Vlaardingen een flinke verbouwing. In het tijdsbestek zijn 24 hotelkamers in een monumentale toren compleet gestript en opnieuw gerealiseerd. De rest van de bedrijvigheid in het hotel kon gewoon doorgaan tijdens de verbouwing. Daardoor is de omzetderving tot een minimum beperkt. De vaste gasten reageren volgens het hotel enthousiast. Dat meldt Hospitality Management.

De inrichting en de aankleding in het hotel zijn afgestemd op het thema oceaanzeilen. Zo heeft het personeel sportieve kleding en is er gekozen voor marine kleuren in de kamers. De kleinere accenten zijn ook meegenomen in het thema, zoals de gordijnen van zeilstof en het behang met zeilbootmotief.

Terug op viersterren-plus

Directeur Dirk Overbeeke stelt dat de kamers ook toe waren aan een opfrisbeurt. Het hotel bestaat inmiddels al meer dan 60 jaar en de directeur ‘kan zich de laatste renovatie van de monumentale toren niet herinneren’. De directeur denkt dat het hotel daarom niet meer op het gewenste niveau was. “Wij zijn een viersterren-plushotel en gasten verwachten dan op alle fronten een viersterren-pluservaring”, aldus de directeur.

Zes weken durende renovatie

De hele klus, van strippen tot de herinrichting, is geklaard binnen anderhalve maand. Het scheelde dat de rest van het hotel open bleef. Hierdoor is de omzetderving laag gebleven.

Van overlast was volgens de directeur geen sprake. Hij stelt dat de gasten natuurlijk wel het een en ander hebben gezien van de werkzaamheden. Zo lag er loopzeil in de foyer en was een deel van de lift afgetimmerd. Dat gasten iets meekrijgen ervan is moeilijk te omzeilen. “Maar als je de gasten uitlegt dat het eindresultaat alleen maar mooier wordt, reageren zo over het algemeen heel aardig en tonen ze in de meeste gevallen wel begrip.”

Door: Nationale Recreatiegids